Home \ kunst
 

Ta bilder med film.

 

Hvorfor vil noen fremdeles skyte med film i dagens digitale tidsalder? Ganske enkelt ser det bra ut, det er mye moro, og det kan være en utrolig frigjørende opplevelse. Kanskje du vil gå tilbake til filmen etter å ha tatt en pause fra digitale kameraer, eller kanskje du er så ung at du aldri har tatt et bilde med en film. Uansett hva, vil du kanskje ha det gøy som om det var 1985 og trenger noen tips om hvordan du får mest mulig ut av kameraet ditt.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      [[Bilde: Canon_A 1_with_Power_Winder_A_825.jpg | thumb | Denne Canon A-1 er en av de mange speilreflekskameraene som selges eller gis bort utrolig billig. Få et kamera. Det er den enkle delen av det; Folk presser bokstavelig talt sine gamle kameraer i dagens digitale tidsalder. Hvis du ikke kan velge en gratis, og ikke har tid eller tilbøyelighet til å undersøke visse filmkameraer, kan du se etter 35mm speilreflekskameraer fra en av de største leverandørene (Nikon, Canon, Pentax og Co.). Les håndboken for å forstå grunnleggende om hvordan du setter inn og fjerner film, fokus, etc.        
 2.  
 3.      2      Få film. Det er lite fornuftig å spare her og kjøpe de veldig billige, men ikke så store masseproduserte filmene (selv om du kan få gode resultater med det, hvis du vet hva du gjør). Gjør deg glad og kjøp en profesjonell film; hvis du føler deg dårlig om det, beregne hvor mye film du kan kjøpe og utvikle for prisen på et nytt digitalt speilreflekskamera.
    
  •            Farge negative filmer som Fujicolor C200 som brukes her, kan utvikles og skannes nesten hvor som helst.    Få fargepåvirksom film (egnet for utskrift) når du bekymrer deg for tilgjengelighet og kostnader for utvikling og skanning. Selv i den digitale tidsalderen er det minst ett sted i nesten alle byer hvor du kan gjøre det. I tillegg gir fargeregativ film enorme muligheter for overeksponering.
  •  
  •            Dette bildet ble tatt med Fuji Velvia, en film kjent for sine livlige farger.    Få glidebrytende film (omvendt) hvis fargen er viktig, og kostnaden for utvikling og skanning er ikke så viktig. Slide-filmer har mye bedre fargegjengivelse (men fordi det bare er "en" riktig måte å gjøre fargen på et lysbilde). På den annen side er profesjonelle laboratorier som gjør E-6-prosessen brukt til nesten alle lysbildeserie sjeldne og derfor ofte dyrere. Du vil også innse at det er mye, mye lettere å ødelegge eksponeringen av lysbildeserie.
  •  
  •            Svart og hvit film som denne Tri-X 400 har et veldig unikt utseende.    Skyt med svart og hvit film hvis du liker utseendet. Nok en gang er tradisjonell svart-hvitt film vanskeligere og dyrere å utvikle enn fargepåfilm (men det er lettere å skanne enn lysbildeserie). På den annen side kan du utvikle det selv hvis du liker å leke med morsomme kjemikalier. Det er en spesiell delmengde av monokrome filmer: de som kan utvikles ved hjelp av samme C-41-prosess som brukes til fargegjenkjenninger. Alford XP2 og Kodak BW400CN er to av dem.
  •  
  •            Prøv så mange filmer som mulig før du finner en som passer til din stil.    Prøv så mange forskjellige filmer som mulig før du finner en eller flere som passer til din stil og bildene du skyter. Du kan finne de billige filmene vakrere enn de dyrere. Det er greit.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Ut med deg i ubegrensede muligheter. Ta bilder med film skal være frigjørende; en pause fra evig messing rundt med innstillingene til digitalkameraet ditt og tviler på resultatene ved stadig å se på skjermen. Ikke sett deg selv i kjeder igjen ved å ta med mange ting du ikke trenger. Dette er den største avskrekkende å gå ut og avskrekkende for å flytte deg hvis du går ut. Reduser utstyret ditt til et minimum:
    
  •            En enkelt 50mm statisk linse som denne 50mm f / 1.8 er det eneste objektivet du trenger mesteparten av tiden.    Ta bare ett objektiv. Selv om du har mange flere, er det god praksis å ta bare en og få det beste ut av det. Det spiller ingen rolle hvilken linse du tar, selv om en 50mm fast linse er det eneste du trenger mesteparten av tiden.
  •  
  • Sett inn en reservefilm. Eller la det være, hvis du nettopp har lagt inn en ny. Vær mer opptatt av bildene dine enn bare ta et øyeblikksbilde av filmen så fort du kan.
  •  
  • La alt annet hjemme. Ikke bekymre deg for andre ting, for eksempel en pose (unntatt kanskje for drinker og en matbit), et stativ, blitsenheter, ekstra motorviklere eller et digitalt kamera hjemme. Hvis du har redusert utstyret ditt nok til å passe over skulderen og inn i buksene og jakkelommene, er du perfekt utstyrt.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Ta bilder. Dette er kunst, og ingen kan fortelle deg hva du bør gjøre her. Men det er noen få skritt du kan ta for å få bildene dine til å se mindre ut som stillbilder og mer av noe som andre mennesker vil se. (For å vite hvordan, les om "Hvordan lage bedre bilder og forbedre dine fotografiske ferdigheter).
    
  •            Skyt en Olympus Trip 35, et helautomatisk snapshot-kamera, med Velvia-film.    Sett kameraet til en helautomatisk modus hvis du har en. Automatiser alt som er mulig. Automatisering er en god grunn: Det lar deg fokusere på de veldig viktige aspektene av bildene dine i stedet for tekniske sider som eksponering, som mesteparten av tiden kameraene vil gjette bedre enn deg.
  •  
  •    Flytt rundt hele tiden. Ikke gjør kjedelige bilder på øynivå. Hvis du må krype rundt for å gjøre ting interessant, gjør det (vaskemaskinen ble endelig oppfunnet for det). Få alltid så lav og nær motivet som mulig.
  •  
  •            Lag bildene dine så enkelt som mulig    Tenk før du snaps. Spør deg selv: hva kan jeg fjerne her for å forenkle det? Hva vil jeg si herved? (Husk farger, overflater, repetisjoner, kontraster, etc.) Er dette bildet bare et kjedelig øyeblikksbilde som noen kunne gjøre?
  •  
  • Ikke tvil i ettertid. Ikke bry deg om bildet du nettopp tok, er riktig eksponert og skarpt nok. Hvis det så bra ut gjennom søkeren, og kameraet trodde at fokuset var ok, fortsett til neste bilde. Du har ikke et skjermbilde til å lyse etter hvert bilde (selv om du kanskje ser på kameraets bakside ut av ren vane). Det er veldig sannsynlig at det fungerte.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Gå hjem. Ta filmen ut av kameraet og sett den i kjøleskapet. Nå kan du slappe av. Det er ikke noe igjen å gjøre; Det er en av de store sidene av fotografering med film.     
 10.  
 11.   6      Få filmene dine utviklet og skannet. Nesten alle laboratorier vil brenne deg en CD med høy kvalitet på bildene dine for en liten ekstra avgift. Gjør det. Det er ingen grunn til å skanne bildene selv. Ikke bare gjør dette deg ekstra innsats (som ikke er bra); Det er også sannsynlig at skannene fra laboratoriet vil bli mye bedre enn hva du kan oppnå med alt annet enn de beste filmskannerne.     
 12.  
 13.   7      Velg de beste bildene og legg dem på nettet. Takket være den ekstra innsatsen du har lagt inn i å gjøre hvert bilde verdt å utvikle, vil du sannsynligvis ha mye mer gode bilder nå enn om du hadde fotografert digitalt. Så ikke late som omverdenen rundt deg!               
 14.  
             

Tips .

                     
Kunst populær:
Hva er oddsene for å spille.

Dancing a pirouette.

Ha det gøy alene.

Skyt deg selv i GTA V.

Syng vakkert.

Fløyte riktig.

Les mer.

Forferdelig kjedsomhet.

Tame en drage laget lett kostyme.

Bruke en forsterker.

En ukulele tune.

Lær et piano stykke raskt.

Spille Flip Cup.

Oppfinne en fiktiv karakter.

En jente spiller.

Vær en kjent rapper.

Lære å spille celloen.

Spille tenorsaxofon.

Spiller alene.

Lag en spiderman maske.

Lærskalaer på gitaren.