Home \ index
 

Utdann barn uten vold.

 

Foreldre er både en vanskelig og givende opplevelse. Som i en hvilken som helst jobb, trenger du mange effektive teknikker for å lykkes. Hvis du ikke velger å fysisk straffe barnet ditt, trenger du enda mer fremsyn, planlegging, tålmodighet og kreativitet. Følg denne veiledningen og oppdag ulike teknikker som du kan bruke enkeltvis eller i kombinasjon.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Lag en bevisst beslutning om ikke å slå barna dine. Dette kan virke overflødig, men det er et viktig skritt. Det er forskjell mellom å bestemme seg for ikke å slå barna dine under visse omstendigheter og aldri velge å slå barna dine.        
 2.  
 3.             2      Fortell vennene dine og familie om denne beslutningen. Den beste måten å fremme ikke-voldelig utdanning er når andre ser dine barns gode oppførsel. Fortell også familiemedlemmene om foreldres metode og be dem om å bruke dem, slik at de ikke i vanskelige situasjoner kan slå barna dine.       
 4.  
 5.             3      Informer deg om barnets utvikling. Å vite hva barnet ditt kan forstå i henhold til deres alder og hvordan de behandler informasjon, hjelper deg med å forstå bedre når straff er nødvendig og når du skal ignorere visse oppføringer.       
 6.  
 7.             4      Prøv forskjellige teknikker. Noen teknikker kan fungere bedre for deg og ditt barn. Finn de metodene som passer deg best. 
    
  •   Naturlige konsekvenser. Begrunnelsen bak dette er å la moder naturen ta kurset så lenge det er hensiktsmessig. Eksempler: Hvis barnet ditt forlater leketøyet ute, kan det gå seg vill eller gå i stykker. Hvis barnet ditt glemmer sin paraply på skolen, blir det vått neste gang det regner. Hvis barnet ditt glemmer sitt snackbrød, må det sulte inntil det kommer hjem igjen.
  •  
  •   Logiske konsekvenser. Reager med en logisk konsekvens hvis det ikke er noen naturlig konsekvens (søsken A pauser søsken Bs leketøy) eller hvis en naturlig konsekvens er for farlig (barn kjører på en travel gate). Fortell barnet hvilke konsekvenser som følger med dårlig oppførsel. Trusler at det ikke vil være en god nattesaga neste kveld eller at det planlagte besøket i dyrehagen blir kansellert.
  •  
  •   distraksjon. For småbarn og førskolebarn kan distraksjon være en effektiv måte å rette oppmerksomheten til noe barnet vil ha noe mer hensiktsmessig. For eksempel, hvis barnet ditt hopper på sofaen, foreslår du å hoppe ut på trampolinen sammen, eller gå til en lekeplass hvor barnet ditt kan flytte. Du kan også gjøre noe helt annet, for eksempel lek med leir (men hvis barnet ditt ønsker å flytte, er det kanskje ikke det beste alternativet). Du kan prøve forskjellige alternativer for å kompensere for noe upassende med noe som passer. Men det fungerer best hvis alternativet ligner på hva barnet egentlig ønsker å gjøre. Alternativet skal høres så forførende og spennende som mulig, og bør ikke trekke oppmerksomheten mot uønskede aktiviteter.
  •  
  •   Positiv disiplin. Dette er en teknikk hvor feil oppførsel blir sett på som en sjanse til å lære ny oppførsel (Hvis barnet ditt har brutt sitt leketøy, kan du lære ham hvordan man skal håndtere ting bedre). Dette betyr også at du som foreldre må være et godt eksempel. Se opp for din egen oppførsel og unngå dårlig språk, slik at barna ikke lærer det. I stedet for å bare si, "Ikke gjør det," sier du bedre, "Hvorfor gjør du det ikke slik?"
  •  
  •   Belønningssystem. Som et supplement til andre pedagogiske teknikker, er belønningssystemet basert på givende god oppførsel. For eksempel, fortell barnet ditt hvor hyggelig og rolig det har vært i den siste halvtimmen, eller hvor flott det er hvis barnet hjalp med noe. Det skjer ofte raskt at du overser god oppførsel.
  •  
  •   Poengsystemet. Gi poeng for god oppførsel og eliminere dårlig oppførsel. I noen familier kan disse poengene bli omsatt for belønninger. I andre familier blir privilegier kansellert når poengsummen faller under et visst nivå. Men pass på at barnet ditt ikke fokuserer for mye på poengene i stedet for å gjøre gode ting.
  •  
  • Kombiner disse teknikkene eller utarbeide nye teknikker som fungerer bra for deg og din familie.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn informasjon om ikke-voldelig utdanning på ulike nettsteder. Internettportaler som (www.netmoms.de) eller (www.erziehung-online.de) gir verdifull informasjon for en ikke-voldelig utdanning.       
 10.  
 11.             6      Hold deg konsekvent. Hvis du er vant til å disiplisere barna med slag, kan det ta litt tid for deg å bli vant til uviolente oppdragsteknikker.       
 12.  
 13.             7      Se på barnets oppførsel og finn ut hvilke teknikker som fungerer og hvilke som ikke gjør det.                  
 14.  
             

Tips .

      

            

Advarsler .

      

          Les mer... (18)      
Index populær:
Å tilby statlige kontrakter.

Planlegg den perfekte bryllupsreisen.

Ikke lenger krangler med søskenene dine.

Spille et lakenprank.

False Nikes gjenkjenner.

Gjør det bra til andre mennesker rundt om i verden.

Flørt med en jente i QED Chat.

Få en adrenalin rush.

Forhindre at telefonen blir hacket.

Lev med lidenskap.

Lag en penge Hawaiian halskjede.

Et barns amming.

Legg av en advokat.

Hold det gamle telefonnummeret ditt.

Halloween Zombie Cupcakes Oppskrift.

Bading en baby mens du reiser.

Lær god oppførsel til barnet ditt.

Analyser et dikt.

Få en eksakt plankant uten kantklipper.

Lag wasabi.

Forebygging av depresjon hos barn.