Home \ index
 

Se på den internasjonale romstasjonen fra jorden.

 

Den internasjonale romstasjonen springer rundt hundrevis av miles rundt jorden og er bebodd av astronauter fra forskjellige land, hver som bor om bord i flere måneder. Romstasjonen er ofte synlig for det blotte øye da det flyr over deg. Følg disse trinnene for å finne ut når du skal ta en titt på dette unike skuespillet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Velg riktig tidspunkt for å se romstasjonen fra Jorden  ,

    
   
 1.            1      Søk på Internett for en side som viser alle synlige overflater av den internasjonale romstasjonen i ditt område. Du kan følge linken under eller bare søke på Internett for tider med synlige overflater på romstasjonen. Disse grafene gir mye nyttig informasjon for å finne ut hvor og når romstasjonen er synlig. Nettstedet nedenfor gir deg mulighet til å spesifisere ditt bostedssted eller postnummer. Hvis du gir unøyaktig informasjon, kan informasjonen som er oppgitt, være feil.  
    
  • Se på tabellene og grafer på ISS-observasjon.
  •  
  • Noen nettsteder kan prøve å finne posisjonen din automatisk ved å bruke plasseringen til nærmeste server fra Internett-leverandøren. Dette er noen ganger litt unøyaktig, så sørg for hvilken by du har valgt, og om nødvendig spesifiser ditt bostedssted selv.
  •  
  • Noen nettsteder bruker forkortelsen "ISS" (International Space Station) til den internasjonale romstasjonen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn forskjellige tider når romstasjonen er synlig i noen få minutter. Noen ganger tar det bare noen sekunder på plass for å fly gjennom den synlige delen av himmelen. På andre tidspunkter tar det to minutter eller litt lenger. Det er best hvis du finner tidspunkter når romstasjonen vises i himmelen så lenge som mulig, slik at du har flest muligheter til å se dem også. Skriv ut noen av disse overflyttetider.  
    
  • I natthimmelen, noen timer etter solnedgang eller før soloppgang, er romstasjonen den enkleste å se. I neste trinn lærer du interessante fakta om lysstyrkeinformasjonen, som du kan finne ut om romstasjonen også er synlig i løpet av dagen.
  •  
  • Noen av disse grafene på Internett angir varigheten av det synlige flyet i et regneark, mens for andre du må beregne varigheten selv ved å trekke starttidspunktet fra sluttidspunktet. Disse tider er vanligvis angitt som tre tall i formatet "time: minute: second".
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk denne informasjonen til å finne tider med den beste visningen. De fleste tabeller angir lysstyrken på romstasjonen. Søk etter en annen side hvis denne informasjonen ikke er inkludert. Dimensjonene for lysstyrken er litt rart. Det uttrykkes i "mag" (størrelse) og en negativ verdi (som -4 mag) er lysere enn en positiv verdi (for eksempel +3). Her er noen retningslinjer som hjelper deg å forstå hvilke lysstyrkeverdier romstasjonen er synlig på:  
    
  • Med en lysstyrke på -4 til -2 mag er romstasjonen den lyseste og du kan til og med se den i løpet av dagen.
  •  
  • En lysstyrke på -2 til +4 mag er vanligvis sett på nattehimmelen, men hvis det er lyse bylys rundt deg, kan du også ha problemer med å se dem.
  •  
  • +4 til +6 mag er ganske mørkt og knapt merkbar for det menneskelige øye. Hvis nattehimmelen er klar og det ikke er noen lyskilder i området rundt deg, kan du bare se romstasjonen som denne.
  •  
  • For å få en grov ide om hvor lyst romstasjonen vil være, kan du sammenligne verdiene med følgende omtrentlige lysstyrkeavlesninger: Solen har en lysstyrke på ca -26,7 mag om dagen, månen er -12,5 mag og Venus, en av de andre klareste gjenstandene i himmelen, har -4,4 mag.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Lær om værmeldingen. Når du har funnet en tid da romstasjonen er lys og i relativt lang tid, se på værmeldingen for den dagen. Det beste du må gjøre er å lete etter en timesvarsel for å se om en skydeksel vil forhindre din visning på den tiden. Prognoser i mer enn en dag er ofte unøyaktige, så det er best å sjekke det ut 24 timer før romstasjonen kommer for å få en nåværende prognose.                  
 8.  
             

    2      Finn romstasjonen i himmelen  ,

    
   
 1.             1      Finn stillingsinformasjonen til romstasjonen i tabelldataene. Se på bordet fra forrige seksjon, som viser de synlige overflatene til romstasjonen. Dette bør også inneholde en indikasjon på hvilken retning romstasjonen vises. Denne retningen viser deg omtrentlig område hvor romstasjonen vises i himmelen.  
    
  • Se etter N (orden), O (sten), S (üden) eller W (esten), avhengig av hvilket brev som er gitt. Informasjonen kan også være litt mer presis og ligge mellom de fire retningene. For eksempel er "NW" (nordvest) mellom nord og vest. "NNW" (nord nordvest) betyr mellom nord og nordvest.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vet hvor høyt du må se. En annen spesifisert posisjon er høyde. Denne verdien er uttrykt i grader (eller måleenheten "°"). Astronomer deler himmelen i forskjellige segmenter, såkalte grader, slik at de kan indikere en nøyaktig posisjon i himmelen. 0 ° er punktet i horisonten, 90 ° ligger rett over hodet og 45 ° er nøyaktig mellom 0 ° og 90 °. For å få omtrentlig posisjoninformasjon mellom, strekk armen rett foran deg og lukk hånden din i en knyttneve. Avstanden fra horisonten til over neven din er ca. 10 °. For eksempel, hvis du er ute etter 20 °, holder du en knyttneve over horisonten og legger deretter den andre knyttneveen rett over den første knyttneve. Over din andre knyttneve er 20 °. Så du kan også finne med neven din omtrentlig posisjoninformasjon, som er større enn 20 °.  
    Det kan virke litt rart at romstasjonen plutselig vises i midten av natthimmelen i stedet for å vises utenfor horisonten. Dette kan skje fordi romstasjonen bare er synlig når den reflekterer sollys. Når romstasjonen beveger seg utenfor skyggen, blir det plutselig synlig. I nærheten av soloppgang eller solnedgang kan det også være usynlig til det er høyt nok på himmelen for å unnslippe det lyse solskinnet i bakgrunnen.  
         
 4.  
 5.             3      Finn romstasjonen på denne posisjonen. På den angitte tiden, se etter romstasjonen i retning og høyde som du fant ut i de tidligere trinnene. Romstasjonen ser vanligvis ut som et bevegelig punkt eller en liten, hvit eller gulaktig sfære. Det blinker ikke gjentatte ganger, men hvis du er heldig, lyser den lysere et øyeblikk, så snart sollys treffer utsiden av stasjonen, noe som reflekterer lyset spesielt sterkt.  
    
  • Romstasjonen lyser ikke i lyse farger.
  •  
  • Det trekker heller ikke kontraster.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk kikkert hvis det er nødvendig. Kikkerter gjør det lettere for deg å se på mindre lysende gjenstander. Med en kikkert med 50mm linse diameter, kan du vanligvis se lysstyrker opp til +10 mag (på den tidligere beskrevne lysstyrke skalaen). Det er imidlertid ikke så lett å finne romstasjonen bare med kikkerten, for gjennom det ser du bare en liten del av himmelen. Derfor er det bedre hvis du først søker stasjonen med det blotte øye. Når du finner dem på himmelen, hold dem i sikte og bruk kikkerten.  
    
  • Med et teleskop kan du se mye svakere gjenstander, men det er nesten umulig å finne mellomromstasjonen, med mindre du bruker en presis målemetode som indikerer hvor teleskopet peker. Du kan bruke samme fremgangsmåte for teleskoper som beskrevet ovenfor for kikkert. Hvis du har liten erfaring med teleskoper, er det bedre å finne en synlig overflod der stasjonen er synlig i flere minutter.
  •  
         
 8.  
            

Tips .

             
Index populær:
Sikkerhetsanvisninger for bruk av badstue.

Kosthold til ammende mødre.

Lær barns disiplin.

Slik praktiserer du meditativ meditasjon.

Ta vare på en gjenfødt babydukke.

Forhandle en høyere lønn.

Lag Halloween dekorasjon.

Brett en håndkle svanen.

Velg og kjøp et våpen.

Flytt til England.

Beregn forbrukerpensjonen.

Går på lange turer med barn.

Å være en stor mann.

Beregn en netto reaksjonsligning.

Bli en nederlandsk statsborger.

Overlev som en enslig mor.

Ta bukseben.

Vet når ungdommen tar marihuana.

Etse en betongoverflate.

Amming igjen etter en avbrudd.

Bruke talltastaturet.