Home \ index
 

Bygg et trehus.

 

Et trehus kan være en magisk helligdom eller en flott lekeplass for omtrent alle barn, akkurat som alle voksne liker å bygge den. Å bygge et trehus krever grundig planlegging og forsiktig konstruksjon, men det harde arbeidet vil lønne seg. Hvis du bruker innsatsen og oppmerksomheten til drømmehuset ditt, kan du lage et trehelligdom for å nyte de kommende årene.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Forberedelse for trehuset  ,

    
   
 1.            1      Velg riktig tre. Det er enormt viktig å sørge for at det er et sunt tre som skal fungere som grunnlag for trehuset. Hvis treet er for gammelt eller for ung, vil det ikke ha den nødvendige stabiliteten for å bære din trehus, og du vil bare utsette deg selv og andre som vil bruke trehuset til stor fare. Treet du velger, skal være stabilt, sunt, modent og sterkt. Ideelle trearter for et trehus er eik, lønn, gran og epletre. Det er ikke en dårlig ide å konsultere en tresykepleier og få treet inspisert før du begynner å bygge. Et ideelt tre har følgende egenskaper: 
    
  • En sterk og robust trunk og tilhørende grener
  •  
  • Dype og faste røtter
  •  
  • Ingen tegn på sykdom eller parasitter som kan svekke treet
  •  
         
 2.  
 3.             2      Informer deg selv hos den lokale bygningsmyndigheten. Ta deg tid til å finne ut om det er regler og forskrifter som påvirker ditt trehusprosjekt, for eksempel høydegrenser. Du kan til og med trenge byggetillatelse. Hvis trærne er beskyttet på eiendommen din, kan det ikke bli lov til å bygge et trehus i dem.       
 4.  
 5.             3      Snakk med naboene dine. Courtesy krever å snakke med naboene og introdusere dem til dine planer. Hvis trehuset blir synlig fra sitt land, vil de være takknemlige for at du vurderer deres mening. Dette enkle trinnet kan forhindre fremtidige klager eller muligens rettssaker. Selv om naboene dine sannsynligvis ikke har noen innvendinger, vil de være mer tilbøyelige til å bli enige om prosjektet ditt.       
 6.  
 7.             4      Snakk med din forsikringsagent. Ring ham kort og sørg for at trehuset er dekket av din boligforsikring. Hvis ikke, vil du være ansvarlig for eventuelle skader forårsaket av trehuset.                 
 8.  
             

    2      Utformingen av en detaljert plan  ,

    
   
 1.             1      Velg ditt tre. Hvis du bygger ditt trehus i bakgården, har du bare et begrenset valg. Når du har valgt et sunt tre, kan du begynne å tenke på utformingen av huset som skal opprettes i dette treet; men du kan også gå den andre veien og lage en plan for trehuset, og så se etter det riktige treet. Her er noen ting du bør vurdere når du velger treet ditt: 
    
  • For et trehus med de ytre dimensjonene på 2,50 m ved 2,50 m, velg et tre hvis stamme har en diameter på ca 30 cm.
  •  
  • For å beregne stammenes diameter må du måle omkretsen ved å plassere et målebånd rundt stammen hvor trehuset vil bli senere. Del tallet med 3,14 for å få diameteren.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg design. Det er viktig å ha en solid ide om utformingen av ditt drømmehus før du slår den første sømmen. Du kan finne planer for treehouses på internett, eller hvis du selv har bygget opp legitimasjon, kan du designe din egen plan. Det er viktig å foreta nøyaktige målinger for å sikre at planen din kan realiseres i det valgte treet. 
    
  • Det kan være nyttig å lage en liten pappmodell av treet og trehuset for å identifisere potensielle problemområder.
  •  
  • Når du planlegger, ikke glem å vurdere mulige vekst av treet. La god plass rundt bagasjerommet slik at den kan vokse. Det er verdt å gjøre noen undersøkelser for å få en ide om hvor stor veksthastigheten av de treartene du har valgt er.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem hvordan ditt trehus skal støttes. Det er flere måter å støtte trærhuset på. Uansett hvilken metode du velger, er det viktig å huske at treet beveger seg i vinden. Glidebjelker eller slips er avgjørende for at både ditt tre og ditt trehus ikke blir skadet av vinden. Her er de tre viktigste støttemetodene: 
    
  • Postmetoden. Ved denne metoden blir innlegg plassert nært treet i bakken, som er foretrukket for forbindelsen med selve treet, da dette er minst skadet på denne måten.
  •  
  • Boltmetoden. Den tradisjonelle beste måten å koble et trehus med treet på er å skrue bjelkene som vil støtte plattformen direkte til treet med bolter. Dette er imidlertid den mest skadelige metoden for treet. Du kan minimere skaden ved å bruke passende materiale. Spesielle trehusskruer kan kjøpes fra TheTreehouse.Shop - "German Treehouse Screw".
  •  
  • Hengemetoden. Ved hjelp av denne metoden, ville du forlate trehuset hengende høyt i treet ved hjelp av sterke tau, kabler eller kjeder med sterke grener. Denne metoden virker ikke for hver design, og det er ikke nødvendigvis ideell for trehus som er ment å bære betydelig vekt.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bestem hvordan trehuset skal være tilgjengelig. Før du bygger trehuset selv, må du bestemme hvilken metode du vil bruke. For eksempel kan dette være en stige som lett kan komme inn i trehuset. Uansett hvilken type tilgang du velger, må den være trygg og stabil under alle omstendigheter, som utelukker den tradisjonelle trehusstigen, som besto av brett som er spikret til treet. Her er noen få sikrere tilgangsalternativer: 
    
  • Den normale stigen. Du kan enten kjøpe en stige eller bygge en selv for å klatre opp til trehuset. En stige for en køyeseng er også egnet.
  •  
  • Tau stigen. Dette er en stige laget av tau og korte brett som henger ned fra treehouse plattformen.
  •  
  • Trappen. En smal trapp er den sikreste måten å få tilgang til hvis den passer til ideen om et trehus. Hvis du bestemmer deg for å gjøre det, ikke glem å bygge et rekkverk av sikkerhetshensyn.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vurder hva du skal gjøre med grener som er i veien for trehuset. Hvordan vil du bygge rundt irriterende grener? Skal du kutte henne av eller ta med henne i dine planer? Hvis du inkluderer dem, vil du bygge rundt dem eller ramme dem med et vindu? Vurder alle disse spørsmålene før du begynner å bygge. På denne måten vil treehouse gjenspeile omsorg og god forberedelse av planleggeren.       
 10.  
             

    3      Bygge og sikre en plattform  ,

    
   
 1.             1      Hold alltid øye med sikkerheten. Før du begynner å bygge trehuset, husk å alltid være oppmerksom på sikkerheten. Å falle ned er en av de største farene ved et trehus. Det er noen forholdsregler du kan ta for å sikre at alle som er involvert i oppbyggingen av trehuset, er trygge. 
    
  • Ikke bygg for høyt. Å bygge trehuset for høyt kan være farlig. Hvis ditt trehus vil bli brukt hovedsakelig av barn, bør plattformen ikke være høyere enn 2m til 2,5m.
  •  
  • Bygg et sikker rekkverk. Dette er selvfølgelig å sørge for at trehusbyggerne ikke kan falle av plattformen. Pass på at ryggene er minst 90 cm høye og at ryggstolpene ikke er mer enn 1,20 m fra hverandre.
  •  
  • Damper saken. Fyll området under trehuset med mykt, naturlig materiale som mulch. Selv om dette ikke helt forhindrer skade, vil det redusere saken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn et solidt tre med grener delt inn i en V-formet gaffel. Du vil bruke disse grenene til montering av trehuset. V-formen gir sterk støtte til designet. Den tilbyr fire forankringspunkter i stedet for bare to.       
 4.  
 5.             3      Bor inn i treet på fire forskjellige steder, på hver side av Vs. Bruk en 10mm borekrone og sørg for at alle hull er horisontale. Hvis dette ikke er tilfelle, kan konstruksjonen gå galt, slik at bjelkene ikke kan være ideelt montert.       
 6.  
 7.             4      Mål avstanden mellom hullene på hver side av grengaffelen.        
 8.  
 9.             5      Trekk dette målet fra 3 m, halver resten og merk avstanden fra den ene enden av hver av de 3 m lange plankene som måler ca 4 cm x 24 cm. Merk deretter den målte avstanden mellom hullene fra den andre enden av hvert bord. Dette vil sikre at platene blir perfekt sentrert og vekten blir jevnt fordelt. ".       
 10.  
 11.             6      Klipp nå en 10 cm hakk i hvert brett på hver markør. På denne måten kan treet veie i vinden uten å skade stabiliteten i strukturen. Gjør hakk ved å først bore to hull (16 mm) hver 5 cm til høyre og venstre for merket. Deretter bruker du et stikksag å så fra ett hull til det andre og kutte ut hakk. 
    
  • Nå, når treet svinger i vinden, vil plattformen også bevege seg litt for å imøtekomme trebevegelsen. Hvis hun bare var skrudd på treet, ville hun bli med i hver bevegelse av treet. Dette ville ikke være bra for dem, da de kunne bli gradvis eller plutselig presset i forskjellige retninger og dermed skadet.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Monter de to hovedkolonnene i riktig høyde til treet. Velg to sterke treverk (4 cm x 24 cm) og legg dem flatt mot treet. Skru inn fire 15 cm eller 20 cm lange galvaniserte bolter (16 mm) inn i de fire 10 cm brede notene. Ikke glem å montere skiver mellom skruehode og trebrett. Gjør dette på begge sider av grenen gaffel, sørg for at de er begge nivåer med hverandre og nivå med hverandre. 
    
  • Bor både treet og brettene for å hindre risikoen for spalting av brettene.
  •  
  • For et bedre utseende, bør du kaste kantene på platene litt før montering.
  •  
  • Overvei å forsterke hvert kjøretøy med et andre brett med samme dimensjoner. På denne måten kan transportørene forventes ekstra belastning. Hvis du bestemmer deg for å gjøre dette, bruk større bolter (minst 20 cm lang med en diameter på 25 mm).
  •  
         
 14.  
 15.             8      Plasser fire brett (4 cm ved 14 cm) med jevne mellomrom vinkelrett på hovedbjelken. Legg det rett på hovedbjelkene. Sikre med 7,5 cm lange treskruer.       
 16.  
 17.             9      Fest to brett (4 cm x 14 cm) til brettene bare festet. Plasser hver av de to brettene over deres respektive fire ender og spik dem eller bolt dem der. Din plattform bør nå være et firkant festet til hovedkolonnene. Pass på at alle er midtjustert og rettvinklet.       
 18.  
 19.             10      Kobler nå plattformen til galvaniserte metallklemmer som brukes til å feste takrister. Du trenger åtte stifter for å feste de fire brettene vinkelrett på hovedkolonnene.       
 20.  
 21.             11      Bli med på midten av plattformen og de to sidepanelene med åtte galvaniserte strålesko.        
 22.  
 23.             12      Støtt nå plattformen med innlegg (ca. 4 cm x 9 cm). I øyeblikket er plattformen fortsatt litt rystet. For å gjøre dem mer stabile må du knytte minst to bonnets. Disse er koblet på bunnen med treet og på de to øverste kanter på plattformen. 
    
  • Klipp av den ene enden av innleggene i en 45 ° vinkel. Dette er gjort for å feste innleggene på innsiden av plattformen.
  •  
  • De to stolpene skal tilsammen danne en V-form slik at de overlapper på en rett del av treet og pent slår på innsiden av plattformen på toppen.
  •  
  • Fest innleggene til plattformen under og fra siden. Pass på at de begge er flush før du knytter dem ned.
  •  
  • Skru en 20 cm lang bolt gjennom kryssende rekvisitter inn i treet. Bruk en vaskemaskin.
  •  
         
 24.  
             

    4      Fest gulvet og installer ruten  ,

    
   
 1.             1      Finn ut hvor du skal plassere utklipp for å matche gulvplankene til treet. Frøken hvor deler av treet kommer gjennom gulvet og kutte ut deler med stikksagen. De kuttede områdene skal gi treet 2,5-5 cm plass til å vokse.       
 2.  
 3.             2      Skru gulvplankene i hver ende med to skruer som skal være minst 10 cm lange. Du bør gjøre dette etter at du har klippet ut de nødvendige kuttene for treet. Klatre plattformen med en stige og start skruen i skruene med en drill. Legg en avstand på ca 6-12 mm mellom gulvbrettene.       
 4.  
 5.             3      Lag en inngang på hovedbjelkene som rager under plattformen. Lag en rektangulær ramme som du legger til på utsiden av plattformen. På denne måten kan du gjøre en god inngang.       
 6.  
 7.             4      Ved hvert hjørne av plattformen skal du legge til to (4 cm x 9 cm) planker minst 1,20 m lang som du tidligere har naglet til hverandre. Dette er de første rekkverkene.       
 8.  
 9.             5      Fest ledestenger til innleggene. Bruk planker med samme dimensjoner. Miter endene, deretter spik dem på toppen av ryggstolpene. Skru deretter rekkene sammen ved hjørnene.       
 10.  
 11.             6      Monter sidepanelet nederst på plattformen og bunnen av ledningene. Du kan bruke alt tilgjengelig tre - plater eller kryssfiner er like egnet. Spik dem inn i bunnen av plattformen og deretter inn i toppen av rekkverkene for å danne et stabilt gjerde. 
    
  • Bruk sidekant for hva du vil. Du kan også lage et net av tau så lenge åpningene er små nok til at små barn ikke passer gjennom dem. Husk at sikkerhet alltid har forrang, spesielt når det gjelder små barn.
  •  
         
 12.  
             

    5      Avhandling  ,

    
   
 1.             1      Bygg en stige og koble den til plattformen. Det er mange måter du kan gjøre dette på. Ha det gøy med denne delen av prosjektet! 
    
  • Lag en tau stige.
  •  
  • Bygg en stige med to 4m brett (4cm x 9cm) og to 2,4m brett (4cm x 6,5cm). Legg de to lange brettene symmetrisk ved siden av hverandre og merk på begge hvor spirene skal komme fra. Klipp 4 cm x 6,5 cm hakk ca 3 cm dypt inn i begge sider av de lange kortene. Skjær de to kortere brettene inn i spirer av passende lengde og lim dem med trelim inn i hakkene til de to lange brettene. Fest spirene med skruer og la limet tørke. Pickle stigen med treflett for å gi det et fint utseende og beskytte det fra elementene.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Gi ditt trehus et enkelt tak. Dette er en enkel plan, men du kan gjøre det bedre hvis du vil ha det. I en høyde på ca 2,50 m over plattformens gulv, skyv en krok i begge deler av grengaffelen. Strek en streng mellom begge krokene og heng en presenning over den. 
    
  • Fest deretter fire støtteposter (ca. 1,80m høye) til hjørnene på røret. Spik presenningen til de fire hjørnene av støttepostene ved hjelp av skiver for å forhindre presenningen i å rive ut. Taket skal nå være litt over.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Mal eller flett treet. Hvis du vil værstette ditt trehus eller bare få det til å se bedre ut, så er det på tide å plukke eller male det. Velg flekk eller farge som passer til ditt hjem.       
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Ting du trenger .

             
Index populær:
Finn ut om barnet ditt virkelig er av hans.

Imponerer svigerfamilien din.

Behandle symptomer på urinveisinfeksjon hos barn og ungdom.

Fry fisk som i sørlige stater.

Finn en løs spilleautomat i et kasino.

Forklar hvor babyene kommer fra.

Finn ut om en baby er tann.

Sett på en klokke.

Cooking gnocchi.

Bli vant til en gutts potty.

Forbedre mors mors forhold til datteren.

Lag en tutu.

Publiser en bok selv.

Fra stand til håndsett.

Holde en pjokk fra å treffe.

Åpne en Xbox.

Oppbevar pumpet brystmelk.

Forbered shawarma.

Bihulebetennelse en betennelse i paranasale bihuler.

Søvnritual for babyen din.

Planlegger et ekteskap.