Home \ index
 

Gå ut av kvicksand.

 

Du vandrer alene og tapt i tanke gjennom ørkenen, og plutselig merker at du har falt i kvicksand og er i ferd med å synke inn i den. Din gjørmete dødsdom? Ikke egentlig. Quicksand er ikke så farlig som filmer som noen ganger får oss til å tro, men det er et veldig eksistent og seriøst fenomen. Nesten hver sand eller silt kan midlertidig bli kvicksand hvis den er mettet med vann og / eller utsatt for vibrasjon, for eksempel under et jordskjelv. Vi forteller deg hva du skal gjøre hvis sanden kommer opp til nakken din.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Frigør føttene dine  ,

    
   
 1.            1      Slip alt. Hvis du kjører i kvicksand og bære en ryggsekk eller annen tung gjenstand, kast den helt bort. Kroppen din er mindre tett enn kvicksand, så du kan ikke helt synke hvis du ikke panikk og sparker eller bli trukket ned av noe tungt. 
    
  • Hvis du klarer å ta av deg skoene, gjør du det. Sko generelt og de med flat og relativt fleksible såler spesielt (støvler og lignende) skaper et vakuum når du prøver å trekke dem ut av kvicksand. Hvis du vet at du kommer til et område med kvikksand, ta av støvlene på forhånd og gå barfot eller ta på lette sko som du raskt kan slippe ut av.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Flytt horisontalt. Hvis du finner deg fast, ta noen raske skritt bakover før kvicksand kan holde deg. Vanligvis tar det et minutt eller så før blandingen fortløper, så den beste veien ut av kvicksand er ikke å stikke seg fast. 
    
  • Hvis føttene dine virkelig sitter fast, ikke ta store og klossete skritt for å frigjøre deg. Hvis du tar et stort skritt, kan du få en fot fri, men skyv den andre dypere inn i kvicksanden, og da blir du enda vanskeligere å komme fri.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Sett deg tilbake. Sett deg ned og lene deg tilbake hvis du ikke kan få føttene ut av kvicksand. Du sprer vekten over et større område og tar press på føttene. Så du burde være i stand til å frigjøre dem fra kvicksand. Hvis du har lykt, rull over din side av kvicksand. Du blir skitten, men det er den raskeste og sikreste måten å komme seg ut av kvicksand.        
 6.  
 7.             4      Ta deg tid. Når fast i kvicksand er hektiske bevegelser absolutt kontraproduktive. Uansett hva du gjør, gjør det sakte og på en kontrollert måte. Hvis du beveger deg sakte, vil du ikke få kvicksand bevegelse. Vibrasjoner forårsaket av raske bevegelser kan til og med bli veldig solide til kvicksand. 
    
  • Enda viktigere er det uforutsigbart hvordan kvicksand vil reagere på bevegelsene dine. Hvis du beveger deg sakte, kan du lettere stoppe i en bevegelse, slik at du ikke synker dypere. Du må være tålmodig. Avhengig av hvor mye kvicksand du har rundt deg, kan det ta flere minutter eller flere timer før du kan kvitte deg med din vanskelighet med system, metode og kontrollerte bevegelser.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Kommer ut av dyp kvicksand  ,

    
   
 1.             1      Slapp av. Quicksand er vanligvis ikke særlig dyp, men hvis du får et spesielt dypt sted, kan du godt synke til hoftene eller brystet på kort tid. Hvis du panikk, vil du bare synke dypere. Stol på oppdrift av kroppen din. Hvis du blir rolig, vil han sørge for at du ikke går ned. 
    
  • Pust inn dypt. Dyp innånding og utånding sikrer ikke bare at du blir rolig, men gir også kroppen din mer løft. Hold så mye luft som mulig i lungene. Det er umulig å synke når du er full av luft.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ligg på ryggen din og svømme . Hvis du synker til hoftene, ligger du på ryggen. På denne måten fordeler du vekten over så stor overflate som mulig og kan ikke synke inn så lett. La deg bære på ryggen mens du sakte og forsiktig trekker ut bena dine. Når beina er fri, kan du sakte og tverrlig til sikkerhet ved å gjøre med armbevegelsene dine som bakslag. Når du kommer nær nok til kanten, kan du rulle deg på solid grunn.       
 4.  
 5.             3      Bruk en pinne eller pinne. Bruk en stav med deg når du reiser i mistenkelige områder. Når du legger merke til at anklene dine synker, plasserer du pinnen horisontalt bak deg på overflaten av kvicksand. La ryggen på baren klumpe og etter et minutt eller to burde du ha funnet balansen din og ikke gå ned. Deretter flytter du personalet til en ny stilling, under hoften din. Nå kan du forsiktig trekke ut ett bein om gangen, fordi støttepersonalet ikke vil la hip sinken din lenger. 
    
  • Hold deg flatt på ryggen. Armer og ben skal være helt på kvicksand. Du kan bruke staben som en guide og trekke deg stykke til kanten og på solid bakken.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta regelmessige pauser. Det kan være veldig stressende å få deg ut av kvicksand. Gå veldig kontrollert og planlagt og del dine krefter godt. 
    
  • Men du bør ikke ta for mye tid, da sanden kan legge mye press på kroppens deler som er fast i det, og kan presse blodtilførselen og forårsake nerveskader. Bena dine vil føle deg nummen og du vil knapt klare å frigjøre dem (og dermed deg) uten hjelp.
  •  
  • I motsetning til mange filmer, de fleste som befinner seg i kvikksand, dør fordi de bare forgår. Vanligvis er utbruddet av tidevann årsaken.  
  •  
         
 8.  
             

  Del 3      Unngå kvicksand  ,

    
   
 1.             1      Identifiser fareområder for kvikksand. Quicksand er ikke en egen jordtype, men det kan oppstå hvor grunnvann blander seg med sandjord for å danne en myk muddy . Den tryggeste måten å holde seg borte fra kvicksand er å vite hvor du kan forvente det. Quicksand er mest sannsynlig å forekomme under følgende forhold: 
    
  • Watt
  •  
  • Swamps and Marshes
  •  
  • Nærhet til Lakeside
  •  
  • Nærhet til underjordiske kilder
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter korrugeringer. Hold øynene åpne og se om bakken ser ustabil og våt et sted eller har merkelige utseende krusninger. Hvis du er veldig forsiktig, bør du kunne se kvicksand fra fjerne ved å få vann ut av sanden.       
 4.  
 5.             3      Sjekk bakken foran deg med en stokk. Bruk alltid en anstendig stav med deg, på den ene side som hjelpemiddel hvis du sitter fast, på den annen side som navigasjonshjelp, som du kan føle bakken foran deg. Når du er i tvil, vil baren gi deg ekstra ekstra tid på få sekunder, noe som er forskjellen mellom en trygg tur og en slamkamp i kvicksand.       
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Index populær:
Lag en Harlem Shake.

Gjør kjøttboller selv.

Avbryt medlemskap av Weight Watchers.

Å være en god mann.

Gjenbruk gamle aviser.

Registrer deg for en Guinness verdensrekord.

Bygg et miniatyrhus.

Få foreldrene dine til å like din venn.

Forbedre sin fantasi.

Lag et halskjede av hamp ledning.

Slipp av en gren fra treet.

Opprette et nybakt hus.

Få gratis prøver.

Lag wasabi.

Bli glad gjennom takknemlighet.

Gi fast mat til en baby eller småbarn.

Kommunisere effektivt.

Bli kjent på internett.

Få en eksakt plankant uten kantklipper.

Skilsmisse i Utah.

Hvordan spare ekstra når du bestiller online.