Home \ index
 

Snakk Klingon.

 

Hvis du vil imponere Trekkie-vennene dine eller bare gå dypere inn i Star Trek-universet, tenk på å lære Klingon. Det kan ikke være et "ekte" språk i virkeligheten, men det er veldig ekte i den forstand at det har sin egen struktur og grammatikk. For daglig bruk kan du starte med å lære noen få nøkkel setninger. Vi tar deg med her. I tillegg er det andre kilder der du kan lære språket i flere detaljer.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Nøkkelinnstillinger  ,

    
   
 1.            1      Vær oppmerksom på riktig uttale av bokstavene i Klingon. Generelt bør Klingon bli talt høyt og i gutturaltoner. De skal komme fra tarmen og ikke bare fra leppene. Hver bokstav har imidlertid sin egen uttale, og du bør lære å uttale det riktig før du går inn i ord og setninger.  
    
  • Bokstaver "b", "ch", "j", "l", "m", "n", "p", "t", "v" og "w" er uttalt i Klingon så vel som på tysk
  •  
  • En liten "a" er en lang "a" som i "kveld".
  •  
  • En liten "e" er en kort "e". som i "seng".
  •  
  • En stor "jeg" er uttalt som en kort "jeg" som i "vennligst".
  •  
  • En liten "o" er uttalt som en lang åpen "o", som i "Notat" eller i "Praise".
  •  
  • En liten "u" er en lang "u" som i "skole" eller "eagle ugle".
  •  
  • En stor "D" ligner den tyske "D", men du må ha tungen på høyeste punkt i ganen din på uttale, ikke bak tennene, som på tysk.
  •    
  • "ng" er et enkelt brev, men uttalt som "ng" i "Eng".
  •  
  • En liten "q" ligner en tysk "k", men er formet lenger tilbake i halsen. Tungen din bør berøre uvula eller nakkeåpningen når du former den. En stor "Q" er lik, men må umiddelbart følge en stor "H".
  •  
  • En liten "r" er som den tyske rullet "r".
  •  
  • En stor "S" ligner en "sch", men med tungen høyere opp på ganen.
  •  
  • "tlh" er et enkelt brev i Klingon. Begynn med en "t" lyd, men slipp tungen på siden av munnen din i stedet for ned. Derfra starter "l".
  •  
  • En liten "y" er uttalt som "j" som i "nå".
  •  
  • Den eneste apostrofen (') er et brev i Klingon. Det er samme lyd som en lang "ah" eller "uh" i begynnelsen av ordet og i prinsippet den korte pause i halsen. I Klingon kan dette også brukes i midten av ordet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hils Trekkie-vennene dine med høyt hardt hark. "Det tilsvarer hei, men det betyr" Hva vil du ha? "        
 4.  
 5.             3      Svar på spørsmål med "HIja" eller "HISlaH" eller med "ghobe". "Den tidligere betyr" ja ", den siste betyr" nei ".        
 6.  
 7.             4      Signal som du forstår med "jIyaj. "Grovt oversatt betyr det," Jeg forstår. "Og på samme måte betyr" jiyajbe "" Jeg forstår ikke. "        
 8.  
 9.             5      Giver du godkjenning ved å si "maj" eller "majQa". Det betyr "bra" og "godt utført".        
 10.  
 11.             6      Spør dine Trekkie-venner om de kan snakke Klingon med: "tlhIngan Hol Dajatlh'a." "Det betyr," Snakker du Klingon? "Hvis noen spør deg om det, og din Klingon ikke er så bra, så Svar: "TlhIngan Hol vIjatlhaHbe", "eller:" Jeg kan ikke snakke Klingon. "        
 12.  
 13.             7      Demonstrere æren din ved å si stolt: "Heghlu'meH QaQ jajvam." Det betyr at "I dag er en god dag å dø" og er en veldig verdsatt setning i Klingon-kulturen.        
 14.  
 15.             8      Si at du er en Klingon med høyt: "tlhIngan maH!" Denne setningen betyr "Vi er Klingons!" Og på samme måte kan du si "tlhIngan jIH" - "Jeg er en Klingon."        
 16.  
 17.           9      Hvis du trenger litt Klingon, si: "nuqDaq 'oH puchpa e'." Alle arter må gå på toalettet en dag, så Klingons er ikke noe unntak. Hvis du ikke finner nærmeste toalett selv, bruk denne setningen. Oversatt betyr det "Hvor er toalettet?"        
 18.  
 19.             10      For å spørre om tiden, spør: "'arlogh Qoylu'pu'?" Riktig oversatt betyr det: "Hva er klokka?" - Nærmere oversatt, "Hvor mange ganger har det blitt hørt? "        
 20.  
 21.             11      Forkrøt dine fiendeer med: "Fikk såSlI" Quch! "Det betyr at" din mor hadde en rett panne! "Klingons er kjent for sin brennende panne og fortelle noen at moren har en enkel panne har er en alvorlig fornærmelse.        
 22.  
 23.             12      Du starter et angrep mot fiender med: "cha yIbaH qara'DI". "Oversatt til tysk betyr det" brann torpedene! "        
 24.  
 25.             13      Be om en god restaurant med: "nuqDaq 'oH Qe' QaQ'e '." Oversatt betyr det, "Hvor er en god restaurant?"        
 26.  
 27.             14      Etter et tomt sete spør du: "quSDaq ba'lu''a '." Og hvis du vil sitte ved siden av en trekkie, vet du ikke, du kan formelt spørre: "Er denne stolen fortsatt gratis? "        
 28.  
 29.             15      En annen fornærmelse er: "petaQ." Det kan også skrives "p'tahk," "pahtk," "pahtak" eller "p'tak." Denne termen er en veldig vanlig fornærmelse og har ingen direket oversettelse, men grovt betyr "jerk", "coward" eller "dishonorable person". Bruk den til noen som ikke er en ekte kriger.                  
 30.  
             

    2      Lær mer  ,

    
   
 1.             1      Bli med i en Klingon språkgruppe. Det beste og mest berømte er The Klingon Language Institute, men du kan også finne mer hvis du ser på internett. Prøv gratis læringsmateriell for å se hvor alvorlig det er å lære Klingon. I tillegg tilbyr de fleste grupper mer materiale til sine offisielle medlemmer.        
 2.  
 3.             2      Lytt til språket. Etter å ha lest alfabetet og de første ordene, søk etter videoer på Internett, eller kjøp lyd-CDer eller DVDer med eksperter som snakker Klingon. På den måten kan du lære Klingon godt. Med lydfiler kan du lytte og gjenta, og videoer vil hjelpe deg å se hvordan du skal forme munnen slik at Klingon høres riktig.        
 4.  
 5.             3      Få en Klingon-ordbok. Du kan kjøpe en online eller i en bokhandel, eller se på internett og laste ned en gratis. Klingon ordbøker er som alle andre ordbøker med tysk-klingon og klingon-tysk del, slik at du kan finne veien rundt på begge språk.        
 6.  
 7.             4      Last ned en Klingon skrift. Du kan også skrive Klingon i det latinske alfabetet, men det finnes enkelte Klingon-bokstaver for bestemte brevkombinasjoner og lyder. Du kan finne Klingon-bokstavene på Internett, og når du har lært dem alle, laster du ned en komplett kort og installerer dem på maskinen din ved hjelp av ekte Klingon for all korrespondanse.        
 8.  
 9.             5      Les arbeider skrevet i Klingon. En god måte å lære et språk når morsmål ikke er tilgjengelig - og ekte Klingons er vanskelig å finne - er å lese mye på språket. Du kan få blader, bøker, dikt og noveller i Klingon. Det er også oversettelser av Shakespeare's spiller i Klingon.        
 10.  
             

Tips .

                  

Ting du trenger .

                Les mer... (3)      
Index populær:
Redde en døende Betta fisk.

Komme sammen med moren din.

Flytt til ditt første hjem.

Stopp å snakke med deg selv.

Få en pjokk til å ha på seg vintertøy.

Analyser et dikt.

Hold en tenåring fra bakken.

Undertrykke tårer.

Lag egen kraft.

Se om en rubin er ekte.

En komplikasjonsfri graviditet til tross for humane papillomavirus.

Velkommen en adoptiv baby til familien.

Forstå forskjellene når du kjøper baby mat.

Undervise et barn å spise uavhengig.

Ikke kaster opp når det er full.

Fortell moren hvor mye du elsker henne.

Forstå politikk.

Bli en mer avslappet og bedre mor.

Sikkerhetskopiere kontakter i iPhone.

Undertrykke tårer.

Forhindre sjokk ved elektrostatisk utladning.