Home \ index
 

Etse en betongoverflate.

 

Et betonggulv som ikke har blitt behandlet etter støping, kan være for fast og glatt for et godt bånd med maling eller beskyttende tetninger. Ved å etse eller plukke overflaten med en syre, åpner porene i betongen. Overflaten er forberedt for videre behandlinger. Det er også mulig å jord jorden manuelt med en grinder, men syrefarvning er vanligvis mindre arbeidsintensiv.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forberedelser  ,

    
   
 1.            1      Velg saltsyre eller en annen syre som er egnet for etsing av betong. Før du begynner å etse, sørg for at du har nok syre til prosjektet ditt. Det er veldig irriterende når du må kjøpe ny syre midt i arbeidet. Saltsyre (også kalt saltsyre) er godt egnet for dette prosjektet og er mest brukt. Det er vanskelig å si hvilke mengder syre du trenger fordi syrene ofte selges i forskjellige styrker. Generelt er en liter syre (i riktig fortynning) tilstrekkelig for 4,5 til 6,5 kvadratmeter.  
    
  • Andre egnede syrer er fosforsyre og sulfaminsyre, sistnevnte er et spesielt godt valg for nybegynnere fordi det er mindre etsende og dermed mindre farlig enn andre syrer.  
  •  
  • Hvis du ikke er sikker på at du har riktig syre, kan du sjekke etiketten på pakken. Tiltenkt bruk som et etchant for betong er gitt på de fleste egnede produkter.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Frigjør betongflaten til forstyrrende gjenstander. I begynnelsen bør du fjerne alle møbler, kjøretøy og andre gjenstander fra området du vil behandle. Øtsende syrer kan forårsake varig skade på andre gjenstander, selv om de bare hadde kontakt med overflaten i kort tid. Fjern derfor alle objekter fra betongflaten før du starter prosjektet.  
    
  • Du må også feie området slik at det ikke er oppsamlet støv, smuss eller fett. Syren må trenge jevnt inn i betongflaten på alle punkter slik at den kan reagere ordentlig. Selv små rester av smuss kan forstyrre reaksjonen av syren og forårsake at syre brenner.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk en smørefjerner for olje eller fett. Hvis du vil etse betongen i garasjen din eller på oppkjørselen din, er det mulig at det er olje eller fett flekker på betongen. Dette betyr at betongen under disse flekkene ikke er etset av syren. Du kan bruke avfettingsmiddel og rengjøre betongen. Disse produktene er relativt billig tilgjengelige i hjemmemarkedet.  
    
  • Alternativt kan du prøve et vanlig vaskemiddel. De fleste vaskemidler inneholder aktive ingredienser for å oppløse fett og olje. De er derfor perfekte for å befri din konkrete overflate av fett. Fordel vannet jevnt på overflaten, betongen er våt. Pass på at det ikke dannes pytter på overflaten. Betongen bør forbli våt til syren påføres.       
  •  
  • Hvis tilstøtende vegger eller andre overflater slår på overflaten du vil etse, må du sørge for at du fukter den nedre kanten (ca. 2,5 cm) for å minimere kontakt med syren.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Påfør syren  ,

    
   
 1.             1      Bland vann og syre i forholdet mellom tre og fire: 1 enhet. Legg rent vann i en plastbøtte. Hell forsiktig syren din i vannet, vær forsiktig så du ikke spytter eller blister. Ikke bruk metallbeholdere fordi syrene angriper metaller. Beholderen kan muligens bli ødelagt.  
    
  • Tilsett syre alltid til vannet. Helt aldri vann inn i syre. Hvis syren spruter i ansiktet, kan det føre til dårlige hudskader eller til og med blindhet.
  •  
  • Fra dette punktet bør du følge de grunnleggende sikkerhetsforskrifter for behandling av syre. Bruk lang arm klær, hansker, øyevern og om nødvendig en beskyttende maske for å beskytte deg mot skadelige røyk. Se sikkerhetsseksjonen senere i artikkelen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Test blandingen i et lite område. De fleste 3: 1 eller 4: 1 blandinger har en egnet styrke for å etse betongen. Før du setter blandingen på gulvet, er det en smart idé å teste effekten på et lite, diskret sted (dette kan være et sted som vanligvis er dekket av møbler) for å sikre at det fungerer. Legg ca 1/2 kopp direkte på betongen. Hvis blandingen er sterk nok, bør bobler dannes umiddelbart, og en reaksjon bør være synlig.  
    
  • Hvis du ikke ser bobler med en gang, kan ikke blandingen din være sterk nok. Tenk på å legge til litt mer syre.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk en sprøyteflaske eller vannkanne for å spre syre. I stedet for å syr syren på bakken på en gang (effekten av syre kan fizzle før den når alle hjørner), bør du bruke en sprøyteflaske eller en vannlokk. Du kan manuelt spre væsken umiddelbart etter sprøyting med en skrape slik at gulvet er dekket med et jevnt lag av syren. Du kan også bruke en gulvbehandlingsmaskin til å skrubbe gulvet og jevnt fordele surheten.  
    
  • Gulvet må være fuktig gjennom hele behandlingstiden. Ikke la syren tørke på gulvet. Hvis det ikke er mulig å forhindre tørking, kan du fukte de tørkede områdene med vannslangen igjen.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vent til syren reagerer med jorda. Hvis du er sikker på at syren er jevnt fordelt, kan du bare vente på at væsken stopper å blåse. Vanligvis tar det mellom to og femten minutter. Når syren reagerer med jorda, dannes små, porøse hull i betongen, noe som muliggjør forbedret adhesjon av det tilsiktede belegget av maling eller tetning.  
    
  • Overhold overflaten mens syre fungerer. Du vil sørge for at syre fungerer jevnt og jevnt på overflaten. Hvis syren ikke reagerer noen steder, kan dette være en indikasjon på at det er en ubemerket fettflekk som er skjult der. I dette tilfellet må du bruke en mekanisk løsning, for eksempel en kvern, for å fullføre den kjemiske brenningen på det tidspunktet.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Nøytraliser overflaten. Kontroller etiketten og avgjøre om du må bruke en spesiell, nøytraliserende løsning for å stoppe reaksjonen av syren. Noen syrer "stopper" seg selv. Hvis betongen må behandles med en nøytraliserende løsning, kan du blande og distribuere produktet på gulvet i henhold til instruksjonene på etiketten. Vanligvis må du spray på nøytralisatoren og distribuere den med en trekk. Du kan også bruke en maskin for dette trinnet for å sikre at hele overflaten er jevnt nøytralisert.  
    
  • Du kan også prøve å lage en nøytralisator for alle bruksområder fra en kopp natron til fire liter vann. Vent til blandingen løses.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Skyll gulvet grundig. Betongen din skal nå ha en ren, nyetestet overflate. Du kan rengjøre gulvet nå. Ta en kost eller en trekk og samle overflødig skyllvann på ett sted. Sug den opp med en støvsuger. Les instruksjonene på emballasjen. De inneholder instruksjoner for bortskaffelse av syre. Du må kanskje blande mer ryggsoda med syren før du kan skylle den inn i kloakk.  
    
  • Hvis du jobber i garasjen din, kan du bare skylle den nøytraliserte løsningen ut av garasjen til utsiden. Kontroller dine lokale forskrifter før du fjerner den nøytraliserte syren på denne måten. Du vil ikke bryte en lov eller skade miljøet.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Behandle betongen etter etsning  ,

    
   
 1.             1      Påfør et tetningsmiddel eller en epoxyharpiks. Mange syrebehandlinger er forberedende tiltak for å påføre et epoxy eller tetningsmiddel til gulvet. Disse produktene gir gulvet et profesjonelt utseende og er også motstandsdyktig mot vann, fett, olje og andre flekker, noe som gjør gulvet lett å ta vare på. I tillegg kan ansvaret i garasjen din eller oppkjørselen til kjøretøyet i regn eller snø, forbedres ved tilsetning i forseglingen.        
 2.  
 3.             2      Bruk et pigment eller en flekk. For å gjøre gulvet ditt mer attraktivt etter etsning og forsegling, kan du forskjøre det med et pigment eller flekk. Innvendig, farget betong kan legge til eleganse og et moderne utseende til et rom. Selv noen utendørsområder som terrasser kan se flott ut med farget betong.        
 4.  
 5.             3      Mal betongen. Betong kan males relativt enkelt med pensler, ruller eller spraymaling. Selv om det er mindre vanlig å male et betonggulv som en vegg, kan noen malere lage flotte interiørområder med malte betonggulv. For malte betonggulv er matt, mindre skinnende farger best. På den annen side kan gulvet se merkelig skinnende eller "vått".        
 6.  
 7.             4      Legg metallflis på betongen for en glitrende effekt. Mange stier, oppkjøringer og andre utendørs betonggulv kan få en attraktiv glitrende effekt fra metallsplinter. De er spredt til bakken under forbrenningen eller før forseglingen. Noen innendørsområder (spesielt offentlige eller kommersielle) drar også fordel av denne typen behandling. Musserende betongflater har et livlig utseende og brukes ofte til korridorer i kjøpesentre og flyplasser.        
 8.  
             

  Del 4      Sikker håndtering av syre  ,

    
   
 1.             1      Bruk verneutstyr. Alle syrer (og spesielt de sterke syrer som brukes til å cauterize betong) skal håndteres med forsiktighet. Når de spruter på huden, kan syren forårsake smertefulle, kjemiske forbrenninger. Enda verre, syre kan forårsake permanent blindhet og deformasjon av huden når den spruter i ansiktet eller øynene. Derfor er det viktig å bruke "alltid" beskyttende klær når du arbeider med syre. Dette gjelder også hvis du har mye erfaring. Nedenfor er en liste over beskyttende klær du bør bruke for å beskytte deg selv:  
    
  • Vernebriller for kjemisk arbeid med ansiktsvern
  •  
  • Hansker
  •  
  • Langermede klær
  •  
  • Firma lukket sko
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ikke innånd dampen av syren. Sterke syrer, som saltsyre, kan skille ut skadelige røyk. Hvis dampene innåndes, kan de forårsake kjemiske forbrenninger i munnen og halsen. Selv om det er sjeldent, er det teknisk mulig å alvorlig skade eller til og med drepe deg selv hvis du inhalerer kjemisk damp. Det er derfor du bør sørge for at arbeidsområdet ditt alltid er godt ventilert. For eksempel kan du åpne et tilstøtende vindu og bruke en vifte for å la luften sirkulere innenfor og utenfor arbeidsområdet.  
    
  • Hvis dampene til syren er veldig sterke, kan du bruke åndedrettsvern med kjemiske damper for å unngå skade.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Legg alltid syren til vannet og aldri omvendt. Dette er et svært viktig prinsipp for sikkerheten ved håndtering av syrer. Hvis du fyller væsken for fort eller impetuøst, kan innholdet i beholderen sprute. Hvis væsken hovedsakelig er vann, skjer ikke mye. Men hvis væsken er hovedsakelig syre, kan du være i alvorlige problemer. Følg alltid denne enkle regel når du arbeider med syre.  
    
  • Det kan også være nyttig å ha en andre bøtte eller beholder klar mens du arbeider. Hvis du ved et uhell setter syre i den første bøynen først, kan du hælde vannet i den andre bøttaen og deretter bare sur syren fra den første til den andre bøtte for å rette feilen.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

    
   
 • Merk at saltsyre er meget farlig og må fortynnes før bruk. Les instruksjonene på etiketten før du bruker syren. Bruk egnede verneklær når du arbeider med syre.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Saltsyre kan være farlig. Sørg for at du følger alle sikkerhetsregler.
 •  
         
   
 • http://www.ghostshield.com/acid-etching/ - Original kilde, delt med tillatelse
 •  
   Les mer... (8)      
Index populær:
Å lage Oreo edderkopper.

Finn ut om du er under overvåking.

Forsvinner helt.

Kast et skadet amerikansk flagg riktig ut.

Gjør en positiv graviditetstest.

Fremme barnets brutto motoriske ferdigheter.

Få gratis baby mat.

Skaff en Obama telefon.

Ta tak i humørsvingninger av en tenåring.

Ammer babyen din i en babybærebøtte.

Tetning en konvolutt.

Legg håret opp med spisepinner.

Skjul din journal.

Send skilsmissepapir uten advokat.

Vet når du ikke skal frivillig for frivillig arbeid.

Naturligvis forhindre graviditet.

Spille et lakenprank.

Sporing av en pakke (sporing).

Berolig en baby.

Drikk bringebærblad te under graviditet.

Mål høyden selv.