Home \ index
 

Kontroller væskenivået i bilen.

 

Bilen din er en stor investering. Regelmessig kontroll av væsker bidrar til å unngå mekaniske skader, sammenbrudd og til og med mulige ulykker. Lær å sjekke væskenivåene i bilen selv og gjør dette ofte.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Håndboken vil fortelle deg når du skal kontrollere væskene, men dette er bare et minimum for å holde garantien effektiv. Ta notater i kalenderen og gjør det til en vane å sjekke væsken ofte.       
 2.  
 3.   2     Parker kjøretøyet på en jevn overflate og bruk håndbremsen.     
 4.  
 5.             3      Åpne hetten.        
 6.  
 7.             4      Kontroller oljenivået. Olje- og oljefilteret bør kontrolleres best når motoren har avkjølt i ca. 1 time slik at oljen har samlet seg i oljesumpen som helhet. På denne måten unngår man at man leser feil olje nivå. Se bruksanvisningen for å finne oljeskalaen. Sett en finger gjennom ringen på toppen av skalaen og trekk den helt ut. Tørk oljeskalaen ren med et papirhåndkle eller en lue. Deretter presenterer du ham igjen. Nå trekk den ut igjen, og denne gangen droppet oljenivået. Deretter ta ham tilbake på plass.  
    
  • Messestab har to markeringer. Disse angir området der oljenivået skal være. Hvis oljen ikke engang når det nedre merket, må oljen fylles opp før bilen kan kjøres. Hvis du har en ny bil, har forhandleren fortell deg hvor oljeskalaen er og hvordan og hvor du skal fylle på olje.       
  •  
  • Vær også oppmerksom på fargen på oljen. Ren motorolje har en klar, gylden farge. Brukt motorolje er svart eller brun. Hvis oljen din er mørk, sjekk oppføringene og finn ut når oljen ble sist endret. Selv med mørk olje går motoren fortsatt uten fare for skade. Du bør gjøre mer med oljeendring basert på tid eller kjørelengde enn farge.
  •  
  • Oljeskiftet bør gjøres avhengig av tid og kjørelengde. Kontroller bruksanvisningen for å bestemme hvilke intervaller som må overholdes. Selv om du ikke har reist det anbefalte antall miles, planlegger du å bytte olje om hver seks måned. Selv når bilen stanser, endres oljen og blir mindre effektiv. Hvis bilen kjøres under vanskeligere forhold, må du bytte olje hyppigere enn anbefalt.
  •  
  • Gjentatt og iøynefallende oljetap indikerer at enten en segl er ødelagt eller bilen brenner olje. Hold øye med garasje gulvet eller hvor du parkerer bilen din. Pass også på tegn på oljetap på utsiden av motoren. Hvis du finner olje der eller stadig fyller olje, ta bilen til en garasje og fortell dem hva du har observert.
  •  
  • Hvis oljen ser ut melk eller skum, er det sannsynlig at den er forurenset med kjølevæske og bør kontrolleres av en mekaniker. Dette fenomenet kan indikere et skadet sylinderhode eller annen alvorlig skade.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kontroller nivået på overføringsvæsken (hvis du har en automatisk girkasse, se Tips). Dette gjøres vanligvis når motoren går og når motoren har nådd driftstemperatur. Overføringen skal byttes til nøytral (automatisk girkasse: nøytral eller parkert). Igjen er det en oljestandard. Måleprosedyren er den samme her som ved kontroll av motoroljen.  
    
  • Overføringsfluidet har en rødaktig farge. Det trenger ikke å endres så ofte som motoroljen, men det må endres av og til. Intervalllengden er rundt 150.000 km for nyere biler; Ta kontakt med brukerhåndboken for å være sikker. Hvis oljen ser brun, svart eller brent, bør du endre den.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Kontroller bremsevæsken. Fjern bruksanvisningen der du gjør dette. Eller se under panseret for en plastbeholder merket "Bremsevæske". Beholderen skal se ut som den i bildet og væskenivået kan leses direkte gjennom plasten. Hvis det er nødvendig, tørk av smuss på utsiden av beholderen. Det er lettere å lese av væskenivået hvis du støtter bilen litt, da det fører til at væsken i reservoaret beveger seg.        
 12.  
 13.   7      Biler bør ikke forbruke bremsevæske. Bremsevæsketap indikerer at oljeledningen lekker eller bremseklossene er slitt. Hvis bremsevæskenivået er lavt, bør du sjekke bilen. For lavt bremsevæske eller en lekkasje i bremsesystemet kan føre til alvorlig ulykke og er livstruende.     
 14.  
 15.             8      Kontroller væskenivået på servostyringen. Dette er vanligvis en liten plastbeholder. På samme måte som bremsevæsken, kan du se væskenivået gjennom plasten. Hvis det er for lite hydraulikkolje i systemet, åpne lokket og fyll det. Pass på at du finner riktig hydraulikkolje. Det kan være to hydrauliske linjer, en for den kalde motoren, en for den varme motoren. Pass på å lese riktig i henhold til motorens driftsforhold.        
 16.  
 17.             9      Kontroller kjølevæsken. Vent til motoren er avkjøl, ellers kan varmt vann sprøyte ut og skje deg. Kjølevannstankene er vanligvis plassert foran på motorrommet nær radiatoren. ,  
    
  • Dagens kjøretøy bruker en frostvæske i stedet for vann. Frostvæsken er en blanding som har et lavere frysepunkt og generelt et høyere kokepunkt enn vann. Hvis du trenger å fylle opp med kjølevæske, må du sørge for at du kjøper den riktige.
  •  
  • Les etiketten på frostvæsken. Noen frostvæsker må blandes med vann i forholdet 1: 1, andre brukes pent. Etiketten på beholderen vil fortelle deg hva slags det er.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Kontroller væsken i vindusvaskemaskinen.  
    
  • Væsken i vindusvaskemaskinen vil ikke påvirke ytelsen til bilen din, men det vil spyle rengjøringsmidlet på frontruten din hvis den er skitten.
  •  
  • Vindusvaskemiddel er konstruert for å fjerne insekter og annet smuss fra veien, og det er billig. Du bør ikke vike bort fra dette lille kontantproblemet, fordi denne væsken renser platen din langt bedre enn vanlig vann. Om nødvendig kan du fylle på med vann.
  •  
  • Det er ingen negativ påvirkning hvis dette væskenivået er lavt. Det er normalt å bruke opp mens du kjører og rengjør frontruten. Bare fyll opp beholderen før den er helt tom.
  •  
  • Hvis kaldt vær forventes, fyll systemet med et frostsikkt medium. Det er disse i markedet.
  •  
         
 20.  
 21.   11      Kontroller dekkstrykket. Selv om dette ikke er en væske under panseret, er det ekstremt viktig å være sikker på at dekktrykket er riktig. Bensinforbruket er også avhengig av det riktige dekkstrykket. Hvis trykket er for lavt, bruker forbruket mer drivstoff. Du bør sjekke dekkene dine oftere enn væskene under hetten. Dette inkluderer verifisering av tilstrekkelig treaddybde.               
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Index populær:
Beregn navnets nummer i numerologi.

Fjern lus med tea tree olje.

Se om månen er økende eller avtagende.

Lindre flatulens i svangerskapet.

Bytt brystmelk erstatning.

Reparer ekteskapet ditt.

Ri på en berg og dalbane.

Bli auksjonsleder.

Sprekk en kombinasjonslås.

Slett hans kløhet.

Lære til smårolling å sitte stille.

Avtale med overdreven graviditetsbrudd (Hyperemesis Gravidarum).

Konverter PDF til PPT.

Fjern lus med tea tree olje.

Avtale med en nervøs sammenbrudd av barn med autisme eller asperger.

Reparer ekteskapet ditt.

Finn manglende elementer.

Beskriv et menneskes fysiske utseende.

Berolig en baby med kolikk.

Last ned HD videoer fra YouTube.

Lær matte til barnet ditt.