Home \ index
 

For å håndtere slektninger du ikke liker.

 

Er det en person i familien din som du absolutt ikke kan stå? Selv om du ikke kan velge din familie og folkene som er en del av det, kan du kontrollere hvordan du håndterer familien din i vanskelige situasjoner. Du kan sannsynligvis ikke hoppe over familiegjenforeninger, og du kan til og med ha et godt forhold til alle i familien din bortsett fra denne personen. Det er måter å bedre håndtere familiesituasjoner, slik at familiesammenkomster mindre stressende og morsomme.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Avtale med uunngåelige møter  ,

    
   
 1.            1      Tenk på hvordan du vil oppføre deg. Før du bruker tid med denne slektningen, ta et øyeblikk å vurdere hvordan du vil oppføre deg. Kanskje du allerede har diskutert denne slektningen tidligere. Spør deg selv hva som har provosert denne kretsen, og hvordan du kan unngå å argumentere igjen denne gangen. 
    
  • Du kan være en stolt ateist, men tanten tror det er derfor du kommer til å ende i helvete. Det vil nok være best å ikke snakke om religion når tanten din er rundt.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vent, før du snakker. Spesielt hvis du har sterke negative følelser om en person, reagerer du ikke for fort og ikke snakker uten å tenke. Pust inn før du snakker. Hvis du har det vanskelig å forlate negative kommentarer, beklager og går bort. 
    
  • Si, "Beklager, jeg går raskt på badet", eller "Jeg skal se om det er behov for hjelp på kjøkkenet."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn støtte. Hvis du finner det vanskelig å komme sammen med et familiemedlem, fortell noen i familien din (som din partner eller en av dine søsken) at du vil unngå møter med den personen. Så når du blir involvert i en diskusjon eller et argument, kan du signalere og la personen "redde" deg. 
    
  • Du kan ordne et tegn på forhånd for å signalisere at du trenger hjelp til familiegjenforening. For eksempel kan du søke øyekontakt og gi et håndsignal, noe som betyr, "Vær så snill å hjelpe meg med å komme ut av denne situasjonen!"
  •  
         
 6.  
 7.             4      Nyt deg selv. Du trenger ikke å være redd for familiesammenføring på grunn av en person. Fokuser på menneskene du liker og gjør ting som er morsomme med dem. Selv om personen du ikke liker er i samme rom som deg, fokuserer på andre ting. Hvis du har en samtale med denne personen, finn en distraksjon som hjelper deg med å overleve hele greia (som å leke med hunden). 
    
  • Hvis du er redd for å sitte ved siden av denne personen ved måltidstider, foreslår du å lage navnekort og sette deg bort fra henne.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gi den relative en jobb. En måte å håndtere en vanskelig slektning på er å gi personen en oppgave ved familiesammenkomster. Hvis et måltid er tilberedt, kan du spørre den relative til å kutte løkene eller dekke bordet. La personen gjøre det han ønsker. På denne måten vil din slektning få følelsen av å bidra og vil ikke forstyrre en stund. 
    
  • Finn måter å involvere og engasjere disse slektninger i aktiviteter.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Bruk humor. Spesielt når en situasjon er spent eller ubehagelig, kan du bruke humor til å "avvæpne" personen og lette situasjonen. Slipp en kommentar som viser at du ikke tar deg selv og situasjonen for alvor. 
    
  • Hvis din bestemor fortsetter å fortelle deg at du skal ha en genser, for eksempel si: "Jeg får ham en genser med en gang; det bør ikke engang bli kaldt! "
  •  
         
 12.  
 13.             7      Ha en flykteplan. Hvis du er redd for å møte denne slektningen, har du en flykteplan på møtet som vil hjelpe deg med å forklare hvorfor du må gå. Du kan be en venn å ringe deg (eller du ringer) og late som å være en "nødsituasjon" eller du kan si at alarmsystemet i huset ditt har gått av eller at kjæledyret ditt er syk. Uansett hva som synes trolig, arm deg med en mulig grunn til å gå hvis du ikke føler deg bra eller bli sint på din slektning.                 
 14.  
             

  Del 2      Sunn grenser Trinn  ,

    
   
 1.             1      Unngå gjentatte oppvarmede debatter. Hvis onkelen elsker å snakke politikk, men du vil heller unngå det, ikke bli involvert i samtalen. Ikke prøv å snakke politikk i dette familiemiljøet. Selv om onkelen din begynner å gjøre det og prøver å utfordre deg, er det opp til deg å bestemme hvordan du reagerer. Det går for alt, fra idrettslag til universiteter eller rivalisering blant fettere. 
    
  • Si, "Kan vi ikke være enige om at vi er uenige her og la det være?" Eller "Jeg vil virkelig ha en fin familiegjenforening uten denne diskusjonen."
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bestem hvilke tvister du kommer inn på. Din fetter kan si noe veldig støtende mot deg hvor du vil ta hevn eller rette ham omgående, men ta et dypt pust og lurer på om det er verdt innsatsen for å bli involvert eller ikke. Hvis bestefaren sier noe støtende, spør deg selv om en kommentar fra deg vil forandre seg eller bare føre til et strid. 
    
  • Noen ganger må du bare knytte tennene dine og si: "Du har rett til din mening."
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ryd opp konflikter. Hvis du ikke kan stå en slektning på grunn av en konflikt, kan du prøve å løse konflikten mellom dere to. Du må kanskje sette deg ned, være ærlig med hverandre og få ting ut av verden. Hvis du nærmer deg din slektning, vær vennlig, medfølende og forsør deg selv.  
    
  • Jo raskere du løser konflikter, desto mindre hat kan bygge opp.
  •  
  • Vær klar til å tilgi. Du trenger ikke å ignorere situasjonen eller late som ingenting har skjedd, men bør lære å tilgi, slik at du kan slippe smerten og vondt i deg selv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Si nei. Hvis du har en slektning som vil ha ting fra deg (penger, gratis arbeidskraft, et sted å sove, etc.), har du ingen tvil om å si nei. Ikke glem at du har rett til å si nei. Hvis du vil tenke på det før du er enig, har du rett til å vente og tenke over det. 
    
  • Du trenger ikke å rettferdiggjøre din beslutning eller unnskyldning. Bare si: "Jeg beklager, men jeg kan ikke." Du skylder ingen forklaring til noen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Unngå passiv-aggressiv manipulasjon. Kanskje dine vanskeligheter stammer fra å være forholdsvis passivt sammenlignet med andre barnebarn, nieser eller nevøer av en slektning. ("Jo, Jason er tatt til dette universitetet, men det er også flott at du gjør dette kurset på fellesskolen.") Du kan til og med føle deg manipulert av disse passivt aggressive kommentarene eller handlingene. Hvis din slektning er passiv-aggressiv mot deg, hold så langt som mulig og begrense kontakten til de viktigste. Ikke glem at dette ikke handler om deg og ikke ta det personlig.  
    
  • Hvis du føler at du blir manipulert, finn en måte å forlate samtalen på ("Jeg skal se om de trenger hjelp på kjøkkenet" eller "Jeg går med mine nieser og nevøer, jeg har dem ikke sett så lenge! "). Ikke bli involvert i samtalen.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Følg regler for familien din. Hvis du synes det er vanskelig å vise dine grenser til slektninger, fortell dem at familiens regler gjelder overalt. Hvis du ikke liker hvordan en slektning behandler barna dine (som å bestille dem rundt eller gi dem usunn mat), fortell den slektningen at han bryter med familieregler som gjelder overalt. 
    
  • Vær klar når du diskuterer dette med din slektning. Si, "Allison kan ikke spille dette spillet hjemme, så hun har ikke lov til å spille dette spillet heller."
  •  
         
 12.  
 13.             7      Håndter vanskelige situasjoner på riktig måte. Hvis en slektning har gjort noe du ikke kan tilgi, må du angi grensene som er nødvendige for at du skal føle deg trygg. Dette kan bety at du ikke inviterer personen til familie sammenkomster, helt unngår ham eller henne, eller forteller resten av familien at du har brutt dette forholdet. Konsentrere deg om at du føler deg trygg og ikke på å straffe den relative. 
    
  • Gjett om det er fornuftig å fortelle andre familiemedlemmer om situasjonen. Vær oppmerksom på at selv om situasjonen er uforgivelig, kan familiemedlemmene kanskje ikke ha samme følelser i dette henseende og kan ønske å opprettholde kontakten med den slektningen.
  •  
  • Selv om du kanskje ønsker å avstå fra denne slektningen for din sikkerhet, må du huske at denne typen av fremmedgjøring kan være smertefull for deg, så vel som for andre familiemedlemmer.  
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Rework Your Hat  ,

    
   
 1.             1      Ta vare på deg selv. Hvis du vet at du må tilbringe dagen med en ulovlig slektning, må du være så forberedt på situasjonen som mulig. Hvis denne personen gjør deg aggressiv og irritabel, må du sørge for at du kan hvile deg godt om natten før. Hvis du føler deg sliten og gretten på familiens julefest, gå hjem tidligere. Og sørg for å spise nok. Hvis blodsukkeret ditt er stabilt, blir du mindre sannsynlig sint eller aggressiv.        
 2.  
 3.             2      Merk at dette ikke handler om deg. Når noen drar deg ned, snakker med deg ovenfra, eller sier vanlige ting til deg, er det viktig å huske at det står mer om denne personen enn om deg. Tro på deg selv og ikke glem hvem du er. Ignorer ordene så mye som mulig og husk, "Det handler ikke om meg. Det er bare fantasien til min tante. " 
    
  • Folk er ofte mener fordi de har sine egne personlige problemer. Dette kan skje når folk har lav selvtillit, vanskeligheter med å kontrollere sin sinne, eller har stress.
  •  
  • Andre mennesker kan oppføre seg på en bestemt måte og tro på at dette er OK og normalt. Dette kan utløses av en rekke ting, men et eksempel kan være at en person er for konkurransedyktig i næringslivet og for hensynsløs, og denne oppførselen er også lekket inn i personvernet.
  •  
  • Noen mennesker kan bare ikke føle empati. Dette kan skyldes genetiske forskjeller eller utdanning (dvs. miljøet der personen vokste opp).  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Innse at du ikke kan endre personen. Det er sannsynligvis ingenting du kan gjøre for å endre personen du ikke møter med. Du kan ha fantasien om å tilbringe hver ferie sammen som en lykkelig familie, men når den slektningen kommer, drømmer denne drømmen. Det er opp til deg å bli kvitt den fantasien og godta at familien din er hva den er, og at denne fantasien er ingenting annet enn en fin tanke som ikke har noe å gjøre med virkeligheten.        
 6.  
 7.             4      Godta dine slektninger. I stedet for å fordømme og forakte disse slektene, praktiserer aksept og empati. Hør som din slektning snakker og prøver å forstå hans synspunkt.  
    
  • Øv kjærlighet til denne personen. Ta et dypt pust og se på din slektning. Så tenk, "Jeg ser at du har det vanskelig å lide. Jeg forstår ikke hvor smertene kommer fra, men jeg aksepterer at han også påvirker meg for øyeblikket. "  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn grunner til å være takknemlig. Selv om du ikke kan stå familiegjenforening fordi du trenger å tilbringe tid med vanskelige slektninger, kan du sikkert finne noe å se frem til når du møter familien din. Kanskje du gleder deg til dine nieser og nevøer eller til matlaging (eller ikke å lage mat). 
    
  • Finn ting du kan være takknemlig for før du går til familiegjenforeningen. Så du kan allerede komme dit med en følelse av takknemlighet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Gjør en terapi. Hvis du finner det vanskelig å overvinne smerten som en slektning har forårsaket deg, kan du dra nytte av behandlingen. En terapeut kan hjelpe deg med å jobbe gjennom følelser, finne måter å håndtere dem, se ting fra en ny vinkel og å overvinne dypere følelser av depresjon, angst eller andre diagnoser.  
    
  • Du kan også vurdere familieterapi hvis du vil gjøre behandling med din slektning sammen. Selv om det kan være vanskelig, kan det bidra til å møte vanskelige problemer og diskutere dem med din slektning.
  •  
         
 12.  
            Les mer... (18)      
Index populær:
Blir USAs president.

Fremme konsentrasjonen av barn.

Gjenvinne julekort.

Forstå de siste ukene av svangerskapet.

Lag en blomstring.

Lag liniment.

Eliminer statisk elektrisitet.

Kjenne om Jade er ekte.

Finn ut om ditt barn blir seksuelt misforstått.

Avtale med fengselsstraff.

Bruk antioksidant Ecklonia Cava Seanol.

Lag et frosset slam.

Last ned 360 ° YouTube videoer.

Bytte bleier.

Peisbelysning gjort enkelt.

Unngå strekkmerker.

Få feer i glasset.

Identifiser kategori C bioterrorist ammunisjon.

Lag svart såpe.

Følg oppførelsen til en tidlig baby.

Slik praktiserer du meditativ meditasjon.