Home \ index
 

Kontakt din far du aldri har møtt.

 

Fedre er ikke en del av livet til barna sine av mange grunner. Noen ganger vil foreldrenes adskillelse få faren til å miste kontakten med barnet sitt. Noen ganger ble den biologiske far og hans barn separert ved en adopsjon. Kanskje du vil ha kontakt med din far eller han med deg. Når du forbereder møtet, kommer det beste ut i det lange løp.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Finn din far  ,

    
   
 1.            1      Søk etter din far. Hvis du leter etter kontakt med din far, men vet ikke hvordan du finner ham, begynner du å lete etter ham. Dette søket kan ta lang tid og slutter ikke nødvendigvis med å møte din far.        
 2.  
 3.             2      Forskningsrelaterte lover. Forskningsrelaterte lover angående vedtakspapirer dersom du har blitt vedtatt. For eksempel kan du få tilgang til ditt faktiske fødselsattest for å finne ut fars fars navn.        
 4.  
 5.             3      Er det adopsjons kataloger eller registre? Gjennom disse registre finner foreldre eller adopterte kontaktinformasjon. Disse kategoriene kan gjøre det lettere for deg å komme i kontakt.  
    
  • Vær forsiktig når du utvider søket ditt til sosiale medier. Angi kontoinnstillingene for personvern, slik at du kan angi hvor mye informasjon du avslører om deg selv når du finner faren din.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Snakk med slektninger for å lære mer om far din. For eksempel, finne ut hvor han jobbet, eller hva foreldrene hans heter, og hvor de bor, er det første skrittet mot relevant informasjon om din far.       
 8.  
 9.             5      Lei en ekspert eller frivillig søkeagent. Hvis du ansetter en ekspert, må du sørge for at han er kvalifisert nok. Frivillige søkere tilbyr begrensede tjenester, men kan hjelpe deg med å finne verdifull informasjon.                  
 10.  
             

  Del 2      Beslutningen om å møte din far  ,

    
   
 1.             1      Vil du møte din far? Beslutningen om å søke kontakt kan ha mange motiverende faktorer, fra å vite familiens medisinske bakgrunn for å bygge et forhold.  
    
  • Hvis din far søker kontakt, er det opp til deg, ikke han eller noen andre slektninger eller venner. Du kan beholde sin kontaktinformasjon så lenge du vil, og til du er klar for et møte.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forbered følelsesmessig. Du kan lese anmeldelser fra andre som har møtt med en fraværende eller ukjent biologisk far. Selvhjelpsgrupper for adopterte kan være nyttig. Du kan også snakke med venner eller slektninger om din beslutning, men husk at de også har sine egne følelser om hva som skjer.  
    Din far vil kanskje ikke møte deg, i hvert fall ikke nå. Tenk på hvordan det ville være å nekte kontakt før du søker kontakt. I tilfelle av en sak, prøv å kontakte bestemte personer, for eksempel venner eller en sosialarbeider.  
  • Din far er sannsynligvis overrasket, engstelig, glad eller, og mest sannsynlig, med en blanding av disse følelsene. Foreldre føler seg ofte skyldige eller har til og med et barntrauma de aldri møtte. Din fars reaksjon vil trolig utvikle seg over tid. Snakk med noen du stoler på dine følelser om hans reaksjon.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Hva forventer du fra møtet med faren din? Ikke fantasere om den "ideelle" pappa. Hva forventer du, hvordan far er, og hvordan vil du takle det når han er annerledes? 
    
  • Det er sunnere å fokusere på svar på enkle spørsmål eller fylle ut kunnskapshullene om deg enn å drømme om å finne den perfekte far.  
  •  
         
 6.  
             

  Del 3      Møt din far for første gang  ,

    
   
 1.             1      Ikke overtrykk for mye. For eksempel, ikke si ditt fulle navn eller detaljer om hvor du bor og jobber i det første intervjuet. Han er en fremmed, selv om han er din far. Han kan også være avskilt så langt som personlig informasjon er bekymret.  
    
  • Ikke prøv å bygge et intens, følelsesmessig forhold med en gang. En langsom start er bedre og fører til et mer stabilt forhold i det lange løp.  
  •  
  • Start med e-post, meldinger og brev før møtet. Dette er en tregere, mer hensiktsmessig måte å bli kjent med faren din først.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lag en dato med din far. To timer er gode for et første møte. Velg et nøytralt, relativt stille sted, for eksempel en parkbenk eller en stille kafé om dagen, hvor du både kan snakke og vise følelser.  
    
  • Det er opp til deg hvis du vil møte alene med pappa eller ta noen med deg. Noen regjeringer tilbyr en plasseringstjeneste, slik at en sosialarbeider medierer ved første møte.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Still spørsmål. Dette møtet er sjansen for at du får svar på spørsmål om din identitet. Still noen spørsmål om fars fars liv eller din fars familie. 
    
  • For eksempel, "Jeg synes å være den eneste i familien min som elsker matematikk. Liker du også matte? Har jeg det fra min familie side?"
  •  
  • Spør helsemessige spørsmål som er viktige for deg. Nå kan du identifisere genetiske risikoer, som for eksempel risikoen for hjertesykdom, diabetes eller kreft.
  •  
  • Hva har du til felles? Det er normalt ved første møte å være oppmerksom på fysiske likheter mellom far og deg.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ikke lage store planer for fremtiden. Det første møtet er trolig veldig emosjonelt. Du vil bli så overrasket av dine følelser som din far. Du begge trenger tid til å reflektere over møtet og omtanke hva du gjør neste. 
    
  • Hvis din far ønsker å snakke om fremtiden, foreslå noe lite, men konkret. For eksempel, få deg til å møte for kaffe om noen uker og snakke igjen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Søk hjelp. Fortell folkene du elsker å møte din far. Planlegg hva du gjør rett etter møtet og resten av dagen. For eksempel, ring en venn og spis middag sammen. Ikke plan å gå tilbake til jobb eller skole umiddelbart. Hvis du har en terapeut, rådgiver eller sosialarbeider, så møt eller foreta en kort telefondebrief.       
 10.  
             

  Del 4      Forbered en langsiktig plan  ,

    
   
 1.             1      Ikke la forholdet defineres av et skuffende første møte. Hvis det første møtet var skuffende, kan kontakten fortsatt være verdt. Bli kjent med hverandre bedre. Det er ikke satt protokoll for møter, og det kan være en utfordring for både fedre og barn.       
 2.  
 3.             2      Det er noe som "bryllupsreise" -fasen. Et godt første møte fører til eufori og en følelse av umiddelbar, intens forbindelse. Denne følelsen av tilkobling varer ikke, i hvert fall ikke så intens. Din far og du må trekke tilbake og revurdere virkeligheten du er i. Ta en "pause" for å jobbe gjennom konflikter og forvirrende følelser og juster forholdet tilsvarende. Dette er et vanlig trinn i en gjenforening.       
 4.  
 5.             3      Angi grenser for livet til hverandre. Hvis du starter med minimalistiske forventninger, kan du bygge et sterkere, lengre forhold. Du må tegne disse grensene, fordi foreldre ofte har høyere forventninger om å se barna sine igjen.  
    
  • For eksempel, hvis du har barn selv, ikke introdusere dem til far din før du kjenner dem bedre.
  •  
  • Vær klar over hvilken kontaktform du vil ha og hva du ikke gjør. Kanskje du vil at han skal ringe før han kommer, selv om du bor i nærheten av hverandre. Kanskje du vil ha en planlagt telefonsamtale i stedet for et tilfeldig forhold der du alltid kan ringe eller skrive.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gi relasjonstiden til å utvikle seg. Hvert forhold trenger plass og tid til å utvikle og utdype. Hvis din far og dere begge ønsker å opprettholde kontakt, se etter måter å tilbringe tid sammen. Møt hver måned til lunsj eller ring for eksempel. Du kan også møte for sport eller av og til gå til musikkarrangementer.       
 8.  
 9.             5      Godta at forholdet ikke kan utdype eller vare. Mens gjenforening ofte har mange fordeler, er det mennesker som ikke kan bygge et langsiktig forhold med sin far. Kanskje du har for forskjellige verdier eller livsstil. Kanskje han ikke kan opprettholde et sunt forhold til deg.       
 10.  
 11.             6      Ikke avslå familien fra barndommen din. Opprettholde eksisterende gode familieforhold. De som reiser deg, vil glede seg over å gi dem et unikt sted i livet ditt, selv om du møter faren din.       
 12.  
           Les mer... (20)      
Index populær:
Slett en brann i den innledende fasen.

Å lage en kalkun.

Avløpsvann.

Sov under graviditet.

Bygg Schneedalek.

Spill av telefonprang.

Lag et Tornado Emergency Kit.

Riv en spøk.

Fortell moren hvor mye du elsker henne.

Lag eukalyptusolje.

Utvikle en videoidee for YouTube.

Beregn en netto reaksjonsligning.

Ammer babyen din i en babybærebøtte.

Konverter RTF filer til Word.

For å utvide livmorhalsen.

Oppfordre kona til å gå tilbake til jobb.

Transport morsmelk.

Produserer magesyre.

Undervise foreldrene dine at du nå er tenåring.

Lag pilehoder.

Få morgen etter pille.