Home \ index
 

Lagre en baby fra kvelning.

 

Alle foreldrenes mareritt er når deres spedbarn ikke puster. Men hvis du vet hva du skal gjøre, kan du svare umiddelbart hvis denne saken noen gang skjer. Selv om den såkalte Heimlich manøvreringen brukes til voksne og eldre barn, kan den ikke brukes til babyer. I stedet slår du babyen et par ganger på ryggen mens ansiktet peker mot gulvet.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Rask svar  ,

    
   
 1.            1      Finn ut om barnet kan hoste. Det første du må gjøre når du ser babyen din gismer for å puste, er å sjekke om det er hoste eller å lage lyder. Hvis det hoster kraftig, hoste det for å forsøke å løsne fremmedlegemet som blokkerer luftrøret. Du bør ringe ambulansen umiddelbart dersom du er bekymret for å puste og det ikke kan løse fremmedlegemet ved å hoste.  
    
  • Hvis barnet hoster eller skriker kraftig, kan du prøve følgende trinn for å fjerne et fremmedlegeme ikke . I stedet ser det nært til du vet at fremmedlegemet har oppløst seg. Vær klar til å reagere umiddelbart hvis symptomene vedvarer eller forverres.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sjekk om babyen puster. Hvis barnet ditt ikke kan hoste, skrike eller lage lyd, bør du umiddelbart sjekke om det fortsatt puster. De farlige symptomene på kvælning innebærer at babyens hoste er svak og ineffektiv, eller at det er høy, fløylende lyd når det inhaleres. Sjekk også om babyen din kjører blå eller svinger armene desperat uten å lage en lyd. Kontroller raskt om ribben hans øker og senker og hvis det er pustelyd.  
    
  • Hvis du kan se fremmedlegemet i babyens munn eller hals og grep det lett, kan du fjerne det. Du bør imidlertid ikke komme inn i babyens munn for å lete etter fremmedlegemet hvis du ikke kan se det fordi du kan presse fremmedlegemet dypere inn i det.  
  •  
  • Du bør ikke prøve å ta tak i fremmedlegemet og trekke det ut når barnet er bevisst.  
  •  
  • Hvis barnet er bevisstløs, fjern eventuelle synlige fremmedlegemer fra munnen og begynn kardiopulmonell gjenopplivning til ambulansen kommer. Du bør vite at motstanden kan føles under ventilasjon, så lenge fremmedlegemet ikke fjernes.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ring til redningstjenesten. Hvis barnet ditt skal stryke, bør du ringe ambulansetjenesten før du bruker førstehjelp. Hvis mulig, spør noen andre om å ringe slik at du kan begynne å rydde sin luftvei. Når du er alene, ring for hjelp, men ikke la barnet være alene og ikke slutte å gi førstehjelp. Hvis barnet ditt har lidd av choking symptomer, bør du alltid kontakte legen. Gjør dette selv om du fjerner fremmedlegemet og det ser ut til å puste igjen normalt.                  
 6.  
             

  Del 2      Frigjør luftrøret fra et hvilket som helst rusk  ,

    
   
 1.             1      Forbered deg på slag på baksiden. Hvis barnet ditt har problemer eller ingen luft, må du reagere raskt for å fjerne fremmedlegemet fra luftrøret. Den første teknikken for dette er slag på baksiden. Legg barnet med forsiden ned og ned. Hold babyen med forsiden ned i denne trygge stillingen og sørg for at du støtter hodet. Forsiden av babyen din må være fast på armen. Som støtte kan du bruke lårene dine.  
    
  • Pass på at babyens munn er klar og nakken ikke er vridd.
  •  
  • Barnets hode skal være litt lavere enn brystet.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hit babyen fem ganger kraftig på ryggen. Når barnet ditt er i riktig posisjon, må du slå ham hardt på ryggen fem ganger på en kontrollert måte. Slå ham mellom skulderbladene fem ganger med håndflaten din. Så stopp og se på babyens munn for å se om fremmedlegemet er løs. Hvis du kan se det og det er innen rekkevidde, trekk det ut. Ikke gjør dette hvis det er fare for at du vil skyve ham dypere inn i halsen igjen.  
    
  • Hvis fremmedlegemet ennå ikke har sluppet etter fem slag, må du søke fem trykk på brystet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered deg på å presse babyens bryst. Det er et godt tegn når babyen hoster og skrik, fordi det betyr at den allerede får litt luft. Men hvis barnet ditt ikke gråter etter det forrige trinnet og fremmedlegemet ikke er synlig, hjalp ikke slå på ryggen. I så fall er det på tide å legge press på brystet. Vri babyen rundt i fanget ditt slik at ansiktet hans er oppe og hodet er lavere enn kroppen hans. Bruk lårene eller fanget ditt som støtte og husk å holde hodet.        
 6.  
 7.             4      Pass fem slag på brystet. Når du har barnet ditt på plass og det er trygt i fanget ditt, må du trykke fem ganger på brystet. Plasser to fingre midt i brystbenet (like under brystvorten) eller en fingerbredde under brystvorten. Deretter trykker du på brystet fem ganger. Det resulterende trykket bør klemme thoraxen opp til en tredjedel eller en halv.  
    
  • Sjekk om fremmedlegemet er løs, og hvis du enkelt kan fjerne det. I så fall gjør du det. Men risikerer ikke å presse fremmedlegemet dypere.
  •  
  • Gjenta stansene på baksiden og støtene i brystet i den rekkefølgen til du har klarte å fjerne rusk eller hjelp er der.  
  •  
  • Hvis fremmedlegemet ikke har ryddet etter tre ganger med støt og støt, må du ringe beredskapstjenester umiddelbart hvis du ikke allerede har det.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Se på babyen din etter at luftrøret er fri igjen. Selv etter at du har fjernet det fremmede objektet, bør du ikke miste barnet ditt. Det er en mulighet for at en del av fremmedlegemet fortsatt er i luftrøret og kan forårsake problemer i nær fremtid. Hvis barnet ditt har problemer med å svelge eller vedvarende hoste, bør du øyeblikkelig søke medisinsk hjelp. Ta barnet ditt til lege eller til nærmeste sykehus.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (12)      
Index populær:
Nogenes data.

Forhindre blødning under graviditet.

Avtale med tantrums hos barn.

Hold deg rolig med dine søsken.

Hold det gamle telefonnummeret ditt.

Last ned 360 ° YouTube videoer.

Foreldrene overtaler å kaste en pyjamasfest.

Få en baby til å sove gjennom natten.

Rengjør en tett baby nese.

Avtale med foreldres død.

Hjelp en person som er diagnostisert med kreft.

Forstå hvorfor land bruker soft law.

Å lage snøkløver.

Avtale med småbarn som sier nei.

Tetning en konvolutt.

Rapporter en adresseendring.

Lag en blomstring.

Åpne en jenters eneste klubb.

Kommunisere effektivt.

Finn balanse mellom arbeid og familie.

Berør brystmelk for hånd.