Home \ index
 

Avtale med irriterende og grinende foreldre.

 

Å vokse opp er ikke lett, så det er forståelig at barn og tenåringer har problemer med foreldrenes naging. Dessverre er dette uunngåelig i de fleste tilfeller, så det er bedre å jobbe med foreldrene dine istedenfor mot dem. Selvfølgelig er dette lettere sagt enn gjort; Selv om du har et godt forhold til foreldrene dine, kan det være vanskelig å se ting fra deres perspektiv. Når de nagler fordi de vil at du skal gjøre noe, er det best å være rolig og tenke på å gjøre det. Hvis du kan trekke deg sammen, kan du til og med være i stand til å forhindre fremtidig nagging!

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Deal med Naggling  ,

    
   
 1.            1      Lytt til dem. Så irriterende som det blir, men saken som irriterer foreldrene dine, vil ikke bare forsvinne hvis du ignorerer dem. Selv om du er opprørt og irritabel, er det viktig at du lytter til dem med et kjølig hode. Ikke svar før du er sikker på at de har sagt alt de ønsket å si. Lytting vil ikke bare hjelpe deg med å forstå problemet, men denne respektfulle gesturen vil også skape et bedre forhold mellom deg og dine foreldre. 
    Tenk på hvor mange ganger du allerede har nagged å gjøre denne tingen. Hvis det er en liten stund og de har vært i ørene i uker, er det sannsynligvis best å adlyde dem i stedet for å vente lenger.  
         
 2.  
 3.             2      Bruk "fast CD-teknikk". Denne teknikken er en fin måte å vise andre mennesker på at deres stadig gjentatte krav eller nagging vil komme til ingenting. Hver gang det samme emnet er adressert ("Kan du gjøre tøyet?", "Har du gjort leksene dine?"), Gi det samme beroligende svaret. For alltid å gi det samme svaret på det samme spørsmålet, forteller foreldrene dine hvor irriterende konstant nagging er. 
    
  • For eksempel: Hvis du blir bedt om å bære søppel ut, kan du bare si: "Jeg skal bære den snart." Hold svaret ditt kort og unøyaktig.
  •  
  • Et annet eksempel: Hvis foreldrene dine oppfordrer deg til å søke etter en jobb, kan du svare ved å si: "Det kan jeg bare gjøre hvis jeg har tid."
  •  
  • uttrykk deg selv like eller lik hver gang; På denne måten blir det tydeligere at du er lei av å bli stadig spurt det samme.
  •  
  • Det er viktig å ikke gjøre dette på en aggressiv eller passiv aggressiv måte. Du prøver ikke å slå en kamp; Du prøver bare å takle gnisten nå.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Angi en bestemt frist. Når foreldrene dine begynner å klage på noe nytt, er det sannsynlig at de ikke vil fortelle deg når du skal gjøre det. Neste gang du har en ny oppgave for deg, fortell dem til når du vil gjøre det, så lenge de ikke er i ørene dine. For å gjøre avtalen enda mer interessant, foreslå at du gjør det selv hvis du husker det før fristen.  
    
  • Angi en klar tid til når du fullfører oppgaven gir deg ikke bare den ekstra friheten til å gjøre det når det passer deg; det vil også legge press på foreldrene dine for å fortsette å spørre deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Fortell dem at din naging plager deg. Sitter ned og adresserer et problem på en ordnet måte, har ofte en positiv innvirkning på forholdet. Direkte å snakke på en kontrollert og passiv måte, det som plager deg, vil kaste lys over hvordan foreldrene oppførte deg og forhåpentligvis få dem til å innse at det finnes bedre måter å kommunisere som en familie. 
    
  • For eksempel kan du si "Jeg forstår hva du sier, men gjentatt det hele tiden, vil ikke forbedre situasjonen for noen av oss."
  •  
  • Det høres kanskje aggressivt ut, men du kan sikkert uttrykke det på en måte som ikke irriterer deg.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Forhindre fremtidig nagging  ,

    
   
 1.             1      Hold åpen kommunikasjon med foreldrene dine. Det viktigste du kan gjøre for å sikre at irriterende situasjoner som grumblings ikke skje i det hele tatt, er bare å passe på for god kommunikasjon med foreldrene dine. I de fleste tilfeller er mangel på diskusjon base grunnen til at nagging begynner i det hele tatt. Å se på at begge sider uttrykker deres følelser likt, vil redusere omfanget av grumbling i fremtiden. 
    
  • Selv om forholdet til foreldrene dine er preget av manglende kommunikasjon og en tendens til å argumentere, kan åpen kommunikasjon være svært vanskelig å oppnå. Vær tålmodig hvis det ikke er lett for deg fra begynnelsen; Si hva du føler, hva du vil og fortell dem at du vil lytte til dem hvis de noen gang plager noe. Når det er gjort, vil resten komme naturlig opp over tid.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Forklar at nagging er dårlig for begge sider. Selv om foreldrene dine kanskje ikke har tenkt på hvordan usunn den konstante naggen er for deg, er de enda mindre sannsynlig å ha tenkt på sin egen helse. Hvis nagging er et alvorlig problem i husholdningen din, vil det helt sikkert bringe lettelse til alle involverte som du lager opp for å søke alternativer til å snike.       
 4.  
 5.             3      Avtalt med noen få klare grenser for så vidt angår nagging. Når du har ærlig snakket om dine følelser, kan det være nyttig å samle sammen og sette noen få klare grenser. Selv om det kan virke altfor formelt å skrive ned regler for nagging, kan det bidra til å få dem på papir, noe som kan hjelpe hver side til å forsvare seg hvis en av reglene er ødelagt.       
 6.  
 7.             4      Gi foreldrene dine opplysninger på forhånd. Det kan ikke vært enklere: hvis du forteller dem hva de vil vite før de spør deg, har de ingen grunn til å irritere deg! Hvis foreldrene dine hele tiden irriterer deg fordi de vil vite noe, kan du unngå den mest stressende delen av det ved å fortelle dem fra begynnelsen hva de vil vite.  
    
  • Det beste eksempelet på dette er når du går ut om kvelden. Siden de fleste foreldre vil vite hvor du skal og med hvem, kan du skrive dem ned og gi dem den viktigste informasjonen for å berolige dem.
  •  
  • Dette rådet gjelder til en viss grad også når foreldrene dine irriterer deg på grunn av husarbeidet. I stedet for å vente på dem for å irritere deg om det, kan du være en fordel hvis du fullfører oppgaven på forhånd. Du trenger ikke å jobbe mer enn vanlig, men det viser at du er ansvarlig og proaktiv, og at den ikke gjør deg mer produktiv når de irriterer deg.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Påminn dem om de blar igjen. Selv om du er enig med foreldrene dine mot en nagende regel, vil du sannsynligvis glemme dem nå og da - selv foreldrene dine er bare menneskelige! Hvis de knurrer igjen etter å ha blitt enige om regler, fortell dem at det de gjør er godt for ingen av dere.       
 10.  
             

  Del 3      Nagging forstår  ,

    
   
 1.             1      Forsøk å forstå hvorfor foreldrene dine gnager. For å forstå årsakene til å klage, må du lytte til hva de må fortælle deg direkte, men det er ikke slutten på kommunikasjonen. Du må også vurdere omstendighetene som kan bære foreldrene dine og ditt forhold til dem. Har du hatt mye stress nylig på jobb og trenger mer hjelp i hjemmet enn normalt? Går de alltid om det samme eller er det noe nytt? Å holde ting i tankene vil gjøre livet ditt mer harmonisk, spesielt hvis du pleier å argumentere mye med hverandre. 
    
  • Hvis de ber deg om å gjøre ekstra husstandsarbeid, er det sannsynlig at de er mer stresset enn vanlig og trenger hjelp, eller at de vil gi deg mer ansvar nå da du er eldre.
  •  
  • Hvis de plager deg, fordi de vil vite hvor du går om kvelden, er det sannsynlig at de bryr seg om din sikkerhet og vil vite nok om situasjonen, slik at de ikke trenger å bekymre deg mens du er borte er.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lytt til dem grundig og ha medfølelse med dem. Prøv å se hele greia fra sitt perspektiv. Grenser i alle slags relasjoner fører alltid til at folk fokuserer så mye på det de selv ønsker, at de glemmer at den andre siden også har behov. Lytt til hva de må fortelle deg. Spør dem om du ikke forstår noe om dem. Hvis du forstår andres motivasjoner, blir det mye lettere for deg å gjøre det du vil. 
    
  • Hold deg rolig mens du snakker med foreldrene dine. Dette er spesielt viktig når foreldrene dine er sint. Hvis begge sider blir sint, kan de provosere og rocke hverandre, noe som vil føre til en enda større tvist.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gi foreldrene dine illusjonen om å ha alt under kontroll. Tross alt må foreldrene dine føle på en eller annen måte kontroll over seg selv for å føle seg trygge. Naggling kan være en måte en eller begge foreldrene prøver å utøve den kraften. Ved å bare fortelle dem at du respekterer dem, kan du gi dem den selvtilliten, selv om virkeligheten ikke ser ganske slik ut. 
    
  • Omvendt psykologi fungerer bra når det gjelder å skape en illusjon av kraft. Å få foreldrene dine til å tro at de vil at du skal gjøre noe du allerede vil gjøre, er en fin måte å avslutte deres mumling på og få det du vil!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hold dine løfter. Hvis du sier at du skal utføre søppel eller vaske tøyet, må du sørge for at du også gjør det. Dette kan lett glemmes, spesielt hvis du ikke har spesifikt avtalt før du burde gjøre det. Men hvis du ikke gjør noe etter å si at du skal gjøre det, svekker du din egen stilling og viser til foreldrene dine at de ikke har retet nok ennå. 
    
  • Innstilling av en frist hjelper både deg og deg; De vil vite at du ikke har glemt (så lenge du ikke lar tidsfristen slippe), og du vil bli mye mer motivert til å gjøre det til tide.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Husk at foreldrene dine bare er menneskelige. Du er ikke perfekt. De gjør så mange feil som du gjør, og vil av og til si noe som de senere angrer. Husk at ikke alt foreldrene dine sier er absolutt sannhet er et viktig skritt i å tilgi dem hvis de oppfører seg dårlig mot deg. 
    
  • Når foreldrene dine nærmer seg deg på en spesielt aggressiv eller irriterende måte, er det best å appease dem, snarere enn å påpeke at deres oppførsel ikke er riktig. Det er bedre å vente til du slapper av før du henter emnet. Hvis foreldrene dine allerede hadde tid til å tenke på det, er det mulig at de allerede føler seg lei for deres oppførsel, og de beklager deg umiddelbart.
  •  
  • Det er viktig å huske på at foreldrene dine ikke vil nyte disse stridene mer enn deg. Å løse disse uenighetene og hindre dem i fremtiden hjelper dem så mye som deg.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (6)      
Index populær:
Hold et barn ansvarlig for forsømmelser.

Feeding en slåssfisk.

Oppfinne et produkt.

Finn en savnet person.

Gjenkjenne et venetiansk speil.

Kontakt Amazon.

Forhindre innbrudd.

Tilgi fremmedgjøring.

Nano Aquarium oppsett.

Lag iPhone ringetone fra YouTube video.

Redde et forhold.

Velg den første ryggsekken til barnet ditt.

Imponerer svigerfamilien din.

Opprettholder din ektefelles tillit etter en affære.

Pass på en polygraptest.

Lag et ekteskapsforslag noe veldig spesielt.

Bygg et trehus.

Lær en baby å krype.

Lag et halskjede av hamp ledning.

Glem å være alene.

Gjenta din manns interesse.