Home \ index
 

Del et stort rom.

 

Du må overvinne et hav av fliser for å helle et glass vann? For avstanden fra peisen til sofaen trenger du campingutstyr som varer i en hel uke? Ta gjestene med jakthorn til å høre i stuen? Så er det på tide for deg å vekke designeren i deg og dele disse mellomrommene i mindre, mer hjemlige.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Planlegg den nye tildelingen  ,

    
   
 1.            1      Gjenkjenne forskjellige soner i rommet. Et stort rom kan ha flere funksjoner, for eksempel matlaging og spisestue eller se på TV og motta gjester. Finn ut hva du bruker rommet til eller hvordan du vil bruke det til å dele det i separate soner for hver funksjon.        
 2.  
 3.             2      Ta med møbler fra veggene inn i rommet. Når møblene er alle veggmonterte for øyeblikket, prøv å trekke noen av dem inn i rommet og opprette korridorer i rommet. Dette er ofte mer estetisk tiltalende og visuelt tiltalende, og kan hjelpe deg å dele rommet i forskjellige deler, i stedet for å strekke det ut som et stort område.       
 4.  
 5.             3      Prøv å dele rommet i tiltalende proporsjoner. Hvis du vil dele et rektangulært rom, tenk på hvilket layout som vil være best. Et rom, eller et rom i rommet, er ofte mest komfortable når bredden er omtrent 1/2 eller 2/3 av lengden. Hvis dette ikke er mulig, prøv å dele rommet i torg. Et rom med ensartede proporsjoner er generelt mer behagelig enn en hvor lengde og bredde er svært forskjellige eller bare nesten (men merkbart un) ensartede.       
 6.  
 7.             4      Vurder allerede eksisterende estetiske divisjoner. Hvis takbjelker er tilstede i rommet, del rommet sammen med en for å skape et mer naturlig utseende. Permanente funksjoner på veggene, som en peis eller franske dører, kan være fokus for et slikt rom.       
 8.  
 9.             5      Tenk på hvordan møblene ser ut i en mindre plass. Hvis du har store stue møbler, kan de se ut på plass hvis du har gjort stuen mindre til fordel for en spisestue. Hvis du ikke vil bytte ut møbler, bør du vurdere en mindre "permanent" underdeling for å opprettholde følelsen av et stort rom.       
 10.  
 11.             6      Planlegge gangene i rommet. Det skal være minst 1 meter i bredden langs stiene som ofte reist i rommet. Hvis det er barn, eldre eller funksjonshemmede i huset, bør banen være enda bredere. Hvis din nye underavdeling gjør tilgang til andre deler av rommet mye mer tungvint, må du fjerne et eller flere møbler eller erstatte dem med mindre.                 
 12.  
             

  Del 2      Velg en romdeler  ,

    
   
 1.             1      Bruk en stor bokhylle for å skille rommet på en funksjonell måte. En mannlig bokhylle kan effektivt dele et rom samtidig som det gir plass til bøker og dekorasjon. Mange bruker hyller uten bakvegg, slik at nok lys kan falle gjennom.        
 2.  
 3.             2      Hvis du planlegger å endre innredningen ofte, bør du vurdere å bruke gardiner eller lignende. Gardiner som henger fra taket, kan enkelt festes og fjernes, noe som gjør dem til et godt valg hvis du planlegger å endre fargen eller stilen på romdeleren noen ganger. Hvis du ikke vil skille rommet helt, kan du også velge kortere som ikke kommer til bakken. 
    
  • Du kan til og med feste lysgardiner i taket ved hjelp av spenningskrok for å trekke et lyskabel under taket. Du kan spørre en erfaren håndverker som skruer er best for veggen eller taket ditt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      For en mer solid separasjon, prøv skyvedører eller paneler. Disse er vanligvis laget av faste materialer, som tre eller frostet glass, og kan bedre beskytte lukt og støy enn andre alternativer. Men hvis du vil åpne rommet mer romslig, er dette fortsatt mulig med disse. 
    
  • Skyvedører kan være svært vanskelig å installere hvis det ikke er noen dørlignende passasje før. Her er det tilrådelig å ha en profesjonell gjøre jobben, med mindre du er en veldig erfaren handyman.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk lange, lave møbler for å skille rommet uten å blokkere utsikten. Et stort rom trenger ikke alltid barrierer for å skape en følelse av separasjon. Legg en lang sofa med lav eller ingen rygg i rommet for å skille den inn i seksjoner. Det er imidlertid fortsatt mulig å overse det og snakke. Dette er en flott løsning hvis du vil motta et stort antall gjester, men som den tomme følelsen av å ha så stor plass når du er alene. 
    
  • På samme måte kan en bar eller en bar også dele et stort rom i kjøkken og spisestue.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Finn en romdeler som passer din smak. Romdeler er tilgjengelige i forskjellige materialer, for eksempel glass, stoff eller tre. I tillegg kan de males og innredes på en mulig måte. En gjennomsiktig romdeler gir lys gjennom, slik at følelsen av et stort rom ikke er helt tapt. Ugjennomtrengelige materialer skaper en mer solid effekt. Slike romfordeler krever ingen spesiell installasjon og kan lett endres hvis du skifter deg. 
    
  • Romdeler anbefales ikke hvis det er travle kjæledyr eller barn i huset som de kan slås på.
  •  
         
 10.  
             

  Del 3      Gjør et stort rom mer komfortabelt  ,

    
   
 1.             1      Lag et synspunkt. Et stort rom kan være overveldende når det ikke er noe sted som tiltrekker seg oppmerksomhet. Juster sitteplasser og andre møbler for å peke på et objekt som skal tiltrekke seg oppmerksomhet, for eksempel en TV, peis eller et stort maleri. Hvis møblene må være orientert innover, for eksempel på et spisebord, så skape et iøynefallende form i form av et lysestake eller annet dekorativt objekt på bordet. 
    
  • Bruk lette møbler for å omforme rommet lett hvis du vil skape forskjellige iøynefallere ved ulike anledninger. For eksempel kan to lette lenestoler plasseres foran TVen hvis du vil stimulere samtalen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk overdimensjonerte møbler. Hvis rommet ser for stort ut, selv etter at du har delt det, må du bruke møbler som er like store. Et høyt tak kan være mindre imponerende hvis stolene i rommet også har svært høye ryggstøtter. Et salongbord kan byttes ut med en stor osmann for bedre å fylle mellom plassene mellom setene.       
 4.  
 5.             3      Dekorer rommet med store planter. Hvis du liker hagearbeid, pund i sitrontrær, en stor bregne eller en annen plante som du da plasserer i hjørnet eller på veggen som ser bar. Høye planter er et spesielt godt valg hvis rommet har et høyt tak, og gir rommet en naturlig flair som du ikke kan fremkalle med møbler alene.       
 6.  
 7.             4      Heng veggene dine på kunst. Tapestries er mye større enn malerier og kan dekke store vegger. Men til og med en samling små bilder, som henger i grupper, kan gi rommet mer koselighet.       
 8.  
 9.             5      Dekorer overflater. Legg små kunstverk på skuffer og bord for å trekke oppmerksomheten på mindre ting. En eller to ting kan sørge for at oppmerksomheten er fokusert på dem, i stedet for å la storheten i rommet være undertrykkende.       
 10.  
 11.             6      Gi rommet et nytt lag med maling. Hvis du er villig til å investere i dette arbeidet, maler du rommet i dype, rike farger som burgunder eller mørk brun for å gjøre rommet mer komfortabelt. Det kan også hjelpe deg med å visuelt skille rommet ved å legge merke til en mindre del av vinduer eller paneler i andre farger.        
 12.  
           Les mer... (3)      
Index populær:
Behandle fristelser.

Elsk din ektefelle igjen.

Lag en vase fra en plastflaske.

Velg et kallenavn.

Lag egen kraft.

Fest et omfang til et rifle og juster.

Naturligvis forhindre graviditet.

Reiser med barn som trenger dialyse.

Håndtering av familieproblemer.

Lev med lidenskap.

Rengjør utdanning for jenta din.

Barn underholde når du er barnevakt.

Få barnet ditt til å spise med bestikk.

Guide en hund til en tur.

Dissiplin et autistisk barn.

Brett en t skjorte.

Rengjør babylegetøy.

Fjern under amming.

Ta en pjokk mens du har det gøy.

Ta vare på en nyfødt baby.

Rett dine stemmekabler riktig når du roper.