Home \ index
 

Ta vare på en nyfødt baby.

 

Gratulerer med fødselen til babyen din! Nå begynner en helt ny fase av livet for deg. Babyen din er fortsatt så liten og avhengig av deg i alt. Med denne tanken vil du sikkert bli påvirket av svært forskjellige følelser, du føler deg sannsynligvis ansvaret, du er full av besluttsomhet og absolutt er du også redd. Men det er ingen grunn til panikk. Du kan også ta vare på babyen din. I denne opplæringen får du noen nyttige tips som hjelper deg med å komme i gang i denne nye fasen av livet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Håndtere et nyfødt  ,

    
   
 1.            1      Hold hodet. Når du henter babyen din, må du sørge for at du støtter halsen og hodet. Nyfødte har svært få trente muskler i dette området og kan ikke holde hjernen deres alene. Du kan opprettholde alvorlige skader hvis du ikke støtter hodet. Løft alltid barnet ditt forsiktig mens du støtter hodet med hånden.        
 2.  
 3.             2      Ikke bekymre deg for mye om fontanelle. Dette er mykt flekk på babyens hode. Hodeskallen til et nyfødt lukkes ikke helt til en og en halv til to år. Inntil da er det noen myke flekker på hodet. Men ikke bekymre deg for mye om det. Barnets skallet er dekket med tett bindevev og godt beskyttet. Så du kan kjære babyens hode uten å bekymre deg eller kaste det med en baby børste uten å skade barnet ditt.       
 4.  
 5.             3      Du må aldri riste barnet ditt. Under ingen omstendigheter bør du riste barnet ditt, ikke engang som en del av et spill. Den nyfødte hjernen vil opprettholde alvorlige skader. Din baby kan til og med dø av den, selv om den bare rister kort. 
    
  • Noen ganger vil du (tilsynelatende) ha nådd slutten av dine krefter. Noen babyer skriker mye og høyt. I en slik situasjon, hvis du føler deg opptatt av å riste barnet ditt eller skade ham på annen måte, bør du definitivt søke hjelp. Be en venn eller foreldrene dine om å ta vare på babyen mens du hviler. Finn ut hvordan du effektivt kan roe seg raskt. Mangel på søvn er virkelig en hard elskende.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Gi et nyfødt  ,

    
   
 1.             1      Gi barnet ditt regelmessig. Vanligvis sprer babyer foreldrene sine når de vil bli matet. Først av alt kan babyer bare skrike for å være klar over deres behov. Gradvis vil du kunne tolke forskjeller i gråt: hvilken skrik betyr at babyen din er sulten, som er at den er sliten, og så videre. Hvor ofte du spiser barnet ditt, avhenger av hva du spiser barnet ditt, hvor mye det forbruker ved hvert måltid, og din egen metabolisme. 
    
  • Eldre babyer, for eksempel ved håndbevis, kan fortelle foreldrene at de er sultne.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se opp for et aldersmessig kosthold. Nyfødte fôrer utelukkende på melk - enten brystmelk eller spesiell babymelk. Aldri mate en nyfødt baby med noe annet. Det kan være veldig syk eller svelge. Når babyen din er noen måneder gammel, kan du begynne å legge til noen spoonfuls av baby mat til menyen. Så snart babyen din har de første tennene, kan du gradvis tilby ham fastere mat. 
    
  • Brystsmelk er fortsatt den sunneste for babyen din. Den mottar alle nødvendige næringsstoffer og mange verdifulle antistoffer.
  •  
  • Barnemelk er en god erstatning hvis du ikke kan eller ikke vil amme. Sørg for å holde flasker og teer fri for bakterier.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bestem hvordan du vil mate barnet ditt. Du kan bare velge mellom amming og fôring med en flaske. Og uansett hvilket av de to valgene du gjør, sørg for at du spiser barnet ditt riktig. Vær oppmerksom på hygiene, slik at babyen din ikke blir syk. I tillegg kan du allerede gjøre noe under fôring, slik at babyen din ikke spytter alt ut i ettertid. 
    
  • Hvis du bestemmer deg for å flaske det, må du velge en type melkflaske neste. Det er veldig enkelt, som vanligvis er mye billigere, eller spesielle melkflasksystem, som tilsvarende er dyrere. I mellomtiden er det enda engangsflasker. Selvfølgelig trenger du ikke å vaske dem ut, men du produserer også mye avfall. I tillegg er de til slutt mye dyrere.
  •  
  • Amming er i utgangspunktet veldig enkel. Til slutt er kvinner perfekt rustet til dette. Pass på at du holder brystvorten ren og fri for infeksjon. Spør legen din om du tar medisiner eller les nøye gjennom pakningsvedlegget til alle medisiner. I tillegg bør du ta hensyn til et sunt, balansert kosthold, tross alt, deler du alle næringsstoffene med babyen din.
  •  
  • Det er flere steder hvor du kan mate barnet ditt. Hvis babyen din har en tendens til å spytte ut måltidet igjen, bør du velge den mest oppreiste posisjonen som er mulig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær forberedt på at babyen din spytter. Mavemuskler er fortsatt svake hos nyfødte, så noen babyer har problemer med å holde maten i magen. Det er ingen grunn til at du er bekymret når babyen spytter alt ut igjen. Du bør imidlertid sørge for dette tilfellet ved alltid å ha burps eller noe lignende for å kunne klare det hele raskt og effektivt. Du kan også knytte en bib til babyen din og bør alltid legge en klut under den hvis barnet ditt skal lage sin lille burp. 
    
  • Hvis babyen din kaster ut og spytter ut noe annet enn melk, kan det være et tegn på alvorlig sykdom. Oppkastet kan se rød, gul, grønn eller til og med brun. Deretter bør du besøke en lege så snart som mulig med babyen din. Det samme gjelder dersom babyen din permanent spytter ut store mengder melk eller ikke får nok vekt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La barnet støte åpent etter måltidet. Spedbarn drikker ofte for mye luft når de drikker, noe som kan forårsake magesmerter. Derfor bør du legge barnet ditt over skulderen etter måltidet (eller i mellom, spesielt hvis det drikker svært raskt) og forsiktig klappe ham på ryggen. Dette tillater luften å flykte igjen, babyen din vil belch og da være veldig glad.       
 10.  
 11.             6      Se etter tegn på flatulens. Hvis barnet ditt føles veldig ubehagelig og du ikke finner noen annen årsak, er det sannsynligvis å lide av flatulens. Du kan hjelpe ham å bli kvitt oppblåstheten ved å plassere den på fanget ditt, ligge i fanget ditt og øke litt på bunnen. Nå klapp på ryggen og strekk ryggen med hånden din ned til baken.       
 12.  
             

    3      Sørg for riktig hygiene  ,

    
   
 1.             1      Vær oppmerksom på når det er på tide å bytte bleen til babyen din. Dette er vanligvis ikke så vanskelig å få øye på. Hvis barnet ditt har gjort sin store virksomhet, bytt bleien. Hvis bleen er våt, endre den. Med en trang bleie vil du være oppmerksom på lukten ganske raskt. Hvis bleen bare er våt, kan du ikke nødvendigvis lukte den. Bare sjekk hver annen time. Hvis du merker det før, endres tilsvarende. 
    
  • En baby bør aldri ligge i en skitten bleie lenge. Det kan føre til noen helseproblemer. Dessuten vil det ikke gjøre deg bedre. Veldig fulle bleier renner ut og som liker urin og lignende på teppet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær hvordan du bytter bleie riktig. I utgangspunktet er det ganske enkelt. Det kan imidlertid være ulempe hvis bleen ikke settes på riktig måte: det kan lekke, barnet kan bli riper eller det kan være for stramt. Her er noen enkle grunnleggende for å holde deg ren mens du bytter bleier og gjør babyen din lykkelig. 
    
  • Legg babyen din flatt med ryggen på innpakningsområdet. I løpet av denne tiden må du aldri la babyens øyne gå ut og prøve å ha minst en hånd på babyen for å hindre at den ruller bort.
  •  
  • Åpne den skitne bleen, men ta den ikke bort enda.
  •  
  • Rengjør barnet ditt med passende våtservietter. Du gjør akkurat som du ville rense deg selv.
  •  
  • Brukte våtservietter du legger i den skitne bleen. Deretter tar du barnet ditt ved beina og øker baken litt. Ta den skitne bleien under den, rull den opp og kast den i en nærliggende søppelkanne.
  •  
  • Ta en frisk bleie og åpne den helt. Løft røret litt igjen og legg bleien under babyen. Pass på at bleen er i riktig retning.
  •  
  • Lukk bleen og sørg for at den passer godt på bena og ikke er for stramt på magen. Du bør fortsatt kunne sette en finger i livet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bekjem bleieutslett. Babyer får raskt bleieutslett fordi huden i bløtområdet ikke kan tørke, bleen er for stram eller på grunn av andre helseproblemer hos babyen din. Ofte er det fordi bleen ikke forandres ofte nok eller er for liten. På den annen side får babyer et utslett raskt, så du bør ikke føle deg dårlig. 
    
  • Behandle babyens bleieutslett med passende kremer og bytt bleien så snart den er våt. Du kan la babyen ligge på skiftematten i noen minutter uten bleie. Dette tillater ikke bare å bevege beina sine, men kan også tørke en gang. Pass på å legge håndklær under og sørg for at stedet er varmt og beskyttet mot utkast.
  •  
  • Pass på at både bleiene og klærne passer godt til barnet ditt. Noen ganger er bleieutslett også på grunn av en allergisk reaksjon. Så pass opp for endrede kostvaner. Men det kan også skyldes et vaskemiddeladditiv eller narkotika. Hvis bleieutslettet forverres eller ikke heles innen få dager, bør du konsultere en lege.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Be babyen din. Babyer svetter ikke som vi gjør voksne. Derfor trenger de ikke å bade så ofte; En gang i uken er det tilstrekkelig tilstrekkelig, eller hvis det virker som det er på grunn av en arv i bleen eller et spyttet ut måltid. Bruk bare utmerkede babyprodukter. Du kan bade babyen din i badekaret eller i vasken. Ikke la det ut av synet ditt. 
    
  • Mange babyer foretrekker små badekar eller badekar. Til slutt var det ikke mye plass i magen.
  •  
  • Så lenge navlen ikke har gått av og er helbredet, bør du bare vaske babyen din med en myk klut.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ikke glem å pusse babyens tenner. Selvfølgelig har nyfødte ikke tenner ennå. Men så snart babyen din er noen måneder gammel, kan du begynne å pusse tennene dine. Dette stimulerer ganen din og fremmer teething. Det er spesielle gummi børster til babyer, som du kan forsiktig gni over ganen hans noen få dager. Så du blir også vant til babyen din, at tennene hans må rengjøres regelmessig.       
 10.  
             

    4      Sett babyen din i dvale  ,

    
   
 1.             1      Se babyens søvnplan. Nyfødte sover mye, men ikke alltid veldig lenge. Hvert barn har sin egen søvnrytme, som du vil bli kjent med over tid. Prøv å justere til denne rytmen for å få så mye søvn som mulig.       
 2.  
 3.             2      Lær hvordan du får babyen din til å sove. Noen babyer trenger hjelp som sovner. Du kan holde babyen din i armene eller over skulderen og enten gå rundt i rommet med ham eller vugge den i en stol. Babyer liker repeterende lyder. Syng babyen din en lullaby og gjør "shh" lyder.       
 4.  
 5.             3      Prøv innpakning. Du pakker babyen din inn i et teppe slik at den ikke kan bevege seg. Det kan ta litt å bli vant til for voksne, men de fleste babyer elsker det fordi det gjør dem trygge. Også, de kan ikke ved et uhell bli redd hvis de plutselig beveger seg under søvnen. På internett finner du mange videoer om hvordan du gjør det beste.       
 6.  
 7.             4      Unngå Sudden Infant Death Syndrome. Sudden Infant Death Syndrome er fortsatt ikke fullstendig utforsket, men selvfølgelig vil du unngår for enhver pris å gjøre barnet ditt neste offer. Årsakene er ennå ikke helt kjent, og noen tviler selv på at det er enda "Sudden Infant Death Syndrome". Det ser imidlertid ut til at det er noen oppførsel du bør unngå som de har blitt observert nærmere i forbindelse med SIDS. Derfor bør du 
    
  • Legg alltid babyen på ryggen for å sove.
  •  
  • Ikke la barnet sove med en sømmer.
  •  
  • Ikke la babyen sove i sengen din.
  •  
  • bruk en fast madrass.
  •  
  • Fjern fluffy sengetøy og utstoppede dyr fra babyens seng. Det er best å la babyen sove i en baby sovepose. Det er tynt for de varme månedene og tykk med ermer for de kalde månedene.
  •  
  • se etter en sovetemperatur på 16 til 18 ° C.
  •  
         
 8.  
             

    5      Spille med babyen  ,

    
   
 1.             1      Plasser babyen din i tilhørende babysvingninger og seter. På denne måten kan det observere hva som foregår rundt det og til og med sove fredelig når det er trøtt. Det er nå elektriske svinger. Så du har hendene fri for andre ting. Ikke la barnet være uovervåket.       
 2.  
 3.             2      Tilby barns aldersrelaterte leker. Når barna er store nok til å holde ting, er de store nok til leker også. Pass på at det er et leketøy som barnet ditt kan sette i munnen. Det er slik at babyer leker med det. Selv leker som lager lyder eller gnist og gnist, babyer er bare gode. 
    
  • Du kan enkelt lage leker ut av ting du sikkert har hjemme. Baby leketøy må ikke alltid være dyrt. For eksempel kan du bare legge mange plastposer i en ren sokk og knytte dem tett. Det gir en flott knitrende ball. Din baby vil bli overrasket.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Syng til babyen din. Babyer som sanger. De kan nyte det i lang tid. Det styrker også forholdet mellom mor og barn. Syng barnesanger som du liker eller som du vet. Velg en sang som bare er for dere begge - det kan skape minner for livet.       
 6.  
 7.             4      Les noe til babyen din. Få mange bøker og fortsett å lese til babyen din. Slik vokser det med bøker. I tillegg hjelper du barnet ditt med hjernen og spesielt språkutviklingen. Barnet ditt lærer rytmen og lyden av språket. Når du leser, bruk forskjellige plasser og pek med babyens finger på de tilsvarende bildene. Så det kan knytte ord med bilder og lære betydningen deres raskere.       
 8.  
 9.             5      Styr kontakten med andre barn. Din baby trenger kontakt med andre barn i ulike aldre. Så det lærer viktige oppførselsregler og gjør første sosiale kontakter. 
    
  • Overdriv det ikke. Din baby trenger ikke noen store lekegrupper. En eller to lekekamerater er nok til begynnelsen.
  •  
  • Babyen din lærer også ved å se på at du samhandler med dine venner og andre barn. Slapp av når du møter andre mennesker. Din baby kan føle din spenning og utlede at det må være redd for fremmede. Vær vennlig, åpen og smil når du snakker med andre mennesker. Embrace henne, hvis det er hensiktsmessig. Slik lærer babyen hvordan du skal håndtere andre mennesker.
  •  
  • Ikke vær overbeskyttende. Barnet ditt må også få lov til å argumentere med andre barn en gang. La babyen håndtere sine egne ting og ikke ta spydet i hånden så snart problemer oppstår.
  •  
         
 10.  
             

    6      sykdommer  ,

    
   
 1.             1      Ikke bekymre deg for melkeskallen. Mange nyfødte har vuggehett, spesielt på hodet. Han ser ut som gulaktige eller hvite vekter. Normalt forsvinner Milchschorf alene etter noen måneder. Men hvis du er bekymret for det, diskuter det med legen din. 
    
  • Et godt middel for vuggehetten er bare vanlig babyolje. Sug en klut med litt babyolje (eller kjøp egnede oljekluter) og tørk forsiktig over de områdene som påvirkes av vuggehetten (vanligvis hodet). Deretter børster du barnets hår med en myk baby børste, først mot vekstretningen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      forkjølelse. Små barn har forkjølelse. Vanligvis er det ikke nødvendig å bekymre seg, og forkjølingen forsvinner innen to uker. Hvis barnet ditt er mindre enn 3 måneder gammelt og har forkjølelse, bør du gå til legen, ettersom forkjølelsen lett kan komme på barn i denne alderen og bli en alvorlig sykdom.       
 4.  
 5.             3      soppinfeksjoner. Selv om soppinfeksjoner ikke er farlige, er de ekstremt irriterende og forekommer ofte i små barns munn, spesielt etter å ha tatt antibiotika. Du kan gjenkjenne dem ved hvite flekker i og rundt munnen. Vær oppmerksom på veldig spesiell renslighet med alle brukte flasker, suckers og pacifiers. Sørg for å gå til legen slik at han kan foreskrive deg passende salver, kremer og muligens annen nødvendig medisinering, fordi babyen din bare vil føle seg veldig bra igjen når soppene er av igjen.       
 6.  
             

    7      Reise trygt med babyen  ,

    
   
 1.             1      Kjøp et barnesete. Kjøp det før fødselen, ellers kan du ikke ta barnet ditt hjemme i bilen. Bruk alltid et barnesete som passer til barnets alder og vekt. Barneseter som brukes i motsatt retning er den sikreste og bør brukes til barnet er minst ett år gammelt.       
 2.  
 3.             2      Barnevogn og slynge. Selvfølgelig trenger du også en måte å ta babyen din på tur eller å handle. Passer til dette er barnevogner eller spesielle babysenger. Slynger har fordelen at de ikke spiser plass i bilen. I tillegg kan barnet ditt være så nært til deg og det styrker din mor-barns bånd.       
 4.  
 5.             3      Tenk nøye hvor du skal med ditt nyfødte. Nyfødte har svært sensitive immunsystemer og bør utsettes for så få patogener som mulig. Unngå store folkemengder og skitne steder først. Også på barns fødselsdager bør du ikke ta barnet hvis det er mulig. Spør andre som vil berøre babyen din, ikke å røre den på ansikt eller hender, men for eksempel på føttene. Hvordan hindre spredning av patogener.       
 6.  
             

Tips .

    
   
 • Babyer har ofte tørr hud. Bruk en parfymefri baby lotion hvis du vil gjøre noe godt for babyens hud.
 •  
 • Snakk mye med babyen din. Vær oppmerksom på en korrekt uttale av ordene og unngår baby språk. Så babyen din vil lære å snakke raskere og bedre.
 •  
 • Vennligst gå til alle sjekker i god tid. I noen tyske stater i Tyskland er de nå obligatoriske. Så du kan være sikker på med jevne mellomrom at barnet ditt trives godt og utvikler seg. Hvis noe går galt, vet legen din hva du skal gjøre.
 •  
 • Ikke ta panikk, du kan gjøre det. Det er et medfødt morinstinkt som vekker så snart barnet er født. Ha tillit og ta dine egne beslutninger. Svært raskt vil du utvikle en viss rutine når det gjelder å behandle babyen din. Nyt denne første, veldig spesielle tiden.
 •  
        
Index populær:
Finn ut Bulova modellnummer.

Vær en god mor.

Mål elektrisk motstand.

Lag gelatinevann fra vannmeloner.

Oppbevar fersk basilikum.

Bli kvitt lus.

Vær en god husholderske.

Forbereder melk til en baby.

Lag solkrem.

Kjenne om Jade er ekte.

Fortell din mor at du har en kjæreste.

Forbedre hudtonen din.

Avbryt medlemskap av Weight Watchers.

Drikkevann for nødsituasjon kom ut av en varmtvannsbereder.

Ser ut som Kylie Jenner.

Reagerer på en bleie tenåring.

Reiser med barn som trenger dialyse.

Skriv en graviditetsdagbok.

Unmatch Instagram brukere i bulkmodus.

Rengjør babyflasker.

Få barn til å ta medisinen.