Home \ index
 

Beregn fødselsdato.

 

Du trenger ikke å se på krystallkulen eller bruke høyere matte til å beregne forventet fødselsdato og graviditetsuke. Fødselsdato kalkulatoren krever bare noen få detaljer.

              

Fremgangsmåte .

    

     Hvordan beregner jeg forfallsdato?  ,

    
   
 1.   1      For å beregne fødselsdato, ta den første dagen i den siste perioden som utgangspunkt. Legg til 280 dager (dvs. 40 uker med svangerskap, SSW for kort). Denne beregningen av leveringsdatoen skjer imidlertid bare hvis sykluslengden din er nøyaktig 28 dager. Men de fleste kvinner har ikke denne "normale" sykluslengden, så spør, for eksempel. "Lykkelig barns bursdagskalkulator" vil også følge din personlige sykluslengde.  
    
  • Første dag i siste periode
  •  
  • Legg til 280 dager
  •  
  • Vær oppmerksom på at en sykluslengde på 28 dager er antatt
  •  
         
 2.  
 3.   2      For å beregne sykluslengden, telle fra den første dagen til den siste regelen til den siste dagen før den nye blødningen. Syklengden kan være hvor som helst mellom 21 og 40 dager. Estimering er lett når gjetning - en menstruasjonskalender kan hjelpe her. Hvis du har en, kan du lett se at ikke alle sykluser var like lange. I dette tilfellet, ta bare gjennomsnittet av syklusene de siste tolv månedene. I midten av syklusen skjer eggløsning vanligvis - og bare rundt i dag kan kvinner bli gravid.     
 4.  
 5.   3      Er min beregnede fødselsdato riktig? Dette spørsmålet oppstår spesielt når gynekologen kaller en annen dato. Ved første ultralydsskanning mellom den niende og tolvte uken av svangerskapet (SSW), savner legen embryoet. Målet kan vise at den gravide kvinnen plutselig er i en annen SSW enn tidligere antatt - derfor forventer forventet leveringsdato. I de fleste tilfeller er legenes måling mer nøyaktig fordi det ikke alltid er mulig å angi sykluslengden på en pålitelig måte. Og ikke alltid eggløsning og dermed befruktning er akkurat i midten av syklusen. Men selv fødselsdatoen beregnet av legen forblir bare en veiledning. Bare en minoritet, nemlig ti prosent av alle babyer, overholder denne dato.     
 6.  
 7.   4      Hva er graviditetsuke? Fra et rent biologisk synspunkt kan det virke litt ulogisk, men den første dagen i den siste perioden regnes også som den første graviditetsdagen. Så det skjer at de ni månedene er fordelt på 40 SSW. Barnet trenger ca 38 uker til å vokse i mors mage - legger de to ukene før unnfangelsen. Fødselsdato kalkulatoren beregner også hvilken SSW du er inne i - så det er også en uke med graviditet.  
    
  • Ekstra tips: I spesielle magasinet "Hvordan babyen vokser i magen" kan du følge med på hva som skjer i kroppen din - og hvilken spennende utvikling barnet får i magen.
  •  
         
 8.  
 9.   5      Når begynner min barselsorlov? Foreldrevern begynner alltid seks uker før datoen for barnets fødsel registrert av legen og slutter tidlig i åtte uker etterpå. Hvis barnet er født tidligere enn beregnet, vil fødselsperioden etter fødselen bli forlenget med de dagene som ikke kunne brukes før levering. Hvis barnet er født senere enn beregnet, vil beskyttelsesperioden etter fødsel ikke forkortes. Finn ut mer om dine rettigheter som en forventningsfull mor i arbeidslivet i artikkelen "Alt om barselbeskyttelse".               
 10.  
        
Index populær:
Går gravid raskt.

Prank din bror.

Bli kjent på internett.

Sov under graviditet.

Behandle narcissuspærer for gjenplantning.

Å lage en kalkun.

Poser som en modell.

Bestem om genetisk rådgivning er riktig for deg.

Prank din bror.

Gjenopprett din kone.

Bor en lås.

Velg et kallenavn.

Dissiplin et autistisk barn.

Kjenne tidlig symptomer på graviditet.

Bruk toalettet som står oppe.

Gjør stædige familiemedlemmer ta vare på seg selv.

Gjenkjenne rasisme med deg.

Forebygging av depresjon hos barn.

Handle smart på eBay.

Bevar tre.

La din kone gå.