Home \ index
 

Se om en rubin er ekte.

 

Rubiner kan være de mest verdifulle, fargede edelstener, avhengig av prisen per karat. Det er mange fakes der ute, og det kan være vanskelig å fortelle om en rubin er ekte. Til syvende og sist er den sikreste måten å bestemme den for å bringe steinen til en lisensiert gullsmed. Hjemme kan du måle autentisiteten til rubinen ved å se på farge og hardhet. Hvis det er mulig, bruk et tiffelt forstørrelsesglass for å undersøke rubinen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Kontroller rubinen selv  ,

    
   
 1.            1      Vet om fargen og skinnet. Ekte rubiner skinner med et dypt, livlig, nesten "trafikklys" rødt. Falske perler er ofte kjedelige: de er "lyse men ikke strålende". Hvis perlen er mørk rød, kan det være et granat i stedet for en rubin. Men hvis det er en ekte rubin, bør du vite at mørkere steiner er vanligvis verdt mer enn lysere.  
    
  • Kontroller steinen for en jevn og jevn farge. Det er mer sannsynlig at forfalskninger inneholder blemmer og blemishes. Likevel har rubiner noen ganger ufullkommenheter.
  •  
  • Bruk "trafikklysrød" som en anelse, men forvent ikke å finne en ekte rubin som faktisk skinner. Hvis det gjør det, er rubinen sannsynligvis en falsk. En ekte rubin bør imidlertid se ut som et lyst trafikklys enn en kjedelig stein.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sammenlign rubin med et rødt stykke brutt glass. Rubber og andre safirarter er ofte smidd av glass. Hvis glasset og steinen er like, kan du bare holde andre biter av rødt glass i hånden din! Det er relativt vanlig for forhandlere å falle rubiner fra en glassforbindelse.        
 4.  
 5.             3      Prøv å klø på overflaten. Ekte rubiner er ekstremt harde steiner. Trykk en fingernål eller en mynt i overflaten av "Ruby" og se om du kan klø det. Hvis rubinen har en ripe, er det sannsynlig at det ikke er en ekte rubin. Bare en diamant kan skrape en rubin.  
    
  • Sammensatte rubiner er ikke like holdbare som ekte rubiner. Det er en sannsynlighet for at rubinen ikke er en fullstendig "forfalsket", men bare en maskinstøpt stein.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Se om rubinen kan gnides av en annen overflate. Forsiktig klør steinen over en hard, jevn overflate, for eksempel en porselenflis eller et stykke klart glass. Stenen skal skrape overflaten, enten det er en rubin eller ikke. Anslaget er imidlertid om "Ruby" etterlater en rød linje på overflaten hvor du kladdet på den.  
    
  • Den røde linjen kan være en indikasjon på at steinen var kunstig farget. Det kan fortelle deg at "gemstone" faktisk ble laget av et mye svakere materiale.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vet hvilke typer forfalskning. Stenene som ofte brukes som rubinimitasjoner, inkluderer granater, turmaliner, glass og kompositt steiner.  
    
  • Garnets er ganske kjedelige, mørkrøde silikatmineraler. De er mye mykere enn en rubin.
  •  
  • Turmalin er et rød-rosa silikatmineral. Turmalin er litt vanskeligere enn en granat, men mye mykere enn rubinen.
  •  
  • Rødfargede glassimitasjoner er vanligvis billige, men ikke veldig holdbare. Det bør være enkelt å se om en "rubin" faktisk er laget av glass.
  •  
  • Sammensatte rubiner er ekte rubiner som er smeltet med glass. Dette gjør stenen større slik at en gullsmeder kan selge den til en høyere pris. Forsiktig! Sammensatte rubiner blir ofte solgt som "ekte" rubiner til ekte rubinpriser.  
  •  
                   
 10.  
             

    2      Rådfør deg med en juveler  ,

    
   
 1.             1      Ta steinen til en profesjonell juveler. Tross alt, er den beste måten å være sikker på å betale en proff, å se på perlen. Han burde kunne fortelle om rubinen er ekte eller ikke. 
    
  • Finn anerkjente gullsmedere i din by. Vurder å se på vurderinger online før du besøker gullsmeden. Sjekk om kundene var fornøyd med nøyaktigheten av analysen av denne personen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få en mening. En gullsmed kan analysere rubin og fortell deg hvor mye det er verdt. Andre kan betale mye mer eller mindre for gemstone - men en mening er vanligvis et godt grovt anslag på hvor mye penger en stein er verdt.        
 4.  
 5.             3      La steinen være sertifisert. En lisensiert gullsmed kan gi deg et offisielt sertifikat om at rubin er ekte. Dette dokumentet fungerer som legitimt bevis hvis du noen gang velger å selge rubinen. Lag en kopi av sertifikatet og hold det på et trygt, hemmelig sted.  
    
  • Har din stein sertifisert for forsikringsformål. Hvis du mister steinen, er det mer sannsynlig at du vil motta kompensasjon hvis du kan bevise at du har mistet en ekte rubin.
  •  
  • Hvis du planlegger å beholde rubin, behold den som en familie arvestykke. Hvis familien eller vennene dine arver robinen en dag, blir det mye mer verdifullt hvis det er sertifisert. Du lagrer dem også i vanskeligheter med å gå gjennom de samme trinnene for å avgjøre om rubinen er ekte.
  •  
         
 6.  
             

    3      Kontroller med forstørrelsesglass  ,

    
   
 1.             1      Zoom inn i rubinen med et tommelt forstørrelsesglass. Bruk en juvelerens loupe eller et normalt mikroskop. Vurder å spørre en venn eller et laboratorium hvis du ikke har tilgang til et kraftig utvidelsesverktøy selv. Ellers bare gå til en gullsmed.       
 2.  
 3.             2      Forvent mikroskopiske flekker. Se etter mikroskopiske flekker som ellers ville være usynlige for det blotte øye. Du bør se noen mindre ufullkommenheter på en ekte rubin. Falske og laboratoriebaserte rubiner er nesten alltid feilfrie, da de naturlige flekkene er så små at de er svært vanskelig å reprodusere. 
    
  • Hvis du ser noen bobler, har du sannsynligvis å gjøre med en falsk rubin. Leter etter blemishes annet enn bobler.
  •  
  • Eksterne pletter inkluderer riper, dimples, nicks og små riper. Innvendige flekker (inneslutninger) er kategorisert som sprekker (fjær), krystaller, negative krystaller, silke, fingeravtrykk, slør, hulrom, spåner og fargegrenser.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se på kuttene og fasettene til rubinen. Kompleksiteten til rubinoverflaten er bare synlig under et tifoldmikroskop. Hvis rubinen er avrundet, rullet eller altfor glatt, er det sannsynligvis en falsk edelsten. Steinen kan være ekte hvis fasetten er ren, feilfri og skarp.       
 6.  
             

Hva du trenger .

                Les mer... (11)      
Index populær:
Lag et spesielt papirplan.

Lag en eske med gaver fra gratulasjonskort.

Gjør i retten.

Unngå hemorroider under graviditeten.

Redusere kvalme i svangerskapet.

Ta vare på nyfødte.

Babymassasje.

Utfør en fokusgruppe.

Hans søsken er irritert.

Fugeldukker laget av plastruller.

Fangst steinbit.

Lys et gresskar til Halloween.

Unngå stress i juletiden.

Avtale med irriterende slektninger.

For å utvide livmorhalsen.

Bekjempe bål.

Tjen penger med fotballspill.

Ta vare på en gjenfødt babydukke.

Behandle bleieutslett.

Hele sårnipler fra amming.

Ta en pjokk på sykkelturer.