Home \ index
 

Husk navn.

 

Har du problemer med å huske folks navn? Det skjer med alle fra tid til annen, men når det blir kvasekronisk, er det nødvendig å gjøre alt som er mulig for å overvinne problemet. Bare fordi du er sjenert, nervøs eller kjedelig, eller møter folk du ikke vil møte, er det ingen unnskyldning for ikke å huske navnene sine. Med de følgende tipsene tar du med deg minnet på bakbrenneren og beholder sosial velsignelse - fordi navnet på en person er nøkkelen til sin identitet og et gjensidig harmonisk forhold. La oss gå!

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.      1      Forstå betydningen av en annen persons navn. Noen ganger hjelper det å forestille seg hvordan det er å bruke navnet i stedet for å huske det. Hvis dette er veldig raske eller du mangler bare konsentrasjonskraften - lytt til Shakespeare: "Det er ingen søtere lyd enn det du selv har." Under er riktig: Ved å bruke et navn, oppretter en tilkobling og bekrefter respekten for identiteten og verdien til den berørte personen. Samspillet mellom mann og deg blir også viktig, og det er en hyggelig følelse å bli anerkjent. Det gir også et godt inntrykk av deg, det vitner om din bevissthet og alvor i forhold til mellommenneskelige forhold.  
    
  • Tenk at noen glemmer ditt navn - ikke bra heller, ikke sant?
  •  
         
 2.  
 3.      2      Vær oppmerksom på at ikke å huske navn har en veldig enkel grunn. Fordi du ofte ikke lytter riktig eller ikke er oppmerksom nok. Årsakene til dette skyldes nerver, ikke minst fordi du bekymrer deg for hvordan du kommer til den andre personen. Svaret: Gi personen maksimal oppmerksomhet når du blir introdusert til dem - og ikke deg selv. Hvis bare din nervøsitet eller et forgjengelig søk etter et samtalemne stopper regningen, er det verdt å huske det. Lær hvordan du gjør Smalltalk. Dette kan få deg til å miste muligheter til å knuse personens navn.     
 4.  
 5.      3      Forhør igjen om navnet hvis du ikke forstod det første gang. Fordi ingen forventer at du late som å ha lagt merke til navnene deres hvis du ikke har hørt dem. Likevel gripe muligheten til etterspørsel og åtte å si at han ikke hørte ham riktig. Men så hør også! Et godt triks, forresten, når du blir lei av nervene dine, tommel og bli overveldet av støy.  
    
  • Hvis du ikke vet hvordan du sier en persons navn, spør henne om hun kan gjenta det.
  •  
  • Hvis navnet er uvanlig, spør personen å stave den, og kanskje hvor navnet kommer fra. Forvent det også, hvis ditt eget navn er litt eksotisk.
  •  
  • Om nødvendig, bytt visittkort med personen - og se nærmere på navnet.
  •  
         
 6.  
 7.      4      Gjenta navnet ofte. Hvis du tenker på hverandre. For eksempel, "Nice å møte deg, Daisy." Men vær litt tregere enn for hektisk. Ta en pause mens du snakker, legg på et smil, og si at du var veldig glad. Bruk navnet på personen relativt tidlig i samtalen, for eksempel akkurat som i slutten av uttalelser og spørsmål: Et annet eksempel: "Jeg lurte på hva ditt inntrykk av middagen var i går, Daisy." Gjentakelser (bruk navnet minst tre ganger) støtter lagringen, samt å lagre lyden og utseendet henholdsvis stavemåten til navnet.  
    
  • Fortell det nye navnet i tankene minst ti ganger.
  •  
  • Andre eksempler, inkludert navnet å huske: "Hva hadde du tenkt for neste år, Daisy?", "Hva var din følelse, Tim?", "Jeg var glad for å møte deg, Daniela!" For å nevne navnet igjen når du sier farvel, er det ideelt å meisle det i hjernen din, spesielt på fremtidig gjenforening!
  •  
         
 8.  
 9.   5      Lag tilkoblinger til andre personer eller personen som bruker det nye navnet. Lag i sinnet et bilde av personen som står ved siden av en person som har samme eller et lignende navn - også kjendiser er mulige! Når du møter personen igjen, ring opp dette bildet igjen, sammen med informasjonen, som "Mark er venner med Mathias." eller "Tina ser ut som Jennifer aniston!"  
    
  • Det er lettere om en ny person allerede kjenner noen av vennene dine. Så du kan spørre vennene dine igjen for navnet på personen. I tillegg er det en assosiativ måte, du kan koble personen med kjent.
  •  
         
 10.  
 11.      6      Koble navnet med objekter eller dyr. Det er mange muligheter her. Avhengig av situasjonen og typen, er følgende tips noen ganger mer, noen ganger mindre:  
    
  • Ta et dyr eller objekt som starter med samme navn som navnet, for eksempel "Cat Kathrin" eller "Flower Barbel".
  •  
  • Hvis et (sannsynlig) etternavn også beskriver en eksisterende gjenstand samtidig, så tenk dette når du husker navnet.
  •  
  • Bruk rimer å huske, for eksempel "Peter Meter" eller "Laura Aura"
  •  
  • Bruk relaterte ord som "House - Home"
  •  
  • Lag små setninger eller absurde bilder. For eksempel, "
  •  
  • Men vær forsiktig så du ikke uttrykker eselbroen åpenbart, ellers kan motparten din føle deg fornærmet.
  •  
         
 12.  
 13.      7      Legg merke til spesielle eksterne egenskaper hos den berørte personen. Men vær diskret og ikke stirre på din motstykke mens du snakker. Husk noe på ansiktet, som spisse tenner eller veldig buede øyenbryn, rynker eller andre iøynefallende funksjoner. Koble deretter navnet med denne funksjonen og navnet personen, for eksempel "Kristina med dimples".  
    
  • Velg den mest fremtredende funksjonen og knytt navnet til det.
  •  
         
 14.  
 15.      8      Spør venner om hjelp. Hvis du ikke vil huske et navn, spør din partner eller en god venn hvis de kan gi deg et tips for å huske. Forklar at de sliter med navn, og at de må komme til redning, for eksempel i handling ved å navngi et hemmelig ord for å gi deg det riktige navnet. For eksempel kan hjelperen din hoppe til din side og presentere deg selv til din motpart eller bygge navnet direkte inn i en setning. Og så hør!  
    
  • Selv under en samtale (i en gruppe på over to personer) kan du diskret be noen om det manglende navnet. Det er bedre å få navnet før et møte, fra en partner eller venner.
  •  
         
 16.  
 17.      9      Stol på deg selv. Det er lett å akseptere at du er dårlig ved å huske navnet ditt. Men ikke alltid klandre deg selv for denne plassen. Du er ikke "Hvem kan ikke huske navn." Og du bør ikke fortelle det til alle, ellers vil tankene bare manifestere seg mer i deg og ditt miljø - som også kan ha en negativ innvirkning på menneskelige relasjoner. Fortell deg selv for å kunne forbedre, at du selv kan være veldig god til å huske navnet ditt!  
    
  • Tenk på hvordan fornærmende det kan være når noen står overfor deg som sier at han er dårlig ved å huske navn - kanskje selv om det trodde at han var på tungen din. Er det ikke ubehagelig at dette først og fremst nevner hans mangel på interesse i navnet? Dette bør være en våkne samtale for dere begge, at dere begge ikke bryder seg i disse sakene. Ta det første skrittet og gjør navnet ditt!
  •  
         
 18.  
 19.      10      Skriv navnet. Mens du jobber med å huske navn, kan du holde en liten notisbok med deg eller bruke telefonen til å lage nye navn for deg. Ideelt etter å ha snakket med en ny person, muligens sammen med informasjon om deres utseende og karakter, etc. Se på informasjonen i noen dager og prøv å huske hver oppføring. Eksempel: "Maik, møtte i april på et seminar avslappet fyr, briller, litt pushy."  
    
  • Ikke skriv ned noe mens du snakker med personen. Vent til da og finn et rolig sted for raske notater. Det kan også gi deg et godt inntrykk fordi du aktivt prøver å få navnet ditt problem under kontroll.
  •  
         
 20.  
 21.      11      Tenk, bare spør! Hvis alt annet feiler, vær ærlig og si høflig at du har glemt hennes navn: "Jeg er så lei meg, men jeg glemte navnet ditt, kan du fortelle meg igjen? Bare smil det og bli ikke viklet i unødvendige ekstravagante unnskyldninger Fordelen her: Du vil nok ikke glemme navnet på denne personen!               
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Index populær:
Lag en tutu.

Bli med wikiHow.

Finn en savnet person.

Velg for eller imot abort.

Ta vare på nyfødte.

Spill av telefonprang.

Kjenne en tyr.

Kjøp sitronsyre.

Finn manglende elementer.

Husk navn.

Avtale med et anstendig barn.

Unngå en ektopisk graviditet.

Start en brorskap.

Ta ut varetekten.

Ta med deg i bylivet hvis du flytter fra et lite samfunn.

Forbered en krydret saus.

Bruk en pensel.

Det perfekte ekteskapsforslaget.

Skjul din journal.

Forstå hvorfor land bruker soft law.

Wall tattoo.