Home \ index
 

multiplisere planter.

 

Å avle dine egne planter er en tilfredsstillende og billig hobby. Multiplikasjonen av planter her betyr at plantene er delt, podet eller raffinert eller nye planter er hentet fra stikker. Hvis du har sett en vakker plante i nærliggende hage eller andre steder i nærheten, så er dette din sjanse til å integrere dem i hagen din. Til forskjell fra frø, fører planting av stiklinger og deling av planter til identiske offshoots som produserer de samme vakre blomster, blomster, etc. som de som har fanget oppmerksomheten.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Deling av anlegget  ,

    
   
 1.            1      Ta ut planten når den har visnet.        
 2.  
 3.             2      Rist jorden av røttene.        
 4.  
 5.             3      Bryt anlegget i flere deler. Avdelingen skal gjøres langs naturlige linjer (ved noder eller mellom blader, etc.). Nøkkelen her er at hver separert del har både skudd og røtter.        
 6.  
 7.             4      Sett hver del tilbake i god jord, enten en blomsterpotte eller en beskyttet seng, og hell den godt.                  
 8.  
             

    2      Fjern stikker  ,

    
   
 1.             1      Velg en matchende blomsterpotte for kutting. Ta en vanlig blomsterpotte til en plante eller sett flere stiklinger i en pott, men hold dem skilt fra hverandre. Planteringsrør er også egnet for mange planter.        
 2.  
 3.             2      Forbered plantepotten. Få en plastpose (polyetylen) og legg noe grus i bunnen. Blomsterpotten blir plassert i posen senere etter planting av plantene. Fyll potten med egnet jord - en blanding av sand og torv er en ideell kombinasjon og sikrer god drenering. Blomsterpotten må også ha drenering i bunnen, jeg. ha et hull slik at overflødig vann kan strømme inn i gruset i stedet for bare å samle seg på bunnen av plastposen.        
 4.  
 5.             3      Klipp av en fast ung skyting fra anlegget. Kutt den like under et blad eller knute.        
 6.  
 7.             4      Forbered klippingen. Etter å ha kuttet av plantedelen, frigjør den nedre halvdelen av alle bladene. Om nødvendig kan du til og med gå opp til to tredjedeler av høyden. Hvis det ser ut som barken knekker, bruk et saks. Du kan også bruke små snitt i bunnen av stilen for å oppmuntre rotvekst på de "sårene".        
 8.  
 9.             5      Sett stikkene i sand / torvblandingen i blomsterkrukken. Ta en pinne, en blyant eller noe som ligner på et hull for å legge stikkene. Ikke prøv å sette stiklinger i bakken, da dette lett vil skade det. Han burde være i stand til å falle lett inn i hullet, hvoretter du fyller det forsiktig med jord.        
 10.  
 11.             6      Sett potten med kutten i plastposen. Pass på at potten sitter fast på gruslaget.        
 12.  
 13.             7      Pak plastpose på toppen med en slips. Dette kan enkelt fjernes og erstattes for å hælde.        
 14.  
             

    3      Endelige trinn for begge metoder  ,

    
   
 1.             1      Hold jorden fuktig. Ikke overhyll, da for mye vann fører til at steggene roter, så det vil ikke danne røtter. For mange planter er det tilstrekkelig å sprøyte dem bare med vann; men vær forsiktig med planter med kjøttfulle og hårete blader. Disse er bare vannet på overflaten av jorden, da kombinasjonen av fuktighet og vann kan forårsake soppanfall.        
 2.  
 3.             2      Etter ca 6-8 uker, trekk forsiktig på splittet plante eller stiklinger. Når du fyller en motstand, vet du at røtter har dannet seg. De fleste planter vil slå rot innen 6-8 uker, selv om enkelte arter kan ta opptil 12 måneder! Informer deg om planten din. Mest vanlige hagesplanter, men vanligvis rot raskt.        
 4.  
 5.             3      Plante din nye plante i en pott eller seng når den har utviklet seg godt.        
 6.  
             

    4      Forstå forskjellen mellom aseksuell og seksuell reproduksjon  ,

    
   
 1.             1      Bruk seksuell reproduksjon for å få flere planter ved å spire frø og dyrke plantene til modenhet. Dette er trolig den vanligste metoden blant oppdrettere, inkludert mange kornblandinger.  
    
  • Det finnes mange forskjellige måter å forberede frø til spiring i et kunstig miljø som et drivhus. Dette er prosesser som brukes til å overvinne frøavvik og oppnå vellykket spiring etter en menneskeskapte tidsplan. Moder Natur hjelper mirakuløst med denne prosessen slik at frøene spiser på den sikreste tiden for plantene, slik at vi med hell kan dyrke planter innendørs.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk asexual Propagation for prosesser som bruker blader, stilarter og stikker med røtter. Alle disse aseksuelle reproduksjonsmetoder resulterer i planter som i hovedsak er kloner av de opprinnelige plantene. Sette plantedeler i et glass vann på vinduskarmen på kjøkkenet til de danner røtter, medfører risiko for muggdannelse.  
    
  • Del deler av planter når de vokser opp. Dette er en annen form for aseksuell reproduksjon.
  •  
  • Plantering av rhizome er også en grunn til ny plantevekst og en annen form for oppdrett, samt podning av roser eller frukttrær ved podning.
  •  
  • Prøv å multiplisere bringebærviner ved å trekke endene ned til bakken og dekke dem med jord, der nye røtter utvikler seg.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Index populær:
Ignorer broren din eller søsteren.

Forhindre oppkast hos barn.

Fjern Skunk lukt fra hundeskinn.

Snakk Klingon.

Ringe til Mexico.

Send inn og trykk.

Ta tak i humørsvingninger av en tenåring.

Start en brorskap.

Å være ektemannen til kjæresten din.

Forbedre smaken av øl.

Bake kattkake.

Hvordan overtale foreldrene dine til å ta et A1 førerkort.

Fjern flytende latex.

Naturligvis forhindre graviditet.

Bor en lås.

Øk din følelsesmessige intelligens.

Lag en magisk sirkel.

Utforsk nivåene av hans sinn.

Undertrykke tårer.

Beregn fødselsdato.

Dine foreldre hjelper deg til å tilgi.