Home \ index
 

Langvarig graviditet med en inkompetent livmoderhals.

 

Forvente en baby er en av de mest spennende tider i livet ditt. Det er så mange glade øyeblikk i løpet av de ni månedene babyen din utvikler i livmoren din, fra det øyeblikket du opplever at du er gravid til det øyeblikket du først hører hjerteslag høre den lille eller se bildet sitt på ultralyd-skjermen. Men selv midt i alle disse gledelige øyeblikkene, opplever forventede foreldre seg selv å bekymre seg for problemer som kan oppstå under graviditeten, og kan ha en negativ innvirkning på helsen til moren, babyen eller begge deler. En komplikasjon som noen kvinner står overfor, er en inkompetent livmorhals eller utilstrekkelig livmorhals.

 

I en normal graviditet antas det at livmorhalsen forblir stengt til barnet er klar til levering. Med en inkompetent livmoderhalsen er livmorhalsen altfor svak for å holde seg lukket gjennom hele svangerskapet. Hvis dette ikke er anerkjent eller behandlet, kan det føre til for tidlig fødsel og muligens til og med tap av babyen. Det hevdes at en inkompetent livmoderhalsen diagnostiseres mest i begynnelsen av andre trimester, men kan ikke forekomme før begynnelsen av tredje trimester. Diagnosen kan gjøres ved en intern undersøkelse av legen din eller ved hjelp av ultralyd.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Kom i tråd med din gravide kropp og se hva kroppen din forteller deg. Under graviditeten gjennomgår en kvinnes kropp mange forandringer. Lær hva slags symptomer som er normale for gravide, og når det er tilrådelig å søke lege. Hvis du føler at noe ikke er helt riktig, ring legen din med det samme.       
 2.  
 3.             2      Vær oppmerksom på tegn og symptomer som kan oppstå i forbindelse med en inkompetent livmoderhals. Selv om en inkompetent livmoderhals kan oppstå uten at det oppdages eksterne symptomer, kan det i enkelte tilfeller være advarselssymboler.  
    
  • Tegn på en mulig inkompetent cervix inkluderer ryggsmerter, vaginal utslipp, eller et varmt væske som kan føles i skjeden, trykk på bekkenet, smerte under urinering, eller følelsen av en vaginal knute.
  •  
  • Hvis du merker noen av disse symptomene, kontakt legen din umiddelbart. Selv om de ikke kan knyttes til en inkompetent livmoderhals, er det alltid bedre å spille det trygt og få legen din å sjekke ut for å utelukke det.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk med legen din om å lage en cerclage hvis det viser seg at du har en inkompetent livmorhals. Når du har blitt diagnostisert med en inkompetent livmoderhals, vil legen din sannsynligvis foreslå å sette en cerclage rundt livmorhalsen din.  
    
  • En cerclage er en minimal kirurgisk prosedyre hvor livmorhalsen sys opp. Det finnes 5 forskjellige typer cerclages som kan utføres og legen din vil bestemme hvilken type som er best for din situasjon, avhengig av hvor langt graviditeten har utviklet seg.
  •  
  • En cerclage blir vanligvis fjernet mot slutten av graviditeten for å tillate en normal fødsel. Avhengig av sykdom under svangerskapet, avhenger cerclagen i sin plass, og moren gir fødsel til barnet ved keisersnitt.
  •  
         
 6.  
 7.   4      Snakk med legen din om å bruke en pessary. En pessary er et apparat plassert i skjeden for å bidra til å heve og styrke livmorhalsen. Dette kan brukes i stedet for eller sammen med en cerclage.     
 8.  
 9.   5      Fortell legen din om komplikasjoner fra tidligere graviditeter eller miskramper, spesielt hvis du allerede har mistet en baby i andre trimester. Dessverre blir noen kvinner ikke diagnostisert med inkompetent livmorhals før de har hatt en eller flere senkestapsforstyrrelser.  
    
  • Hvis legen din er kjent med disse forholdene på forhånd, har han mulighet til å bedre overvåke tilstanden din fra starten. Dette kan føre til at en svak livmorhals oppdages før. Dette øker i sin tur sjansene for å forsinke leveransen fordi legen har mulighet til å behandle endringer i livmorhalsen tidligere, snarere enn senere, når det allerede er for sent.       
  •  
         
 10.  
 11.             6      Pass på at du får nok hvile. Legen din kan trenge deg til å holde hvilen på senga for en stund eller hele graviditeten din. Hvis legen din anbefaler sengestue, må du ikke ta det lett. Seng hviler er akkurat det det høres ut som. Du ligger i sengen med føttene opp og gjør ikke noe som kan stresse deg. Ligge i sengen kan hjelpe babyens bytteposisjon og redusere trykket på livmorhalsen.        
 12.  
 13.   7      Unngå ubeskyttet sex. Sæd har en tynningseffekt på livmorhalsen.     
 14.  
 15.             8      Vær oppmerksom på hva du spiser. Noen matvarer, f.eks. Hindbær og ananas fremme modningen av livmorhalsen. Spør legen din om mat eller stoffer som du bør unngå.        
 16.  
 17.             9      Vurder å ta urte kosttilskudd.  
    
  • Falsk enhjørning rot antas å hjelpe kvinner som har lidd av miscarriages, for å opprettholde graviditeten ved å regulere eggstokkene og styrke livmorveggene. Det bør tas for å oppnå graviditet og bør stoppes etter graviditet.
  •  
  • Wild yam inneholder glykosider, som brukes av kroppen til å produsere hormoner som er avgjørende for å forebygge abort og bidra til å bære babyen ut til slutten av graviditeten.
  •  
  • Andre urteekstrakter du kan vurdere er Sepia, Gurkemeierot og Cimicifuga.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Trener bekkenbunnen. Disse øvelsene styrker bekkenbunnsmusklene. For å sikre at du gjør det riktig, kan du stramme musklene dine mens du urinerer for å stoppe urinstrømmen og løsne den for å fortsette strømmen; Dette er hvordan bekkenbunnsopplæring føles som. Selv om det ikke er sikkert at bekkenbunnsopplæring kan forhindre en inkompetent livmorhals, har det visse fordeler. Dette inkluderer f.eks. økende seksuell lyst, assistere med vaginal levering, hjelp med inkontinens og raskere utvinning fra fødselen.        
 20.  
 21.             11      Drikker rød bringebærbladste. Det antas at denne teen har en toning effekt på livmoren og anbefales derfor av mange leger, både homøopater og obstetrikere. Stramming av livmoren kan bidra til å forhindre for tidlig arbeidskraft, noe som kan ytterligere svekke en allerede inkompetent livmorhals.                  
 22.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

         Les mer... (4)      
Index populær:
Overtale foreldrene til en hamster.

Skriv et brev til barnets lærer.

Finn ut om en baby er tann.

Ta med to småbarn i seng.

Spionere på folk i huset ditt.

Lag en eske med gaver fra gratulasjonskort.

Multipliser planter.

Forhindre sjokk ved elektrostatisk utladning.

Reagere på vekstsporer hos spedbarn.

Behandle et drømmende monster riktig.

Elsk din ektefelle igjen.

Lag en ultralydsskanning under graviditet.

Forbered en krydret saus.

Irritere foreldrene dine.

Fjern under amming.

Kjøp storfe.

Koble høyttalere til en PlayStation 4.

Lag en marshmallow kanon.

Lag en marshmallow kanon.

Brett et ark papir i tredjedeler.

Spill av telefonprang.