Home \ index
 

Beregn avstanden til horisonten.

 

Har du noen gang sett solen synker i horisonten og spør deg: "Hvor langt er det herfra til horisonten?" Hvis du kan bestemme hvor høye øynene dine er over havnivå, kan du virkelig beregne avstanden til horisonten som følger.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Beregn avstanden ved hjelp av geometri  ,

    
   
 1.            1      Bestem ditt "øyenivå". Bestem avstanden mellom bakken og øynene dine i meter eller føtter. En måte å beregne dem på er å bestemme avstanden mellom øynene og det høyeste punktet i hodet ditt. Trekk denne verdien fra din totale størrelse, og det som er igjen er avstanden fra øynene til bakken du står på. Hvis du står akkurat på havnivå, med sålene dine direkte på et nivå med vannet, er det bare det målet du trenger.       
 2.  
 3.             2      Legg til din "lokale økning" hvis du er på et hevet sted, for eksempel en bakke, bygning eller en båt som står. Hvor mange meter eller føtter over den faktiske horisonten er du? 1 meter? 4000 fot? Legg dette nummeret til høyden på øynene dine (i samme enhet selvfølgelig).        
 4.  
 5.           3      Multipliser dette tallet med 13m når du utfører beregningen i meter eller 1, 5ft når du gjør beregningen i føttene.        
 6.  
 7.             4      Ta kvadratroten for å få svaret. Hvis du teller i meter, er svaret ditt i kilometer, i meter er svaret i miles. Den beregnede avstanden er en rett linje fra øynene til horisonten.  
    
  • Den virkelige avstanden du trenger å reise til horisonten, er bredere fordi du må faktor i krumningen på grunn av forhøyet posisjon og eventuelle hindringer. Fortsett med neste metode hvis du vil bruke en mer spesifikk (men mer komplisert) formel.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forstå hvordan beregningen fungerer . Det er basert på en trekant mellom observasjonspunktet (dine øyne), punktet på den sanne horisonten (det du ser på) og midt på jorden.  
    
  • Fordi du kjenner jordens radius og beregner øynene og den lokale høyden, er kun avstanden mellom øynene og horisonten ukjent. Siden sidene av trekanten som møtes i horisonten danner en rett vinkel, kan vi bruke Pythagoras setning (Den gode gamle a + b = c) som grunnlag for beregningen, så: • a = R (jordens radius) • b = Avstanden til horisonten, ukjent • c = h (øynens høyde) + R
  •  
                   
 10.  
             

    2      Beregn avstanden ved hjelp av trigonometri  ,

    
   
 1.             1      Beregn den faktiske avstanden du måtte reise for å komme til horisonten med denne formelen:  
    
  • d = R * arccos (R / (R + h)), hvor • d = avstand til horisonten • R = jordens radius • h = øynens høyde
  •  
         
 2.  
 3.             2      Øk R med 20% for å redegjøre for forvrengt refleksjon av lysstrålene og få en mer nøyaktig beregning. Den geometriske horisonten beregnet ved denne metoden kan ikke være den visuelle horisonten øynene dine virkelig ser. Hvorfor er det?  
    
  • Atmosfæren bøyer det horisontale reiselyset. Dette betyr vanligvis at en lysstråle lett følger jordens krumning, og slik at den optiske horisonten er litt lenger unna enn den geometriske horisonten.
  •  Dessverre, på grunn av atmosfæren, er denne krumningen ikke konstant eller forutsigbar, da det avhenger av temperaturendringen med høyde. Så det er ingen enkel måte å legge til en korreksjon til geometrisk horisontformel, men du kan bygge en "gjennomsnittlig" korreksjon ved å ta en litt større radius av jorden.  
         
 4.  
 5.             3      Forstå hvordan beregningen fungerer. Denne beregningen bestemmer lengden på den buede linjen som går fra føttene til den sanne horisonten (grønn i bildet). Den arccos (R / (R + h)) delen refererer til vinkelen i midten av jorden, mellom linjen går til den sanne horisonten og linjen opp til deg. Vi multipliserer denne vinkelen med R og får "bue lengden", som i dette tilfellet er avstanden du leter etter.        
 6.  
             

    3      Alternative geometriske beregninger  ,

    
   
 1.             1      Start fra en flatt overflate eller havnivå. Denne metoden er en forenklet form for den første beregningen som presenteres i denne artikkelen, og fungerer kun for regninger i føtter eller miles.        
 2.  
 3.             2      Løs avstanden i miles ved å sette høyden på øynene dine (h) i føttene. Formelen du bruker er d = 1.2246 * SQRT (h)        
 4.  
 5.             3      Avled formelen fra pythagorasetningen. (R + h) = R + d. Løs for h (antatt R>> h og jordens radius i miles, ca. 3959), som gir uttrykket: d = SQRT (2 * R * h)        
 6.  
             

Tips .

             
Index populær:
Ta vare på latterlighet hos barn.

Kjenne tegn på anoreksi hos unge jenter.

Overleve et økonomisk sammenbrudd.

Lagre og forbedre ekteskap.

Tåle en stædig tenåring.

Last ned YouTube Channel.

Kontrollmeditasjon og chakraer.

Husk et tidligere liv.

Gjør en baby latter.

Fremme barnets brutto motoriske ferdigheter.

Mariner en kalkun i saltlake.

Bruk Facebook Messenger på Android uten app.

Forbered friterte deigpanner.

Vet når du ikke skal frivillig for frivillig arbeid.

Glem en sverm.

Få og hold en bar lisens.

Hva en Twilight Vampire ser ut.

Behandle fettete hår.

Fortell moren hvor mye du elsker henne.

Kommuniser for å redde ekteskap.

Opprette formler i LaTeX.