Home \ index
 

Finn ut om du har blitt vedtatt.

 

Vedtak er svært vanlig i mange land; Mange familier velger ikke å snakke åpent om dette arrangementet med sine adopterte barn. Kanskje du mistenker at du har blitt vedtatt. I dette tilfellet er det noen skritt som kan tas for å løse dette problemet. Hvis det er mulig, ville det være best å spørre familien din. Dette kan imidlertid være vanskelig: hvordan løfter du spørsmålet uten å hånme deg eller forføre følelsene dine? Vil spørsmålet gjøre henne sint? Det kan ikke forutsies hvordan familien din vil reagere når du adresserer adopsjon. Du kan imidlertid bidra til at prosessen går jevnere ved å uttrykke lojalitet og kjærlighet for dem, ved hjelp av en klar, ikke-akkusatorisk kommunikasjonsmodus.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Snakk om adopsjon med familien din  ,

    
   
 1.            1      Forstå at dine følelser er normale. Det er ikke et tegn på trofasthet overfor familien din at du vil vite din opprinnelse, enten de er din biologiske familie eller din adoptivfamilie. Adoptees finner ofte at de vil forstå deres personlige historie. Forskning indikerer at denne kunnskapen positivt kan påvirke en persons velvære.       
 2.  
 3.             2      Finn ut hvorfor dette spørsmålet har blitt et viktig tema for deg. Har en bestemt hendelse eller erfaring ført til at du stiller disse spørsmålene? Har du alltid følt at du var forskjellig fra resten av familien din? 
    
  • Det er normalt å føle seg koblet fra foreldrene dine når du vokser opp eller føler at du ikke har noe til felles med dem. Det skjer også under puberteten at en person føler seg annerledes eller som en outsider. Selv om disse følelsene kan være mer intense hos adoptivbarn, opplever nesten alle dem en dag.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Spør deg selv noen spørsmål om hva du vil. Vil du bare vite om du har blitt adoptert? Vil du høre hele historien om hvordan det kom til at du ble adoptert? Ønsker du å søke etter fødselsforeldrene dine? Ønsker du å komme i kontakt med fødselsforeldrene dine eller bare vite hvem de er? Hvis du vet hva du vil oppnå i denne situasjonen, vil denne kunnskapen hjelpe deg med å snakke med foreldrene dine.       
 6.  
 7.             4      Forstå at adoptjoner fremdeles ofte stigmatiseres. Selv om antall "åpne" adoptjoner (adoptjoner med en viss grad av kontakt mellom den biologiske familien og adoptivfamilien) har steget kraftig de siste årene, finner mange fortsatt det ubehagelig med sine barn eller andre voksne å snakke om adopsjon. Selv om familien din ønsker å snakke med deg om dette emnet, vet hun kanskje ikke hvordan man skal gjøre det.  
    
  • Det er mest sannsynlig at et stigma oppstår hvis adopsjon har skjedd under visse omstendigheter, som for eksempel en tenårings mor gi opp barnet sitt for adopsjon eller adopsjon i en familie.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spør dine foreldre dine spørsmål. Dette er et åpenbart skritt, men det kan være veldig vanskelig. Tenk på foreldrenes følelser når du stiller spørsmål til dem, men også være åpne for dem om dine følelser. 
    
  • Hvis foreldrene dine fortsatt er i live, er det nok en god ide å snakke med dem først, i stedet for å vende seg til andre familiemedlemmer. Mange av dine andre familiemedlemmer vil kanskje respektere foreldrenes ønsker og kan ikke føle deg komfortabel med å kommunisere informasjon til deg hvis du ikke allerede har snakket med foreldrene dine.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Velg en passende tid for samtalen din. Når du har samlet inn informasjonen din, kan du føle behovet for å stille spørsmålene dine. men du bør vente på en passende tid. For eksempel, unngå å ta opp dette sensitive emnet etter en tvist eller når en person er syk eller trøtt. Ideelt sett bør alle føle seg avslappet og rolig.       
 12.  
 13.             7      Skriv et "jukse ark". Vedtak er et svært følsomt tema og vil trolig utløse følelsesmessige reaksjoner hos alle individer. Ved å skrive noen av dine spørsmål og ideer, hjelper du deg selv med å bestemme hva du skal si og hvordan du sier det. Likeledes kan jukseplaten hindre at noen følelser blir skadet.       
 14.  
 15.             8      Start med å fortelle familien din at du elsker dem, men du har noen spørsmål. Noen foreldre diskuterer ikke adopsjon med barnet fordi de er redd for at deres interesse for egen familie kan skade sin egen familie. Når du åpner samtalen ved å sørge for at du elsker foreldrene dine, forhindrer du dem i å føle seg angrepet eller defensiv.       
 16.  
 17.             9      Vær ærlig med familien din. Fortell foreldrene dine hva som gjorde at du trodde du kunne bli vedtatt. Prøv å ikke bruke anklager eller sterke uttalelser som "Jeg vet at jeg er vedtatt fordi øynene mine er blå".       
 18.  
 19.             10      Start med generelle spørsmål. Forstå at denne samtalen kan være svært vanskelig for foreldrene dine, spesielt hvis de har ventet lenge på å dele denne informasjonen med deg. Pushing henne for for mye informasjon kan overvelde henne. 
    
  • Prøv å stille spørsmål som oppmuntrer til en samtale, for eksempel "Kan du fortelle meg hvor jeg kom fra?"
  •  
         
 20.  
 21.             11      Pass på at spørsmålene dine er åpne og ikke dømmende. Et spørsmål som "Vil du snakke med meg om hvor jeg kommer fra?" Kan føre til en mer positiv reaksjon enn "Hvorfor sa du ikke at jeg ble vedtatt?" 
    
  • Prøv å unngå ord som "ekte" når du stiller spørsmål om opprinnelsen din. Spørsmål som "hvem var mine virkelige foreldre?" Kunne få dine adoptivforeldre til å føle seg devaluert eller skadet.
  •  
         
 22.  
 23.             12      Unngå så godt som mulig, for å dømme. Det er normalt å føle seg forvirret eller til og med vondt etter at du har lært at du har blitt vedtatt, spesielt hvis foreldrene dine har holdt tilbake informasjonen i lang tid. Det er imidlertid viktig at du unngår å fordømme dem eller være sint på dem, da dette bare ville hindre en klar og ærlig kommunikasjon mellom deg.       
 24.  
 25.             13      Understreke forholdet ditt med din adoptivfamilie. Du må ikke hele tiden forsikre familien din om at du setter pris på dem. Men hvis du gir dem ett eller to eksempler på hvorfor du føler deg knyttet til dem, kan du bidra til at familien din vet at du ikke prøver å erstatte dem. 
    
  • Mange adoptivbarn rapporterer at de føler at deres personlige verdier, sans for humor og mål er blitt formet av sine adoptivforeldre. Disse kan være gode utgangspunkt.  
  •  
         
 26.  
 27.             14      Ta situasjonen. Å snakke om adopsjon kan være en veldig vanskelig samtale; Du kan ikke umiddelbart lære alt du vil vite. Hvis foreldrene dine er synlig ubehagelig eller opprørt, bør du prøve å si noe sånt, "Jeg ser dette spørsmålet kanskje har opprørt deg. Vil du helst snakke om det senere? ". 
    
  • Anta ikke at stillhet betyr at familien din ikke vil snakke om adopsjonen din. Kanskje hun bare trenger noen få minutter for å finne ut hvordan man skal håndtere emnet.
  •  
         
 28.  
 29.             15      Vær tålmodig. Hvis familien din har holdt tilbake informasjon om adopsjonen din, selv om det bare var noen få år, kan det være veldig vanskelig for dem å overvinne sin frykt og frykt for å snakke om det. Det kan ta noen samtaler å nå et punkt der du kan finne ut hva du vil vite.       
 30.  
 31.             16      Vurder å besøke en familie terapeut. Mange terapeuter er spesielt opplært for å hjelpe adoptivfamilier med å håndtere problemer og utfordringer som bare oppstår i adoptionssituasjoner. Å ha en familieterapeut betyr ikke at familien din er ødelagt. Han kunne hjelpe familien din til å snakke om adopsjon på en nyttig og sunn måte.        
 32.  
 33.             17      Snakk med andre familiemedlemmer. Du kan snakke med andre i familien om din adopsjon og forhold til henne ved å bruke lignende metoder til de som er beskrevet ovenfor. Du kan til og med oppdage en dypere følelsesmessig forbindelse til personen som vet at du kjenner hele historien din.                 
 34.  
             

    2      Gjør din egen forskning  ,

    
   
 1.             1      Se på dine genetiske egenskaper og finn ut om recessive og dominerende gener. Din genetiske disposisjon bestemmer mange aspekter av utseendet ditt, som hårfarge og tekstur, øyenfarge, tilstedeværelse av fregner, høyde og kropp. Diskuter eventuelle tilsynelatende forskjeller med foreldrene dine. 
    
  • Husk at adopsjon i en familie kan bety å dele fysiske egenskaper med andre familiemedlemmer. Det er mulig at du ble vedtatt av et annet familiemedlem, for eksempel en tante eller fetter som ikke kunne ta vare på deg.
  •  
  • Din genetiske egenskaper vil også hjelpe deg med å bestemme risikoen for visse sykdommer og plager, selv om miljøfaktorer (hvor godt du tar vare på helsen din, kostholdet ditt, treningen din etc.) også har en betydelig innvirkning. Å vite din personlige historie hjelper deg og legen din tar informerte helsevesenets beslutninger.
  •  
  • Selv om en persons løp ikke anses som en biologisk konstruksjon av de fleste forskere, har personer med lignende genetiske bakgrunner ofte høy risiko for å utvikle sykdom. Folk av afrikansk og sørlig avstamning har en høyere risiko for utvikling av seglcelle sykdom enn andre. Mennesker av europeisk nedstigning er mye mer sannsynlig å utvikle cystisk fibrose enn de av asiatisk nedstigning. Det kan være nyttig å vite om du bør være spesielt forsiktig på enkelte områder for å redusere virkningen av eventuelle risikofaktorer som påvirker deg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vet vanlige misforståelser om genetiske egenskaper. Selv om din genetikk bestemmer mange av dine egenskaper, fra hårfarge til blodtype, er det mange vanlige misoppfatninger om hvordan genetikken påvirker utseendet ditt. Hvis du kjenner disse misforståelsene, er du mer i stand til å gjøre mer nøyaktige konklusjoner om deg selv. 
    
  • Øyenfarge er ikke bestemt av et enkelt gen; Det er også om ni forskjellige kategorier av øyenfarger. To blåøyne foreldre kan ha et bruneøy barn - det samme gjelder omvendt. Selv om bruneøy babyer født fra blåøyne foreldre er sjeldne, kan dette også skje. Øyenfarge kan også forandres, særlig hos småbarn: Mange babyer er født med blå øyne, men utvikler en annen øyenfarge når de er eldre. Derfor er alle vurderinger som er gjort på grunnlag av øyenfarge, svært upålitelige når de gjøres før barnets øyenfarge har utviklet seg.  
  •  
  • "Voksen" vs. "Ikke-vokst" øreflor er faktisk to poeng på et mye bredere kontinuum. Selv om ørlens natur er delvis påvirket av familiefødsel, er det ikke en pålitelig veiledning for å bestemme den genetiske arven.  
  •  
  • Muligheten til å rulle tungen er relatert til genetikk, men kan variere innen familier. Selv noen tvillinger har forskjellige tunge rullende ferdigheter! Evnen til å rulle tungen er ikke en pålitelig indikasjon på ditt genetiske anestesi.  
  •  
  • Venstrehendighet har en tendens til å være i familien, men dette trenger ikke nødvendigvis å være tilfelle. Faktisk har selv noen identiske tvillinger forskjellige dominerende hender! Hvilken hånd er din dominerende hånd, er sannsynligvis avhengig av en rekke gener og miljøfaktorer, snarere enn et enkelt gen.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se opp for samtalene som skjer i ditt forhold. Selv om du spionerer rundt eller er altfor nysgjerrig, er det sannsynligvis en dårlig ide, du kan kanskje lære om bakgrunnen din ved å lytte til slektningene dine om ting som barndommen din.       
 6.  
 7.             4      Se på familiens historie og gamle bilder. Hvis du har den svakeste mistanke om at du kan bli vedtatt, kan du se på gamle familiealbum og dokumenter for å se hvilke bilder du er på og når de kan ha blitt laget. Dokumenter relatert til din medisinske historie kan også inneholde ledetråder.       
 8.  
 9.             5      Be om fødselsattest. Hvis du har en god ide om hvor du ble født, kan du kontakte den aktuelle myndigheten for å be om en kopi av fødselsattestet ditt. Mange byer har også offentlige adopsjonsregistre. 
    
  • Sentrene for sykdomskontroll og forebygging i USA opprettholder en database over livsdata samlet fra alle relevante byråer i alle amerikanske stater og territorier; Hvis du ble født utenfor USA, må du søke etter et lignende byrå som registrerer livsposter.
  •  
  • Fødsels-, døds- og ekteskapsregister er oppbevart i Tyskland, Østerrike og Sveits. Avhengig av hvor du bor, vil de bli registrert av din respektive sivile statusmyndighet, registret eller et annet byrå. Mange nettbaserte databaser inneholder de samme postene; Disse kan imidlertid bli belastet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Innse at forskning i offentlige arkiver kan være frustrerende og ufullstendig. Informasjonen du finner er bare like verdifull som informasjonen du hadde i begynnelsen. Hvis du fikk feil fødselsnavn til en fødselsforelder, feil sted, etc., kan du møte en svært lang og vanskelig prosess. Feil og feil kan oppstå med disse dataene.       
 12.  
             

    3      Få hjelp utenfra  ,

    
   
 1.             1      Snakk med venner som har blitt vedtatt. Du kan kanskje kjenne noen som ble vedtatt. Å snakke med personen kan hjelpe deg å forstå hvordan de lærte at de ble vedtatt og hvordan de håndterte det. Dine venner kan også gi deg råd om hvordan du stiller dine familie spørsmål.       
 2.  
 3.             2      Kontakt venner av din familie eller naboer. Takket være sosiale medier er det nå veldig enkelt å koble med folk fra fortiden din, selv om du ikke personlig kan besøke stedet du bodde i løpet av barndommen din. Forstå imidlertid at disse personene kan føle seg ubehagelig og diskutere deres kunnskap om familien din med deg. Forklar dem hvorfor du vil vite hva du spør dem, men ikke oppfordre dem til å fortelle deg informasjonen hvis de synes å være averse.       
 4.  
 5.             3      Bli med en støttegruppe for adopterte i ditt område. Mange mennesker går gjennom en læringsprosess at de har blitt vedtatt og brukt år på å forsøke å takle det. En støttegruppe bestående av andre adopterte personer kan gi deg råd og ressurser til din egen forskning, så vel som å hjelpe deg med å håndtere prosessen følelsesmessig.        
 6.  
 7.             4      Har en DNS-analyse gjort. Ved hjelp av en DNA-prøve kan dine genetiske markører identifiseres og sammenlignes med de andre familiemedlemmer. Til dette formål kan du besøke en menneskelig genetiker eller bestille en genetisk test med post, som er mange på Internett. For dette alternativet må en nær slektning (forelder, søsken eller første fetter) imidlertid godta en prøve utført slik at du har et utvalg som skal sammenlignes. 
    
  • Hvis du kjøper en DNA-test online, bør du velge en anerkjent leverandør. De tre største nettleverandørene for DNA-analyse er Ancestry.de, 23andMe og FamilyTreeDNA. Disse selskapene opprettholder også ofte store databaser av andre som har gjort disse testene. Du kan sammenligne din DNA-prøve med deres.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forstå hvordan DNS-tester fungerer. En DNA-test kan gi ledetråder til din genetiske identitet, men effektiviteten er begrenset uten en stor mengde komparative data. Hvis du gjør en DNA-analyse uten involvering av et annet familiemedlem, kan informasjonen du mottar, være mindre nyttig. 
    
  • Det er tre grunnleggende typer DNA-test: mitokondrial -testen, Y kromosomtest (dette undersøker genotypen arvet fra faren, men det er bare mulig for menn) og autosomal DNA-testen (genetiske likheter studeres med andre familiemedlemmer, som fettere). Den autosomale DNA-testen kan være det beste alternativet for adoptees fordi det lar deg sammenligne ditt genetiske materiale med det av et bredere spekter av mennesker.
  •  
  • En DNA-test kan bekrefte at du er biologisk relatert til din nærmeste familie, vanligvis ved hjelp av mitokondrielt DNA. Det kan imidlertid være mindre sannsynlig å koble til en annen familie hvis ditt genom ikke samsvarer med din egen familie.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Registrer deg på et anerkjent register som bringer sammen foreldre og adopterte barn. Den internasjonale Soundex Reunion Registry og Adoption.com betraktes begge som anerkjente, pålitelige poster for personer som ønsker å bli gjenforenet med sin fysiske familie.        
 12.  
 13.             7      Kontakt en privat etterforsker som spesialiserer seg i adopsjonssaker. Dette alternativet kan være veldig dyrt, derfor bør det ikke brukes før du vet at du har blitt vedtatt, men ikke finner hjemmet til dine foreldre eller annen informasjon. Leter etter en privat etterforsker i hjembyen din; dette er trolig kjent med urbane personaldirektoratet.       
 14.  
             

Tips .

    
   
 • Snakk med familien din mens hun fortsatt er her og snakk med deg. Etter hvert som folk blir eldre og til slutt dør, kan deres historier og deres kunnskap gå tapt. Ta vare på familieforholdene dine mens du fortsatt kan.
 •  
 • Unngå å være sint eller hånlig med din adoptivfamilie. Selv om disse følelsene er naturlige, kan de stå i vei for nyttig kommunikasjon. En terapeut eller rådgiver kan være i stand til å hjelpe deg med å behandle og uttrykke dine følelser på en sunn måte.
 •  
 • Lovene for kontakt mellom adopterte barn og deres biologiske foreldre varierer fra stat til annen. Informer deg om dine rettigheter og eventuelle juridiske begrensninger som gjelder når du søker etter din fysiske familie.
 •  
 • Prøv å lage en liste over ansiktsfunksjoner, ta bilder av familien din, eller se på bilder fra fortiden og sammenligne dem med et bilde av deg selv.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Unngå å prøve å komme i kontakt med fødselsfamilien din uten å undersøke omstendighetene ved vedtaket ditt (om de kan bli funnet). Noen ganger viser fødselen mødre under vedtakskontrakten at kontakt er uønsket; ignorerer denne bekymringen kan forårsake henne og / eller deg følelsesmessig eller personlig skade.
 •  
           Les mer... (10)      
Index populær:
Bli kvitt en svetteboks.

Naturkatastrofer overlever.

Bor en lås.

Overrask moren din.

Publiser en eBok.

Bruk små penger på avtaler.

Vri en baby slynge.

Indisk hodemassasje.

Fjern under amming.

Finn balanse mellom arbeid og familie.

Få din mann til å hjelpe i husstanden.

Trygg sang karaoke.

Behandle en urinveisinfeksjon i svangerskapet.

Dissiplin et stædig eller envis barn.

Oppbevar fersk basilikum.

Komme sammen med en deprimert foreldre.

Lys en kamp.

Ta bukseben.

Glem å være alene.

Gjennomfør en trepartskonferanse med Blackberry.

Sneaking som en ninja.