Home \ index
 

Reparer et hull i en gips.

 

En gips kan enkelt repareres med lite materiale. (Gipsveggene er også kjent som vegger laget av gipsplater, gipsplater eller gipsplater.) For å reparere og laminere hullene i ulike størrelser i gips, følg bare trinnene som er skissert i denne artikkelen.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Reparasjon av et lite eller middels hull (mindre enn 10 cm): Rask metode  ,

    
   
 1.            1      Få en ferdig plaster for gips. Du kan få disse oppdateringene i store boligforbedringsbutikker og fra byggherrer. De er utstyrt med en selvklebende film og en forsterket metallstøtte for ekstra støtte.       
 2.  
 3.   2      Rengjør hullets kanter. Klipp av kantede kantene med en verktøykniv og trykk mindre stykker hengende løst på plass igjen.        
 4.  
 5.             3      Klipp forsiktig eller form plasten slik at den passer i hullet. Sørg for at noe stikker ut fra baksiden av lappen rundt kanten slik at lappen kan plasseres over hullet på gipset.        
 6.  
 7.             4      Rengjør og tørk det reparerte området for maksimal vedheft. For å rengjøre fete områder (som på kjøkkenet), bruker du trisodiumfosfat, som du kan kjøpe i de fleste malerier. Varmt såpevann er også egnet, men ikke la veggen bli for våt.        
 8.  
 9.             5      Legg lappen på veggen og glatt de limte kantene med putty kniven. På den måten skyver du boblene ut.        
 10.  
 11.             6      Bruk en kittkniv med et bredt blad for å påføre et tynt lag med fugemasse (også kjent som kitt) over området rundt det reparerte området. Målet er å skape en jevn overgang mellom lapp og omgivende vegg. Fordi forsterkningen er fra lappen på eksisterende gips, kan den skape et stygg arklignende inntrykk hvis du ikke gjør noe for å skjule det. Derfor bør du lære å bruke et kitt rundt lappen på en slik måte at den synlige forsterkningen blir "polstret" av patchene og gradvis fusjonerer inn i omgivende veggen. Med litt øvelse kan du lære teknikken til å gjøre en jevn overgang. I de fleste tilfeller vil mer enn ett lag av kitt være nødvendig.  
    
  • Eksempel: Hvis du reparerer et hull mellom 5 cm og 7,5 cm i størrelse, må du bruke en 2 cm kittkniv for å påføre et tynt lag av kitt som en endelig pels. Husk å forsiktig bruke putten i en kontinuerlig tegning.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Påfør en generøs mengde ikke-krympende kitt med kittkniven din. Med større kittkniver får du bedre resultater.        
 14.  
 15.             8      Glatt putten med putty kniven. Trekk bladet i retning med jevn bevegelse og legg en 30 ° vinkel mot veggen med kniven. Hvis overflaten ikke ser jevnt ut, må du bare tørke bladet rent, fukte det, og prøv igjen. Påfør putty så jevnt som mulig, men ikke bekymre deg hvis det ikke blir perfekt. Du kan male kitt senere når det er tørt (fordi det skaper mye smuss, er det best å bruke kittet så jevnt som mulig før det tørker).        
 16.  
 17.             9      La det lappete området tørke grundig før du påfører et annet strøk eller slip det med sandpapir.        
 18.  
 19.             10      Når kittet er tørt, sand det "lett" med spezeillem gipsplater sandpapir som du plasserer på en gips slipemaskin. (Vanlig sandpapir er også egnet, men det virker ikke så bra.) Hvis du har store bobler eller striper på veggen, må du først fjerne dem grovt med putty kniven, slik at du får så lite støv som mulig.        
 20.  
 21.             11      Skjul mindre ufullkommenheter under et spesielt tynt lag av kitt. Påfør denne putten over hull i nål eller hårfeste med kittkniven din som om du prøver å skrape av hele putty kniven uten å forlate noe bak. Med litt øvelse kan dette trinnet brukes uten ekstra sliping kreves.                  
 22.  
             

    2      Reparasjon av et lite hull (mindre enn 5 cm)  ,

    
   
 1.             1      Rengjør reparasjonsområdet. Kutt ut kantede kantene med en verktøykniv og trykk løs, mindre stykker tilbake på plass.        
 2.  
 3.             2      Fukt reparasjonsområdet forsiktig med en sprøyteflaske med vann. Dette øker kittens vedheft ved bruk av en standard kitt. Dette trinnet kan hoppes over hvis du bruker et ikke-vannbasert kitt som inneholder akryl, polymerfibre eller lignende ikke-vannbaserte tilsetningsstoffer.  
    
  • For å rengjøre fettete reparasjoner (som på kjøkkenet), bruk trisodiumfosfat, som du kan kjøpe i en maleri.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Når veggen er ren og litt fuktig, bruk en generøs mengde ikke-krympende kitt med en kittkniv. Med større kittkniver får du bedre resultater.        
 6.  
 7.             4      Glatt putten med putty kniven. Trekk bladet i retning med jevn bevegelse. Hold bladet 30 ° vinkel mot veggen. Hvis oppgraderingen din ikke ser jevnt ut, rengjør kittkniven og fukt den. Nå glatter du putten igjen, og drar alltid bladet i retning. Ikke bry deg for mye for en perfekt finish. Du vil få god mulighet til å male overflaten når putten har tørket.  
    
  • Når du jobber på et hull som krever flere lag av kitt, er det bedre å bruke flere tynne lag enn et tykkere lag. Dette tiltaket har en forebyggende effekt mot sprekker og blemmer under tørkeprosessen. Imidlertid er det nødvendig med en ekstra tørketid mellom de enkelte lagene. Hvis du ikke har så mye tid, kan du bruke et hurtigtørrende produkt (som "quick stop"). Produktet kan blandes i små mengder, som tørker om 30 minutter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      La det reparerte området tørke grundig før påføring eller sliping av et annet kitt av kitt. Påfør aldri et andre kitt av kitt hvis den første ikke har tørket helt.        
 10.  
 11.             6      Når laget har tørket, sand det "lette" området med gipsplater sandpapir på en spesiell slipemaskin på gipsvegg. Hvis store dråper eller striper skal fjernes, skal du først skrape dem av med putty kniven.        
 12.  
 13.             7      Coat mindre ufullkommenheter med et spesielt tynt lag av kitt. Påfør dette laget over hull i nålstørrelser, eller hvis du ville skrape laget uten å forlate noen av massene. Denne metoden kan vanligvis også brukes uten ytterligere sliping.        
 14.  
             

    3      Reparasjonen av et middels stort hull (7 cm til 10 cm)  ,

    
   
 1.             1      Tegn det skadede området med en ramme eller snekkervinkel. Bruk en blyant, tegne et firkant eller rektangel rundt hullet på gipset.        
 2.  
 3.             2      Bruk en spesiell kniv for gips, en stikksag eller en verktøykniv for å kutte den skadede delen ut av gipset. Kutting av en rett linjeform gjør det lettere å installere et erstatningsstykke. ,        
 4.  
 5.             3      Klipp erstatningsstykket fra en ny gipsplate. Den skal være ca 7 cm til 8 cm lenger i hver retning enn hullet ditt.        
 6.  
 7.             4      På baksiden av utskiftningsstykket tegner du den faktiske størrelsen på hullet i veggen. Pass på at du senterer formen på stykket slik at alle fire hjørner er uthevet.        
 8.  
 9.             5      Ta forsiktig av alt gipsmaterialet fra bakstrimlen til ditt erstatningsstykke. Etter at du har et 7,5 cm papiroverheng på alle fire sider av forsiden av ditt erstatningsstykke.        
 10.  
 11.             6      Plasser erstatningsstykket over hullet i gipset. Den skal passe perfekt og ha et par tommer overhengende papir på alle sider.        
 12.  
 13.             7      Dekk lappen med kitt for gips, som du glatter med en kittkniv. La det reparerte området tørke først før du fortsetter.        
 14.  
 15.             8      Glatt området med fint sandpapir. Når du er ferdig, tørk området med en fuktig klut for å fjerne støv som normalt skyldes sliping.        
 16.  
 17.             9      Påfør ekstra lag av kitt, om nødvendig, og fei eller tørk dem etter hver ny pels.        
 18.  
             

    4      Reparasjon av et stort hull  ,

    
   
 1.             1      Tegn det skadede området med en ramme eller snekkervinkel. Tegn et firkant eller rektangel rundt hullet med blyant.        
 2.  
 3.             2      Klipp ut den skadede delen inne i rektangelet med en gipskniv, en stikksag eller en verktøykniv. Rettene på rammen gjør det lettere å erstatte det skadede stykket med et erstatningsstykke.        
 4.  
 5.             3      Klipp bakstrimlene fra et 2 cm tykt blokkbrett eller et 2,5 cm x 5 cm brett. Støttebåndene er nødvendige for å holde den nye gipsveggen. Jo større hullet er, jo mer støtte trenger du. Pass på at du kutter dem 10 cm lenger eller bredere enn området du vil reparere.        
 6.  
 7.             4      Legg strimlene vertikalt eller horisontalt i hullets mindre dimensjoner. Senter dem slik at de strekker seg ca 5 cm på hver side over din eksisterende gipsvegg.        
 8.  
 9.             5      Hold stripene trygt på plass når du skruer dem nær kantene på eksisterende gipsvegg. Hold hver stripe med frihånden gjennom hullet og fest stripen til bakveggen på det eksisterende gipsplaten. Bruk 0,63 cm gipsskruer til dette formålet. Du kan bruke en skrutrekker, en skruepistol eller en borer. Senk skruene (ved å skyve dem dypere enn overflaten i gipset) for å gjøre dem usynlige når de er dekket med kitt.        
 10.  
 11.             6      Mål området som skal repareres og kutt et stykke gips i størrelse. Pass på at det nye stykket ikke er tykkere enn din eksisterende gipsvegg. Fest materialet ved å skru det på støttestrimlene.        
 12.  
 13.             7      Fest et glassfibertape med en lim på baksiden av utskiftningsstykket.        
 14.  
 15.             8      Påfør et tynt lag av kitt på leddene og synlige skruehodene. La det reparerte området tørke før kjøring.        
 16.  
 17.             9      Løkk området lett med et fint kornet sandpapir. For å redusere støv forårsaket av sliping, gni den tørkede putten med en fuktig klut (ikke våt). Dette fungerer vanligvis like godt som slipingen. (Merk notatet i delen Våt tørk advarsler.)        
 18.  
 19.             10      Påfør ekstra lag av kitt hvis du er misfornøyd med resultatene så langt. Loop eller tørk området etter hvert lag.        
 20.  
             

    5      Laminering av det reparerte området  ,

    
   
 1.             1      Hvis nødvendig, strukturer stedet for å matche de omkringliggende områdene. Den teksturerte maling er tilgjengelig for små aerosol sprøyte bokser for å sprøyte på på din paint shop. Noen produsenter leverer en tilpassbar dyse for bedre å kontrollere ønsket utseende og tykkelse. Først må du utføre en test på et stykke gipsplater for å utvikle sprøyteteknikken. Det kan være vanskelig å få denne prosessen riktig. Ikke hold sprayburken for nær det reparerte stedet, fordi ellers kan teksturens tekstur snart klumpe sammen.  
    
  • Varm kanen i flere timer i varmt vann, og rist deretter godt for å gjøre innholdet lettere å bruke.
  •  
  • Etter 15 til 20 minutter tørketid, trekk en kittkniv over den teksturerte delen med et bredt blad. Dette vil gi en flatt effekt (i stedet for en "appelsinskall" hvis du ikke glatter området).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Påfør to lag primer på det reparerte området. En kappe er sannsynligvis ikke nok fordi kittet absorberer malingen og gir et uferdig utseende. Påfør både primeren og malingen om mulig med en scooter over det reparerte området. Påføring med en børste kan føre til streker. Du finner små skumruller i boligforbedringsbutikker for slikt arbeid. De er billigere og enklere å rengjøre enn store scootere.        
 4.  
 5.             3      Paint overflaten så snart primeren har tørket godt. Dette kan ta noen timer, men det er bedre hvis primeren tørker over natten.        
 6.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

    

Alle metoder

   

Rask metode

   

Reparasjon fra et senterhull

   

Stort reparasjon av hull

   

Laminering av det reparerte området

          
Index populær:
Å hedre moren din på Morsdag.

Forbereder indiske samoser.

Vedta stiftebarnet ditt.

Som en høy person, se mindre ut.

Gjør barnyoga.

Konverter sekunder til minutter.

Fremkall eggløsning naturlig.

Mørk rommet ditt perfekt om dagen.

Spørsmålet om eksistensen av julemannen.

Velg og kjøp et våpen.

Forbered deg på graviditet på over 40 år.

Spit.

Å håndtere en dårlig mor som voksen.

Reduser symptomene på karpaltunnelsyndrom under graviditet.

Planlegg den perfekte bryllupsreisen.

Forklare til barn mens du går til prinsippene for trafiksikkerhet.

Slå poster i CDer.

Finn ut Bulova modellnummer.

Å oppføre seg riktig under et jordskjelv.

Kontanter i gratis spinn på online kasinoer.

Smeltet aluminium.