Home \ index
 

Leve et normalt liv.

 

Å leve et normalt liv kan høres ut som et enkelt mål, men er faktisk et komplekst konsept. Hva er normalt for en person, kan ikke være normal for en annen person, spesielt i en annen kultur eller samfunn. Samtidig er ideen om normalitet stadig i endring. For å lede et normalt liv, må du bestemme hva som er normalt for deg. Mens noen mennesker nyter deres unike og individualitet, trenger andre mennesker rutiner og struktur. Finn ut hva du synes er normalt og skape daglige rutiner som fungerer for deg.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Finn ut hva normalitet betyr for deg  ,

    
   
 1.            1      Ta vare på hvem du er. Siden det tar mye arbeid å endre hvem du er, bør du først forstå hvem du er. Alle samfunn består av personer med forskjellige personlighetstyper og egenskaper. Du må bestemme hva som er normalt for deg. Betyr dette å bryte ny grunn eller holde seg til regler innenfor et strengt samfunn? For å fastslå din standardversjon, spør deg selv disse spørsmålene: 
    
  • Føler du deg mest komfortabel når du følger bestillinger og har strenge sosiale strukturer?
  •  
  • Nyt du uavhengigheten av å finne ting for deg selv?
  •  
  • Er du lykkeligest når alle rundt deg synes å bekrefte handlingen din?
  •  
  • Vil du heller eksperimentere med nye livsstil med folk utenfor det vanlige?
  •  
         
 2.  
 3.             2      Tenk på hva som anses som normalt i ditt samfunn. Selv om du er en person, lever du fortsatt i et samfunn, enten det er ditt nabolag, samfunn eller region. Hver av dem har et unikt sett av normer og verdier som definerer hva som er normalt. Tenk på hvordan sosiale praksiser og institusjoner i samfunnet støtter et begrep om normalitet. Dette hjelper deg med å uttrykke din egen identitet gjennom samspill med andre.  
    
  • Kanskje du bor, for eksempel. et sted hvor det er sosialt akseptabelt å snakke raskt og litt hardt. I et annet område kan denne typen oppførsel imidlertid gjøre deg til en sosial outsider. Å vite dette hjelper deg til å forme ditt offentlige bilde.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn mental og emosjonell balanse. Alle har følelsesmessige høyder og nedturer. Vær forberedt på dette og lær hvordan du tar vare på deg selv i vanskelige tider. Hvis du for eksempel I en oppvarmet diskusjon med noen om din personlige tro, bør du vite hva et normalt, tilstrekkelig svar er. Innse at en aggressiv reaksjon har et større problem å takle. 
    
  • Du føler deg bedre når du lever livet ditt etter dine egne tanker og følelser, i stedet for å bli diktert av noen andre, noe som burde være passende eller normalt for deg.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta vare på traumatiske opplevelser som holder deg tilbake. Hvis du har hatt en traumatisk opplevelse på et tidspunkt i livet ditt, er det normalt at du føler deg isolert eller annerledes på en eller annen måte. Traumer kan gi permanente effekter i kroppskjemien, noe som kan ha en varig innvirkning på hvordan du ser deg selv og ditt miljø. Mens du kanskje ikke ser deg selv som vanlig, kan det hjelpe deg med å innse at du kan la den erfaringen bak for å lede et normalt, fungerende liv når du kontakter med andre som har opplevd traumer. Prøv å finne en traume-støttegruppe. Faktisk kan slike erfaringer bli en kilde til mot og styrke for deg hvis du kan integrere deres effekter i livet ditt i stedet for å unngå dem helt. 
    
  • Når du har opprettet en hyggelig rutine eller rytme, kan du begynne å eksperimentere med hva en vanlig følelse er. Dette hjelper deg å uttrykke dine dypeste og rudeste følelser.  
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Lag normalitet med rutiner  ,

    
   
 1.             1      Opprett daglige rutiner. Start sakte ved å bygge på de daglige rutinene du allerede har. Rutiner kan bidra til å skape normalitet og selvdisiplin. Dette kan gi deg en mer kompetent følelse, og du føler deg bedre i stand til å takle hindringene som kan oppstå. Du kan for eksempel bli vant til å stå opp på en viss tid eller spise frokost om morgenen. Dette kan virke lite, men det kan skape en følelse av personlig rytme eller normalitet i livet ditt.  
    
  • Unngå for mye struktur for fort; Dette kan hindre veksten din ved å forbli knyttet til gjentatte oppførselsmønstre.  
  •  
  • Å finne en daglig rutine eller atferd som fungerer for deg, kan redusere stress og gi deg selvtillit til å eksperimentere med ditt selvuttrykk.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær. Utdanning forbinder deg med mennesker, ideer og ressurser du ikke ellers ville ha tilgang til. Det finnes mange forskjellige typer grader i skoler eller universiteter. Se på dem for å se om noen av dem passer til din følelse av normalitet som du ønsker å verne om for deg selv. Hvis ikke, kan du tåle normen ved å se på yrkesskoler eller trening i ditt område av interesse. Ikke begrenset din følelse av normalitet til alle andres. 
    
  • Når flere flyttes fra videregående til høyskole enn noensinne, blir det stadig mer vanlig for folk å fullføre høyskole uten å være tilstrekkelig forberedt på arbeidsområdet de fokuserer på.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn en jobb som oppfyller din lidenskap. Sannsynligvis må du jobbe for å ta vare på deg selv. Du bør også planlegge tilsvarende, da du kanskje også trenger å støtte andre. Unngå å velge en jobb bare på grunn av sin popularitet, noe som ikke nødvendigvis gjør deg glad. I stedet spør deg selv hva slags person eller miljø du ønsker å være omgitt av hver dag. Hvis arbeidet er atypisk for deg, og du ikke tror at du ville være glad, bør du vurdere å finne en annen jobb der du kan være deg selv. 
    
  • Folk som er generelt glade på jobb, er ofte de som nyter den daglige samspillet med sine jevnaldrende.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Arbeid for å bygge meningsfylte relasjoner. Selv om det kan være normalt for noen å gifte seg, er dette ikke for alle. I stedet jobber du med å bygge meningsfylte forhold til mennesker fra forskjellige sosiale grupper. Å være i kontakt med mange forskjellige typer mennesker kan hjelpe deg med å finne en person som du virkelig kan koble til. 
    
  • Uansett hvilken type gruppe du samhandler med, trenger du støtte fra folk rundt deg. Dette er viktig for deg, slik at du kan utvikle en følelse av normalitet i hverdagen.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Få et kjæledyr. Å ta vare på et kjæledyr som trenger din daglige kjærlighet og oppmerksomhet kan skape en følelse av normalitet på en rekke måter. Å ta vare på et kjæledyr kan hjelpe deg med å opprette en daglig rutine og gi deg mer glede i dine daglige aktiviteter. Studier har også vist at kjæledyrseiere generelt har en tendens til å være sunnere og lykkeligere. Og hvis du ikke er klar for et stabilt forhold eller barn, kan det hjelpe deg med å starte med et kjæledyr, gå videre til mer meningsfylte relasjoner med andre mennesker. 
    
  • Husk at å velge riktig kjæledyr er viktig for ditt oppholdsrom og din daglige planlegging. Hvis du ikke har nok tid eller plass, kan omsorg for et dyr etter hvert øke stress og forårsake langvarig nød.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Reise. Selv om det kan virke å motsette seg intuisjon, kan du føle deg mer vanlig når du arbeider med forskjellige mennesker, skikker og kulturer enn å sammenligne deg selv med folkene i hjembyen din. Reise kan vise deg hvor stor og mangfoldig verden er. Jo mer du reiser, jo mer vil du innse hvor mye mennesker rundt om i verden har til felles. Du vil også innse at forskjellene er en del av hver kultur. 
    
  • Unngå å bruke reise som flukt. I stedet reiser du for å lære mer om deg selv, andre, og hva du liker.  
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                Les mer... (14)      
Index populær:
Holde en pjokk fra å treffe.

Kjole som James Bond.

Flytt fast piksler på LCD skjermen.

Bruk klutbleier.

Finn ut ditt slektstre.

Gråt på kommando.

Bli med wikiHow.

Angre broren din.

Åpne et forseglet brev.

Gingerbread man baker informasjonskapsler.

Dissiplin et autistisk barn.

Avtale med følelsesmessig fornærmende foreldre.

For å bli akseptert av National Society of Honor.

Gjør et navneskifte.

Gjenkjenne rasisme med deg.

Lag wasabi.

Kjenne og forstå nyfødte hudlidelser.

Organiser dine personlige dokumenter.

Forbered friterte deigpanner.

Arbeid mer effektivt.

Stek kastanjer.