Home \ index
 

Behandle forstoppelse hos spedbarn.

 

Mange foreldre forteller ofte om hjelpeløshet og medfølelse de har når de ser at deres lille nyfødte lider av forstoppelse. Dessverre kan man ikke forandre seg mye om det faktum og må vente og se, men det er noen tips og råd som kan brukes i berørte tilfeller og for å forhindre blokkeringer.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      gjenkjenne tegn  ,

    
   
 1.            1      Kjenn deg selv med symptomer på neonatal blokkering. Jerky beinbevegelse assosiert med et rødt rødt hode er vanligvis et sikkert tegn på alvorlig nyfødt fødsel. Men tegn på smerte og ubehag under avføring er også tegn på forstoppelse.       
 2.  
 3.             2      Kontroller alle tarmbevegelser av det nyfødte. Fast stol, stol i form av små faste steiner, samt svært kompakt og hard stol er vanligvis tegn på forstoppelse.        
 4.  
 5.             3      Legg merke til tarmbevegelsens tider. Vanligvis vil en nyfødt ha en avføring minst en gang om dagen, og dette kan variere fra baby til baby. Generelt er det imidlertid sagt at så snart tre dager har gått uten avføring, er det mest sannsynlig forstoppelse som er tilstede.        
 6.  
 7.             4      Se etter tegn på blod i avføringen eller på bleen. Den harde defekasjonen kan ha forårsaket en liten tåre i nyfødtens tarmvegg.                  
 8.  
             

    2      Kjenn Risks  ,

    
   
 1.             1      Vær oppmerksom på at komplikasjoner fra hyppig forstoppelse kan oppstå. Konstant stress på sphincter musklene kan fremme dannelsen av hemorroider. I tillegg oppstår analfissurer, som må behandles ved en kirurgisk prosedyre, gjennom den gjentatte innsatsen. Selv om disse risikoene vanligvis bare forekommer hos voksne, kan selv babyer påvirkes.        
 2.  
 3.             2      I tillegg kan overdreven innsats føre til en rektal prolaps, bedre kjent som rektal prolaps. Overdreven og kontinuerlig innsats skyver et lite stykke av tarmveggen ut av anus.        
 4.  
 5.             3     Det er også flere komplikasjoner som kan oppstå, spesielt hvis forstoppelse er vanlig i barndommen. Fekal inkontinens, rektal brokk og rektal blødning er vanlige trekk ved kronisk forstoppelse.        
 6.  
 7.             4      I noen tilfeller kan det være en slags "kile" på stolen. Når en slik innfesting oppstår, administreres vanligvis et mineral for å myke avføringen. Stolen fjernes ved å sette en finger inn i anusen (kun utføres av legen!).        
 8.  
             

    3      Oppdag årsaker  ,

    
   
 1.             1      Hold øye med tarmbevegelsene sine noen få dager etter babyens fødsel. En babyens avføring bør gå fra mekonium til avføring etter den tredje fødselsdagen. Men hvis avføringen fortsetter å være mekonium eller uregelmessig, kan det skyldes utilstrekkelig mat.        
 2.  
 3.             2      Vær forsiktig når du bytter til melkemat. Det kan være at bytte fra morsmelk til formel kan forstyrre barnets delikat fordøyelsessystem. Denne endringen kan føre til forstoppelse.        
 4.  
 5.             3      Gi babyen din en annen melkeformel etter behov. Noen melkeprodukter er lettere å fordøye enn andre. Hvis barnet ditt har fordøyelsesproblemer, prøv å tilby en annen baby mat. Men diskutere en diettendring først med en lege, så du er sikker på å velge riktig valg av mat.        
 6.  
 7.             4      Vær oppmerksom på ingrediensene i den valgte melkeformelen. Noen melkeprodukter inneholder jerntilskudd som bidrar til å blokkere spedbarn. En omgang til en jernmjólkformel kan være tilrådelig i et slikt tilfelle. Imidlertid bør en baby fortsatt konsumere nok jern. Jern forhindrer anemi. Hvert trinn i forandringen av mat bør avklares med en lege.        
 8.  
             

    4      Ulike alternativer for handling vet  ,

    
   
 1.             1      Start med økt væskeinntak for babyen din. Gi babyen litt vann i flasken flere ganger om dagen mellom måltidene. Igjen, bør du imidlertid søke godkjenning av legen din. Vann bør imidlertid aldri betraktes som en erstatning for melkefôr.        
 2.  
 3.             2      Mindre, men tilbyr flere måltider. Prøv å tilby mindre måltider flere ganger om dagen. Ved å tilby flere mindre måltider, har babyens fordøyelsessystem en sjanse til å fordøye måltider raskere.        
 4.  
 5.             3      Lag en slags baby dagbok. Skriv ned hvor ofte og hvor mye barnet ditt forbruker innen 24 timer og hvor mange våte bleier du pakker inn i den tiden.        
 6.  
 7.             4      Forhindre unødvendige byrder på anus. Sett litt smøring på babyens anus. På den ene siden for å lette tarmbevegelsen og på den annen side å beskytte det følsomme området. Unngå bruk av mineralolje som smøremiddel.        
 8.  
 9.             5      Bruk glycerin suppositorier. Snakk med behandlende barnelege om bruk av glycerin suppositorier hos nyfødte. Disse suppositoriene settes inn i anus for å myke avføringen. Suppositorier er imidlertid bare en midlertidig løsning og bør ikke brukes vedvarende.        
 10.  
 11.             6      Bruk linolje. Spør legen din om bruk av linolje som en lettelse for forstoppelse. Ofte en teskje linolje, som legges til melkeformelen, hjelper til med å behandle neonatal blokkering.        
 12.  
 13.             7      Masser babyen din. Masser babyens mage, spesielt i nærheten av mageknappen. Ved å slappe av kan babyens avføring og fordøyelse stimuleres.        
 14.  
 15.             8      Bath babyen din i det varme babybadet. Avslapping kan føre til avføring. Du kan også teste om det hjelper hvis du legger en varm vaskeklut på babyens mage.        
 16.  
 17.             9      Legg babyen på ryggen og nå for sålene på føttene. Beveg babyens bein nå opp og ned som om du syklet. Denne metoden kan også hjelpe til med blokkeringer.        
 18.  
             

Advarsler .

             
Index populær:
Fange mus.

Overlev barnets død.

Bruk Facebook Messenger på Android uten app.

Graviditetsklær.

Hva ser et flott Halloween fest ut.

Lagre en baby fra kvelning.

Lag pilehoder.

Å gjenkjenne den riktige alderen for å gifte seg.

Kjole etter graviditet.

Kjenn verdien av smaragd.

Adresse et brev til en familie.

Beregn fødselsdato.

Gå til sengs under graviditet.

Få barnet ditt til å bruke barnevogn.

Bare bake Schwarzwaldkake.

Kontrollkramper under graviditet.

Finn ut om partneren er utro på deg.

Lag din egen bilderamme.

Ignorer mannen din.

Zorua i Pokémon blir hvit.

Samle postkort.