Home \ index
 

Fjern skunk lukt fra hundeskinn.

 

Lukten av skunker er en av de sterkeste luktene hunden din kan konfronteres med. Selv om det lukter veldig ubehagelig for deg, bør du være takknemlig for at du ikke har en så sensitiv nese som din stakkars hund. Selv om mange hjemme rettsmidler har blitt prøvd og anbefalt i desperasjon, fungerer de fleste av dem ikke og dekker bare stanken for en stund. For de beste resultatene, prøv et enzym-nøytraliserende produkt for lukten av skunk eller andre lukter som passer for kjæledyr. Du kan også lage en blanding av hydrogenperoksid, natron og såpe.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Bruk av kommersielle produkter  ,

    
   
 1.            1      Bruk denne metoden hvis du vil ha de beste resultatene. Hjemmemedisiner kan være gode, rimelige løsninger på mange problemer. Den skunk-sprayede sekresjonen er en av de sterkeste og mest stubblige luktene du muligens kan treffe. Det anbefales på det sterkeste å bruke penger på et spesielt rengjøringsprodukt for permanent å kvitte seg med lukten uten å måtte sette opp ubehagelige bivirkninger.  
    
  • Hvis du ikke finner et apotek umiddelbart, kan det være nyttig å prøve en annen metode først, fordi lukten er lettest å fjerne hvis du prøver det så tidlig som mulig. Et svakt, indirekte duftmerke av skunks kan også fjernes med billigere hjemmehjelpemidler.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hvis hundens øyne er røde, bør du skylle dem med kaldt vann. Hvis hunden har røde, irriterte øyne, kan han lide av skunkens smertefulle sekresjon på ansiktet hans. Skyll øynene med kaldt, ferskvann. Hell vannet ut av et kopp eller legg en svamp i øynene dine. Du kan også løpe vannet forsiktig fra en slange uten dyser eller vedlegg.        
 4.  
 5.             3      Kjøp et enzymbasert rengjøringsmiddel for å bekjempe skunk odor eller andre lukt. Kontroller at rengjøringen er et kjæledyrvennlig "enzymatisk" eller "enzymbasert" rengjøringsmiddel for å fjerne skunk lukt eller andre lukt. I motsetning til andre kommersielle lukteliminatorer nedbryter enzymbaserte rengjøringsmidler luktfremkallende stoffer og fjerner dem permanent, i stedet for å maskere lukten med sterkere lukt.  
    
  • Ikke bruk produkt skunk sekresjoner som ikke er spesifikt indikert for å være egnet for kjæledyr.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Påfør produktet i henhold til instruksjonene. Mange av disse produktene kan sprayes direkte på hundens frakk, men du bør først lese instruksjonene på pakken. Det er vanligvis ikke nødvendig å bruke vann eller såpe fordi de resterende enzymene i kappen vil tørke ut og nedbrytes. Lukten vil forsvinne om noen timer.  
    
  • Unngå sprøyting av hundens øyne eller nese. Hvis lukten i ansiktet ditt er spesielt sterk, kan du fukte en fille med et rensende produkt og forsiktig gni kinnene, pannen og haken med den.
  •  
  • Hvis hunden har lang pels og sprøytes direkte fra skunk, kan lukten ha penetrert dypere inn i pelsen. Soak en fille i rengjøringsløsningen og gni hundens frakk ned til huden.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Påføring av hydrogenperoksidblanding  ,

    
   
 1.             1      Vær oppmerksom på risikoen. Dette er trolig den mest effektive hjemmehjelpen, men det har betydelige ulemper. Hydrogenperoksid kan tørke ut hundens hud og hår. Det kan brenne hundens øyne og til og med bleke farge til en lysere tone. Disse risikoen er minimal hvis løsningen brukes riktig. Du kan velge en mer hensiktsmessig metode hvis hunden din er samarbeidsvillig, og det vil ta litt tid å vaske det.  
    
  • Noen vurderer denne metoden som relativt effektiv, spesielt hvis den må brukes oftere. For en skunk er direkte sprayet duft eller i en hund med ekstra tykk pels, bør du bruke et kommersielt rengjøringsmiddel for å kvitte seg med de siste sporene av lukten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Sett på gamle klær og hansker. Lukten av skunk kan enkelt overføres til klærne dine. Kast bort engangshansker og gamle klær før du begynner å behandle hunden din.  
    
  • Du kan ofte fjerne lukten ved å vaske klærne av ved å blande en halv kopp (120 ml) natron med vanlig vaskemiddel. Ikke desto mindre er det tilrådelig å bruke gamle klær, som du ikke beklager å kaste i søppel hvis dette er nødvendig etter denne handlingen. Ikke bland de skunky luktende klærne med vanlige klær til vasken.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skyll irriterte øyne med kaldt vann. Skyll hundens øyne med kaldt vann når de er røde og betent av skunkens sekresjon. En stekingsprøyte (kalkunpipett) eller en hageslange uten dyse kan være svært nyttig hvis hunden renner vannet.        
 6.  
 7.             4      Bland et hjemmiddel for å fjerne lukten. Bland 1/4 kopp (60 ml) natron, to spiseskjeer oppvaskmiddel og 4 kopper (960 ml) hydrogenperoksid 3%. Hvis du ikke har disse ingrediensene, kan du kjøpe dem på et apotek. Back brus kan bli funnet i matbutikken. Stoffene må blandes umiddelbart før bruk, fordi de raskt mister effekten når de står igjen.  
    
  • Dobbel mengdene i denne oppskriften når hunden er stor.
  •  
  • Hvis du bare har hydrogenperoksid i en mer konsentrert form, kan du fortynne den med mer vann før du legger det til de andre ingrediensene. For eksempel kan du fortynne hydrogenperoksid i en konsentrasjon på 9% med to deler vann for å få en 3% løsning av hydrogenperoksid. Rør grundig og bruk deretter 4 kopper (960 ml) av denne blandingen i oppskriften beskrevet ovenfor.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ta hunden et sted hvor du kan vaske det. Hvis været og rommet tillater det, kan du knytte hunden utendørs i badekar. Lukten av skunk kan enkelt overføres til møblene. Hvis du trenger å vaske hunden i huset, kan du sette gamle håndklær eller avis på badet for å gjøre det enklere å rense hvis hunden glir eller hopper ut av karet.        
 10.  
 11.             6      Gni blandingen fra hals til hale inn i frakken. Bruk engangshansker og bruk en liten mengde av blandingen til hundens frakk. Masser blandingen som sjampo. Start i nakken og arbeid deg til hundens hale. Hold hunden pels tørr fordi hydrogenperoksid ikke fungerer bra på fuktig hud.        
 12.  
 13.             7      Vask hundens ansikt med en gammel svamp (om nødvendig). Hvis hundens ansikt lukter som skunk, kan du holde haken opp når du rengjør den slik at væsken på nakken din ikke kommer i øynene. Gni forsiktig blandingen med svampen på haken, kinnene, pannen og ørene i kappen, men påfør dem "ikke" nær øynene og nesen.  
    
  • Beskytt hundens ører ved å plassere en bomullsboll i hvert øre. Ikke trykk bomullskulen for dypt eller for tett i ørene. Noen hunder (og mennesker) liker ikke følelsen av væske i ørene, og hunden din kan være mindre motstandsdyktig overfor behandlingen.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Skyll hunden grundig etter noen minutter. Hydrogenperoksid kan lett blegge hundens frakk hvis den er for lang. Men det tar litt tid å fjerne lukten av skunk. Selv om blandingen er fortynnet, bør det ikke ta mer enn fire minutter for å unngå denne risikoen. Forhåpentligvis, i løpet av denne tiden vil du legge merke til at lukten avtar.        
 16.  
 17.             9      Gjenta prosessen til luken er fjernet (om nødvendig). Hvis du oppdager at lukten allerede har ryddet, men ikke har forsvunnet, kan du la hunden tørke og bruke den samme blandingen igjen. Hvis lukten ikke har forsvunnet, kan det være bedre hvis du bruker et kommersielt produkt for å fjerne luktene til kjæledyr eller prøve et annet hjemlig middel.        
 18.  
             

    3      Prøv andre metoder  ,

    
   
 1.             1      Bruk eddik i stedet for hydrogenperoksid. Hvit eddik eller eddik eddik kan blandes med kokepulver og oppvaskmiddel i stedet for hydrogenperoksid. Dette kan ikke være like effektivt, men du risikerer ikke å bleke hundens frakk. Følg instruksjonene for oppskriften med hydrogenperoksid med unntakene som er oppført nedenfor:  
    
  • Eddik vil umiddelbart boble når blandet med natron. Dens kjemiske sammensetning oppløses raskt. Du kan gni kappen av hunden først med bakepulver og deretter jobbe eddik i kappen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bruk en parfymert hunde sjampo for midlertidig å dekke lukten. En hundesjampomassasje vil ikke fjerne skunkoljen permanent, men lukten kan være midlertidig maskert. Denne metoden er bare nyttig som en kortsiktig løsning, med mindre du er klar til å søke det jevnlig. Det kan ta uker for lukten av skunk å naturlig forsvinne, og det kan slå seg på møbler og klær. Derfor er denne metoden ikke en langsiktig løsning.  
    
  • Tomatjuice er ikke mye bedre enn parfymert sjampo. Saften kan forårsake mye smuss og til og med misfarge hundens frakk. Bortsett fra dens popularitet som hjemmemedisin, er tomatjuice ikke en god løsning på skunk lukt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Klipp av langt hår for å fjerne stubblig lukt. Mesteparten av lukten kan bli fanget i hundens kappe, spesielt når det er lang og duftstrålen ikke er rettet mot hunden. Klipp frakken selv eller ta med hunden til en frisør som er villig til å jobbe med stinkende hunden.        
 6.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (12)      
Index populær:
Lag hostesirup.

Lag en deodorantpinne.

Feil en graviditetstest.

Lag en dobbel Palstek klatringsknute.

Ignorer dine følelser for noen som ikke gjengjelder.

Bruk fenegreekfrø for å øke melkproduksjonen.

Lyser igjen slukkede glødestikker igjen.

Rapporter vandalisme.

Slik vasker du barnas klær riktig.

Forbered en god matbit i mikrobølgeovnen.

Slå poster i CDer.

Oppnå mål.

Lag en ros ut av et serviett.

Fjern grippen.

Forstå hvorfor land bruker soft law.

Å være bestefar.

Vinn en matkonkurranse.

Tine frossen brystmelk.

Lei et godt familieliv.

Sett på en automatisk klokke.

Skann en bok.