Home \ index
 

Dupliserer statsborgerskap.

 

Hver person regnes som en borger i minst ett land. Det er lovlig for folk å bli betraktet som innbyggere i to land. Dette kalles dobbelt statsborgerskap. Det kan være vanskelig å få status som dobbeltborgerskap og forårsake juridiske komplikasjoner som bør vurderes nøye. Bruk disse tipsene for å lære hvordan du får et dobbelt statsborgerskap.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Utforsk din fødselsrett  ,

    
   
 1.            1      Finn borgerskapslovene i landet du ble født til. I noen land, som USA eller Tyskland, blir du automatisk borger i dette landet hvis du ble født på landet (ius soli, fødested). Andre land, som Sveits, gir ikke statsborgerskap ius soli.       
 2.  
 3.             2      Bestem nasjonaliteten til foreldrene dine. Vurder retningslinjene for statsborgerskap i de landene hvor foreldrene dine har eller har statsborgerskap. Noen land, som Tyskland, gir statsborgerskap ius sanguinis (prinsippet om nedstigning) til personer som ble født av en borger i det landet, selv om barnet ikke var født i landet hvis nasjonalitet foreldrene hadde eller hadde.        
 4.  
             

    2      Bestem de fødselsuavhengige lover  ,

    
   
 1.             1      Sjekk ekteskapsloven. Hvis du er gift med en borger i visse land, kan din ektefelles land gi deg statsborgerskap. Et slikt stipend av statsborgerskap skjer normalt ikke umiddelbart etter ekteskapet, men bare dersom en ikke-statsborgeres opphold er registrert og en type naturalisering har funnet sted.        
 2.  
 3.             2      Bekreft at du er naturalisert. Fødsel eller sivilstatus er ikke den eneste måten å bli statsborger. Finn ut om lovene i landet du ønsker å bli borger av, har en naturaliseringsprosess. En slik prosess krever normalt en oppholdstid som ikke-statsborger og en serie naturaliseringsleksjoner som kan inneholde en test av landets kunnskap.        
 4.  
             

    3      Undersøk kravene til oppsigelse  ,

    
   
 1.             1      Sjekk om begge land tillater dobbelt statsborgerskap. Noen land krever at du avstår fra statsborgerskapet hvis du blir statsborger i et annet land. Et slikt frafall må deklareres uformelt eller formelt i henhold til landets lover som krever avvisning av statsborgerskap. Hvis dette er tilfelle, er det ikke mulig å bli en dobbeltborger.        
 2.  
             

    4      Vurder effekten av dobbelt statsborgerskap  ,

    
   
 1.             1      Forstå de potensielle konfliktene med dobbelt statsborgerskap. Generelt ser ethvert land du er borger på deg som borger i det landet og ignorerer passivt alle andre statsborgerskap. Dette gir anledning til bekymring for at begge landene du er borgere anser deg kvalifisert for militærtjeneste og utsetter deg for skatt og reisebegrensninger.  
    
  • Sortering av skatteproblemer. De fleste land ser myndigheten for skatter i landet der pengene som skal beskattes ble tjent. USA er et slående unntak fra denne praksisen.
  •  
  • Vemeide militærtjenesten. I industrialiserte land er dette vanligvis ikke et problem. Men hvis ditt andre statsborgerskap er i et mindre utviklet land der militær tjeneste er obligatorisk, må du ta opp dette problemet lovlig. Det kan være at du ikke kan komme inn i dette landet uten å gjøre tvungen militær tjeneste før du forlater landet.
  •  
  • Vær forsiktig når du reiser. Hvert land du reiser til, vil nok være klar over begge nasjonaliteter. Hvis en av dine nasjonaliteter er velkommen i landet, men den andre ikke er, så er det sannsynlig at du får problemer i landet du ønsker å besøke.
  •  
         
 2.  
             

    5      Har dobbeltborgerskap  ,

    
   
 1.             1      Bli en borger ved naturalisering. Du må bo i landet som en ikke-statsborger i en periode og delta i naturaliseringsklasser som kan inneholde en test av lært kunnskap om landet.        
 2.  
 3.             2      Mottatt statsborgerskap over ekteskap. I de fleste tilfeller vil ekteskap med en borger i landet du vil bli borger ikke automatisk gi deg statsborgerskap. Bryllupet gir deg imidlertid en raskere og enklere naturalisering enn det ellers er mulig.        
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Index populær:
Organiser et moteshow for å samle inn penger.

Forutsi været uten værmelding.

Påfør en nyanse på huden.

Det er slik din kusine liker deg.

Forutsi været uten værmelding.

Vekt et bilde.

Tving en burp.

Vær en god husholderske.

Forbered deg på fasting.

Få et barn å sove.

Spion.

Stopp en blødning.

Spør en jente for en dato.

Les et ultralydbilde.

Oppbevar pumpet brystmelk.

Bytte bleier.

Avbryt leieavtalen for leiligheten din.

Finn Instagram Influencers.

Lag en hånddukkete i Muppet Show stilen.

Slik hjelper du med å mate de hjemløse.

Avtale med en nervøs sammenbrudd av barn med autisme eller asperger.