Home \ index
 

Tilpass kultur og livsstil i Brasil.

 

Brasil er et land de fleste har et bilde i deres sinn. Ofte forbinder vi Brasil med karneval, kvinner, fotball og natur, men hvis du tar deg tid til å lese denne artikkelen, kan du utforske, oppdage og forstå den unike brasilianske kulturen. Du kan også bli overrasket over hvor rik og vennlig den brasilianske kulturen er.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Mastering Everyday Life  ,

    
   
 1.            1      Lær portugisisk. Vis respekt for brasiliansk kultur ved å lære litt portugisisk. Engelsk er også talt i de større byene, men da Brasil som helhet er så mangfoldig, er portugisisk det språket de fleste snakker.  
    
  • Det finnes en rekke apper, YouTube-videoer og nettsteder (inkludert wikiHow) som lar deg lære språket raskt, uten å betale dyre kursavgifter eller kjøpe CDer. Gjør et raskt søk på internett og bare lær det selv hvis du ikke vil bruke penger.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Lær den riktige hilsen. For å passe inn i kulturen, er det viktig å vite hvordan du skal hilse på andre mennesker. "Air Kiss" er stereotypisk: en til enkelte anledninger, to på andre. Det er mer av et snev med kinnet enn egentlig et kyss. Ikke prøv å kysse en lokal på kinnet!  
    
  • En liten advarsel: Paulistanos (folk fra São Paulo) bare kyss høyre kinn. Cariocas (innbyggerne i Rio de Janeiro) hilse på hverandre med to kyss (beijos), en på hver side. Hvis du ikke vet hvor mange kyss det er, så stopp etter det første kysset. Den andre personen vil da - eller ikke - starte det andre kysset.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Tilpass livets rytme. De fleste utlendinger kommer til Brasil er sjokkert over hvor sent det er middag - klokka 8 er en vanlig tid å sette seg ned for en lang middag. Å ha en siesta eller tilbringe timer med mat er helt akseptabelt, normalt og viktig for livet i Brasil.  
    
  • Dette gjenspeiler hele livet i Brasil. Alt håndteres veldig avslappet og gjøres sakte. I begynnelsen kan det virke rart, men når du blir vant til det, vil du aldri gå tilbake til den haste livet i den vestlige verden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Prøv maten! "Feijoada" (svart bønner og svinekotelett) og "churrasco" (grillet så mye du kan spise) er trygge alternativer. I staten Minas Gerais, prøv de forskjellige oster med doce-de-leite (custard-lignende pasta) og hjemmelaget syltetøy.  
    
  • Vil du ha noe kjent hjemmefra? Du bestilte pizza? Mens pizzaen i Brasil er veldig, veldig bra, er det også veldig annerledes. Hun kommer med olivenolje på pizza og mayo og ketchup for dipping.
  •  
  • Ikke kjøp snacks på stranden, med noen kan du få matforgiftning. På den annen side er det helt greit å drikke på stranden i det offentlige.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Velg de riktige klærne. I Rio ser du mange flotte farger som brukes av både kvinner og menn (men spesielt kvinner). Men i sør og innlandet klær folk litt mer konservativt.  
    
  • Hvis du er i en forretningsinnstilling, bruk en full dress hvis du er en mann eller en kvinne (skjørt er akseptabelt for kvinner også). Dette er alltid sant, selv om det er ekstremt varmt 43 ° C. Ikke bruk shorts, tanker, flip-flops eller minikjørt i kirker og offentlige bygninger - du vil ikke bli skuffet. Men overalt, du kan bære nesten alt.
  •  
  • La kroppen din akklimatisere. Ikke slå alltid på klimaanlegget (hvis du har en). Jo mer kroppen din føler varmen, desto raskere vil den tilpasse seg. Ekstrem varme og fuktighet kan raskt gjøre en person sliten. Å gi kroppen din tid til å tilpasse seg det andre klimaet er viktig hvis du vil føle deg komfortabel i Brasil.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ikke bare gå over gaten! Fotgjengere har ingen rett til rette, særlig i storbyene. The crosswalks og tegn som du ser? De betraktes som en dekorasjon for bilister. Se alltid på, vær oppmerksom, fordi det kan skje at en bil ikke stopper.  
    
  • Unngå rushtidstrafikk når du kan, uansett om du går, kjører i bilen eller bruker offentlig transport. Tenk deg LA eller New York klokka 17, Brasil er vanligvis bare slik. Hvis du må være et sted til en viss tid, planlegger du mye tid for trafikken.
  •  
  • Det betyr også at du må håndtere mye luftforurensning, i alle fall i de store byene. Planlegg turer til landsbygda for å puste frisk luft når du trenger det.
  •  
                   
 12.  
             

    2      Forstå kulturen  ,

    
   
 1.             1      Bli involvert i fotball, dans og kristendom. Den gjennomsnittlige brasilianeren har tre religioner: fotball, dans og kristendom. Frist på jobben? Han kan vente til fotballkampen er ferdig. Fredag ​​kveld? Alle vil være dansende i deres favorittklubb. Når det gjelder religion, viser 88% av brasilianene seg til den kristne gud. Hvis du virkelig vil forstå brasilianere, kan du prøve disse tre tingene. Ta deg tid til å gå til fotballkamp, ​​gå og danse og gå på Mass i kirken. Så passer du godt inn!  
    
  • I figurer: 73% av brasilianerne er katolikker og 15% er protestanter. "Katolske" inkluderer også regionale religioner som Umbanda og Candomble.  
  •  
  • De har egentlig ikke disse tre religionene - men disse tre tingene er de som brasilianer virkelig, virkelig, virkelig tar til sinns. Brasil ville ikke være Brasil uten disse tre viktige måtene på livet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hvis du er invitert til å besøke et brasiliansk hushold, så følg den brasilianske etiketten. Det er tradisjonelt å ta med blomster eller en liten gave til vertinnen. Orkideer er en veldig fin gave, men vær sikker på ikke å kjøpe lilla seg. Som en gave, unngå alt som er lilla eller svart - det er sørgerfarger.  
    
  • Ikke gi bort noen lommetørkle - disse er forbundet med begravelser og ikke gjør en god gave.
  •  
  • Det er vanlig å pakke ut gaver når de leveres, akkurat i din nærhet.  
  •  
  • Kom minst en halv time for sent! Hvis noen forteller deg å komme til middag klokken 19:30, betyr det ikke slik. Selv en time senere er det greit. Maten blir ikke klar da!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke føler at du trenger å bekymre deg eller planlegge noe, uansett hva det er. Brasilianer er notorisk avslappet. Har du en frist på jobben? Ikke en dårlig ting, hvis du trenger lenger. To timer sent til middag? Ikke noe problem (det er normalt). Du må gjøre noe? Vent til siste øyeblikk og stol på lykken din - Brasilianer gjør det, og de kaller det "jogo de cintura". De tror fast at tingene vil ende vel i slutten.  
    
  • Den vanskeligste delen av det er ikke den delen du gjør det selv, men det faktum at alle andre gjør det. Hvis du lager planer med venner, må du tenke på det, så kommer ingen til å komme på gang. Det kan være frustrerende først. Men du vil til slutt bli vant til "brasiliansk tid".
  •  
         
 6.  
 7.             4      Kjønnsrollene i Brasil er ganske tradisjonelle. Utenlandske kvinner finner det vanskeligere å tilpasse seg brasiliansk kultur enn menn. Det er en stor macho-kultur i Brasil som de fleste menn lett kan tilpasse seg. Kvinner forventes vanligvis å spille en tradisjonell liten rolle. Brasil kan definitivt ta ytterligere skritt mot likestilling.  
    
  • Hvis du er kvinne, tenk på det. Er det noe du kan håndtere? Det er ikke Midtøsten, men det kommer til å være noe du trenger for å "komme sammen med" hvis du er vant til en mer rettferdig livsstil.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær forberedt på mye papirarbeid og byråkrati. Du må fornye visumet ditt? Planlegg for noen uker og ikke bli overrasket om det kan være vanskelig å få det. Det er generelt mye byråkrati når det kommer til offisielle papirer, og som du har sett, har brasilianerne ikke mye "haster" igjen.  
    
  • Det er et annet aspekt av "ikke bekymre" mentaliteten. Dette gjelder også for regjeringen! Så lenge du bruker mye tid på alt, bør du ikke ha noen problemer med byråkratiet. Bare godta at alt tar lengre tid.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Håndtering av penger vil variere i Brasil. Mange utlendinger tjener gode penger i Brasil, har råd til hjemmepleje og mange turer, ofte i utlandet. Men det er noen forskjeller i brasiliansk kultur, og tro det eller ikke, noen ting er "dyrere".  
    
  • Kjøp leker til barna dine "ute av landet". Generelt er leker fire ganger dyrere i Brasil på grunn av toll og etterspørsel.  
  •  
  • Har alltid noen penger på hånden for "parkeringsvakter" eller Flanelinha. Det er fyren som vinket bilen til en parkeringsplass, hvis det. Kanskje han bare kommer opp ved vinduet ditt, og du har aldri sett ham før. Men alle gir ham fortsatt litt penger - det hjelper økonomien!
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vær forberedt på å se mange kosmetiske operasjoner. Tror du at Amerika er dårlig? Brasil har fått kosmetisk kirurgi med åpne armer. Og ingen skammer seg! Tvert imot vil du ofte bli fortalt hva du skal gjøre med kirurgi.  
    Brasilianer er veldig åpne over sin vekt, hår og utseende. Hvis du tror du har en god ide om hvordan du ser mer attraktiv ut, la dem få vite det. Prøv ditt beste for ikke å ta det personlig - på din egen måte mener du det bra med deg.  
         
 14.  
             

    3      Tilpass  ,

    
   
 1.             1      Plukk opp det du liker med åpne armer. Assimilering i kulturen er svært viktig for deg å tilpasse og føle seg hjemme. Opprettholde tradisjoner og etiketter for å få en følelse for livsstilen og å virkelig oppleve landet. Men hvis noe ikke gir mening for deg, gjør det ikke! Du er fortsatt deg selv. Ingen kultur er bedre enn en annen, og ikke alle livsformer må tas over.  
    
  • Ta f.eks. Trafikkreglene. Hvis du ser en fotgjenger som krysser gaten forsiktig, bør du motstå den brasilianske i deg og la ham krysse gaten. Gjør aldri kompromisser når det gjelder sikkerhet eller lykke, bare for å imøtekomme deg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Se etter andre emigranter som du kan bli med. Å gå til Brasil alene kan være veldig skremmende i begynnelsen. For å gjøre overgangen lettere, finn noen andre utlendinger som bor der for å dempe kulturskokken litt. Andre går gjennom det samme som deg, eller har allerede gått gjennom det.  
    
  • Disse menneskene kan minne deg om de små tingene hjemme som de fant. Brasil er stort og flerkulturelt - du kan finne kjente ting hjemmefra (merker, spesifikk mat, etc.) hvis du vet hvor du skal se.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør venner med lokalbefolkningen. I tillegg til andre utlendinger trenger du også lokale venner som kan hjelpe deg på bakken. De vet hvor i byen noe skjer, hvor det er god mat og kan vise deg siden av landet som utlendinger ikke ser. Og de vil kunne fortelle deg de mest interessante historiene.  
    
  • Du vet ikke hvor du skal begynne? Du kan møte folk i kafeer, klubber, fotball eller studenter, hvis du lærer morsmålet ditt. Og mer, noen familier liker å akseptere utlendinger. Neste gang en vennlig eldre dame smiler på deg, start en samtale ved å si hei og spør henne. Du kan bare være minutter fra et hjemmelaget måltid!
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta en ferie hvis du trenger det. Mange utlendinger tar ofte ferier hjemme eller benytter seg av å reise rundt. Forurensningen i en storby kan få deg til å bekymre deg, så du trenger frisk luft og fri pust!  
    
  • Lytt til kropp og sinn - når begynner ting å irritere deg? Da er det tid å ta en pause fra livet ditt slik at du kan komme tilbake bra igjen.
  •  
  • Hvis Brasil er for mye for deg, så legg deg til å sove. Ikke skriv det av med en gang. Noen ganger virker hjemlengelse ikke å forsvinne, men du kan komme over det. Belønningen i form av historier og minner, vil ikke kjenne noen grenser, hvis du blir!
  •  
         
 8.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (3)      
Index populær:
Behandle bleieutslett.

Ta vare på et barn.

Kjøre coppice industri.

Kunngjør graviditeten din.

Habbo RPG regler.

Bygg et miniatyrhus.

Fremme den sosiale utviklingen av små barn.

Lær barns riktig tannpleie.

Tegn en hamburger i Adobe Illustrator.

Ikke la barnet gråte lenger.

Tilpasse kultur og livsstil i Brasil.

Fremme en forestilling med trykkmassasje.

Bli kvitt uflaks.

Bli vant til en gutts potty.

Poser som en modell.

Hundetrening.

Få feer i glasset.

Ignorer dine følelser for noen som ikke gjengjelder.

Gjennomfør en trepartskonferanse med Blackberry.

Legg av en advokat.

Forbered en god matbit i mikrobølgeovnen.