Home \ index
 

Å straffe hans barn riktig.

 

Mens straffen bare er en del av disiplineringen av et voksende barn, er det en viktig del av det. Å vite hvordan å effektivt straffe et fornærmende barn er ekstremt viktig for å øke en moden, produktiv voksen. Et barn som aldri lærer forskjellen mellom rett og galt, kan oppleve akademiske, profesjonelle og jevne psykiske problemer senere i livet, så det er aldri for tidlig å tenke på en rettferdig (men effektiv) straff for barnet ditt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lære Smart Disciplin Measures  ,

    
   
 1.            1      Være konsistent. Kanskje det er det viktigste du bør huske på når du disiplinerer barnet ditt. Barnet ditt kan ikke lære reglene hvis de forandrer seg hele tiden. Konsekvensen er svært viktig både for at barnet ditt skal oppføre seg og for ham å lære hvilken oppførsel som er greit og hvilken som ikke. Å straffe barnet inkonsekvent eller å la et barn snakke ut av straff bare fører dem til å tro at det er noen ganger (eller alltid) OK å misforstå. Nedenfor er noen tips du bør huske om du vil straffe barnet ditt konsekvent:       
 2.  
 3.   2      Bruk alltid de samme reglene for å straffe barnet ditt når de feiler seg. Ikke endre det vilkårlig og ikke endre straffen for en bestemt oppførsel uten en klar grunn til det.     
 4.  
 5.   3      Kjenne barnets dårlige oppførsel når det skjer (og straffe det om nødvendig). Ikke ignorere dårlig oppførsel når det kan være ubehagelig å håndtere det.     
 6.  
 7.   4      Gi rimelige straffer fra begynnelsen og hold deg hos dem. Ikke straff barnet ditt, så la det komme ut av dette eller slippe straffen. Ikke la barnet ditt komme ut av straffen med tårer eller hundens øye.     
 8.  
 9.             5      Angi klare grenser. Ditt barn vil ha det vanskelig å unngå dårlig oppførsel hvis de ikke vet hvilken dårlig oppførsel er. Fra den alderen der du kan fortelle, bør du gi barnet en grunnleggende ide om hva som er riktig og hva som er galt. Du gjør dette ved å stille klare grenser, det vil si ved å forklare barnet ditt hvorfor og hvordan en bestemt oppførsel er feil, og straffe den ved å gjenta denne oppførselen (og selvfølgelig ved å følge disse grenseene konsekvent).  
    
  • Selvfølgelig vil evnen til barnet ditt å forstå hva disse grensene handler om, forandres enormt etter hvert som de blir eldre. For eksempel, Hvis en pjokk bare begynner å snakke, vil han ikke forstå at det ikke er tillatt å male veggene med en markør når du gir et foredrag om hvor respektløs det er å skade andres eiendom. I stedet må en streng "nei" være nok og om nødvendig ta markøren vekk fra ham.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Juster straffen til lovbrudd. Ulike typer dårlig oppførsel krever forskjellige typer straff. I tilfelle av små respektløse handlinger eller første forbrytelser er en klar advarsel nok, men bevisst respektløs og voldelig oppførsel krever et tilsvarende seriøst svar. Prøv å pålegge rimelige straffer ved å huske på at barn ikke er perfekte og lærer ved en feil, men også at det er viktig at de forstår at deres feil er feil og at det ikke vil bli tolerert.  
    
  • Et åpenbart eksempel, hvis barnet får husarrest i en måned, selv om han bare glemte å ta et skjema fra skolen for å signere, er det for sterkt en straff. En bedre straff i dette tilfellet ville være å gi dem ingen tillatelse til de husker å ta med det.
  •  
  • Du bør også justere straffen din til alderen; Mangler en småbarns husarrest vil ikke gjøre mye. En god retningslinje, hvilken type straff er egnet for ulike aldersgrupper, er seksjonsstraffeguide for barn i alderen 1-10 av nettsiden Parents.com.  
  •  
         
 12.  
 13.             7      Vær rolig, men definitivt. Noen dårlige oppføringer av barna dine kan virkelig få deg under huden din, men å bli veldig sint vil ikke hjelpe deg i det lange løp. Foreldre som ikke kan kontrollere sin sinne, vil finne det vanskelig å holde et klart hode og ta lydbeslutninger om sitt barns straff og kan stole på emosjonelle utbrudd (eller verre) for å gjøre sitt poeng. I tillegg kan vanen med å gjøre sitt synspunkt gjennom sinne gjøre dem til en dårlig rollemodell; Hvis du blir sint og barnet ditt roper på deg så ofte at det blir en vanlig begivenhet, kan din sinne til slutt miste sin mening, så du må bli "enda mer sint" for at barnet ditt skal legge merke til deg.  
    
  • Så det er en god ide å jobbe med å holde din sinne under kontroll når barnet ditt feiler. Hvis f.eks. Barnet ditt er frustrert når du spiller fangst og begynner å oppføre seg respektløst, ikke bli sint, men si rolig. "Du vet at du ikke skal snakke med meg på den måten. Fangsten er her over. Du kan gjøre leksene dine nå. "Hold deg rolig når det blir sint; Tross alt, du vil ikke lære barnet ditt at det lett kan forstyrre deg.
  •  
  • For mer om dette temaet, sjekk ut våre Hvordan kontrollerer jeg irritasjonsartikkelen min eller en av mange guidebøker på internett.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Partneren din og du bør danne en enhet. Et gammeldagse foreldreråd som fortsatt gjelder i dag er at du skal danne en enhet med partneren din hvis du straffer barnet ditt. Dette innebærer at begge foreldrene må være enige med og overholde familiens disiplinregler. Manglende overholdelse av disse reglene kan føre til problemer; en familie der en overordnet holder fast i straffen og den andre foreldre løst håndterer, kan det oppmuntre et barn til å "gå" til "lettere" foreldre når det har gjort noe galt.  
    
  • En generell regel er at viktigheten av en enhet reduseres etter hvert som barnet blir eldre. I tenårene forstår de fleste barn at foreldrene deres kan være uenige uten å være feil.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Være en positiv rollemodell. Hus alltid alltid at barna dine lærer seg ved å se på deg. De tingene du forteller barnet ditt, er ikke like viktig som tingene du viser dem gjøre. Se din egen atferd når barna er rundt. Forsøk å være høflig, glad, omsorgsfull, hardt arbeidende og produktiv person, og dine barn vil legge merke til.  
    
  • Det du ikke gjør er også veldig viktig. Ikke gjør noe for barna dine hvis du ikke vil at de skal gjøre det foran deg. Dette inkluderer temperamentstråler, umoden oppførsel og dårlige vaner. Hvis du for eksempel understreke hvor viktig god oppførsel er, men hver onsdag kveld på telefonen med moren din som bander og roper på deg, gir du inntrykk av at det faktisk er greit å ha dårlige manerer hvis noen kommer på nervene dine.
  •  
         
 18.  
 19.             10      Ikke glem å belønne god oppførsel. Straffen er bare halvparten av kampen. I tillegg til å straffe dårlig oppførsel, bør du ikke spare noe for å belønne god oppførsel som hardt arbeid, godhet og tålmodighet. Hvis barnets jobb er å være en vennlig, hardt arbeidende ung person, oppfordrer dem til å fortsette ved å gi dem varme og oppmerksomhet. Når de blir vant til å motta denne typen behandling for god oppførsel, vil det være straff nok til å frata dem om deres kjærlighet når det gjelder dårlig oppførsel.  
    
  • Vitenskapelig forskning har vist at man ikke bør undervurdere kraften til positiv validering. Ifølge en studie samsvarer positiv utdanning med et lavere nivå av anti-sosial atferd og narkotikamisbruk som barnet alder.  
  •  
                   
 20.  
             

    2      Bruken av rettferdige, effektive straffer  ,

    
   
 1.             1      Ikke gi privilegier. Foreldre er uenige når det gjelder presise definisjoner, hvilke straffer er hensiktsmessige og hvilke som ikke er; Noen foreldre velger en streng tilnærming, andre er mer tilgivende. Selv om det ikke er en riktig måte å disiplinere barnet ditt, er forslagene i denne artikkelen ment som generelle tips som nesten alle foreldre kan finne nyttige. Et eksempel på en straff som er hensiktsmessig for hver familie er eliminering av rettighetene til det fornærmende barnet. Hvis f.eks. Hvis barnets karakterer har lidd uten lekser, kan du begrense tiden for videospill i helgen til du kan gjøre en klasse 2+ eller bedre arbeid.  
    
  • For å gjøre dette klart, vil du bare ta bort barnets rettigheter som en form for straff, ikke hans grunnleggende behov. Forebygging av et barn fra å møte en venn eller se på fjernsyn for en stund er en ting, men fratage et barn med søvn, kjærlighet eller tilstrekkelig ernæring er barnemishandling.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Be om erstatning (få barnet ditt til å gjøre opp for det). I den virkelige verden er det konsekvenser hvis du bryter reglene; Når en voksen gjør noe galt, blir de ofte tvunget til å gjøre opp for de menneskene de har skadet ved å gjøre veldedig arbeid, betale bøter, etc. Vis barnet ditt at hans dårlige oppførsel har konsekvenser ved å gjøre det arbeid slik at alt er tilbake til normalt (eller bedre) før de har misbehaved. Dette er en god taktikk, spesielt hvis barnet har brutt noe. For eksempel, hvis barnet ditt Ved designmaling på kjøkkenbordet er det en god metode for å isolere, male og male treet til det ser ut nytt.        
 4.  
 5.             3      Bruk tid når du hjelper barnet ditt. Timeouts er litt kontroversielle; for noen er det en svak, ineffektiv, coddling måte å straffe deres barn på, men andre sverger ved det. Mens noen utdannelseseksperter mener at fridag ikke er effektiv for alle barn, tror mange at hvis det brukes riktig, kan et uroliget barn roe seg og hindre det i å oppføre seg dårlig. Eksperiment med time-outs for mindre brudd; Hvis barnet ditt virker villig til å handle etter en kort pause, kan det være nyttig for deg, men hvis det gjør deg enda mer opprørt, eller hvis barnet ikke virker interessert i straffen, bør du bruke andre teknikker.  
    
  • Varigheten av tiden skal variere avhengig av hvor gammel barnet er og hvor alvorlig hans forsømmelse var. En god grunnregel for mindre lovbrudd som verbalt misbruk, ikke å lytte, etc. er ett minutt per år av barnets liv.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bruk naturlige konsekvenser. Voksne har ikke råd til å være kortsiktig eller egoistisk hele tiden. Hvis en voksen ikke går på jobb og spiller videospill i stedet, kan han miste jobben sin. Lær barna hvor viktig selvmotivasjon er, ved å la dem betale for de naturlige konsekvensene av deres feil. Med andre ord, ikke redd henne hvis hun oppfører seg på en måte som ikke er i hennes interesser. Hvis f.eks. barnet ditt vil ikke slutte å spille til middag, bare rydde bordet når du er ferdig og nekter å kle seg lenger. Denne typen tilnærming hjelper barn med å utvikle selvdisiplin som vil hjelpe dem å lykkes senere i livet.        
 8.  
 9.             5      Bruk husarrest. Når barna blir eldre, begynner de å pleie viktige sosiale relasjoner med sine jevnaldrende og bruke fritiden med disse menneskene. Å holde dem vekk fra disse hyggelige sosiale relasjonene for en stund er en måte å hindre dem i å oppføre seg dårlig, spesielt når husarrest forhindrer barnet i å delta på noe de anser som viktige, for eksempel: en bursdagsfest eller en feiring. Noen eksperter mener imidlertid at husholdning kan være like ineffektiv for noen barn som time-outs, så bruk din beste dømmekraft og vær villig til å endre strategien din hvis du ikke får resultater.  
    
  • Husk at husarrest aldri skal være permanent eller semi-permanent. Å holde barnet ditt i å engasjere seg i gjensidig vennlige forhold til andre, kan påvirke evnen til å fungere som voksne og anses vanligvis som en form for misbruk.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Tvinge barnet ditt til å be om unnskyldning for alvorlige misdeeds. Selv om dette ofte overses, kan kraften til en oppriktig personlig unnskyldning være veldig stor. For eksempel, hvis barnet ditt Å grille naboens verft fordi det går i kontakt med vennene sine, det er en stor straff for at de skal gå over til nabohuset og bli unnskyldt. I tillegg kan du tilbringe neste lørdag bruke mer på å bringe gården hjem.  
    
  • Å få et barn til å be om ansikt til ansikt med en person som har blitt forført, tvinger ikke bare dem til å møte en ubehagelig situasjon som en straff, det forbereder dem også for det voksne livet der de gjør det å be om unnskyldning for deres feil for å opprettholde sunne relasjoner. En personlig unnskyldning er også en svært ydmykende, avtagende opplevelse for et barn, som kan være et hjelpemiddel til egoer ute av kontroll.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Bruk trygt, mild fysisk straff sparsomt (hvis i det hele tatt). Ingen andre straffesaker er sannsynligvis mer kontroversielle enn bruk av fysisk (fysisk) chastisement. Noen foreldre reiser aldri hånden mot barnet sitt, mens flere gammeldags foreldre spanker sine butter, eller slår eller slår for særlig dårlig oppførsel. Hvis du velger å bruke fysisk straff, bør du bare bruke den til alvorlige lovbrudd. Å stole for mye på disse kan sløve effekten eller, verre, vise barna at det er greit å skade svakere mennesker.  
    
  • Selv om det er opp til foreldrene å bestemme hvordan de skal straffe barnet sitt best, er det bevis for at det er en dårlig ide å stole for mye på fysisk straff. Noen undersøkelser knytter barndommen fysisk straff til voksen kriminalitet og til og med voldelig oppførsel og følelsesmessig dysfunksjon.  
  •  
         
 14.  
             

    3      Unngå straffespørsmål  ,

    
   
 1.             1      Få aldri barnet ditt fornærmet. Selv foreldre som bruker korporlig straff, gjør vanligvis en klar forskjell mellom spanking og bevisst voldelig slag fra tid til annen. Det er aldri greit å slå et barn. Dette er nesten universelt anerkjent som en form for misbruk blant foreninger for barneutdanning. I tillegg er det opprettet klare lenker mellom mishandling i barndommen og en økt grad av psykisk sykdom i voksen alder.  
    
  • I tillegg kan visse former for vold få permanente og til og med dødelige konsekvenser for et voksende barn. Hvis f.eks. å riste et barn uten frustrasjon eller irritasjon kan føre til hjerneskade eller død.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ikke misbruk barnet ditt følelsesmessig. Det er veldig mulig å være en fornærmende forelder uten å løfte en finger til og med. Forsømmelse, isolasjon og trusler kan alle føre til skade på barnets emosjonelle utvikling. Selv om å heve et barn kan være frustrerende, er denne oppførselen uakseptabel. Ikke bare er det grusomt og urettferdig for barnet, det kan også føre til alvorlige problemer, inkludert selvskade, rusmisbruk, depresjon og selvmord. Nedenfor er en kort liste over atferd som anses å være følelsesmessig misbruk. For en komplett liste, se kilder til misbruk som den amerikanske humane foreningen:  
    
  • Isolasjonen av barnet fra andre normale sosiale interaksjoner.
  •  
  • Verbal angrep på barnet gjennom fornærmelser, trusler og latterliggjøring.
  •  
  • Barnets terrorisme fordi det ikke har møtt urimelige forventninger.
  •  
  • Den bevisste ydmykelsen av barnet.
  •  
  • Bruke frykt og trusler for å kontrollere barnet.
  •  
  • Ignorerer eller forsømmer barnets grunnleggende behov.
  •  
  • Tvinge barnet til å gjøre noe som er galt eller usunt.
  •  
  • Nekter å vise kjærlighet, ømhet og hengivenhet til barnet ditt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke straff barnets nysgjerrighet. Barn er nysgjerrige av naturen; de lærer ved å samhandle med verden rundt dem. Hvis det er mulig, unngå å straffe barnet ditt for forsømmelser som skyldes ærlig nysgjerrighet. Å straffe et barn for noe de ikke engang visste var feil kunne få dem til å være redd for nye erfaringer i det lange løp, eller til og med gjøre den dårlige oppførelsen enda mer spennende.  
    
  • Det ville være f.eks. straffe barnet hans for å spørre vennene sine om sex, det er bedre å sitte ned med ham, svare på spørsmålene hans og forklare hvorfor det ikke er en god ide å stille sine venner offentligheten om visse seksuelle forhold. Å forkynne henne uten forklaring vil nok bare gjøre henne enda mer nysgjerrig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Du bør være oppmerksom på farene som et vanskelig, altfor sterkt forhold holder. Det er veldig enkelt å gå for langt i jobben din med å disiplisere barnet ditt, men dette er noe du bør prøve å unngå. Forventer at barnet ditt møter urealistiske standarder og pålegger for høye straffer, kan kompromittere hans evne til å lede et lykkelig og sunt liv. Husk alltid at målet som foreldre er å få barnet ditt til det punktet hvor han eller hun i utgangspunktet kan utdanne seg selv og ikke plage barnet ditt til å leve akkurat det livet du vil ha.  
    
  • Det er også viktig å vite at altfor harde parenting metoder ofte er ineffektive som de frata barnet til muligheten til å få disiplin. Hvis et barn kontinuerlig reagerer på straffer og krav fra en altfor alvorlig forelder, vil de aldri lære å motivere seg selv.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Vær oppmerksom på farene ved svak, permissiv utdanning. På den annen side er det like enkelt (om ikke lettere) å gå for langt i den andre retningen. Unnlatelse av å håndheve straffen og la barnet ditt danse på nesen din, viser at de ikke oppfører seg bra eller jobber hardt for å få det de ønsker. Være vant til å gi inn i et overfølsomt barn eller stadig redde henne fra ubehagelige situasjoner kan også ødelegge hennes evne til å håndtere negative følelser på en moden måte. Kort sagt, dette skaper et bortskjemt barn.  
    
  • Igjen, denne typen oppdragelse skader faktisk barnet ditt i det lange løp. De fleste utdannelseseksperter er enige om at utdanning av et barn på en altfor kompatibel måte fører til at en voksen sliter med å finne tilfredshet i sitt liv og mangler et godt selvbilde.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Få hjelp fra utsiden for alvorlige atferdsproblemer. Uheldigvis er noen atferdsproblemer utenfor normale foreldre-metoder og krever profesjonell hjelp. Disse problemene kan (og bør ikke) håndteres med normal straff og disiplinære tiltak. De kan kreve medisinske løsninger, rådgivning eller en mentor som ikke er forelder. Her er bare en kort liste over problemer som krever profesjonell oppmerksomhet:  
    
  • Kriminalitet (shoplifting, hærverk, vold, etc.)
  •  
  • Stoffmisbruk
  •  
  • Andre avhengigheter (internett, kjønn, etc.)
  •  
  • Psykiske / Emosjonelle lidelser (Inlæringshemming, Depresjon, etc.)
  •  
  • Farlig oppførsel (søken etter risiko, road racing, etc.)
  •  
  • Sint eller voldelig utbrudd
  •  
         
 12.  
            

Tips .

    
   
 • Noen ganger mislykkes barn fordi de vil ha oppmerksomhet. Bli vant til å ignorere overfølsom utbrudd og bare ta hensyn til barnet når det oppfører seg bra, er noen ganger en god måte å oppmuntre barnet til å oppføre seg bedre.
 •  
             

Advarsler .

    
   
 • Husk at spankingen er ulovlig i 37 stater, inkludert noen stater i Europa, Afrika, Asia og Amerika. Mens spanking er røret i noen form lovlig i hver amerikansk stat, i mange stater, forårsaker vedvarende smerte eller skade med beltet eller andre ting anses barnmishandling.  
 •  
           Les mer... (16)      
Index populær:
Bestem om genetisk rådgivning er riktig for deg.

Vask klut bleier.

Dissuade barn fra rusmidler.

Forhindre blødning under graviditet.

Berolig et autistisk barn.

Kjøp en graviditetstest.

Gå ut av kofferten på en bil.

Etse en betongoverflate.

La din egen familie være.

Bake rusk.

Straffe hans barn riktig.

Ikke lenger krangler med søskenene dine.

Etter skilsmisse endre navnet.

Stopp å bekymre deg for noe som skjer med deg eller din familie.

Vanskelige beslutninger bidrar til beslutningstreet.

Skjul at du peed i buksene dine.

Mulberries tørker tre enkle metoder.

Sprekk en kombinasjonslås.

Fortell foreldrene dine om at du er gravid.

Spar penger i en ung alder.

Går gravid raskt.