Home \ index
 

Lagre og forbedre ekteskap.

 

Om du har problemer med ekteskapet ditt eller bare ønsker å gjøre ekteskapet ditt så godt som mulig, vil wikiHow hjelpe deg. Start med trinn 1 og sett på veien til ekte ekteskapelig lykke.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Lag et solid fundament  ,

    
   
 1.            1      Lag positive erfaringer med hverandre. I gjennomsnitt kan glade par telle 20 positiver for hvert negativt aspekt av deres forhold. Selvfølgelig kan antall positive aspekter noen ganger være lavere hvis du må løse konflikter - det skjer nå og da - men de gode aspektene bør generelt seire. 
    
  • Disse positive erfaringene trenger ikke å være noe som en stor ferie eller en utrolig romantisk gestus. Det er nok hvis du kommuniserer med hverandre på forskjellige nivåer, at du elsker hverandre - fra store bevegelser til den raske "Jeg elsker deg". Dette vil gjøre din partner anerkjent og elsket. Hvis du avstår fra disse små uttrykk for kjærlighet i hverdagen, så fører dette raskt til katastrofe.
  •  
  • Det er bra hvis du tar deg tid til bevisst å oppleve vakre og gode øyeblikk som sådan. Mennesker har en vane med å huske de dårlige tingene. Hvis du tar deg tid til å være klar over og sette pris på de gode øyeblikkene, kan du huske det sammen senere.
  •  
  • La hverandre små minner om din kjærlighet til hverandre. Dette kan være et lite stykke papir i den andre lommeboken, eller en sexy e-post i mellom. Be partneren din om å spise eller tilby å gjøre en husarbeid for deg som de ikke liker å gjøre. Alt høres litt for enkelt til å jobbe, men de er viktige ting som kan binde deg nærmere.
  •  
         
 2.  
 3.      2      Bli bedre kjent med hverandre. Bruk tid til å bli bedre kjent med deg igjen. Mange tror at de kjenner partneren sin ute etter flere år. Men det er ikke sant. Det er fortsatt mye å oppdage fra hverandre. Snakk om hva du gjør, hva du liker, hva dine mål er, og hva du vil for fremtiden. 
    
  • Spør hverandre åpne spørsmål. Du kan for eksempel på Internett etter 36 spørsmål fra psykologen Arthur Aron, med hvem man etter hvert kan bli forelsket i noen. Disse spørsmålene kan du spørre hverandre og lære mer om hverandre. Søk på Internett eller i et bibliotek for videre forslag til diskusjoner.
  •  
  • Vær oppmerksom på hva partneren sier. Bedre kommunikasjon er svært viktig for et godt forhold. Ikke bare må du lytte til hva partneren sier, du må også lære å høre de tingene partneren din ikke sier i ord. Kroppsspråket og reaksjonen til forskjellige situasjoner sier så mye som ord. Ofte er det vanskelig å uttrykke noe klart, enten fordi vi ikke kan si det tydelig, eller fordi vi tror vi ikke skal gjøre det (noe som ofte er riktig). Hjelp din partner ved å gjenkjenne signaler og lese mellom linjene. Hvis du lurer på hvorfor partneren din ikke vil gå til familien til jul, kan du kanskje forstå bedre om du har lyttet før og vet at partneren din var i strid med sykepleieren på telefonen om dagen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bli en bedre elsker. Bedre sex har definitivt aldri skadet noen. Ekteskap kan bare bli bedre hvis begge er seksuelt oppfylt i det. Dette betyr ikke nødvendigvis bare å ha mer sex, men det kan bety at du nyter sexet du har mer intenst. Prøv det! 
    
  • Vær åpen og ikke dømmende når du snakker om sex. Selv om det kan være et veldig pinlig tema, bør partneren din vite at du vil vite hva hans fantasier er og hva som slår dem på.
  •  
  • Det har vist seg at par som er ivrige etter å møte partnerens behov, også har seksualitet, selv om de selv ikke trenger det partneren ønsker. Dette er relatert til den felles seksuelle kraften.
  •  
  • Utforsk ting sammen. Snakk om fantasiene dine, prøv en ny teknikk eller et nytt leketøy. Se på filmer eller les erotiske historier sammen. Husk at sex er en delt opplevelse som vil tilfredsstille begge dere.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Overvinne den daglige rutinen  ,

    
   
 1.             1      Delta i livet til den andre. Finnes ikke bare i samme hus og bor side ved side. Finn ut hva din partner gjør på jobben og på fritiden. Støtt ham og se om du kan delta i noe. 
    
  • Seksuell intimitet lider først og fremst når dere begge er for opptatt. Hvis du har inntrykk av at du ikke lenger har intimiteten i sengen som du ellers ville ha, så prøv å skape tid for sexet ditt i din dagbok. Det høres veldig uromantisk ut, men i USA sier 80% av parene i kalenderen når de har sex. Så det er noe å se frem til.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Innfør ritualer i forholdet ditt. Ritualer er viktige for å opprettholde følelsen av et dypt, familieforhold. Ritualer trenger ikke å være tvang, men de burde være pålitelige og bindende, og de burde være hellige for deg. De skal bare flyttes i nødstilfeller. 
    
  • Gi din partner et kyss og klem ham på slutten av en arbeidsdag og spør ham hvordan hans dag var. Si noe fint, noe som gjør at din partner føler seg verdsatt og elsket: "Det er alltid så fint når du plukker meg opp fra jobb." Eller: "Veldig hyggelig at du tok vare på middagen."
  •  
  • Gjør nye, spennende ting. Når to personer blir kjent med hverandre, gjør de vanligvis mange nye og interessante ting. Du bør også gjøre det. Hvorfor stoppet du det? Så start igjen. Gå til steder eller hendelser som du vanligvis ikke går til. Prøv noe nytt, alt det du alltid har ønsket å prøve. Dette vil bringe nytt liv i forholdet ditt og få deg til å føle deg ung, fri og forelsket igjen.
  •  
  • Lag en avtale. Feire bryllupsdagen og dine viktige dager sammen. Dette er viktig for å holde forholdet sunt. Og det gir deg tid til å knytte deg sammen igjen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn en ny hobby. Å finne noe du liker begge gir deg verdifull og avslappet tid sammen. Gjør noe som ellers er bra, som sport eller spill som bare er morsomme, og så ha det gøy sammen.       
 6.  
 7.             4      Innfør "Første dato februar". Gjør deg tid til å bli forelsket i hverandre igjen. Se hvordan du har forandret seg som mennesker, hvor livet ditt har tatt deg, og tenk på hva du vil ha for fremtiden. Tilbring noen uker oppførsel som om du nettopp hadde møtt for første gang. Du vil bli overrasket over hvor mye dette kan hjelpe ekteskapet ditt. 
    
  • Selvfølgelig trenger det ikke å være februar. Man bør ikke bare gi blomster på Valentinsdag. Gjør hva som er bra for deg!
  •  
         
 8.  
 9.             5      Spill spill. Brettspill er tilbake i og veldig populært. De kan være en måte å ha det gøy sammen og koble dypere sammen med partneren. Det er klassikerne (Scrabble, Monopol), men også mange nye spill. Finn en sammen som interesserer deg begge deler og lær den sammen. 
    
  • Selvfølgelig trenger du ikke å spille alene. Ta med vennene dine sammen en gang i uken eller en gang i måneden for en spillnatt!
  •  
         
 10.  
 11.             6      Lag en kveld ute. Ta dine felles venner og gå ut sammen, til middag, i filmene eller hva du liker. Å ha det gøy sammen og gjøre noe sammen, vil fornye og fornye ditt forhold. Selvfølgelig kan og bør du gjøre noe separat med hver av dine egne venner.       
 12.  
 13.             7      Les en bok sammen. Les en bok sammen, dele den samme boken samtidig, eller del den samme boken. Dette vil gi deg noe å snakke om og åpne samtale muligheter som du ellers ikke ville ha. Du kan lese bøker om aktuelle saker, foreldre råd, historie eller bare romaner. 
    
  • Hvis du foretrekker å se filmer, kan du se favorittfilmene dine sammen. Du kan snakke om det, eller om en serie som dere begge liker å se på.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Lag noe kreativt sammen. Dette kan være en danseklasse, lære å spille instrumenter - helst de som utfyller hverandre - tegning eller maleri. Dette gir deg ikke bare muligheten til å gjøre noe sammen, men gir også et kreativt felt for å oppdage nye ting. Og lære og mestre noe nytt vil gjøre deg stolt, enten på deg selv eller på din partner.       
 16.  
 17.             9      Gjør turer. Reis sammen hvis du kan. Det trenger ikke engang å være i utlandet, du vil bli overrasket over hvor mange opplevelser du kan oppleve i din egen hage. Alt som lokker deg ut av huset er bra. Dette skaper nye delte opplevelser som vil koble deg til.       
 18.  
 19.             10      Koker hverandre. Vend om til å lage et godt måltid for hverandre. Hvis du er begge dårlige kokker, besøk en matlagingskurs eller se på nettet for instruksjoner. Også på wikiHow er det mange matlagingrecept og instruksjoner for gode måltider. Ikke bare gjør partnerens takknemlighet ved å lage et forsøk på å lage noe godt for ham, det er også en god arbeidsdeling (tross alt må du spise, og noen må lage den, ikke sant?).       
 20.  
             

    3      Kommuniser riktig  ,

    
   
 1.             1      Lær å håndtere konflikter. Konflikter er normale i et forhold. Du kan også bringe deg nærmere hverandre ved å lære noe og ha en bedre situasjon til slutt enn du trenger å vite når en konflikt oppstår, da må du lære å håndtere det ordentlig uten at konflikten eskalerer. 
    
  • Ikke snakk når du er lei deg. Hold deg rolig. Hvis du må argumentere med partneren din, ikke velg et øyeblikk når dere begge kommer til å freak ut helt. Rolig ned, vent til det er et stille øyeblikk å heve et kritisk tema.
  •  
  • Ta en pause og respekter dine partneres behov. Enhver av dere kan si at han trenger en pause når du har lyst til det. Det er viktig at du opptrer med respekt for den andre. Snarere enn å si noe som "Jeg kan ikke snakke med deg når du er så," snakk om dine følelser og fortelle hverandre at emnet er viktig og at du vil snakke om det senere. For eksempel: "Jeg er veldig opprørt og trenger litt tid til å sortere ut mine tanker, og jeg synes det er et viktig tema, så la oss snakke om det om en time hvis jeg har roet meg litt." På den måten vet partneren at du ikke prøver å unngå situasjonen. Hvis partneren din ber om tid, respekterer du det. Ikke prøv å legge press på ham.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Del dine behov. Det er viktig at du uttrykker dine tanker og følelser språklig i stedet for bare å kommunisere dem gjennom blomsten. Du kan ikke forvente at partneren din skal lese tankene dine. Han er ikke en clairvoyant - og du er heller ikke! 
    
  • Ikke vær sarkastisk eller anklager når du kommuniserer dine behov. Bruk ego uttalelser: "Jeg føler meg ensom i det siste fordi vi tilbringer så liten tid sammen, og hvis vi ikke har den forbindelsen, føler jeg meg ikke lenger viktig, og det gjør meg trist."
  •  
  • Når du har kommunisert dine behov, be partneren din om å gjøre det samme. Dette bør ikke være en ensidig samtale. Spør ham: "Hva tror du?" eller "Hvordan går det?"
  •  
  • Kanskje det er noe du begge trenger, og visste ikke engang at du hadde denne tingen til felles. Eller kanskje dere begge har et behov som ikke kan oppfylles.
  •  
  • Ikke vær voldelig. La det være, hvile. Ikke hold partneren din fra å gjøre det han gjorde i sommer. Det var da. Det var et annet problem. Og for å hånme en slik partner for partneren, vil han umiddelbart øke ham mot deg. Ingen oppfølging. Du er i samme lag! Glem det aldri.
  •  
  • En ukentlig konfliktsamtale kan være svært nyttig. Dette er rammen hvor du både kan si hva du mangler, hvordan du er, og hvordan du behandler hverandre åpent og respektfullt.
  •  
  • Finn riktig tid og sted. Det vil ikke alltid være mulig å finne den perfekte tid og sted, men du bør prøve å unngå så mye forstyrrelse som mulig. Hvis en av dere er utmattet eller har knapt tid til å delta i en samtale, bør du ikke klippe for dypt et emne.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Adress hvert problem enkeltvis. Hvis partneren din bringer opp noe han ser som et problem, må du ikke slå bordene og si "Ja, jeg kunne... Men i går... gjorde du...." Med mindre problemene er direkte hver sammenkoblet for å klargjøre bare ett problem om gangen, skille fra andre som ikke har noe med det å gjøre. 
    
  • Hvis du vil kommunisere noe, overbelast ikke partneren din med klager. Fokuser på en ting. På denne måten ser du også muligheten for at du kan løse dine problemer.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Unngå beskyldninger. Et argument starter vanligvis når en partner eskalerer en (liten) konflikt ved å gjøre kritiske eller støtende kommentarer eller velge en aggressiv nøkkel. Bring problemer objektivt og uten skyld på bordet. 
    
  • Faktisk, "Ingen fornærmelser" burde være regelen. Forfølgelser bare gjøre ting verre, aldri bedre, og forbanne partneren din er det første skrittet på veien til skilsmisse.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Løser konflikter med en gang. Det er viktig at du er oppmerksom på konfliktene dine. Å se hvordan og når de utvikler seg, kan du løse dem raskere og bedre, før de eskalerer og du gjør vondt til hverandre. 
    
  • Vær oppmerksom på hva som fungerer for deg. Hvert par er annerledes og konfliktene må løse hvert par på sin egen måte.
  •  
  • Humor er en god måte å sette sinne og sinne i perspektiv og gjøre det til noe positivt. Men vær forsiktig med sarkastisk humor. Han gjør det vanligvis verre.
  •  
  • Bekreftelse betyr at du anerkjenner og forstår hva partneren din har problemer med. Du trenger ikke helt enig eller helt forstår nøyaktig hva problemet er i hver eneste detalj. Alt du trenger å gjøre er å bekrefte til partneren at du forstår hvorfor han følte måten han sa det øyeblikket. For eksempel kan du si: "Det er forståelig for meg at du følte meg uviktig når jeg ikke kysset deg god natt den andre dagen." Du trenger ikke å være enig med partneren din. Du anerkjenner bare at han følte den måten. På den måten kan partneren din eller du føler deg verdsatt, selv i en tvist.
  •  
  • Be om en gjentakelse. Hvis partneren din uttrykker smerte for deg, kan du be ham om å si det samme med andre ord uten å skade deg. Ikke bli sint, bare si: "Det gjør vondt når du setter det på den måten, kan du si det igjen?"
  •  
  • Ta ansvar. Hvis du gjør noe galt, bekjenner det, og livet fortsetter. Hvis du misforstått noe, innrøm det. Hvis du har en følelse eller en mening, stå ved den. Ikke vær indirekte aggressiv og si at moren din mener at din partner bruker for lite tid hjemme. Fortell partneren din hva du synes. Det gjør diskusjonen mye mer produktiv.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Godta at noen ting ikke vil endre seg. Hvis du alltid argumenterer for det samme, kan det være fordi du argumenterer for karaktertrekk som bare ikke vil endre seg. For eksempel, hvis du er ekstrovert og liker å gå ut, men partneren din liker å bli hjemme, så vil du argumentere for det samme emnet hver helg. For å løse denne konflikten må du kultivere en ny, forskjellig og mer fleksibel måte å håndtere dette problemet på. 
    
  • Ikke ta alt så personlig. En grunn til at partneren din teaser deg så mye, kan være at du tar alt for personlig, selv om det ikke er ment å være den måten. Hvis partneren din ikke liker ferie, kan du ta det personlig og tenke, "Hvis han virkelig elsket meg, så ville han gå på ferie med meg." Denne ideen er urettferdig mot dere begge. På den måten blir du skadd uten at partneren din vil skade deg, og du kan begynne å føle deg ansvarlig eller skyldig i noe som ikke har noe å gjøre med deg.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Still spørsmål. Og lytt til partneren din. Når partneren din snakker og du har vært sammen i lang tid, skjer det ofte at du bare skjuler partneren fordi du tror du allerede kjenner den andre. Dette er en destruktiv vane og vil skade forholdet over tid. Hør virkelig og tenk på hva partneren sier. 
    
  • Stopp tenkning i kategoriene "riktig" og "feil". Alle har sin personlige holdning til ting. Vær nysgjerrig på hva partneren tenker på noe. Det kan være veldig interessant hva han har å si. Lytt til hverandre, ellers vil du snart stå stille.
  •  
  • Spørsmål er også gode for å praktisere aktiv lytning. Spør om du ikke forstår noe, hva partneren din prøver å forklare for deg. Eller spør om du forsto noe riktig ved å gjenta det slik du forstod det slik at det ikke er noen misforståelser.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Lær å gjøre kompromisser. Mange mennesker oppfatter et kompromiss som en situasjon der de mister og andre vinner. Et kompromiss er den viktigste måten å lede et godt ekteskap på. Et kompromiss er søket etter en felles startposisjon. Det er nødvendig å gjenkjenne og løse problemer. Du trenger ikke å gi opp dine elskede hobbyer eller gjøre virkelig store ofre. Finn ut hva du to kan leve med og hva du vil holde fast ved. 
    
  • Den amerikanske psykologen dr. John Gottman anbefaler at hver partner tegner to sirkler, den ene i den andre. I den mindre sirkelen er skrevet de tingene du virkelig trenger. Disse er viktige behov uten hvilken en ikke kan leve. Skriv i større sirkel de tingene du kan gjøre uten.
  •  
  • Vis hverandre dine kretser. Finn ut hvor sirklene overlapper. Her finner du kompromisser.
  •  
  • Snakk om dine omsettelige og ikke-omsettelige behov. Så du kan finne ut hvorfor den andre personen ikke vil gi avkald på noe, eller hvorfor en ting er så viktig for dere selv. Du kan også legge merke til at noen ting ikke er like viktige som du trodde.  
  •  
         
 16.  
 17.             9      Snakk om et eksempel. Du kan øve på å snakke om et emne. La oss si at du vil tilbringe ferien i fred etter frivillig arbeid. Din partner ønsker å gå på ferie. Det er en stor forskjell i interesser, men problemet er oppløselig. Prøv å snakke om det og se hvor godt du kan kommunisere for å finne en god løsning for begge.  
    
  • Når samtalen begynner med å si at du nærmer deg partneren din og sier at du vil ha en samtale for å finne ut hvor du begge står: "Det ser ut til at vi har forskjellige synspunkter, og la oss snakke om hvorfor vi er begge tror det. "
  •  
  • Spør partneren din om å stille spørsmål om dine synspunkter. Din partner kan stille åpne spørsmål. Han burde spørre deg hvorfor du virkelig vil gjøre prosjektet fra eksempelet og hva som er så viktig for deg. Så han kan også øve aktiv lytting. Til slutt kan han si hva han vet om årsakene dine.
  •  
  • Spør din partner nå om hans grunner og ideer. Hvorfor vil han gå på ferie? Spør også åpne spørsmål og bruk aktiv lytting.
  •  
  • Hvis du begge vet hvorfor den andre personen tenker på hva han mener, prøv å finne et kompromiss. Det betyr ikke at du enten gjør en ting eller den andre, så absolutt må en av dere gå tilbake. Det viktige ved denne øvelsen er at du diskuterer med hverandre for å finne en løsning, og at partneren din vet at du er der for ham, og omvendt.
  •  
         
 18.  
             

    4      Samarbeider som et lag  ,

    
   
 1.             1      Fungerer sammen og setter opp regler. Å ha noen grunnleggende regler kan forhindre problemer når de oppstår. Diskuter i fred om hvordan du vil takle problemer. Det er alltid problemer. Enig på hvor og med hvem du vil tilbringe ferien, hvem tar vare på rengjøring og shopping osv. For å klargjøre disse daglige spørsmålene i prinsippet og løse hypotetiske problemer før de oppstår, lar deg forstå hvordan partneren reagerer på problemer, som han behandler dem og forhindrer at du utilsiktet bryter et gjerde over bagateller. 
    
  • Husarbeidene er et spesielt sårt punkt i forhold. Studier har vist at kvinner i heteroseksuelle relasjoner står for 67% av husarbeidet og 91% av måltidspreparatet i USA. Snakk om det for å skape en rettferdig arbeidsdeling.
  •  
  • Par som deler disse oppgavene har vist seg å være lykkeligere. Det kan skyldes at arbeidsdeling gjør at de føler seg mer som de er et lag.
  •  
  • Arbeidsdeling bør ses som samarbeid. Bestemmer hvem som kan gjøre det beste for sine evner, preferanser og tid. Du kan også skifte på ting du ikke liker å gjøre. Så ingen føler seg urettferdig behandlet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Former en lukket front. Spesielt hvis du har barn. Diskuter saker og bestem hvordan du oppfører deg slik at du kan handle sammen med en beslutning. Å føle at partneren kan velge å endre eller overstyre deg i det offentlige fører til problemer i forholdet. 
    
  • For eksempel, hvis din datter spør deg om hun kan gå på en fest, og du to ikke er enige, så si klart, "Far og jeg vil diskutere dette og deretter bestemme. Vi forteller deg da. "
  •  
         
 4.  
 5.             3      Bruk tid alene. Det er viktig å huske at til tross for ekteskap er du og fortsatt to individuelle personer. Å være i stand til å reflektere over seg selv og ens egne ønsker er viktig. Gi hverandre friheten til å gjøre det. 
    
  • For foreldre betyr dette at du bør skifte seg og ta vare på barna, slik at partneren noen ganger har en pause.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Penger problemer. Pengeproblemer er en av de vanligste årsakene til skilsmisse. Hold familieutgifter under kontroll og samarbeide med partneren din om de grunnleggende reglene for hvordan du håndterer penger. Så penger vil egentlig ikke være et poeng av kontrovers, og du vil få færre problemer i forholdet. 
    
  • Tvister om penger er ikke begrenset til en bestemt inntektsklasse. Alt avhenger av hvordan du kommuniserer om penger, uansett om du er enig i det eller om du argumenterer for det.
  •  
         
 8.  
             

    5      Håndtering av problemer  ,

    
   
 1.             1      Finn hjelp hvis du trenger en. Ekteskapsrådgivning kan være veldig bra. Noen ganger hjelper de, men noen ganger ikke. Men hvis alt ikke hjelper og du ikke kan være enig på egenhånd, kan det være nyttig å få hjelp fra utsiden. Men sørg for at det er en kvalifisert konsulent fra ditt område. Mange tilbyr rådgivning og vil bare tjene penger med løfteloven, selv om de ikke har erfaring eller kvalifikasjoner. Hvis du merker noen av de følgende symptomene med deg, kan rådgivning være nyttig: 
    
  • Kritikk. Kritikk er et personlig angrep på den andre og hans person. Disse inkluderer setninger som, "Du gjør alltid det galt." Rådgivning kan hjelpe deg med å uttrykke dine bekymringer mer hensynsfullt.
  •  
  • Defensiv. Disse inkluderer anger ("Hva tror du!.."), motangrep ("Når jeg er som min mor, så er du så ille som din far") og whining ("Jeg kan ikke hjelpe det!"). Motparten til defensiv er innsikt ("Jeg forstår hvorfor du ser det på den måten.").
  •  
  • forakt. Forakt er misbruk og har ikke mistet noe i et godt forhold. Øyevalser, latterliggjøring, fornærmelser og nedleggelse er absolutt forholdsmord. I stedet bør du feire kjærlighet og takknemlighet.
  •  
  • Vegger. Dette skjer når noen slutter å lytte eller reagerer fordi han er overveldet av anklager eller fordi han er så full av adrenalin at han ikke kan reagere. Her, også, hjelper et råd til å gjennomføre en tvist slik at begge parter kan lytte og lære.
  •  
  • Mange profesjonelle rådgivere eller terapeuter tilbyr parterapi og parrådgivning. Men sørg for at det er en kvalifisert rådgiver eller terapeut.
  •  
  • Seminarer og helgverksteder kan være dyre, men de kan spille en viktig rolle i å innføre nye atferd. Ikke forvent for mye fra en helg. Du må fortsette å jobbe med deg og ditt forhold hjemme.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Søk hjelp til å håndtere et traume. Bare nå begynner forskning å forstå hvor mye et traume kan påvirke et ekteskap. Et ubearbeidet traume kan gjøre konflikter mye sterkere enn de normalt ville være. Søk hjelp til å jobbe med traumer. 
    
  • PTSD kan være en stor byrde på ekteskap, spesielt etter militære oppdrag fra en partner.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Finn hjelp med avhengigheter. Alkoholisme, gamblingavhengighet og narkotikamisbruk går ikke bra med et godt ekteskap. En avhengighet blir mer og mer intens over tid. Søk hjelp, helst medisinsk og rådgivende. 
    
  • Hvis partnerens avhengighet truer deg og / eller barna dine, ikke nøl med å ta deg til sikkerhet. Ikke la en dårlig samvittighet overbevise partneren din bare fordi du beskytter deg selv (og kanskje barna dine).
  •  
  • Det er mange organisasjoner som tilbyr hjelp til familiemedlemmer av narkomane. Søk på Internett i Tyskland for "avhengighetshjelpsforeldre..... (ditt bosted)". Du vil også finne hjelp i ditt område.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gjenkjenn misbruk. Hvis partneren din misbruker deg, vil rådene i denne artikkelen hjelpe deg litt. Du er ikke skylden for overgrepet! Det er følelsesmessig misbruk, psykisk overgrep og fysisk overgrep. 
    
  • Ring en betrodd person eller en hotline for voldsofre, for eksempel telefonvelferd i Tyskland. Hvis partneren din hele tiden ser på deg hjemme, kan du prøve å snakke på telefonen i et bibliotek eller et annet sikkert sted.
  •  
  • Telefonstøtte kan nås på (0800) 111 0 111 eller (0800) 111 0 222.
  •  
  • Husholdningsvold oppstår i homofile forhold, samt heteroseksuelle relasjoner.
  •  
         
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Index populær:
Overlev virkningen av en superkomet på jorden.

Ignorer broren din eller søsteren.

Forhindre sjokk ved elektrostatisk utladning.

Finn Instagram Influencers.

Tegn en hamburger i Adobe Illustrator.

Send meldinger sikkert.

Mulberries tørker tre enkle metoder.

Oppmuntre barn til å leke ute.

Få din mann til å savne deg.

Kast et skadet amerikansk flagg riktig ut.

Hvordan overtale foreldrene dine til å ta et A1 førerkort.

Sett en Timex ekspedisjon.

Hva du trenger å gjøre for å få et forslag fra din venn.

Forbered deg på graviditet på over 40 år.

Ikke kaster opp når det er full.

Behandle et drømmende monster riktig.

Last ned YouTube Channel.

Hjelp en person som er diagnostisert med kreft.

Oppfordre kona til å gå tilbake til jobb.

Være politisk korrekt.

Irritere foreldrene dine.