Home \ index
 

Respektfull handel med en familie.

 

Respekterer familien din begynner å være høflig. Du må også lære å motsette seg og lytte til alle, selv om du er sint. Å være respektfull betyr også å være der for andre og vise at de er viktige for deg.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Å være høflig  ,

    
   
 1.            1      Si takk og takk. Du liker ikke noen som spør deg om noe, men ikke hyggelig samtidig. I en familiesituasjon glemmer du det lett og er ikke lenger fint. Husk å alltid si takk og unnskyld når det passer - til og med familiemedlemmer.       
 2.  
 3.             2      Se på tonen din. Dette trinnet går hånd i hånd med takk og takk. Ingen liker å bli bestilt rundt. Vær oppmerksom på tonen din når du snakker med et familiemedlem. 
    
  • I stedet for å si i en uhøflig tone, "Gi meg saften!", Bør du si, "Vil du gjerne gi meg saften?"
  •  
         
 4.  
 5.             3      Du er ansvarlig for å ta bort skitten din. Å være respektfull og høflig betyr også at du ikke vil forlate noen muck. Hvis noen andre renser for deg, respekterer du ikke sin tid. Rengjør leker og gjenstander og kast skitne klær i vasken. Rengjør etter deg på badet og gjør din del av gjøremålene.                  
 6.  
             

    2      Motsiger  ,

    
   
 1.             1      Snakk om dine følelser i stedet for å klandre dem. Start setninger med "jeg" hvis du motsiger, snarere enn "deg". Hvis du er sint at søsteren din alltid opptar på badet, så snakk om hvordan det føles, i stedet for å klandre henne.  
    For eksempel, si: "Jeg føler meg ikke respektert hvis jeg ikke har nok tid på badet, for da kan jeg ikke fullføre. Jeg føler meg uforberedt for dagen."    
  • "I" setninger signaliserer en mildere tone. Den andre personen forstår hvorfor du er opprørt uten å peke med fingeren, hvorpå alle vil ta defensiv holdning.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Ta et dypt pust. Alle blir litt oppvarmet når de blir sint. Problemet er at du ikke lenger tenker klart og sier ting du senere angre. Når du innser at dine følelser er i ferd med å få overhånden, ta et øyeblikk å komme ned. Konsentrere deg om pusten din i noen minutter eller telle til du føler deg rolig igjen.        
 4.  
 5.             3      Fortsetter på emnet. Fortell ikke en annen person ting fra tidligere tvister. Ikke påminn henne om den siste gangen hun sa eller gjorde noe galt. Det gjør bare følelsene koker opp og hjelper ikke her.        
 6.  
 7.             4      Lytt til hva den andre personen har å si. I en tvist vil man ofte bare klargjøre sitt synspunkt, fordi man ser ham som den rette. Ta også tid til å høre hva andre har å si. Selv om du opprettholder ditt synspunkt, viser du respekt for den andre personen fordi du gir troverdighet og tid til ditt synspunkt.  
    
  • Lytting betyr egentlig å tenke på hva den andre personen har å si. Ikke bare sitte der og tenk på det.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Ikke skrik. Skriking skremmer barn og får dem til å skrike i stedet for å snakke om hva som presser dem. Hvis du scolder en voksen, er det skummelt, som slår ham av, noe som betyr at han ikke hører på deg lenger.        
 10.  
 11.             6      Være åpen for å forandre deg. Den andre personen kan noen ganger være riktig, enten du er forelder, ektefelle, barn eller søsken. Vær forberedt på å forandre deg når du innser at du har feil.  
    
  • Du må også være villig til å innrømme at du har gjort en feil. Noen ganger gjør du en feil og må be om unnskyldning for det. For eksempel, si: "Jeg vet nå at jeg hadde feil, jeg ber deg med rette for feilen jeg laget."  
  •  
         
 12.  
             

    3      Vis at du bryr deg  ,

    
   
 1.             1      Vær tilstede når du snakker. Lytt til hva den andre personen har å si. Du kan fysisk vise din tilstedeværelse ved å forstyrre det du gjør. Se personen i øyet. La personen uttale seg og ikke avbryte før hun er ferdig.        
 2.  
 3.             2      Tilbring tid sammen. Du kan vise den andre personen hun bryr seg om deg, ved å gi henne din tid. Se en film sammen eller lag sammen. Gjør noe spesielt. Det spiller ingen rolle hva du gjør, så lenge du tar deg tid til å nyte den andres nærvær.        
 4.  
 5.             3      Støt familiemedlemmene i deres interesse. Alle trenger en slags hobby, og hvert familiemedlem har ofte en annen. Still spørsmål om hobbiene til familiemedlemmene dine regelmessig og gå til viktige hendelser som dansopptredener eller baseballspill.       
 6.  
 7.             4      Komfort når noen er trist. Ta trøst når du innser at et annet familiemedlem er trist. Du kan lytte til hans bekymringer og forsøke å hjelpe deg hvor du kan.       
 8.  
             

    4      Respekt Behandle barna  ,

    
   
 1.             1      Lær kjærlighetens språk av dine familiemedlemmer. "Languages ​​of Love" er Gary Chapmans uttrykk for å beskrive hvordan folk oppfatter kjærlighet. Ulike mennesker trenger forskjellige handlinger for å føle kjærligheten til andre. På hans hjemmeside 5lovelanguages.com kan du gjøre en quiz for å finne ut hvilket språk kjærlighet familiemedlemmene dine snakker om.  
    
  • Å vite hverandres kjærlighets språk hjelper deg bedre å uttrykke din kjærlighet til dem.
  •  
  • For eksempel er et kjærlighets språk basert på ros og anerkjennelse. En person trenger verbal oppmuntring til å føle seg elsket. Et annet språk er preget av hjelpsomhet. En person føler seg elsket når den andre gjør noe for dem.  
  •  
  • Det tredje kjærlighetsspråket uttrykkes gjennom gaver som kommer fra hjertet. Små gaver fra hjertet gir denne personen følelsen av å bli elsket. Den fjerde har å gjøre med sammenhold, så bare tid for denne personen. Når du tilbringer tid sammen, føler personen seg elsket. Den siste har å gjøre med ømhet. Kjærlighet er uttrykt gjennom klemmer, kyss og kjærlig berøring.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Oppmuntre barn. Barn lærer først å være høflig og spør respektfullt. Fremme oppførsel når barnet ditt spør høflig om noe.  
    
  • Lov målrettet og spesifikk. For eksempel, hvis barnet ditt høflig spør om de kan stå opp for et øyeblikk, i stedet for å bare komme seg opp fra bordet, si, "Takk for at du spør så pent og viser gode manerer."
  •  
  • Vis også takknemlighet for hardt arbeid, ikke bare for sluttresultatet. Si at du er stolt av ditt barn på grunn av det harde arbeidet, om det vinner eller taper tennisspillet.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Respekter personvern. Barnet ditt legger til slutt grenser til personvernet hans. Når det blir så uavhengig, bør du respektere dette med så mange reservasjoner som mulig. For eksempel, hvis barnet ditt fortsatt er ganske ung, må du kanskje være på badet mens det er bading. Du kan håndtere noe annet slik at barnet ikke føler at hele oppmerksomheten er fokusert på ham.  
    
  • Påminn barnet ditt om at du eller legen må av og til undersøke kroppen for å sikre at den er sunn.  
  •  
  • Mange barn vil ha privatliv fra grunnskolen. Pass på at alt er greit hvis barnet ditt er veldig skamfull over kroppen sin. Dette kan være et tegn på seksuelt misbruk.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Sett grenser til barnet ditt. Grenser er gode for barn, fordi de lærer sine grenser. I begynnelsen ser barnet ditt ikke som et tegn på respekt, men grenser hjelper ham til å bli en positiv, medvirkende voksen.  
    
  • Planlegge og ikke sett barnets grenser under usikre forhold. Du må allerede vite hvilken regel du skal introdusere før du introduserer det, og barnet ditt trenger å vite at det ikke har noen spillerom. For eksempel, ikke spør et spørsmål, men si: "Vennligst rengjør rommet ditt før du går ut." Ikke si, "Kan du rydde opp rommet ditt før du går ut?" Du trenger ikke å uttrykke deg hardt. En nøytral tone er enda bedre fordi du ikke skremmer barnet ditt slik.  
  •  
  • Oppmuntre hjelpsomhet med glede. Barn elsker morsomme stemmer og vitser. Så la gaffelen danse hvis du vil at barnet skal spise eller la tannbørsten snakke med ham.  
  •  
         
 8.  
 9.             5      Lær og lær strategier for tilnærming. Hvis du ikke får hodet ditt gjennom, må du lære å komme sammen uten å skrike. Du kan bruke avslappeteknikker, for eksempel en meditasjons-CD. Alternativt kan du uttrykke deg kreativt, for eksempel ved å tegne, male eller fargelegge.  
    
  • Du kan også hjelpe barna å snakke om deres følelser. Du kan gjøre det visuelt, for eksempel ved å uttrykke forskjellige ansikter. La barnet peke på ansiktet som representerer hans følelse. La det da snakke om hvordan dette handler om situasjonen. Still spørsmål som, "Hvordan har du det akkurat nå, kan du påpeke ansiktet du føler deg, hvorfor føler du den måten?"  
  •  
         
 10.  
           Les mer... (24)      
Index populær:
Bare fyll salt og peppermøllen.

Se om du har vannretensjon.

Forbered kroppen din for graviditet.

Spør kjærestenes foreldre for datterens hånd.

Slip en glideknute.

Oppfordre en ung til å søke jobb.

Vask klut bleier.

Vanskelige tenåringer håndterer.

Ta vare på babyens tenner.

Unngå vold i hjemmet.

Lag et spesielt papirplan.

.

Skriv en roman om tre dager.

Bygg et piknikbord.

Lag en deodorantpinne.

Gjenkjenne graviditet i uregelmessig periode.

Finn ut om du er rammet av Asperger syndrom.

Bli kvitt en svetteboks.

Påfør en varmepute under graviditet.

Ta tak i humørsvingninger av en tenåring.

Fjern flytende latex.