Home \ index
 

sørg.

 

Tap er en av de vanskeligste situasjonene man må gå gjennom i livet. Uansett om du har mistet en elsket, et viktig forhold er avsluttet, eller en stor forandring har kommet inn i livet ditt, vil du sørge. Sorg er følelsesmessig distressende, men når du vet hvordan det er følelsen av sorg og hvordan du klarer det, blir den ubårlig vanskelige tiden i livet litt enklere.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forstå sorg  ,

    
   
 1.            1      Gjenkjenne at alle griner annerledes. Ingen vil sørge akkurat som deg. Hvis du finner ut at du reagerer helt annerledes enn andre mennesker, så er det greit. Tillat deg å sørge på din egen måte og godta smerten din. Det er ingen typisk tap, og derfor er det ingen typisk reaksjon på tap.       
 2.  
 3.             2      Forstå at faser av sorg ikke er konkrete. De ulike dødsfasene nevnt i denne artikkelen er basert på studier av psykiater Elisabeth Kübler-Ross i 1969. Siden da har mange flere psykiatere og leger behandlet faser av sorg. Det antas at det er fem faser: fornektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept. Noen mennesker går gjennom to eller tre faser samtidig, mens andre ikke går gjennom noen faser i det hele tatt. Mourning er en veldig individuell opplevelse - denne artikkelen prøver bare å gi en veiledning om hvordan sorg kan gå.        
 4.  
 5.             3      Det er ingen tidsramme for sorg. Sorg vil følge deg i uker eller måneder, noen ganger til og med år. Det er viktig å vite at noen dager er bedre enn andre. Ta hver dag som han kommer. En dag våkner du om morgenen og godtar hva som skjedde. Ikke bli skuffet hvis du våkner opp neste dag og er trist - tristhet kommer og går.  
    
  • Noen studier beskriver sorg som en tur i en berg-og dalbane. I begynnelsen er de dype kuttene dypere enn senere i livet ditt, og mens du går gjennom dårlige tider, er det også gode. Og alt som er dårlig medfører også noe bra.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Det er forskjellige typer sorg. Grief refererer ikke bare til en elskedes død. Du kan også sørge for enden av et forhold eller tap av et kjæledyr. Det kan være en drøm du må gi slipp fordi du aldri kan innse det. Alle har rett til å sørge, uansett årsak. Ikke vær redd for å sørge. Godta følelsene dine og til slutt finner du at du ikke trenger å sørge lenger.                  
 8.  
             

  Del 2      Ta vare på deg selv  ,

    
   
 1.             1      Godta dine følelser. For å helbrede må du tillate dine følelser. Hvis du undertrykker dine følelser og spiser inn i deg selv i smerte, er du enda mer ulykkelig, selv om du virker glad for omverdenen. I stedet for å late som om du har det bra, aksepterer du følelsene dine og aksepterer følelsene som kan komme over deg - tristhet, sinne, skyld, frykt - og til slutt å finne fred.  
    
  • Pass på at du tar deg tid hver dag. Hvis du er omgitt av andre mennesker, kan du føle at du må presentere deg selv på en bestemt måte. Derfor er det viktig at du tar tid for deg selv og lever ut dine sanne følelser. Det kan være at du bare sitter der og gråter eller tenker på hva som skjedde. Finn et privat sted og la dine følelser gå fri.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Express dine følelser gjennom et håndfast medium. Det er opp til deg hvordan du gjør det, men det er viktig at du faktisk kan se og føle dine følelser. Dette vil hjelpe deg med å realisere hva du går gjennom og kan hjelpe deg med å bruke dine følelser for noe produktivt.  
    
  • Du kan lage et fotoalbum eller utklippsbok om livet til personen du mistet, holde en dagbok, opprett et kunstverk som et maleri eller en skulptur, eller gjør noe som var veldig viktig for personen, f.eks. å bli frivillig med en organisasjon.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ikke forvent fra deg selv hvordan du skal føle og ikke la andre diktere det til deg. Dette er din sorg - ingen vet hvordan du føler eller hva du går gjennom fordi alle sørger annerledes. Hvis noen forteller deg hvordan du skal føle, ikke la ham diktere deg hvordan du skal sørge. Forstå at personen bare vil hjelpe deg og gi deg selv tilbake til dine følelser.  
    
  • Et godt eksempel på dette er å gråte. Mange tror at sorg er best uttrykt av gråt og til slutt må du slutte å gråte. Men husk at det er folk som ikke gråter, og det er helt greit. Det er også viktig å huske at det ikke er noen tidsbegrensning for sorg. Du kan gråte om det år etter at skjebnen blåser, og det er greit.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Ta vare på helsen din. Mens vi alltid tenker på følelser i sorg, bør vi ikke undervurdere den fysiske effekten. Mangel på appetitt, søvnforstyrrelser og svakt immunsystem er noen av symptomene. For å bekjempe disse bivirkningene, er det viktig å spise godt (selv om du ikke er sulten), trene og sove godt. Når vi tar vare på kroppen vår, er vårt sinn bedre også.  
    
  • Ikke bruk alkohol eller medisiner for å håndtere smerten. Alkohol er en beroligende som gjør at du føler deg enda verre enn du allerede gjør. Og medisiner er generelt ikke et godt valg for kroppen din, med mindre de er foreskrevet av legen din.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gjør ting du liker. For å oppmuntre deg, er det godt å gjøre ting som er morsomt for deg. Hvis du legger all energi i et prosjekt som du gjør med lidenskap, hjelper du hjernen din til å frigjøre serotonin, et lykkehormon. Det distraherer deg også fra din sorg.  
    
  • Hvis du føler deg komfortabel med det og er sikker på at den ikke legger til smerte, kan du delta i en aktivitet som du liker å dele med den kjære. På den måten kan du føle deg nærmere personen. Men hvis du bare føler tristhet og smerte, prøv noe annet.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Forbered deg på tider som øker din sorg. Fødselsdager, helligdager og andre anledninger kan legge til følelsen av tristhet. Steder eller bestemte ting, f.eks. en blomst kan også forårsake smerten. Det er normalt. Det er viktig at du alltid har en plan hvordan du unnslipper situasjonen, for eksempel ::  
    
  • Hvis du nettopp har mistet barnet ditt og det gjør vondt for å se andre mødre med sine barn i supermarkedet, bør du vurdere å handle på et tidspunkt når færre barn reiser.
  •  
  • Hvis du planlegger en familieferie, og du nettopp har mistet et familiemedlem, spør familien din om hjelp til å finne en måte å ære personen på ferien.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Skjem deg bort. Dette kan være et fint varmt bad en gang i uka eller et besøk på treningsstudioet, selv om du tror du ikke har tid. Det er viktig at du tar tid til ting som vil få deg til å slappe av.  
    
  • Yoga og meditasjon er begge gode muligheter for å skjemme bort kropp og sjel. Bare vær i nåtiden og slipp den negative energien som veier på hjertet ditt.
  •  
         
 14.  
             

  Del 3      Ekstern hjelp  ,

    
   
 1.             1      Søk hjelp fra familiemedlemmer og venner. Det er viktig at du har folk rundt deg som du kan lene deg på. Selv om du vil være uavhengig, er det nå på tide å la andre hjelpe deg. Ofte vil folk rundt deg ønsker å hjelpe deg, men de vet ikke hvordan. Det er derfor du bør gi dem beskjed om hva de kan gjøre for deg - en skulder å lene seg på, en venn å snakke med, eller noen til å organisere begravelsen med deg.  
    
  • La dine kjære, kolleger og venner vite hva som skjedde når du føler deg komfortabel med det. Hvis de vet situasjonen, blir de advart hvis de finner deg gråt midt på dagen (som er helt normalt!).
  •  
         
 2.  
 3.             2      Bli med i en gruppe. Noen ganger er det veldig nyttig å samhandle med folk som opplever det samme tapet og sorgen. Du føler deg ofte alene når du sørger, selv om du har venner og familie på din side.  
    
  • Du kan søke etter passende grupper på nettet eller på oppslagstavlen på offentlige steder i byen din. Hvis du er religiøs, kan du også be om hjelp i din kirke.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk med en terapeut. Hvis du tror at du ikke kan klare deg alene med sorg og du ikke føler deg forstått av menneskene rundt deg, kan du vende deg til en terapeut eller sorgsrådgiver. En erfaren sorgs følgesvenn kan følge deg gjennom stadier av sorg.        
 6.  
 7.             4      Finn fred i din tro. Dette kan bety at du vender deg til din tro for å søke hjelp, å være mer aktiv i naturen, eller å omgjøre deg med dine kjære. Hvis du tilhører en bestemt religiøs gruppe, lever du ut din sorg gjennom sorgseremonier og skikker. Meditasjon og bønn kan også gi deg indre fred. Hvis du ikke er religiøs, kan det hjelpe deg å gå gjennom skogen eller sitte på stranden. Kanskje du tror på styrken til en familie. La deg bli bemyndiget av det du tror på og elsker.  
    
  • Skriv ned hvilke følelser du vil gi slipp på. Skriv det på et stykke papir og brenn det. Mange kulturer tror at brann er elementet i forandring. La brannen bære din negative energi.
  •  
         
 8.  
             

  Del 4      Forstå de fem sorgsessene  ,

    
   
 1.             1      Tillat deg å bli sjokkert. Når du først legger merke til tapet ditt, er du sannsynligvis sjokkert - kroppen din og sinnet beskytter seg for å ikke bli oversvømt av følelsene. Først vil du ikke ha det sant. Det er normalt.        
 2.  
 3.             2      avvisning. Vår kropp og sinn reagerer ofte på tap med avvisning. Avvisningen overvelder oss ikke med følelser og fysiske reaksjoner. Du vil ikke tro at den kjære personen er virkelig borte. Etter hvert, la du tanken og godta den. Slik blir du sterkere.  
    
  • Hvis du sier til deg selv, "Det kan ikke være sant", så er du i fornektelsesfasen. Sakte innser du at det er sant, og du har styrken til å overleve.
  •  
         
 4.  
 5.             3      sinne. Det er ganske mulig at du er sur på Gud, legene eller deg selv fordi du tror du ikke gjorde nok for å forhindre tapet. Angst er en følelse som vi lett kan gjenkjenne og kontrollere. Sinn kan rettes til en person, et sted eller en ting. Men du bør forstå at denne sinne kommer ut av din sorg, fordi det er noe vi kan gjøre bedre enn den nummenende smerten.  
    
  • Du kan også føle deg skyldig, spesielt hvis du er sint på noen som ikke kunne stoppe tapet. Til slutt blir du enda mer sint fordi du føler deg skyldig. Imidlertid reduseres disse følelsene i løpet av sørgeriet.
  •  
         
 6.  
 7.             4      På en tid av sorg, inngår du mentale forhandlinger. En av de små utforskede fasene av sorg er tiden når du går gjennom alle mulighetene for "hva hvis..." og list ut alt du ville gjøre for å angre hendelsen. "Jeg vil aldri være sur på min mann igjen hvis han bare kommer tilbake." Når det skjer, bør du snakke med noen og distrahere deg. Eller bare husk at du har gjort alt som er mulig.        
 8.  
 9.             5      La sørgen gå. I sorgsperioden vil du være veldig, veldig trist. Du vil gråte mye og gjenta scenariet i hodet ditt ofte. Du kan føle deg tom og deprimert. Selv denne følelsen vil passere, selv om det er ganske normalt at du fremdeles år senere smertefullt tenker tilbake til de tapte menneskene.  
    
  • Det er forskjell mellom sorg og sorg eller klinisk depresjon. Hvis du sørger, finner du fremdeles ting i livet som får deg til å smile, selv om det bare er et kort øyeblikk. Du lever på, til tross for smerten du føler. Hvis du er klinisk deprimert, vil du ikke finne en berøring av lykke i noe, selv om det har vært en stund. Du har det vanskelig å godta tapet. Du finner det vanskelig å gjøre noe, selv daglige aktiviteter er vanskelige, og du er håpløs. Hvis du føler den måten, bør du søke profesjonell hjelp.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Søk i deg selv for aksept. Godkjenning betyr ikke at du er "glad" om det, eller det er "ok" det som skjedde, det betyr bare at du godtar det. Du vil leve livet ditt og vite at den kjære ikke lenger er ved siden av deg. Du vil begynne å lage planer og se fremover. Og du vil finne din fred.  
    
  • Du kan føle en slags skyld for å fortsette i livet. Men vær sikker på at den elskede personen sikkert ville ha ønsket deg å være lykkelig og nyte livet.
  •  
         
 12.  
            

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (16)      
Index populær:
Tjene penger med smarttelefonen din.

Gjør stædige familiemedlemmer ta vare på seg selv.

Prank din bror.

Nvlddmkm skjermdriveren slutter å svare og er gjenopprettet Faste feil .

Bruk en vielsesring.

Finn ut om du har blitt vedtatt.

Amning.

Vellykket besøker veterinæren.

Forhindre tenåringsgraviditet.

Lindre ryggsmerter ved å slappe av.

Anerkjennelse av blødning.

Bruk en pensel.

10 tips for optimal læringsstøtte for barn.

Stopp amming.

Beregn navnets nummer i numerologi.

Få en medisinsk henvisning til ditt barn.

Sett på en automatisk klokke.

Unmatch Instagram brukere i bulkmodus.

Skrem deg selv.

Bare bake Schwarzwaldkake.

Å være ektemannen til kjæresten din.