Home \ index
 

Lev med hiv eller aids.

 

Hvis du nylig har blitt diagnostisert med hiv eller aids, er det normalt at du føler at hele verden kollapser på toppen av deg. Men i dag er en slik diagnose ikke lenger en dødsdom. Hvis du tar medisinen regelmessig og tar hensyn til en sunn livsstil, vil du kunne lede et godt liv. Selv om du utvilsomt har både fysisk smerte, mental stress og fortelle medmennesker sannheten om tilstanden din, kan du fortsatt ha et langt, tilfredsstillende liv foran deg med riktig holdning. Mer enn 1,1 millioner amerikanere lever for tiden med hiv, så det er viktig å vite at du ikke er alene, uansett hvor redd du noen ganger føler. Start med trinn 1 for å starte et tilfredsstillende liv til tross for HIV.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Hold sterk  ,

    
   
 1.            1      Vet at hiv ikke er dødsdom. Selv om det er nesten umulig å tenke positivt når du får diagnosen HIV eller AIDS, må du huske at dette ikke er en dødsdom. Nylige forskningsresultater viser at folk i dag lever med hiv nesten like lenge som friske mennesker. Selv om du må håndtere noen endringer i livet, er livet langt fra over. Det er nok de verste nyhetene du noen gang har mottatt, men hvis du jobber med din holdning, overlever du den.  
    
  • Ifølge studien bor den gjennomsnittlige personen som bor med hiv i Nord-Amerika ca 63 år, og en mannlig homoseksuell leve med HIV rundt 77 år. Selvfølgelig er dette avhengig av mange faktorer, for eksempel de eksisterende forholdene, selve viruset, overgangen fra HIV til AIDS og også regelmessigheten av medisininntaket og det fysiske svaret på medisinen.  
  •  
  • Da Magic Johnson fant ut i 1991 at han var HIV-positiv, trodde mange at han ikke ville leve mye lenger. Vel, mer enn 20 år senere, lever han fortsatt et sunt, normalt og utrolig inspirerende liv.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du må ta deg tid til å internalisere den nye situasjonen. Forvent ikke å få et nytt liv i løpet av de neste ukene. I denne tiden vil du ikke være solskinn. Du vil sannsynligvis ikke kunne fortelle din familie og venner at du alltid kan være positiv i denne vanskelige tiden. Men til slutt lærer du å leve med det, og så kan livet ditt begynne igjen. Dessverre er det ikke satt tid før du føler deg "normal" igjen, men hvis du er tålmodig, vil du definitivt føle deg bedre en dag.  
    Det betyr imidlertid ikke at du ikke bør søke behandling umiddelbart når du lærer at du er positiv. Det betyr bare at du skal være mentalt pasient med deg selv.  
         
 4.  
 5.             3      Ikke stopp med skyld og anger. Det er mange måter å kontrakt på HIV, oftest gjennom kjønn, injeksjoner som brukes av flere personer, en smittet mor eller på annen måte utsatt for blod av en hiv-positiv person , som er mest vanlig på det medisinske feltet. Likevel, hvis du har begått hiv til uforsiktig oppførsel, må du ikke klandre deg selv. Kanskje du hadde sex med noen du burde ikke ha hatt sex med, eller du delte en kanyle med noen du ikke burde ha gjort. Uansett hva det var, kan du ikke gjøre noe med det nå, og må fortsette å leve.  
    
  • Selv om du har blitt smittet med ubekymret atferd, er det viktig at du kommer over det, og når du har gjort det, må du se fremover. Det gir ingen mening å tenke på "hva ville ha vært hvis...". Dette har ingen effekt på nåtiden.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Snakk med folkene rundt deg. En annen måte å føle seg sterkere på er å snakke med kjente personer, familie eller nære venner. (Det er også ekstremt viktig at du umiddelbart informerer din nåværende og tidligere seksuelle partnere: mer om det senere.) Vær forberedt på at disse menneskene blir sint, engstelig eller forvirret, akkurat som du gjør når du får meldingen har. Det blir ikke lett å fortelle dem først, men hvis de elsker deg, vil de være på din side, og å få folk til å snakke med om din tilstand vil gradvis hjelpe deg til å føle deg bedre ,  
    
  • Timingen bør imidlertid også være bra hvis du vil fortelle et familiemedlem eller en nær venn. Ikke skriv det over. Velg tid og sted slik at du har privatlivet og muligheten til å virkelig snakke alene, og vær forberedt på å bli konfrontert med mange spørsmål du må svare og ha.
  •  
  • Selv om du er så opprørt at du ikke kan snakke med noen om det, er det viktig å snakke med en venn eller familiemedlem så snart som mulig, slik at du har minst en venn hvem kan hjelpe deg i en nødsituasjon
  •  
  • Du er ikke pålagt å informere sjefen din eller dine ansatte om din tilstand, med mindre det forstyrrer din evne til å gjøre jobben din. Men hvis du er i militæret, må du rapportere det til din veileder fordi du ikke har lov til å bruke hiv eller aids.
  •  
         
 8.  
 9.             5      søker støtte i HIV / AIDS-fellesskapet. Mens du hjelper mennesker som er nær deg, kan du hjelpe deg over lange avstander ved å finne hjelp der for å bli mentalt sterk. Du vil kanskje også få støtte fra andre som går gjennom de samme tingene som deg, eller fra folk som er godt informert om situasjonen din. Her er noen steder som kan gi nyttige tips:  
    
  • I USA er det National AIDS Hotline, som er tilgjengelig 24 timer i døgnet, og kan koble deg til noen som vil hjelpe deg og gi deg viktig kunnskap.
  •  
  • Finn en støttegruppe i nærheten av deg. I USA er det for eksempel UCSFs Alliance Health Project, som har mange grupper som hjelper andre mennesker som er HIV-positive. Disse gruppene er skreddersydd for ulike nivåer av erfaring, avhengig av om du nylig har kjøpt hiv eller bodde i det i flere år.  
  •  
  • Besøk Helse- og tjenestestyrelsens hjemmeside for klinikker, sykehus og andre hiv / aids-tjenester.
  •  
  • Hvis du ikke er klar til å snakke om det med venner eller familie, kan du snakke med andre mennesker på Internett. Poz Forums, for eksempel, er en slik side hvor du kan snakke med andre pasienter.  
  •  
         
 10.  
 11.             6      Finn trøst i tro. Hvis du allerede er en veldig troende person, så er din tro noe flott at du kan vende deg til i tider med trøbbel. Hvis du ikke har vært veldig religiøs før og plutselig kommer til kirke, kan det ikke være den beste ideen (men det kan heller ikke skade). Men hvis du allerede har en religiøs bakgrunn, kan du prøve å gå til kirken oftere, eller bli mer aktiv i din kirke, og finn trøst i ideen om en høyere makt.        
 12.  
 13.             7      Ignorer folk som er fulle av hat. Dessverre er det mange mennesker med fordommer om hiv / aids. De dømmer deg fordi de tror du må ha gjort noe dårlig fordi du er nå positiv. De kan være redde i din nærvær fordi de frykter at de kan bli smittet ved å puste inn luften rundt deg. Hvis du vil være sterk, kan du ikke la disse menneskene påvirke deg. Informer deg så godt du kan om hiv eller aids, slik at du kan gjøre ting klart med disse menneskene. Men hvis de bare er hatefulle folk, så stopp ikke, bare hold deg unna dem.  
    
  • Du er for opptatt med å ta vare på deg selv, siden du gir mange meninger til andre, er du ikke?
  •  
         
 14.  
 15.   8      Kanskje det også er en god ide å besøke en terapeut. Det er normalt at du blir deprimert etter en slik diagnose. Denne meldingen endrer hele livet ditt, og til og med folk som normalt har en tykk hud, må svelge ved en slik melding. Derfor trenger du kanskje mer hjelp enn venner og familie, eller til og med støttegrupper som kan gi deg. Å ha noen med litt mer avstand til å snakke om situasjonen kan bidra til å åpne opp et alternativt perspektiv og gjøre det mulig å se situasjonen mer realistisk. & Lt; br               
 16.  
             

    2      Behandling  ,

    
   
 1.             1      Fortell legen din. Hvis du finner ut at du har HIV eller AIDS, er det utrolig viktig å snakke med legen din så snart som mulig og starte behandlingen (selvfølgelig bare hvis han ikke er legen som ga deg diagnosen ). Jo raskere du blir behandlet, desto bedre vil du føle, og jo sterkere og mindre mottakelig for andre sykdommer kroppen din blir. Når du har snakket med legen din, er det også viktig å se en hiv / aids-spesialist også. Hvis legen din ikke er en slik spesialist, bør han overføre deg til en slik at du kan starte behandlingen.        
 2.  
 3.             2      Få testet for å finne den beste behandlingsplanen. Legen din vil ikke bare foreskrive deg noen få piller, og deretter sende deg hjem, men først undersøke nøyaktig hvilke medisiner du trenger. Testen inkluderer følgende ting:  
    
  • Din CD4-reseptor. Disse cellene er en type hvite blodlegemer som er ødelagt av HIV. En sunn person har et nivå på 500 til over 1000 blodceller. Hvis du har mindre enn 200, har din HIV allerede kommet fram til aids.
  •  
  • Antall virus. Jo mer virus i blodet ditt, jo mer alvorlig sykdommen din.
  •  
  • stoffresistens. Det er forskjellige stammer av hiv, og det er viktig å finne ut om du er motstandsdyktig mot noen medisiner. På denne måten finner du de medisinene som passer best for deg personlig.
  •  
  • Test for andre komplikasjoner eller infeksjoner. Du vil også bli testet for andre sykdommer for å finne ut om du har STD, hepatitt, lever eller nyreskade eller noe annet problem som vil komplisere behandlingen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta medisinen din. Du må ta medisinen nøyaktig slik legen din vil fortelle deg om du har alvorlige symptomer. Spesielt hvis du for eksempel er gravid, er CD4-reseptorene mindre enn 500, eller du har nyresykdom. Mens HIV ikke kan fullstendig helbredes, kan en kombinasjon av legemidler blokkere viruset. En kombinasjon av medisiner sikrer at du ikke er immun mot noen medisiner du tar. Du vil mest sannsynlig trenge forskjellige medisiner på ulike tider av dagen i livet ditt når den rette kombinasjonen er funnet for deg.  
    
  • Stopp under ingen omstendigheter på eget initiativ for å ta medisinen. Hvis du har alvorlige reaksjoner på medisinen, bør du umiddelbart gå til legen og diskutere ytterligere tiltak med ham. Hvis du bare slutter å ta medisinen, kan det få alvorlige konsekvenser (mye verre enn du tror).  
  •  
  • Medikamenter kan inkludere transkriptasehemmere (NNRTI), som forhindrer proteinet som bruker HIV fra å kopiere seg fra revers transkriptasehemmere, som er falske versjoner av blokkene som HIV bruker Det kan være at medisinene dine inneholder NNRTI som forhindrer proteinhivet fra å fortsette å formere seg, proteasehemmere (Pis), et annet protein som bruker HIV for reproduksjon, inngangs- eller fusjonshemmere som invaderer HIV inn i CD4-reseptorene, så vel som integrasehemmere, et protein som brukes av HIV for å sette genetisk materiale inn i CD4-reseptorene.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Vær forberedt på bivirkninger. Dessverre kan bivirkningene av medikamentet være ubehagelig, men hvis du tror at stoffkombinasjonen din egentlig ikke gjør noe bra, kan du snakke med legen din om mulige tilpasninger. Det er imidlertid godt å være mentalt forberedt på noen av de fysiske symptomene du kan oppleve. Du bør imidlertid vite at dette varierer fra person til person; Mens noen pasienter kan ha alvorlige symptomer, har andre lite smerte i mange år. Her er noen av de mulige symptomene:  
    
  • Kvalme
  •  
  • Oppkast
  •  
  • Diaré
  •  
  • Unormal hjerterytme
  •  
  • Kortpustethet
  •  
  • Utslett
  •  
  • Svake ben
  •  
  • Mareritt
  •  
  • Minnetap
  •  
         
 8.  
 9.             5      Besøk legen din regelmessig. Etter virusprøven i begynnelsen av behandlingen, bør du få legen din til å sjekke hver tredje til fire måneder. Også tallet på CD4-reseptorene bør kontrolleres hver tredje til seks måneder. Selvfølgelig betyr dette at du ofte må gå til legen hvert år. Men det er nødvendig, for bare da kan du sørge for at behandlingen fungerer, og du lever så godt som mulig med hiv eller aids.  
    
  • Hvis medisinen fungerer riktig, vil mengden av virus i kroppen din være lavere og knapt detekterbar. Det betyr ikke at du er helbredet, eller at du ikke lenger kan overføre sykdommen til andre. Men det betyr at kroppen din er i bedre form.
  •  
         
 10.  
             

    3      Hold deg frisk  ,

    
   
 1.             1      Lag sikkerhetsarrangementer. Hvis du er hiv eller aids positiv, må du være ekstra forsiktig med å håndtere medmennesker. Du kan selvfølgelig klemme henne normalt eller berøre henne tilfeldig og ellers leve et relativt normalt liv. Imidlertid må du alltid ta spesielle forholdsregler, for eksempel å bruke kondom mens du har sex, aldri bruke sprøyter med andre, og generelt være mer bevisst om å håndtere andre.  
    
  • Hvis du har samleie med noen, er du HIV-positiv, og du gjemmer den andre personen, du bryter loven.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Informer alle nåværende og tidligere partnere om din positive status når du har fått diagnosen din. Det er viktig å fortelle alle dere har sovet med om diagnosen, ja, hvilken som helst fremtidig romantikk. Det vil være ubehagelig, men hvis du bryr deg om sikkerheten til alle dine relasjoner, må du gjøre det. Det er enda nettsteder der du kan finne hjelp om hvordan du sender denne meldingen anomym til noen. Det er viktig å spre denne informasjonen fordi mange mennesker er uvitende om deres positive hiv-status. Selvfølgelig er det ikke fint, men det er mange steder der du kan få tips. Det er mange par som også lever med dette problemet. Det er viktig å snakke om det, så mange vet ikke engang om infeksjonen.        
 4.  
 5.             3      Spis sunt. Et sunt kosthold hjelper i nesten alle situasjoner, inkludert HIV og AIDS. Det er viktig at du spiser sunn mat, slik at immunforsvaret ditt er sterkt nok. Pass på at du spiser tre sunne måltider hver dag. Disse inkluderer sunne karbohydrater, protein, frukt og grønnsaker. Du bør også hoppe over et måltid og alltid spise noe når du er sulten. Riktig ernæring hjelper kroppen til å absorbere og behandle medisinen.  
    
  • Hele kornmat, magre proteiner og belgfrukter er viktige.
  •  
  • Rå kjøtt, sushi, østers og rå egg er ikke så gode som de kan gjøre deg sykere lettere, og du kan reagere mer aggressivt på sykdommen din gjennom hiv. Du bør unngå dette så mye som mulig.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få vaksinerte mot influensa. Få regelmessige vaksinasjoner for lungebetennelse eller influensa hjelper deg å holde deg frisk. Kroppen din er mer utsatt for slike sykdommer på grunn av HIV, og det er bare viktig at vaksinene dine ikke inneholder levende virus eller inneholder noe som gjør deg enda svakere.        
 8.  
 9.             5      Tren regelmessig. Det handler om å opprettholde en sunn livsstil som kan hjelpe deg å holde seg sterk og mindre utsatt for sykdommer som kan føre til komplikasjoner på grunn av HIV. Derfor bør du gjøre sport i ca 30 minutter om dagen. Fysisk kondisjon er enda viktigere i en slik tilstand enn når du er helt frisk. Uansett hvilken sport du gjør, jogging, yoga, sykling eller Nordic Walking med dine venner. Hvis du får diagnosen, tenker du kanskje ikke på slike ting, men du vil føle deg bedre både mentalt og fysisk.  
    
  • Du bør slutte å røyke og ikke drikke mye alkohol hvis du vil holde kroppen så sunn som mulig.
  •  
  • Det er helt normalt å være deprimert etter en hiv- eller aids-diagnose. Sport kan ikke kurere det, men det hjelper deg sikkert til å føle deg lykkeligere.,
  •  
         
 10.  
 11.             6      Hvis statusen din er avansert nok til at du ikke lenger kan jobbe, bør du spørre deg selv om du kan få et funksjonshemmekort og søke om statlig støtte, f.eks. Invalidpensjon.  
    
  • Hvis du vil ha denne støtten, må du bevise at du er HIV-positiv og for syk til jobb.
  •  
  • For mer informasjon, kan du også kontakte regjeringen eller samfunnet.  
  •  
         
 12.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Index populær:
Oppbevar pumpet brystmelk.

Lag en lysekrone.

Sørg for at svigermoren beveger seg ut.

Trygg sang karaoke.

Start en fødsel.

Multipliser planter.

Ta ut varetekten.

Lagre ekteskap etter en affære.

Kosthold til ammende mødre.

Slip en glideknute.

Å håndtere en dårlig mor som voksen.

Fôr en nyfødt med flasken.

Fjern flytende latex.

Rapporter for et angrep.

Opplær barn effektivt.

Send parfyme.

Barn underholde når du er barnevakt.

Last ned undertekster fra YouTube.

Vær en god stor søster.

Finn ut om en utestående warrant eksisterer.

Å være veldig sint.