Home \ index
 

Innlever en melding.

 

Når det er på tide å forlate jobben din, er det viktig at du får en vennlig utgang fra arbeidsgiveren din. Noen arbeidsgivere ber om oppsigelse med en angitt tidsgrense til siste arbeidsdag - dette kravet vil gjenspeiles i din ansettelseskontrakt. I andre situasjoner er en forhåndsvarsel en ren høflighet - en handling som gir arbeidsgiveren tid til å finne en erstatning. I begge tilfeller er det i din beste interesse å avslutte ansettelsen med takt og respekt.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Oppsigelse av en jobb  ,

    
   
 1.            1      Sjekk kontrakten / tilbudet. Før du reiser, kan du prøve å lese alle kontraktene og / eller tilbudene du har logget på i den opprinnelige innstillingen. Disse inkluderer ofte bestemte regler om hva du skal gjøre hvis du vil forlate arbeidet. De vil ikke bli komplisert mesteparten av tiden. For eksempel kan de si, "Denne stillingen kan bli avsluttet av begge sider når som helst, uansett grunn." Hvis arbeidsgiveren har "angitt" visse regler for oppsigelsen, bør du kjenne dem på forhånd for å sikre at du ikke opptrer i henhold til dine ansettelsesvilkår. 
    
  • Ikke ta panikk hvis du ikke lenger har disse dokumentene tilgjengelig. Din arbeidsgiver må ha kopier av disse dokumentene - si din HR-avdeling, veileder eller annen lignende person som er ansvarlig for disse dokumentene på arbeidsplassen din for å be om dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Snakk med din veileder personlig. Behandle din veileder med respekt, (selv om du ikke tror at han / hun fortjener det.) Når du tar deg tid til å snakke med din veileder personlig, viser han eller henne fortjent respekt og respekt for deg posisjon. En personlig samtale er mye mer respektfull enn en melding via e-post eller telefonsvarer. Så hvis du ønsker å få en god anbefaling fra arbeidsgiveren din, er det et personlig intervju å foretrekke. 
    
  • Hold deg til reglene. Ikke alle jobber er en drømjobb. Selv om du hatet denne jobben, når du slutter, bør du late som om du liker det. Ikke gi deg fristelsen til å fornærme din veileder eller jobben - den kortvarige tilfredstillingen du vil motta fra det, er ikke verdt å forklare i fremtiden, hvorfor du ikke kan gi anbefalinger for denne stillingen.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forklar årsaken til å forlate stillingen. Selv om du teknisk sett nesten aldri har noen grunn til å legge merke til , , vil farvel samtalen med sjefen (og senere med dine ansatte) bli mye lettere hvis du har en til hånd. Det er mange grunner til å slutte. Du kunne ha funnet en posisjon som er bedre egnet til å oppnå dine livsmål. Du trekker deg bort. Du har bestemt deg for å gå av helsehensyn. Bare deg vet nøyaktig grunnen til avslutningen. 
    
  • Hvis du forlater jobben din fordi du er misfornøyd med arbeidet, må du ikke si helt og holdent. I stedet, si at "denne stillingen er ikke ideell for deg" for ikke å skade følelsene til dine overordnede og kolleger. Når det er mulig, unngå kommentarer som disse for å bryte av alle broer bak deg.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Spør din veileder hva han forventer før du reiser. Før din siste dag på jobb, kan du bli bedt om å fullføre bestemte prosjekter, trene en medarbeider for å gjøre jobben din, eller finne en erstatning for din stilling. Gjør disse oppgavene ærlig og høflig. Ikke nøl med å gjøre noe, selv om du vet at du skal gå. Hvis du gjør overgangsprosessen vanskelig for arbeidsgiveren din, kan det føre til at du ikke får en perfekt henvisning.       
 8.  
 9.             5      Vurder å sende inn din melding skriftlig. For enkelte stillinger hvor kommunikasjon vanligvis er via telefon eller e-post, som for eksempel fjernarbeid, er det umulig eller upraktisk å møte personlig med arbeidsgiveren. I andre stillinger kan arbeidsgivere kreve skriftlig melding om sine filer i tillegg til muntlig kommunikasjon. I disse tilfellene, skriv et formelt, respektfull varselbrev og vis det til arbeidsgiveren din (eller, hvis du ikke kan gi den til ham personlig, send den via mail / e-post). 
    
  • I ditt brev, beklager du at du må slutte, oppgi dine grunner og gi din støtte for å finne / lære en etterfølger. Vær konsis og være profesjonell - ikke kast bort ordene dine for å si farvel på en altfor emosjonell måte. Du kan uttrykke dine innerste følelser i personlige samtaler og korrespondanse med dine arbeidskollegaer.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fortell sjefen din i god tid hvis du planlegger å trekke seg. Hvis det kan unngås, aldri overraske sjefen din med meldingen du vil slutte. Foruten å være uhøflig, er det problematisk både for din arbeidsgiver og for dine fremtidige arbeidsprosjekter. Din arbeidsgiver kan finne det vanskelig å finne en erstatning for deg. Kanskje han selv må begrense omfanget av aktiviteter, redusere produksjonen eller til og med midlertidig avslutte virksomheten. Selv om du hater sjefen din, er det urettferdig og uærlig å gjøre det. Enda verre, din sen melding om din kommende avskedigelse kan påvirke dine arbeidskollegaer (hvis det er tvunget til å gå inn for deg). 
    
  • I tillegg kan du være nesten at veileder ikke gir deg gode referanser hvis du overraske ham på kort sikt med nyheten om avskedigelsen din. Dette kan hindre jobbsøkingen din i fremtiden.
  •  
  • Din ansettelseskontrakt kan spesifisere oppsigelsestider som skal overholdes. Hvis dette ikke er tilfelle, bør du tradisjonelt planlegge to uker mellom din varsel og din siste arbeidsdag.
  •  
  • Merk: Det er en god ide å sørge for at sjefen din er den første personen som vet om avslutningen din. Med andre ord, fortell ikke medarbeiderne dine før du forteller sjefen din, selv om de er nære venner. Nyheter sprer seg raskt på arbeidsplassen - det er veldig pinlig når sjefen din snakker deg om oppsigelsesplanene dine, snarere enn omvendt.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Takk til din veileder. Hvis du har et fint sted, er dette en naturlig ting. Hvis ikke, bør du definitivt "falle det". Takker din arbeidsgiver for at din snart-å-være ex-arbeidsgiver gjør en god utgang og viser din gode vilje. 
    
  • På dette punktet er det en god ide å spørre din arbeidsgiver for et positivt innledningsbrev, eller spør ham om du kan bruke det som en referanse for ansettelse i fremtiden. Vær imidlertid klar over at din arbeidsgiver ikke er forpliktet til dette.
  •  
  • Hvis du ber om anbefaling eller referanse, vær sikker på å forvente en positiv anbefaling - hvis du ikke sier det, kan en uærlig arbeidsgiver gi mindre gunstige kommentarer til potensielle fremtidige arbeidsgivere. Ingen anbefaling er vanligvis bedre enn en negativ anbefaling.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Vær klar til å gå nå. Forstå at arbeidsgiveren kan planlegge deg før planen eller til og med umiddelbart hvis du gir ham meldingen på forhånd at du planlegger å trekke seg. Dette er ikke nødvendigvis et tegn på avvisning - det kan være at det ikke eksisterer noe arbeid for deg, eller kanskje det bør unngås at du demoraliserer andre ansatte. Sørg for å "fullføre ting" før du sender inn varselet ditt. Eliminer alle prosjekter og i det minste preg dine personlige gjenstander før oppsigelsen for å unngå kaotisk, langvarig avgang. 
    
  • Hvis du er sparket tidlig, kontrollerer du kontrakten din - du kunne ha rett til sluttvederlag for den tiden du har jobbet.
  •  
                   
 16.  
             

    2      Oppsigelse av en leieavtale  ,

    
   
 1.             1      Sjekk leieavtalen din. Mange steder må du kanskje møte en oppsigelsesperiode som er lik antall dager mellom utleiebetalinger. Sjekk leietiden din for varsel - dette dokumentet vil trolig også inneholde instruksjoner og regler for innlevering av varselet ditt. Forstå disse reglene før du slutter, da de vil hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen. Hvis du for eksempel bryter en midlertidig leieavtale tidlig og flytter for tidlig, kan du bryte vilkårene i leieavtalen og holdes ansvarlig for fremtidig leie, reklame, kostnader og så videre.       
 2.  
 3.             2      Send en skriftlig melding til utleier. I motsetning til oppsigelse av en ansettelsesavtale krever oppsigelse av en leieavtale noen form for skriftlig varsel. I dette brevet vil du gi viktig informasjon, for eksempel: For eksempel navnene til de som vil forlate leiligheten, adressen til den berørte leiligheten, din nye adresse og datoen for avreise. 
    
  • Skriftens tone skal være profesjonell og formell, med riktig stavemåte og grammatikk.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Snakk med utleier eller ring for å diskutere kravene til flyttingen din. Hvis du kan, å snakke med utleier (eller i det minste ha en e-postutveksling med ham), er det en veldig god idé å diskutere detaljene i flyttingen. Han / hun kan kreve at du gir nøkkelen på et bestemt sted på den siste dagen. Han / hun kan kreve at leiligheten eller huset blir helt rent på en bestemt dato, selv om du må flytte ut senere. Det er bedre å ikke bare akseptere disse tingene. Snakk med utleier så fort du kan.       
 6.  
 7.             4      Forsikre utleier at eiendommen skal være ren før du går ut. Når du kontakter utleier, nevner du at du vil forlate leiligheten i en ren, om ikke perfekt tilstand. Ved å overlevere leiligheten i god og ren stand vil du øke sjansene dine for å få bailen din helt eller nesten fullstendig refundert.       
 8.  
 9.             5      Planlegg en inspeksjon. Mange utleiere krever en personlig inspeksjon (som du må delta) før du overleverer nøklene. Dette er i begge parters interesse. Din utleier ønsker å gjøre en ærlig vurdering av tilstanden til leiligheten, slik at han / hun kan holde tilbake penger fra depositumet for reparasjoner mv. På den annen side vil du være til stede, slik at utleier ikke kan gjøre falske uttalelser om tilstanden til leiligheten for å jukse deg på kautionen din. Når du snakker med utleier, må du spørre ham eller henne når han planlegger å inspisere leiligheten slik at du kan være til stede.       
 10.  
 11.             6      Lag ordninger for å få innskudd. Når du leier en bolig, betaler du vanligvis et betydelig innskudd (tradisjonelt en måneds leie). Hvis du flytter ut, vil du bli returnert depositumet mindre kostnaden for eventuelle reparasjoner utleieren må betale for skader som er ditt ansvar. Forutsatt at du har behandlet leiligheten godt, bør du få tilbake mye av innskuddet, om ikke hele innskuddet. 
    
  • Fortell din utleier at du vil ha din sikkerhet tilbake etter at du har flyttet ut og betalt for eventuelle nødvendige reparasjoner. Ikke la den være usynlig. Selv om de fleste utleiere er ærlige mennesker og planlegger å returnere kautionen din, kan du ha en uærlig utleier, og du må selv snakke med dem.  
  •  
  • Ikke la en utleier unngå dine spørsmål. Vær vedvarende - ikke la din frykt for ubehagelig samtale med utleier bli grunnen til ikke å gjenopprette din hardt opptjente kaution.
  •  
         
 12.  
                  
Index populær:
Fortell moren hvor mye du elsker henne.

Gjenkjenner kolikk hos en baby.

Lag din egen bakgård eller hage barnesikker.

Avtale med urolige barn.

Ta opp et anrop på Google Voice.

Vanlige utskriftsproblemer og hvordan du enkelt kan fikse eller unngå dem.

Se perfekt i 5 klasse.

Sett på en automatisk klokke.

Forbedre smaken av billig vodka.

Planlegg en ordentlig daglig rutine for babyen din.

Få visum for Canada.

Fjern under amming.

Hold maten riktig.

Led livet til en forfatter.

Graviditet med PCOS.

Halloween Zombie Cupcakes Oppskrift.

Få gratis baby mat.

Få et barn å sove.

Hold blod.

Mål innsiden av sømmer.

Reparer en paperback.