Home \ index
 

Mumifiser en kylling.

 

Hvis du behandler det gamle Egypt som et emne, kan det være et morsomt og informativt prosjekt for klassen din å spare en kylling som en del av et gruppeprosjekt og lære teknikker og prosedyrer som ble utført under ritualene. Faktisk kan dette være en virkelig minneverdig opplevelse for eldre grunnskoleelever. Det gir dem muligheten til å observere, delta og fullføre prosjektet med støtte. Lær hvilke materialer du trenger og hvordan du kan gjøre dette prosjektet et morsomt prosjekt.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      I begynnelsen  ,

    
   
 1.            1      Tillat nok tid til å fullføre dette prosjektet. Avhengig av strukturen i leksjonen, kan du planlegge litt tid enten før eller etter normal leksjon. Fullstendig mummifisering av kyllingen tar mellom 40 og 50 dager dersom arbeidet er gjort riktig. Det er lite sannsynlig at du vil snakke om det gamle Egypt i denne lange perioden. Derfor kan det være fornuftig å utforme timeplanen din for å planlegge de nødvendige timene gjennom historieleksjonen eller etter eget skjønn.  
    
  • Alternativt kan du gjøre litt uformell magi og forberede kyllingen på forhånd, slik at prosjektet kan fullføres av studentene selv. Du kan fortsatt begynne å bevare en kylling og sakte spare det over tid for å dømme resultatet senere etter at du har fullført leksjonen. Design prosjektet slik at det passer tidsplanen din.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Få de rette ingrediensene for å fullføre mummifiseringsprosessen. Ingrediensene som trengs for å mumifisere klassen din, er tilgjengelige til en rimelig pris i de fleste dagligvarebutikker. Den dyreste ingrediensen vil være kyllingen selv.  
    
  • En rå kylling. Fortrinnsvis bør den kjøpte kyllingen veie mindre enn tre pund (1,5 kg), slik at den tørker ut bedre og raskere. En større kylling krever flere materialer og vil helst utvikle en ubehagelig lukt under prosessen.       
  •  
  • isopropylalkohol. Du trenger bare en liten mengde som er oppdaget på innsiden og utsiden av kyllingen.       
  •  
  • Gummihansker til studentene. Hvis du lar elevene ta på kyllingen selv, er det nødvendig at de bruker gummihansker og vasker hendene før og etter.       
  •  
  • Rå urter som salvie, rosmarin og timian kan være nyttig når man feirer en "seremoni" etter at kyllingen er bevart.       
  •  
  • En rull med gasbind. Kyllingen kan pakkes inn i gasbindet på slutten av prosjektet.       
  •  
  • En plastkasse. Det er viktig å mumifisere kyllingen i en tettsittende plastboks. Det vil utvikle en ubehagelig lukt. En plastboks med en relativt god tetning vil forhindre at hele klasserommet luktes ubehagelig.       
  •  
  • 50/50 blanding av salt og natron. Du trenger ca. 2 kg av denne blandingen til hele prosjektet til slutten. Det avhenger også av størrelsen på kyllingen din.       
  •  
         
 4.  
 5.             3      Skyll kyllingen grundig. Når du er klar til å starte prosjektet, er det viktig å skylle kyllingen grundig og tørk den for å fjerne bakterier og andre partikler fra utsiden av kyllingen som potensielt kan ødelegge den. Hvis du har en vask i klasserommet ditt, kan du skylle kyllingen der. Pass på at du vasker vasken grundig etterpå.  
    
  • Gni kyllingen med papirhåndklær for å fjerne fuktighet. Dekk innsiden og utsiden med litt gniddende alkohol.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Bland opp natron og salt. Du trenger konstant forsyning av blanding under prosjektet ditt. Du bør derfor begynne med å kjøpe noen poser (500 g) salt og natron på lager. Du kan blande ingrediensene i en forseglet pose for å holde dem friske og enkle å nå. Du kan også få blandingen laget av studentene som kan ta over denne delen av prosjektet selvstendig.  
    
  • Du vil bytte salt og natron hver tiende dag i løpet av prosjektet. Du kan også be elevene om å få mindre beløp hjemmefra for å sikre at du har nok til prosjektet ditt.
  •  
                   
 8.  
             

  Del 2      Bevar mummien  ,

    
   
 1.             1      Kles plastboksen med konserveringsblandingen. Sett en liten haug av konserveringsblanding på bunnen av plastburken og legg kyllingen på toppen. Tørk kyllingen helt inn og ut med blandingen og skyll grundig alle åpne områder. Til slutt tilsett litt av blandingen over kyllingen for å sikre at den er helt dekket.  
    
  • Hvis du har studenter som hjelper deg, må du bruke alle gummihanskene og vaske hendene grundig.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Oppbevar kyllingen på et kjølig, mørkt sted. Hvis klasserommet har noen skjulte skap, kan dette være det perfekte stedet for midlertidig bevaringskammer. Hvis du har en gjennomsiktig plastboks, kan du se alle studentene inni og få dem til å sjekke inn uten å måtte åpne boksen.        
 4.  
 5.             3      Bytt blandingen av salt og natronat hver syv til ti dager. Fuktigheten blir langsomt trukket fra saltet og natronen fra kyllingen. Det blir tørt og tørt ut. Når du begynner å se en skorpe som er hard og brun, bør du bytte blandingen. Ta kyllingen ut av boksen og rist av blandingen så mye som mulig. Tørk også innsiden hvis det er mulig. Fjern så mye av den gamle blandingen som mulig og kast den i esken.  
    
  • Bytt den gamle blandingen med fersk salt og natron som tidligere. Du kan gjøre aktiviteten til et aktivitet i klasserommet eller gjør det selv for å spare lektid. Alternativt kan det være fint å la mindre grupper av studenter hjelpe med prosessen mens de andre studentene er opptatt med andre ting.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Få elevene til å se prosessen og registrere sine observasjoner. Det er en god ide å la elevene se deg hver gang du tar ut kyllingen og bytter blandingen. Hvordan har hudens struktur endret seg? Hvordan har fargen endret seg? Få elevene til å føle huden og beskrive hvordan huden har endret seg.  
    
  • Få hver student til å lage et "mummiehefte" eller en annen type plate for å dokumentere sine observasjoner. Dette er informativt og morsomt for studentene fordi de kan jobbe aktivt.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Sprøyt området rundt boksen med en deodorant. Selv om du bruker en god og relativt sikker plastkanne, kan du merke en litt ubehagelig lukt i området. Det er en god ide å aktivt behandle området med en deodorant slik at hele klasserommet ikke begynner å stinke. Du kan bruke duftsprayer til biler, desinfiserende aerosolsprayer eller andre typer rengjøringssprayer i området du vil ha, hvis du vil.  
    
  • Snakk med vaktmesteren og din veileder i skolen før du starter dette prosjektet, slik at ingen opplever en ubehagelig overraskelse når du prøver å inspisere skapene i klasserommet ditt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ta mamma ut etter 40 dager. Etter at du har skiftet opp naturgass-saltblandingen omtrent fire ganger, bør kyllingen være godt bevart. Du kan ta det ut av blandingen og pakke det i bandasjer med elevene dine for å fullføre prosjektet. Tørk hele saltblandingen av kyllingens kropp og la elevene se nærmere på ferdigvaren.  
    
  • Avhengig av fuktighetsnivået i ditt område, kan det ta litt mer eller mindre tid å fullføre dette arbeidet. Vær oppmerksom på kyllingen og sørg for at den ikke er muggaktig eller på annen måte skadet. Den skal være klar på litt over en måned.
  •  
         
 12.  
             

  Del 3      Fullfør prosjektet  ,

    
   
 1.             1      Fortynn litt lim med vann. For å binde mummien, vil du vikle den rundt med gauze stripen, men du må først suge stripene i en fast løsning slik at de holder seg fast og danner et solid, mummilignende skall for kyllingen. For denne blandingen kan du fortynne vanlig lim med varmt vann til blandingen dråper jevnt fra skjeen.        
 2.  
 3.             2      Sopp gauze strips i lim. Riv nok striper som er lange nok til å inkapere hele kyllingens kropp. Begynn å suge stripene i limet. Du kan få denne oppgaven gjort av små grupper av studenter hvis du vil. Du bør ikke suge stripene for lenge - noen få sekunder er nok - og dekk dem jevnt med limblandingen.        
 4.  
 5.             3      Forbind mammaen. Bruk gassen til å trykke på kyllingen. Begynn med å først pakke inn gazeen rundt den tykkeste delen av kyllingen, så har studentene bandasje de andre stykkene som bena. Jo mer gasbind du bruker, jo bedre ser jobben til slutt. Studentene liker vanligvis å gjøre denne delen av jobben.  
    
  • La tanken tørke grundig før du fortsetter. Det ytre laget vil bli tørket på ca. 24 timer. I løpet av denne tiden kan du sette kyllingen tilbake i plastboksen etter at du har rengjort den.
  •  
  • Kyllingen er nå klar og kan lagres uten å ødelegge. For å være på den sikre siden kan det være lurt å holde det i plastkassen, slik at du ikke blir møtt av en fryktelig lukt når du kommer tilbake til klasserommet. Det var vanlig å bruke friske urter i gravene til ekte mumier. De tjente til å kontrollere lukten og å rense luften. Dette kan også være en fin slutt på prosjektet med elevene dine.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Dekorer utsiden. Få elever til å dekorere utsiden av mummien med symboler, mønstre, tegninger og malerier. Hvis du studerer egyptiske symboler og mumifisering, kan du få dem til å bruke symboler som de vet. Du kan også designe dine egne mønstre for å representere kyllingen og dens liv. Ha det gøy med det og la dem designe prosjektet som de ønsker.  
    
  • Det kan også være morsomt å lage en sarkofag ut av en skoboks i stedet for å dekorere kyllingen selv. Få hver student til å designe sin egen design og legg kyllingen i skobussen for siste gang.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Hold en seremoni med hele klassen. Når alt er sagt og gjort, kan dette være en god eksamen for din egyptiske leksjon, hvis du ønsker det. Vert et klasseselskap eller hold en liten seremoni for å si farvel til kyllingen. Tenne røkelse, gi en kort tale og feire andre egyptiske stiler for å fullføre leksjonen.        
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Index populær:
Reparer et ekteskap.

Ta vare på babyens tenner.

Lagre og forbedre ekteskap.

La en sovende baby lage en liten burp.

Kom deg ut av bilen uten å ta en bøyning.

Toup håret ditt.

Konverter sekunder til minutter.

Oppfordre kona til å gå tilbake til jobb.

Avbryt leieavtalen for leiligheten din.

Bachata dans.

Behandle symptomer på urinveisinfeksjon hos barn og ungdom.

Overvinne morgenkvalme.

Ta tak i en nedlatende partner.

Velg riktig barnestol.

Gjenvinne julekort.

Hvordan Levitate Chris Angel.

Spør foreldrene om penger.

Finn en mann å gifte seg med.

Hevn på søsken.

Behandle et drømmende monster riktig.

Hjelpe barnet ditt å få tak i narkotikauttaket.