Home \ index
 

Brett ett ark papir i en tredjedel.

 

Folding av papir i to like deler? Barne. Kvartal et ark med papir? Fortsatt ikke noe problem. Brett et stykke papir inn i perfekte tredjedeler? Det kan være en utfordring. Alle som noensinne har brutt et viktig brev til tre deler, vil forsikre deg om at det tar en god del takt for å få det gjort riktig. Enten du skriver et brev til kjæresten din, lager et matteprosjekt ut av det, eller bare ønsker å brette notepapiret i tre like deler - et pent foldet stykke papir er et testament til profesjonalitet og engasjement for detaljer.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Den intuitive metoden  ,

    
   
 1.            1      Legg papiret ditt flatt på skrivebordet ditt. Tro det eller ej, det er mange måter å brette et stykke papir på i tre like deler - men noen gir bedre resultater enn andre. Du kan prøve denne metoden her hvis du trenger ikke for å være nøyaktig - den er rask og fungerer bra, men gir ikke millimeter-nøyaktige resultater. 
    
  • Hva taler for denne metoden: Du trenger ikke et ekstra verktøy.
  •  
  • Ikke glem at et vanlig ark med 21,6 × 28 cm papir ikke nødvendigvis må brettes i perfekte tredjedeler for å passe inn i en konvolutt. Derfor er denne størrelsen spesielt godt egnet for korrespondanse.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Rull papiret i en løs sylinder. Målet ditt er å rulle opp arket ditt slik at det ser ut som en avis rullet opp. Ikke brett papiret ennå, men bare kast det opp.        
 4.  
 5.                  3      Juster kantene på arket slik at de overlapper, og trykk deretter rull ned litt i midten. Se på sylinderen fra siden - ideelt sett er høyre og venstre kant nøyaktig motsatt hverandre. Trykk nå sylinderen sammen, og juster kantene rett, slik at de kommer til å ligge vakkert over hverandre.  
    
  • De tre lagene papir som er opprettet, skal være omtrent samme bredde. Derfor må du sørge for at den ene kanten av papiret hviler på brettet i sylinderen. Den andre kanten av papiret ligger utenfor sylinderen på brettet på den andre siden. Det høres veldig komplisert nå, men hvis du prøver, ser du at det er enkelt og automatisk.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Når du har sørget for at de tre delene er i samme størrelse og kantene er pent justert, glattes sylinderen helt ut. Når du ser at papiret er delt inn i (nesten) perfekte tredjedeler, trykk det ned flatt og med litt press langs kantene for å få fine og balansert rynker. Gratulerer! Papirarket ditt er nå brettet til (nesten) perfekte tredjedeler.  
    
  • Nå kan du gjøre den siste forbedringen, men vær forsiktig så du ikke gjør mer enn ett brett på ett sted, med mindre tredjedelene dine er veldig uregelmessige - ellers ser dette ut som det er veldig uprofesjonelt.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Metoden med "Sample Paper"  ,

    
   
 1.                  1      Brett et ark med brev til omtrentlige tredjedeler. Med denne metoden trenger du et ekstra ark for å brette et annet til en perfekt tredje. Så du trenger to ark for denne metoden - en du vil kaste sammen perfekt og en annen som skal fungere som et mønster, og at du ikke trenger etterpå. De to bladene skal være nøyaktig like store.  
    
  • Brett prøvepapiret til omtrentlige tredjedeler, ved hjelp av en metode som passer deg - du kan bruke den "intuitive" metoden som er beskrevet ovenfor eller noen av de andre som er beskrevet i denne artikkelen. Du kan bare prøve den ut til du er fornøyd med tredjedelene. Du trenger bare dette arket som et mønster.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Brett til tredjedelene er så nøyaktige som mulig. Så forbedrer du det til du har brettet papiret i nesten perfekte tredjedeler.  
    
  • Ikke bekymre deg hvis du må utfolde papiret utallige ganger eller hvis rynkene er stygge - dette er bare ditt prøvepapir og vil ikke bli brukt etterpå.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Bruk deretter prøvepapiret ditt hvis du vil kaste "riktig" papir. Når du er fornøyd med mønsterfoldene, legg den ved siden av ditt andre papir, den du vil sende. Nå brett det andre papiret nøyaktig i henhold til mønsteret til den første.  
    
  • Du kan enten merke rynkene fra det første bladet på den andre eller bare bruke øyestørrelsen og sammenligne de to bladene.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Bruk en rett kant for å hjelpe. Hvis det hjelper deg, kan du også bruke en rett kant (for eksempel en bordkant eller kanten på konvolutten) for å justere bladene. Juster de to bladene til denne rette kanten. Dette kan hjelpe deg å markere rynker fra mønsterpapiret på "høyre" papir. Hvis du bruker en solid kant, kan du kaste seg over "riktig" papir for å gjøre rynkene enda mer presise.  
    
  • Når du er ferdig, ikke kast bort prøvepapiret ditt - det kan hende du trenger det som et notatpapir eller for neste gang. Ikke kast brukbart papir i papirkurven.
  •  
         
 8.  
             

    3      Metoden ved øyet  ,

    
   
 1.                  1      Vik en av kantene fra bunnen til toppen på papiret. Med denne metoden prøver du faktisk bare å folde et ark papir i perfekte tredjedeler. Selv om dette ikke høres veldig nøyaktig, er metoden meget effektiv. Hvis du har praktisert dem et par ganger, kan du også kaste virkelig viktige bokstaver perfekt.  
    
  • Først legger du bunnen av papiret og bretter den opp, nesten over resten av papiret. Ikke brett papiret ennå - folden du gjør, bør bare sees som en liten avrunding i papiret.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Plasser kanten slik at den dekker omtrent halvparten av papiret. Prøv å plassere den nederste kanten av papiret slik at den dekker halvparten av det gjenværende papiret. Det er mye lettere for menneskets øye å anslå halvparten av en viss størrelse enn en tredjedel, så det er mye lettere å fokusere på halvparten av de resterende to tredjedelene enn å prøve å brette en tredjedel av papiret. Det høres veldig komplisert nå, men hvis du ser på bildene og prøver det selv, bør det være klart.  
    
  • Hvis du har plassert kanten av papiret midt i de øvre to tredjedelene, brett du det arket. Pass på at kanten ikke skifter igjen når du legger sammen.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Nå brett toppkanten langs bunndelen, og legg en fold i de øverste to tredjedelene av papiret. Det vanskeligste er allerede bak deg. Du må bare kaste den siste tredjedelen nå. For å gjøre dette, tar du toppen av papiret og bretter den slik at den ligger på brettet, dvs. under det allerede brettet papiret. Glatt brettet.  
    
  • Hvis du har foldet nøyaktig, bør alle papirkanter ligge pent sammen. Hvis de ikke stemmer så godt, kan du justere det nå, hvis du tror det er nødvendig.
  •  
         
 6.  
             

    4      Origami-metoden  ,

    
   
 1.                  1      Brett arket i midten. Denne metoden er basert på origami teknikker. Origami er den japanske papirtypen. Selv om origami vanligvis bruker firkanter, fungerer denne metoden godt med et vanlig A4-papir som du finner i alle kontorer. Først og fremst bretter du papiret i midten (i samme retning) som du ville i tredjedeler.  
    
  •   Merk: Hvis du ikke vil se ekstra folder, kan du måle midtpunktet på papiret og markere det med en fin blyantlinje. Men du må sørge for at linjen er rett.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Tegn en linje fra nedre venstre hjørne til øverste høyre hjørne av nedre del. Plasser arket slik at strekningen eller brettet som markerer halvparten av arket går fra venstre til høyre. Deretter tegner du linjen beskrevet ovenfor ved hjelp av en linjal, fra venstre nederste hjørne til punktet hvor midtlinjen skjærer høyre kant av arket.  
    
  • Selvfølgelig kan du også reversere denne metoden, tegne en linje fra nederste høyre hjørne til det punktet hvor midtlinjen møter den venstre kanten, og deretter spegler all annen informasjon også. Siden det hele er så komplisert nok, tilfredsstiller vi oss selv med den ene utsagnet.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Tegn en annen linje fra øverste venstre hjørne av siden til nederste høyre hjørne. Bruk linjalen din også. Denne linjen skal kutte midtlinjen midt i midten, og den første linjen du tegnet skal være et sted på høyre side nederst på siden.        
 6.  
 7.                  4      Brett bladet en gang der de to linjene krysser. Poenget der de to trukket linjene skjærer, markerer stedet der -platen må foldes for den nedre tredjedel. Bruk en linjal for å tegne en linje som går gjennom dette punktet og parallelt med den nederste kanten av arket.  
    
  •   Nå brett forsiktig arket langs denne linjen og slett folden. Den brettede kanten skal nå også dele resten av arket i halv - hvis det ikke er tilfelle, må du kanskje gjøre små endringer, slik at bunnkanten deler resten av papiret i to like halvdeler.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Gjør den andre brettet ved å skyve toppkanten under den utfoldede delen av arket og legg kanten nøyaktig mot brettet (som beskrevet i metoden med øye). Når kanten er full på krøllen, glatt den andre krøllen. Din hånd skal nå brettes i tre like deler.        
 10.  
             

    5      Papiret med ren matematikk i tredjedeler  ,

    
   
 1.                  1      Miss en side av hånden din. Er du ikke helt overbevist om prosedyrene beskrevet ovenfor? Kunne du ikke kaste papiret akkurat nok? Prøv trinnene som beskrives her, mer nøyaktig vil du ikke være i stand til tredje arket ditt. Du trenger en skala og en kalkulator eller et notatpapir der du kan gjøre regningene dine skriftlig. Les først den lange siden av arket du vil brette.        
 2.  
 3.                  2      Del dette nummeret med tre. Hvordan får du mengden på hver tredje.  
    
  • Hvis du bruker vanlig papir som måler 21,6 × 28 cm, og du vil kutte den i tredjedeler, deler du bare 28 av 3, og du får høyde på hver tredje. 28 delt inn i 3 tilsvarer 9,3, slik at rynkene dine skal være 9,3 cm fra hverandre.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Merk avstanden ved å starte i nedre kant. Mål 9,3 cm med skalaen og merk punktet hvor du vil lage en linje. Gå glipp av den lange siden av bladet du vil ha til tredje.  
    
  • I vårt eksempel, med papirstykket 21,6 × 28 cm høye, måler vi 9,3 cm på siden, som er 28 cm lang.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Brett papiret på dette punktet og brett deretter toppdelen over den. Pass på at du bretter papiret vinkelrett på langsiden. Dette er nesten den første av rynkene dine, som du tredje arket på. Den andre er mye enklere - bare fold toppkanten under den allerede brettede delen av papiret og legg kanten slik at den passer akkurat på den allerede laget brettet (akkurat som beskrevet ovenfor).        
 8.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                     
Index populær:
Ta vare på et barn.

Rapporter vandalisme.

Behandle en urinveisinfeksjon i svangerskapet.

Konverter YouTube til MP3.

Kjenne forskjellen mellom kjærlighet til kjærlighet og lyst.

Gjenkjenner kolikk hos en baby.

Gjør en skilsmisse så fredelig som mulig.

Lag et havremelbad.

Brett et ark papir i tredjedeler.

Søvnritual for babyen din.

Bli skaterpike.

Konfigurer en Xbox Live konto.

Vær en god student.

Lick din egen albue.

Fyll billige vannbomber fra ballonger.

Bekjempe en obsessiv neurose.

Søk etter et duplikat fødselsattest i California.

En dyrehud er soling.

Spør en jente for unnskyldning.

Start en brorskap.

Lag en regnpinne.