Home \ hus
 

Mending en leirejord.

 

Loamy jord har en svært kompakt substans, noe som gjør at planter har store problemer med vannabsorpsjon. Denne typen jord er utbredt og begrenser huseiere, gartnere og bønder i de forskjellige plantene de kan dyrke. Lerjord kan imidlertid forbedres eller endres for å gi deg en rikere og mer fruktbar jord for plantene dine.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Lær om jordanalyse på ditt lokale Green Space and Environmental Protection Office. Finn ut om muligheten for å ha en jordanalyse gjort på kontoret. Det finnes også ulike tilbydere på internett som utfører jordanalyser. Du må sende et utvalg av jord til det respektive firmaet, som vil gjøre en detaljert analyse av jordens sammensetning og pH i laboratorier, samt tips om hvilke tilsetningsstoffer du kan legge til jorden for å gjøre den mer fruktbar.        
 2.  
 3.   2      Grav den delen av jorden du vil plante til ca 20 cm dybde. Dette vil sørge for at røttene har nok plass til å vokse.     
 4.  
 5.   3      Spre et lag av organisk materiale over denne delen av gulvet. Laget skal være ca 5 cm tykt. Deretter graver du hele overflaten igjen slik at materialet blandes inn.     
 6.  
 7.   4      Fyll ut jorden, avhengig av hva testen avslørte. De mest brukte leirejordtilsetningene er grus, kompost, kompost og andre grove naturlige gjødselstoffer. Som et tillegg er grus og naturlige gjødsel et godt grunnlag for en fruktbar jord. Grus gir bedre vannbalanse og øker antall luftputer i jorda ved å løsne jorden. Naturlig gjødsel hjelper planter å absorbere viktige næringsstoffer og øke mengden humus i jorda, den mest næringsrike delen av jorden.     
 8.  
 9.   5      Hvis du har veldig tett leirejord, dryss et 5 cm tykt lag grus over graven opp i jorda. Grav denne delen av jorden til den er godt blandet. Dette vil i stor grad forbedre vekstforholdene for plantene, spesielt for planter med tykke røtter (gulrøtter, rødbeter, tulipaner). Å vende leirejord til god humus rik jord tar tid og arbeid, men det er mulig. Hvis det ikke er god kvalitet grus sand, bør du enten legge til grønnsand eller kalsitt sulfat som et alternativ til jorda. Disse tilsetningsstoffene er dyrere, men har samme effekt ved å løsne leirejorden og la mer vann og luft komme inn i jorden.               
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Hus populær:
Gjenopprett en moldy madrass.

Reparer et parkeringslys.

Ødelegg maur i friluft.

Lag en grus innkjørsel.

Frigjør kjøkkenet med fruktfluer.

Lag ditt eget vaskemiddel.

Tøm og fyll på bassenget.

Plantentrær.

Gjenoppbygg jord.

Lag et håndverk hjørne hjemme.

Hold dyr unna grønnsakshagen din.

Brett klær.

Plante en plommekjerne.

Tetningsvinduer.

Ødelegg ugress med eddik.

Fjern en klimaanlegg.

Blomstrer blomster selv.

Bytt dørkarmen.

Vok vårløk.

Fjern vann flekker.

Rengjør marmor.