Home \ hus
 

Lag en ny plen.

 

Ta deg tid til å forberede gulvet ditt før du legger din nye plen. Så du kan avle en elastisk og sunn plen. Legg turf (torv) hvis du vil bruke din nye turf raskt. Så gressfrø hvis du foretrekker å spare penger eller nyte å se på plenen din "vokse fra starten".

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Jordens forberedelse  ,

    
   
 1.            1      Fjern de gamle plantene med en hakke eller en maskin. Hvis du har gammelt gress eller ugress, bør du fjerne det før du legger den nye plenen. Bruk en drueformet hakke, også kjent som en hakke, for å fjerne gresset fra mindre områder. For større plener eller for tids- og arbeidsbesparelser kan du leie en frøskjærer fra et verktøyutleiefirma.  
    
  • Gresset er sannsynligvis lettere å fjerne når bakken er våt.
  •  
  • Ikke bruk herbicider for å drepe de gamle plantene fordi de vil holde seg i bakken og ødelegge den nye plenen også.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rett bakken. Gressfrøene vil vokse jevnere og forankres bedre når de blir sådd på en relativt rett jord. Gresskorn kan legges på bakkene, men det anbefales fortsatt å rette de flate områdene. For å fremme god drenering som er avledet fra bygninger, bør du vurdere gulvet med en gradient på en eller to prosent til motsatt retning av bygningen. Med andre ord skal bakken falle en eller to meter til en avstand på 100 meter.  
    
  • Ved retting bør du fjerne steiner og andre store gjenstander som kan forstyrre røtter på plenen. Ikke begrave murstein eller annet materiale som ikke naturlig kommer under plenen fordi de kan skade røttene.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbedre gulvet (om nødvendig). En jord trenger minst ti til femten tommer høy kvalitet jord for å vokse og bli sunn. Hvis jorda er veldig sandaktig eller inneholder mye leire, kan du jobbe i organisk materiale med en spade til den dybden. Du kan bruke kompost, rotte gjødsel, torv eller høykvalitets hagejord fra hagesenteret.  
    
  • Legg ikke bare det nye materialet på den gamle gulvet. På denne måten kan du lage jordlag som er vanskelig å trenge gjennom vann eller røtter.  
  •  
         
 6.  
 7.             4      Send en jordprøve til en test (valgfritt). Hvis du vil ha mer informasjon om jorda, kan du sende en jordprøve til en testlab. Laboratoriet vil gjøre en rekke tester for å fortelle om det er behov for ekstra næringsstoffer eller pH-justeringer for jorda.  
    
  • I Tyskland er landbrukstestlaboratoriene i ditt område en god adresse. De tilbyr ofte en laboratorietest for jordprøver.
  •  
  • Hvis du ikke har tilgang til et jordprøvelab, kan du også få litt informasjon hjemme ved å teste jordens pH. De fleste plener foretrekker en jord med en pH på 6,5 - 7.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Forsiktig injiser en gjødsel i jorda som fremmer vekst. Det rike nitrogenet i disse gjødselen akselererer røtteringen av den nye plenen. Fosfor er gitt som middelverdien på emballasjen. Gjødsel gitt som forretter er noen ganger merket med 5-10-5 eller 10-20-10. Bruk alltid anbefalt mengde angitt på pakken fordi for mye gjødsel kan drepe plantene dine. Ikke bruk gjødsel for dypt. Bare opplad det litt i overflaten.  
    
  • Hvis voksende gjødsel ikke er tilgjengelig, kan du bruke en balansert gjødsel (for eksempel en 10-10-10 gjødsel).
  •  
         
 10.  
 11.             6      Soak gulvet og la det hvile i en uke. Hvis du trenger å jobbe i ny jord eller rette jorda tungt, bør du vanne den ferdige jorda. For de beste resultatene kan du la det hvile i en uke før du bruker den nye turen.        
 12.  
 13.             7      Rull bakken lett. Gresset vil vokse best når luftlommene er fjernet, men bakken er ikke for vanskelig og kompakt for anbudsrøttene. Vannet skal kunne trenge gjennom jorda lett. Rull med en lett hage scooter over overflaten, som ikke skal være mer enn 1/3 fylt med vann.        
 14.  
 15.   8      Bestem hvilken plantemetode du vil velge. Du kan kjøpe ferdige strimler av gress i form av sods, som i noen områder også refereres til som tvers. Det kan være litt stressende å legge plenen, men plenen vil være brukbar kort tid etter installasjonen. Gressfrø er billigere, men det kan ta måneder å vokse til en brukbar plen. Det tar ett til to år å vokse pent og jevnt. Gressfrø anbefales ikke for bratte bakker fordi de kan skylles ned når det regner. Følg               
 16.  
 

Steg-for-trinns forklaring i delen nedenfor, i henhold til ditt valg.

           

# * Det finnes andre, mindre vanlige måter å legge en plen på. "Plugger" er små gresstykker som plantes med intervaller og spre seg over det åpne området. "Zweiglein" er også referert til som "Wurzelausläufer" og er gressstengler som kryper over bakken. De kan behandles som frø, men du bør sørge for at kvistens større knopper forblir underjordiske og jorda blir vannet regelmessig.

            

  Del 2      Legg grøften til den nye plenen  ,

    
   
 1.             1      Velg en gresstype. Tornet eller turen, som det er omtalt i noen områder, er striper av ferdig gress som er forankret i bakken. Gresskornet er tilgjengelig i mange forskjellige varianter. Velg et passende utvalg for ditt klima og den planlagte bruken av plenen. Gressletter i den varme årstiden foretrekker det varme sommerværet, mens varianter av kjølerperioden foretrekker lavere temperaturer.  
    
  • Gressvarianter diskuteres i begynnelsen av avsnittet om de forskjellige grønfrøene. Gresskorn er ofte lettere å velge fordi du kan føle gresset før du kjøper dem.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Kjøp ferskt gresskorn. Gresset kan ikke overleve på ubestemt tid som kutte frø og så bør du kjøpe ferske frø. Den festende jorda skal være fuktig og ikke ha tørre flekker eller falle av.        
 4.  
 5.             3      Legg sodaene i et forskjøvet mønster. Legg en rekke sods på ytre kanten av plenen din og legg soda fra den ene enden til den andre. Start neste rad motsatt til første rad som om det legges murstein. Forsøk å unngå å trekke på røret eller overlappe to deler.        
 6.  
 7.             4      Kutte sodaene med en kniv eller skille med en skarp trowel. Hvis du trenger å fylle en ledig jord eller fjerne en del som overlapper med et annet stykke, kan du kutte soden i mindre stykker med en kniv eller en skarp trowel. Juster soda slik at det ikke er noen hull mellom soda og de overlapper ikke.        
 8.  
 9.             5      Vann kraftig de første ti dagene. Hell din nye plen grundig etter legging. Vannet skal trenge gjennom soda i den underliggende jorda. Hvis du plukker opp et hjørne av jorda etter vanning, skal det dryppe vått. Vann ofte i de første ti dagene for å holde den nye plenen våt.  
    
  • Vann tidlig om morgenen, om mulig, slik at gresset har tid til å tørke ut før sopp kan akkumuleres.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Redusere vanningsvannets frekvens. Etter de første ti dagene kan du begynne å hælde mindre. Fortsett å grundig vanne plenen slik at vannet trer inn i jorden og veksten av røttene stimuleres. Kontroller plenen kanter for visnet områder og vann mer om nødvendig.        
 12.  
 13.             7      Unngå å kjøre på din nye plen. Hvis mulig, ikke gå inn i plenen din i løpet av den første uken, og bruk den så lite som mulig i den første måneden. Etter denne tiden vil plenen være godt etablert og kan brukes som vanlig.        
 14.  
 15.             8      Slå plenen så snart den har vokst bra. La plenen vokse til en høyde på minst 6,5 cm før du klipper den. Ikke klipp plenen mens den fortsatt er våt, og sørg for at pleneklippers kniver er skarpe. Lette, håndskrevne plenen gressklippere anbefales til soden har dannet dype røtter. Dette kan ta flere uker.        
 16.  
             

  Del 3      Lag en plen ved å så  ,

    
   
 1.             1      Velg frøtilbudet i henhold til klimatiske forhold. De fleste varmluftgressene hviler i kaldere temperaturer og blir brune. Kaldt klima gress blir ikke grønt i sommerens varme. Bestem hvilken art som er bedre for klimaet ditt eller konsultere en ekspert på hvordan du lager grener i ditt område. Du kan også ta din beslutning basert på dagens sesong og de rådende temperaturene.  
    
  • Gresskrydder som Kentucky-enget bluegrass, ragrass og fescue gress bør bli sådd om høsten, når temperaturene på det øvre jordlaget er 20 ° C til 30 ° C.  
  •  
  • Gresse gress som Bahia gress, millipede gress, teppe gress og bøffel gress er best sådd om våren eller sommeren når jord temperaturen er 20 ° C til 35 ° C.  
  •  
         
 2.  
 3.             2      Velg en spesiell frøtype. Hvis plenen din må ha et spesielt utseende, kan du velge en enkelt type gress. Gressfrøene blir ofte solgt som en blanding (et utvalg forskjellige forskjellige varianter) eller kryss (en kombinasjon av mange forskjellige gressvarianter) for å sikre bedre motstand mot sykdommer og miljøfaktorer. Bla gjennom blandinger og kryss og finn den med tekstur du vil ha best for lysforholdene og motstanden mot dehydrering og fottrafikk på plenen. Unngå å kjøpe frøblandinger av dårlig kvalitet ved å følge disse tipsene:  
    
  • Se etter tilbud som har mer enn 75% spiring og en produksjonsdato for ikke mer enn 10 måneder siden for å få de beste resultatene av spiring.  
  •  
  • Søk etter gressfrø som inneholder mindre enn 0,5% ugressfrø.
  •  
  • Unngå årlig ragrass fordi det regelmessig dør om vinteren. Unngå grov "jordbruks" staude ragrass eller blandinger som inneholder mer enn 20% av en hvilken som helst type rase, ellers overgrover de plenen med grov tekstur og utseende.  
  •  
  • Unngå gress som selges uten å identifisere de identifiserte varianter.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Arbeid i seksjoner på plenen. Deler store plener i seks seks meter. Rediger hver seksjon individuelt og følg trinnene for denne delen før du fortsetter til neste trinn. På denne måten kan du dele hele omfanget av arbeidet ditt i mange små seksjoner, og sørg for at hver seksjon får all den pleie den trenger.        
 6.  
 7.             4      Så gresset. Stryk gressfrøene med en såmaskin eller en grøntstøtte for å sikre at de er jevnt fordelt. Hvis du ikke har noe annet valg, kaster du frøene for hånd, men følg alltid anbefalt frøtetthet når du går opp og ned på plenen i parallelle rader. Så den resterende halvdelen mens du graver lengden på bredden. Hvis det ikke er spesifisert såddensitet, kan du følge disse instruksjonene:  
    
  • Utility gress (egnet for middels til tung bruk) kan såes ved 15 g til 20 g per kvadratmeter.
  •  
  • De vanligste "ornamental grasses" (egnet for sparsom bruk) kan såddes ved 20 g til 25 g per kvadratmeter.
  •  
  • Høykvalitets pyntegress kan frøes på 30g per kvadratmeter.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Kontroller bakken enkelt. Bruk en rake til å dekke de fleste frø med et lett lag av jord som ikke skal være dypere enn tre millimeter. Frøene er beskyttet mot fugler og vind, men det er lett for det unge gresset å spire gjennom jordlaget.  
    
  • I sommersøt gressfrø kan et tynt mulchlag med seks millimeter tykt bidra til å beholde fuktighet. Mulch fra halm eller høy anbefales ikke fordi det kan inneholde ugressfrø.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Ikke gå på gresset når det begynner å spire. Plasser skilt eller midlertidig barriere (hvis nødvendig) for å holde folk borte fra plenen. Ikke gå på gresset til gresset har spist på ti til fjorten dager. Kjør så sjelden og forsiktig over plenen som mulig etter såing for de neste seks månedene.        
 12.  
 13.             7      Vann frøene. Vann frøene lett med en plen sprinkler umiddelbart etter sådd og gjenta vannet hver annen dag til de første frøene vises. Etter spyling kan du skylle plenen sjeldnere, men tungere fordi de etablerte plantene ikke lenger vaskes bort. Frekvensen av vanning er avhengig av temperatur, fuktighet og gresstype. Øk frekvensen av vanning når gresset blir brun, med mindre det er resten av sesongen (om vinteren for varianter av den varme årstiden og sommeren for gress i den kalde årstiden).  
    
  • Hvis du blander med Kentucky Meadow Grass, bør du fortsette den første milde vanningen i lang tid etter at de første spirene blir synlige. I løpet av de neste dagene, se etter et nyskapende lag av små frøplanter. Kentucky eden bluegrass kan ta lengre tid å spire enn andre varianter. Etter denne andre spiring kan du bytte til mindre hyppig vanning.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Rull gresset så snart gresset er 5 cm til 7,5 cm høyt. Når gresset når denne høyden, kan du trykke den ned med en lett tredemølle. Du kan enten bruke en tom metallanordning eller fylle en plastisk scooter med omtrent fire liter vann. Hvis du ikke har en gressklipper, kan du forsøke å skyve gresset lett til bakken med gressklippers hjul eller forsiktig trampe det på føttene. Prøv å ikke trykke så hardt at jorden blir for fast og kompakt.        
 16.  
 17.             9      Slå plenen så snart den når en høyde på 7,5 cm til 10 cm. Ikke klipp den nye plenen til den når den høye, fordi det tar tid å utvikle sine røtter uforstyrret. Klipp gresset i små seksjoner så snart det når denne høyden, men ikke forkort det med mer enn 1,25 cm i ett snitt. Vent minst et par dager for å klippe plenen igjen.  
    
  • Når gresset har nådd ønsket høyde og gresset har vokst bra, kan du slå det til din smak. Drep aldri mer enn en tredjedel av den totale høyden samtidig.
  •  
         
 18.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (28)      
Hus populær:
Finn en lekkasje i et basseng.

Hvordan plante hvitløk.

Voks chili.

Rengjør smykker.

Rengjør sølvsmykker.

Forplante sukkulenter fra blader.

Finn den beste tiden å vanne hagen.

Rengjør tinn.

Plant tulipaner.

Bli kvitt husfly med nelliker.

Lag en bonsai ut av et normalt tre.

Avle mynte.

Fjern flekker i badekaret.

Bytt ut en termostat.

Voks soyabønner.

Fjern epoxy.

Dyr Astilbe i hagen.

Fang en gnager i huset ditt.

Omforme et rom.

Få myke håndklær.

Fjern mugg fra taket.