Home \ hus
 

Velg et bosted.

 

Å velge et sted å bo er en stor beslutning. Ikke ta det lett, men husk at ditt valg ikke må være endelig. Ta deg tid til å tenke på hva som er viktigst for deg. Balanse dine idealer mot virkeligheten. Gjør valget som gjør at du føler deg mest komfortabel og våger hoppet når tiden kommer.

             

Fremgangsmåte .

    

    1      Muligheter  ,

    
   
 1.            1      Lag en liste. Skriv ned byer, stater, land eller regioner du tenker på når du tenker på et sted du vil bo i. Listen din kan være veldig lang eller veldig kort. Hvis du ikke har noen steder i hodet ditt, gjør mer forskning for å vite bedre hva du leter etter.       
 2.  
 3.             2      Forskning. Søk på nettet, snakk med folk, og les veiledninger for å finne ut mer om noe sted på listen din. Les mer om historie, kultur, scene og økonomi. Hva tiltrekker du deg til dette stedet? 
    
  • Spør venner. Hvis du vil flytte til en by og kjenne noen som allerede har bodd der, spør han om hans mening. Det som er bra for en person, trenger ikke nødvendigvis å være bra for en annen!
  •  
         
 4.  
 5.             3      Se etter trender. Finne vanlige faktorer av stedene du vil bo i. Bruk disse mønstrene til å forstå hva du leter etter: urbane, landlige eller forstadsområde? Fjell eller sjø? Øst eller Vest? Hvis du har funnet noen lignende alternativer, se etter små forskjeller mellom disse stedene. 
    
  • Hvis du har San Francisco, Portland og Seattle på listen, så er det merkbart at disse er relativt unge, velstående og tech-drevne byer på vestkysten av USA. Kanskje du leter etter litt energi som du forbinder med disse urbane sentrene. Søk etter forskjeller mellom disse byene å bestemme.
  •  
  • Hvis du har Montana, Alaska og Colorado på listen, vil du sannsynligvis bo i et relativt urørt sted med fjell og mange utendørs muligheter. Disse tre statene har mange ting til felles, men også mange forskjeller. Forskning hver stat for å bedre forstå forskjellene.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Besøk stedene. Du er fascinert av ideen om et sted. Se ham personlig før du tar en vidtgående beslutning. Ta tak i enhver sjanse du kommer til å besøke regionen. Snakk med folk og forestill deg at du bor der. Gå på ferie hvis du kan. Lei en bolig for å få en ekte følelse for livet på dette stedet.  
    
  • Hvis du vil flytte relativt snart, gå dit på en helg eller en fridag. Hvis du vil leve langt, ta deg tid og planlegge nok ressurser for å komme dit og tilbake.
  •  
                   
 8.  
             

    2      Tiltrengelighet av stedet  ,

    
   
 1.             1      Hva er kulturen som der? Lær noe om musikk, fest og mat scene og alt du tror vil forbedre livskvaliteten din. Bli kjent med de kulturelle særegenheter som gjør hvert sted unikt. Spørre om forholdet mellom unge og gamle mennesker og se etter trender som følge av at folk flytter til et sted. 
    
  • Kanskje favorittbandet ditt eller en elsket forfatter kommer fra denne byen. Du har kanskje hørt at byen har en beryktet aktiv befolkning som er mye der ute.
  •  
  • Å leve med andre fra samme sosioøkonomiske lag kan være morsommere enn å leve med andre som tjener og gjør mye mer eller mindre enn deg. Enten du leier eller kjøper ditt hjem i det nye området, bør du kontakte en megler for å få bedre følelse for nabolaget.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Vær oppmerksom på romantikken til et sted. Det er viktig at du tar en informert og praktisk beslutning, men du bør også finne en grunn til å bli begeistret for stedet der du skal bo. Lag et mentalt bilde av livet du leder der, og vurder deretter om du vil ha dette livet.       
 4.  
 5.             3      Hva er klimaet der? Vil du bo på et varmt, kaldt, fuktig eller tørt sted? Ønsker du å bo på kysten eller i fjellet? Forskning om en by eller en region for å lære om været. Hvordan påvirker klimaet (for eksempel et veldig regnfullt sted eller et kaldt vintersted) din livsstil og mål? Vurder temperatur, gjennomsnittlig nedbør, luftforurensning og sesongvariasjoner. 
    
  • Noen lider av sesongmessige depresjon. Dette er et syklisk mønster av depresjon i forbindelse med sesongmessige endringer. Folk er ofte deprimert om vinteren eller regntiden når det er kaldt og overskyet.  
  •  
  • Hvis du er usikker på klimaet i en bestemt region, har den Nasjonale Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) data om alt fra temperatur til luftforurensning.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Hva er risikoen for naturkatastrofer? Det kan påvirke din avgjørelse, men bør ikke være stikkpunktet. På enkelte områder er risikoen for orkaner og tornadoer høy, i andre øker risikoen for jordskjelv. I noen områder er det tørke, i andre store stormer. Informer deg om farer slik at du kan ta en bevisst beslutning.        
 8.  
             

    3      Start  ,

    
   
 1.             1      Planlegg økonomisk. Flytt til et sted du har råd til, men det gir deg også de alternativene du vil ha. Dine penger er raskere i noen regioner enn i andre. Jobb i et dyrt område blir ofte bedre betalt. Det er dilemmaet: stedene med de beste mulighetene har ofte høyest levekostnad. De billigste stedene er ofte mindre egnet til å lage en karriere.  
    
  • Penger bør ikke være den eneste viktige faktoren. Selvfølgelig bør du flytte til et sted hvor du kan underholde deg selv og din familie. Men du bør være spesielt glad for stedet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Hva med arbeid? Sammenlign din nåværende og fremtidige karriere. Spørre om å finne en jobb i den potensielle nye byen for å finne ut hvordan det er der. Søk etter områder der det er mange yrker i et område som interesserer deg.  
    
  • Hvis du vil beholde din nåværende jobb, kan du kanskje ikke flytte til et sted hvor du skal pendle for langt.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Gjør det riktige valget for barna dine også. Hvis du flytter med barn eller forventede barn, så undersøker du utdanningsinstitusjonene i området. Vurder hvordan kultur og muligheter for et område påvirker barnets utdanning. Velg et sted som barnas hjem som har et nærende og stimulerende miljø. 
    
  • Hvordan støttes du der? Det er økonomisk og logistisk lettere å heve barn hvis du bor i nærheten av familien eller nære venner.
  •  
  • Hvis barnet ditt blir undervist hjemme, se etter skoleelever i dette området. I enkelte regioner er det bedre private lærere, i andre er det grunnskoleutdanning, som forbyder hjemmeundervisning.
  •  
         
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                Les mer... (4)      
Hus populær:
Rengjør avløp med salt og eddik.

Plante hvitløk.

Lag gamle plastflasker til hagen din.

Cantaloupe dyrker meloner.

Kjemp loppene med peppermynte.

Trekk tulipaner.

Mal et gjerde.

Drag Sareptasenf.

Fjern den smakfulle lukten av bøker.

Plante blomster.

Rent messing.

La soverommet ditt luke godt.

Hold ullklærne motstandsdyktig mot motstand.

Finn en gasslekkasje.

Bytt ut en termostat.

Rengjør en svamp.

Reparer en dryppende badekarpresse.

Plant en busk.

Aldri treet ved hjelp av natron.

Såg støpejernsrør.

Utforsk historien til ditt hjem.