Home \ hus
 

Monter en gips.

 

Installering av gips, også kjent som gipsplater eller gipsplater, er en viktig del av å bygge et hjem. I motsetning til den utbredt bruken av gips, vil det ta lang tid å bygge et fundament som skal holde malingen eller tapetet. Du kan enkelt installere din egen gips i løpet av noen timer, avhengig av størrelsen på rommet.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Velg din Tørrvegg  ,

    
   
 1.            1      Du må vite at gipsveggene vanligvis består av 1,20 mx 2,40 m paneler. Paneler på 1,20 mx 3,60 m er også tilgjengelige, men det er vanskeligere å jobbe med dem. De brukes vanligvis av fagfolk som har noen ekstra hjelpere. De større panelene har en tendens til å bryte under transport til byggeplassen. De gjør faktisk mindre arbeid, fordi de større områdene krever færre ledd som må limes over. 
    
  • Gipsveggene er vanligvis satt opp horisontalt, men de kan også settes opp vertikalt, om ønskelig.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Du bør vite at tykkelsen på panelene varierer fra 0,6 cm til 1,6 cm, tykkelsen på 1,27 cm er den vanligste. Kontroller byggekoder for ditt område for å finne ut hvilke krav som stilles.       
 4.  
 5.             3      Vær oppmerksom på sammensetningen av din gips. Når du velger en gips, velger du en sammensetning som passer miljøet der den er installert. For eksempel er det forskjellige fuktresistente produkter som vanligvis kalles Ecorock gipsplater. De er konstruert for montering i svært fuktige områder som garasjen eller på badet. Se på tilbudet på din lokale maskinvarebutikk før du forplikter deg. 
    
  • Arbeid med Ecorock gipsplater i hele hjemmet ditt kan være litt over toppen, men det vil definitivt hjelpe på de svært fuktige områdene som badet, så lenge panelene ikke brukes til å plassere badekaret eller dusjen direkte mot dem , En gips laget av Ecorock er ikke riktig materiale i områder der det kan bli veldig vått. I dusjen bruker du en glassfiberforsterket sement eller dekker områdene med baderomsfliser.
  •  
                   
 6.  
             

    2      Inspeksjon av installasjonsområdet  ,

    
   
 1.             1      Forbered veggområdet slik at det holder gipset ditt. Fjern alt gammelt gips, negler, skruer og alt annet som hindrer det nye gipsplaten å ligge flatt på bolten.       
 2.  
 3.             2      Se etter skjulskade og bedre dette ut. Kontroller at løs mur, fuktighet, termitter eller andre problemer ikke gjør installasjonen et problem. Ikke bli overrasket om du finner stålbolter i stedet for trebolter. Stålboltene er i utgangspunktet bedre fordi de gir ekstra forsterkning. De er også trygge fra termitter og ikke brannfarlig. Hvis stålbolter brukes, er den eneste forskjellen at du må bruke gipsskruer i stedet for negler for å sikre gipset.       
 4.  
 5.             3      Kontroller isolasjonen som er festet til boltene. Bruk sterkt tape for å reparere sprekker i papiret og optimalisere energieffektiviteten.       
 6.  
 7.             4      Bruk skum med tre ekspansjoner for å reparere sprekker og hull på ytterveggene. Velg et skum som er slitesterkt, elastisk, ikke-krympende og vanntett. Ikke bruk skum rundt vinduene og dørene.       
 8.  
             

    3      Måling og kutting av gipsvegger i taket  ,

    
   
 1.             1      Ved å måle fra et hjørne kan du måle gipsvegget slik at enden ender på en fest eller en ledd. Ikke la en hale fra en gips uten støtte. Enden på en gips bør alltid festes til en fest eller felles. 
    
  • Hvis gipsvegget ikke slutter i en feste eller kontakt, kan du prøve følgende:
     
   • Rett til midten av det fjerneste vedlegget som gipset passerer, overfører disse målingene til gipsvegget.
   •  
   • Legg et T-stykke på gipslinjen og dra et knivblad langs den rette linjen gitt av T-stykket.
   •  
   • Ta av halen på den utskårne linjen.
   •  
   • Kontroller to ganger at endene på gipset er opp til midten av en armatur eller kontakt.
   •  
    
  •  
         
 2.  
 3.             2      Påfør en limlinje på hvert vedlegg eller ledd som gipset er festet til. Gjør dette trinnet rett før du prøver å henge gipset.       
 4.  
 5.             3      Løft panelet til taket, og start i et hjørne. Pass på at hjørnene er vinkelrett på festene eller kontaktene og juster dem med veggen.       
 6.  
 7.             4      Roter fem skruer i en linje gjennom midten av panelet og fest den til et enkelt feste eller kontakt. Gjenta denne prosessen for enhver festing eller skjøte som er skjult under gipsvegget. 
    
  • Pass på at de fem skruene er jevnt fordelt langs festet eller kontakten.
  •  
  • Fri en centimeter fra kantene som buffersone. Skru ikke for nær kanten av gipset.
  •  
  • Vri skruene inn i panelet, men ikke så dypt at de går gjennom overflaten på den andre siden.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Fortsett med liming, løft til taket og skru opp gipset på denne måten til en rad av taket er helt dekket. Begynn med neste rad ved kanten av veggen ved siden av forrige rad, men sørg for at koblingene på gipsvegget er kompensert med minst 15 cm fra første rad.       
 10.  
             

    4      Måling og kutting av tørrvegg til veggen  ,

    
   
 1.             1      Bruk en boltfinner til å markere alle punkter hvor bolter er til stede. Ikke stol på at boltene dine vil være 40cm eller 60cm fra hverandre som beregnet. Noen bolter skiftes med en centimeter i en retning eller den andre på grunn av snekkerens noe unøyaktige arbeid. Det er en god idé å tape boltens plassering på gulvet så lenge boltene blir utsatt. Så du kan markere midtlinjen til hver stud med en synlig markør.       
 2.  
 3.             2      Mål veggen og en del av gipset for å avgjøre om halen passer midt på en bolt. Igjen, det er sannsynlig at du må kutte av noen deler av gipset for å justere endestykker for boltene. 
    
  • Ved kutting av gipsplaten, bruk en tee og barberhøvel for å kutte en linje på den ene siden av gipsplaten. Legg kneet på motsatt side og trekk panelet mot deg raskt, samtidig som du trykker på kneet utover og bryter panelet i en ren linje. Klipp utstikkende papir rett på den nye kanten med barbermaskinen din.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Påfør en lim av lim på hvilken som helst tilkobling eller vedlegg som panelet er festet til. Utfør dette trinnet rett før du legger til panelet.       
 6.  
 7.             4      Bruk en hjelper, løft panelet mot veggen og bruk en skrutrekker for å skru de fem skruene inn i midten av panelet. Start i midten og arbeid deg utover. Skru inn fem skruer for hver bolt. 
    
  • Ekstra skruer kan være nyttig i noen situasjoner, men i de fleste tilfeller er de over toppen. De må også fylles og slipes, noe som kan påvirke ferdigstillelsen av veggen.
  •  
  • Vurder bruk av en fjærbelastet skrutrekker for gipsveggkonstruksjon. De er utformet for å synke hver skrue nøyaktig til samme dybde før skrutrekker fanger den og skrutrekkeren kan fjernes.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Bruk en gipssåg til å lage kutt langs uregelmessige åpninger som buer. Fortsett å installere gipset over vinduene og dørene. Du vil kunne klippe ut de fremspringende delene av gipset senere. Samtidig bør du passe på at ingen sømmer på veggen eller vindusrammen er ferdige, og du bør ikke feste panelene til rammen av åpningene. 
    
  • En god praksis når du installerer gipsvegget over utstående rør er å lene panelet mot røret og lett slå det med en flatt treblokk for å trykke på baksiden. I neste trinn tar du av gipsvegget og kuttes med en sirkelkniv eller et hull så et perfekt hull langs kantens kant. Denne prosedyren er mye enklere enn å lage et stort hull som du senere må forsegle med kitt.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Fortsett liming, festing og skruing av gipset på denne måten til en del av veggen er helt dekket. Start med neste rad i hjørnet av veggen ved siden av forrige rad.       
 12.  
 13.             7      Klipp ut panelene som holder seg til vinduene eller dørene. Fest gipsvegget rundt vinduet og døren, og kutt supernatanten ut med en roterende bor eller en gipsveggsag.       
 14.  
             

    5      Fylling og tetting av gipsvegg  ,

    
   
 1.             1      Bland bindemiddelforbindelsen til gips eller kitt med vann til du har konsistens som rømme. Det første laget av kitt du bruker direkte på sømmen, skal være litt jevnere enn normalt slik at kantene kan binde seg godt med kittet.       
 2.  
 3.             2      Bruk en gipskniv for å bruke en sjenerøs mengde kitt til sømmen. Det er ikke nødvendig for jobben å jobbe perfekt første gang. Du kan tørke av overflødig kitt etter å ha festet maskeringsbåndet. Pass på at du helt dekker hele hemmet.       
 4.  
 5.             3      Legg maskebåndet over hele hodet hvor du brukte kittet. Ta 15 cm eller 20 cm lang spatel for å limte maskebåndet på, begynner i den ene enden og trekke den mot deg i en jevn bevegelse. 
    
  • Forbered maskeringsbåndet ved å kutte det til riktig lengde og fukte lett med vann. Du trenger ikke å suge det for mye.
  •  
  • Noen byggfirmaer unngår å bruke perforert eller fibrøst maskingstape fordi etterbehandling med disse materialene ikke er feilfritt. Bruken av mer kitt vil være nødvendig, og kantene må slipes for å få jobben gjort riktig. Bestem på materialet som passer best for deg og passer ditt budsjett.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Skal av overflødig kitt ved siden av maskebåndet med gipsveggverktøyet. Arbeid slik at overflaten på hemmet er glatt og flatt.       
 8.  
 9.             5      Kontroller dine nylig fullførte tilkoblinger for bobler. Fukt boblen og klem den ut etter behov ved å tørke over den igjen.       
 10.  
 11.             6      For hjørnene i ytre hjørner kan du bruke et spesielt verktøy for hjørner som er tilgjengelige for både indre og ytre hjørner. Dette vil gi arbeidet en profesjonell grad. 
    
  • Påfør kitt og maskeringsbånd på samme måte. Først, bruk en sjenerøs mengde kitt. Bøy maskeringsbåndet i midten og forsterk kinken noen ganger. Fest maskebåndet slik at midtbøyningen passer direkte inn i hjørnet av veggen. Skal av overflødig kitt med kniven din.
  •  
         
 12.  
 13.             7      Påfør minst to eller tre ekstra lag med en litt bredere spatel for hvert ekstra lag. La kittet tørke mellom lagens påføring. Hun blærer hvis du jobber for fort. 
    
  • Mange tynne lag med kitt gir bedre resultater, men du trenger tålmodighet for å la dem tørke.
  •  
  • Ikke bruk kitt på nydekket skjøt. La det tørke grundig for en dag mellom lagene, med mindre du bruker varmt fyllstoff som tørker om en time. En god idé er å bruke rosa kitt som blir hvitt når det tørker, noe som indikerer at tørkeprosessen er fullført og et annet frakk kan påføres.
  •  
         
 14.  
 15.             8      Ikke glem å bruke et lag av kitt over hver skrue. Du bør ikke merke noen kanter etter påføring av kitt til bindelinjer eller skruer. Pass på at du holder bladet flatt mot gipsvegget og trekk det ut i myke, men faste slag. Øv på et gammelt gips for å forbedre teknikken din. 
    
  • Spred litt kitt over små støt, for eksempel glemte sømhull eller skruehull, som ble opprettet under montering.
  •  
         
 16.  
 17.             9      Gjenta denne prosessen for alle sømmer til alle tilkoblinger er dekket.        
 18.  
             

    6      Slipe og Etterbehandling  ,

    
   
 1.             1      Bruk en barmalm, med spesielle sandpapir for gips, for å male de vanskeliggjorte leddene etter at det siste laget har tørket. Ikke overdriv det og fremfor alt, ikke sand til papiret blir synlig under fyllstoffet. Dette trinnet er raskt å utføre fordi kittet lett kan slipes.       
 2.  
 3.             2      Bruk en sandbrett med gipsvegg med fint sandpapir for å smelte alt annet. Også her må du være forsiktig. Alt du trenger å gjøre er å skynde deg over forbindelsene noen ganger.       
 4.  
 5.             3      Bruk et bærbart lys og en penn, undersøk overflatene som fyllstoffet er påført og kontroller for feil. Lyset hjelper deg å se støtene. Sirkle de problematiske områdene med pennen. Bruk en svampkvern eller en håndkvern til å fungere de defekte områdene grundig.       
 6.  
 7.             4      Impregnere vegger og sand igjen. Påfør et lag av impregneringsmiddel på veggene, og sand deretter hele området med en barmalm. Selv om de fleste nybegynnere unnlater dette trinnet, er det avgjørende for en vakker, jevn overflate og bidrar også til å unngå løse stykker papir og lint igjen fra den første slipingen.       
 8.  
 9.             5      Ikke gå for mye. Sliping kan være en tilfredsstillende aktivitet og morsom, men noen ganger er det for mye, og du drar gjennom papiret unødvendig. Når det skjer, bruk litt kitt og sand det igjen når det er tørt.       
 10.  
             

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

             
Hus populær:
Fjern blodflettene fra lær.

Mal en betongvegg.

Få en lenestol.

Sett opp kjøkken.

Skjær bambusgardiner sidelengs.

Rengjør imitasjon mussel.

Polsk parkettgulv.

Bygg en hydroponisk hage.

Tørkete ved.

Monter en indre dør.

Forhindre at myggene reproduseres.

Fjern blod fra satinplater.

Bygg et gjerde.

Seal dusj.

Forbered et rom for å male.

Samle regnvann.

Legg til betong på eksisterende betong.

Gjør håndklær mer absorberende.

Få lukten av brent mat ut av huset.

Gi bedre lukt i kjelleren.

Kjemp lange feil uten kjemikalier.