Home \ hus
 

Fjern tyggegummi fra teppet.

 

For mange er tyggegummi en velsmakende godbit som trener kjevemuskulaturen, eliminerer kjedsomhet og hjelper røykere til å unngå sigaretter ved å gi et giftfritt alternativ. Dessverre skjer det at du bærer tyggegummi på skoens såler inn i huset, hvor det deretter holder seg til teppet. Heldigvis finnes det måter å fjerne tyggegummi fra teppet når det har slått seg fast i fibrene.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Frys  ,

    
   
 1.                    1      Sett noen isbiter i en tetningsbar plastpose og legg den på tyggegummi i teppet. Alternativt kan du også bruke en "kul pakke" som for legging på skadede lemmer. La isen stå på i ca. 30 minutter før du prøver å fjerne tyggegummien.       
 2.  
 3.                  2      Fjern isen og følg om tyggegummi er virkelig frosset, rock hardt. Jo lengre isen sitter på den, jo vanskeligere blir tyggegummi og jo lettere blir det å fjerne det fra teppet.        
 4.  
 5.                  3      Ta en metallspatel, en smørkniv eller en meiselaktig gjenstand med en tynn rettkant som ikke skar av teppefibrene. Kniel på teppet og prøv å pry bubblegum ut av teppet fiber. La tyggegummi bryte ned i små biter og fjern så mye av det som mulig. Rist isen igjen over stædige flekker og gjenta om nødvendig.        
 6.  
 7.                  4      Sjekk om tyggegummirester i teppet. Hvis dette er tilfelle, se deg rundt i huset for å se om du har en muskelsalve som inneholder "metylsalicylat". Dette er en type peppermynteolje som fungerer som løsemiddel og som kan fjerne rester av tyggegummi fra teppet. Bruk en myk klut til å gni denne salven på stedet med tyggegummi og bruk en gammel tannbørste for å puss ut gjenværende tannkjøtt. Pensle tannbørsten opp fibrene og vekk fra fibrene.        
 8.  
 9.                  5      Fullfør rengjøringsprosjektet ved å rengjøre området med et mildt rengjøringsmiddel og et dråpe eddik for å fjerne lukt. Dekk deretter teppet med et tykt håndkle og kjør ikke over det før stedet er helt tørt.                  
 10.  
             

    2      Oppvarming  ,

    
   
 1.                  1      Trim et stykke plastfolie og ta en hårføner. Hvis du ikke har plastfolie på hånden, gjør den også en plastpose. Velg den varmeste innstillingen av hårføner og led den varme luftstrømmen til stedet med tyggegummi. Hold plastfolien i den andre hånden for å fjerne tyggegummi fra teppet.        
 2.  
 3.                  2      Trekk tyggegummi ut av teppet med plastfolien når den er myk nok. Hold den varme luftstrømmen på plass og trekk forsiktig plastfolien, du har så mye tyggegummi av teppet som mulig.        
 4.  
 5.                  3      Kontroller tyggegummirester og tyggegummi flekker. Hvis det er rester av tyggegummi i teppet, kan du bruke en muskelsalve som beskrevet i Metode 1 og deretter rense teppet med vaskemiddel og eddik.        
 6.  
             

    3      Eukalyptusolje  ,

    

Før du bruker denne oljen til teppet, må du prøve det på et ubetydelig sted for å se om det fører til flekker. Påfør bare oljen på tyggegummi om mulig, og unngå å få noe av det på teppet.

 
   
 1.                  1      Fukt en vattpinne med eukalyptusolje.        
 2.  
 3.                  2      Dekk tyggegummi med fuktig klut.        
 4.  
 5.                  3      Skru forsiktig av tannkjøttet med en smørkniv.        
 6.  
 7.                  4      Dekk stedet der tannkjøttet var med litt sitronsaft. Dette fjerner eventuell gjenværende klebrighet.        
 8.  
            

    4      Smør / Jordnøddesmør  ,

    

Denne metoden kan forårsake flekker hvis du ikke er forsiktig. Pass på at du bare bruker jordnøttsmørket til tyggegummi, ikke til

teppet  
   
 1.                  1      Ta litt mykt peanøttsmør eller vanlig smør.        
 2.  
 3.                  2      Rist tyggegummien med smøret. Vær forsiktig så du ikke gni dem i teppet.        
 4.  
 5.                  3      Ta av tyggegummi. Skrap forsiktig med en smørkniv. Jordnøtt smør løser opp tyggegummi, så det skal være lett å skrelle det av.        
 6.  
 7.                  4      Dekk deretter stedet med litt sitronsaft (se ovenfor).        
 8.  
            

    5      Klesrensemiddel  ,

    
   
 1.                  1      Dugg tyggegummi med litt tørr rengjøringsløsning.        
 2.  
 3.                  2      Skru tyggegummiet med en smørkniv.        
 4.  
 5.                  3      Sug en svamp med en løsning av en teskje med et mildt vaskemiddel og en kopp lunkent vann og gni flekken med den. La det tørke.        
 6.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

             
Hus populær:
Monter en ny inntakssjakt i kjelleren.

Ryd opp et rom.

Monter ditt eget badekar.

Beskjæring av en hornbjelke.

Bli kvitt tannkrem flekker igjen.

Plante blomster.

Lag blomsterbed under trær.

Plante blåbær selv.

Plante blåbær selv.

Rengjør ventilen på en tørketrommel.

Vask banan flekker ut av klær.

Farger roser.

Rengjør en skinnjakke.

Fjern markør fra tre.

Rengjør et strykejern.

Vedlikehold bromeliads.

Stryke på en lapp.

Kunstig aldring av metall.

Etter grillingen rengjør du grillen.

Rengjør flislagt gulv med eddik.

Fjern klistremerke fra bærbar PC.