Home \ hus
 

repotplanter.

 

For sunne planter og en flott hage er det viktig å plante planter regelmessig. Hvis en plante har blitt for stor til sin tidligere potte, kan røttene bli skadet eller til og med dø av, noe som senker veksten og gjør planten syke. For å forhindre denne skaden, bør planten repotted i en større beholder. Selv om denne prosessen er nødvendig, kan det være farlig og traumatisk for anlegget, så vær veldig forsiktig. Her er noen tips om hvordan du repoterer planter trygt og med minimal risiko.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.            1      Hell alle plantene du vil repot og bruk en spesiell gjødsel for å repot dem. Du bør gjøre dette en til to dager før selve repottingsprosessen, slik at gjødsel kan fungere.        
 2.  
 3.             2      Fyll den nye, større potten av pottejord. Du bør fylle potten med jord opp til ca 5 cm under kanten.       
 4.  
 5.             3      Bland deretter samme gjødsel som i trinn 1 med samme mengde vann og suge jorden i den nye blomsterkrukken med blandingen. Pass på at det ikke er noen tørr flekker.       
 6.  
 7.             4      Grav et hull i bakken nå. Dette bør være omtrent størrelsen på plantens potte.       
 8.  
 9.             5      Ta anlegget ut av sin nåværende pott. Legg hånden på toppen av potten og rundt planten. Du bør dekke så mye bakken som mulig med din hånd. Deretter setter du potten på hovedet og trekker planten forsiktig ut med jorda. Ikke gjør for raske bevegelser, ellers kan du skade røttene.       
 10.  
 11.             6      Sett anlegget i gryten. Vær forsiktig så du ikke ødelegger røttene. Ta deretter litt ekstra jord og fyll inn eventuelle gjenværende hull slik at ingen røtter blir utsatt. Vann anlegget sparsomt med vann-gjødselblandingen.       
 12.  
 13.             7      Plasser den nye potten på et skyggefullt sted de neste dagene. Det vil ta en dag eller to for anlegget å bli vant til sin nye jord, og først da skal den gå tilbake til normalt lys.                 
 14.  
             

Tips .

                  

Hva du trenger .

                  
Hus populær:
Plante tomater i huset.

Mål strømmen med et ammeter.

Lag biologisk såpe.

Pickle treflater.

Unngå loppebiter.

Rengjør avløp med salt og eddik.

Bekjempe skadedyr.

Voks hindbær.

Fjern vannflekker fra et tak.

Vask.

Bygg et gjerde.

Rengjør baseball caps i oppvaskmaskinen.

Gjenvinning av plastflasker.

Bestem alder av et tre.

Fjern voks flekker fra duken.

Utvis edderkoppene og hold dem unna.

Hold øye med nøklene dine.

Bestem alder av et tre.

Gjør kompostte seg selv.

Plant iris.

Messingalder.