Home \ hus
 

Leser en analog klokke.

 

Noen ganger kan du fortsatt se dem: analoge klokker. På kirke tårnene. Eller man finner på mormors minne en. Her forklares hvordan man leser tiden fra dem.

                

Fremgangsmåte .

    
   
 1.      1      Forklare forskjellen: På bildet til høyre ser du en digital klokke. Det er den vanlige. Og det er lett å lese tiden.        
 2.  
 3.   2      En analog klokke består derimot av to hender som roterer rundt et midtpunkt. Utenfor, hvor de peker, er ideelle tall. Da er det ikke så vanskelig å lese tiden. Men det finnes ingen tall, men bare bindestreker, så hjelper ikke denne artikkelen deg videre.     
 4.  
 5.   3      Den viktigste pekeren på den analoge klokken er den lille pekeren. Det kan virke ulogisk, for i det normale livet er de store og små alltid viktige, og fordi den lille hånden beveger seg sakte, mens den store hånden beveger seg raskt - og vi lærer i vårt samfunn at Urgent er jo viktigere.     
 6.  
 7.   4      Den lille hånden angir timen. Hvis han peker til 8, er det åtte o'clock. Hvis han peker til 9, er det klokken ni. Hvis han viser mellom 8 og 9, er det mellom klokken åtte og ni.     
 8.  
 9.   5      Den store hånden angir minuttene. Men du må ikke ta det for alvor, fordi hvis den store pekeren peker til 12, vil den ikke vise 12 minutter, men null eller seksti.     
 10.  
 11.   6      Det er fordi timen er delt inn i 60 minutter. Siden vi har 12 numre på klokken, er den store hånden på hvert nummer 5 minutter lenger.     
 12.  
 13.   7      Når den lille pekeren peker til 8 og den store til 1, er det fem minutter over åtte. Viser den store på 2, den er 10 minutter over åtte. Så i matematiske termer må du ta nummeret som den store pekeren peker fem ganger, så vet du hvor mange minutter som har gått siden den siste hele tiden.               
 14.  
             

Tips .

    
   
 • Det er 2 forskjellige avlesningstider i Tyskland. I vest og nord er språket "kvartal før X" og "kvart til X" i bruk, mens i øst (spesielt Sachsen) og delvis i sør (spesielt Franconia) står "tre fjerdedeler X" og "kvart X". Dette fører ofte til misforståelser. (Den fulle og halve time er navngitt det samme)
 •  
 • Forklaring:
 •  
 • 10h15 er i øst / sør "kvart elleve" og i vest / nord "kvart over ti"
 •  
 • 10h45 er i øst / sør "tre fjerdedeler elleve" og i vest / nord "kvartal til elleve"
 •  I øst / sør beregner man alltid med / til neste full time, som kommer. Man kan forestille seg det som en kake, som ville være sirkelen til den analoge klokken og hvilken som helst. 10h00 kaken er fortsatt full, ca 10h15 en 'kvart' er allerede spist, klokken 10h30 'halv' spist, klokken 10h45 har vi allerede spist 'tre fjerdedeler' (av kaken) og ggh 11h00 er han borte ('full')  
 • I vest / nord regner du alltid med den timen som er nærmest deg. Så enten tilbake eller fremover.
 •  
        
Hus populær:
Klipp azalea.

Fjern skuffer.

Lys en gassbrann.

Grow salat.

Svart jeans vasket ut.

Avrim fryseren.

Få en matchende romdør nøkkel.

Rengjør Teflon.

Bytt batteriene i røykvarsleren.

Fang en groundhog.

Maling av et hus.

Monter en gips.

Børst bort fuglsmut.

Fjern tømmermørtel.

Bruk salt i husholdningen.

Bli kvitt edderkopper med naturlige midler.

Apple trær trim.

Lag en terrasse.

Clematis planter.

Sandmaling.

Sett opp et kjølig rom.