Home \ hus
 

Slik holder friske blomster lenger.

 

Det er så flott når noen gir deg blomster som er pakket inn i papir eller pakket inn i en eske og kommer friskt fra blomsterhandleren. De sier så varm og romantisk at noen tenker på deg. Blomster står for følelser, takknemlighet og er en velkommen gave til mottakeren. Hvis blomstene varer lenger så nyter du dem lengre og de blir ikke så fort.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Varmt vann  ,

    
   
 1.            1      Legg blomstene i varmt vann så fort som mulig. Når stenglene til blomstene ble kuttet, ble deres livsstøttesystem fjernet. 
    
  • Fjern papiret fordi det kan presse blomstene og cellofan kan få deg til å svette.
  •  
  • Hvis kutteblomstene ikke er i vannet i lang tid, så har celler sett seg ned over stammen ender og blomstene tar på tungt vann. Klipp derfor av ca 2,5 cm av stammen ender og legg deretter blomstene i vann som du har forsynt med konserveringsmiddel, og la blomstene først ta mye vann.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Fyll en plastbeholder en tredjedel til halvfull med varmt vann. Bruk varmt vann da det kan absorbere blomster bedre enn kalde seg. 
    
  • Blomster bare drikker gjennom stilkene og ikke lateralt. Fyll derfor ikke beholderen med vann opp til toppen, fordi bladsystemet på stammen under vannflaten vil rote og forurense vannet. Dette er mat for bakterier og blomstene dør raskere.
  •  
  • Blader av takter, krysantemum, levoons og tusenfryd luktes spesielt sterk når de er i vannet i lengre tid.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Ta vanntanken med deg inn i hagen. Klipp stenglene av blomstene i en vinkel med skarpe beskjæringssaks. Et skråt snitt er bedre for vannabsorpsjon. Fjern alle blader fra den nedre delen av stilken som ellers ville være i vannet. Sett umiddelbart blomstene i vannet.       
 6.  
 7.             4      Ikke legg for mange blomster i en vannbeholder. Gi nok plass til at luften skal sirkulere mellom blomstene. For mange blomster som er pakket sammen i en beholder, klemmer og knuser blomstene. Plasser beholderen på et kjølig, mørkt sted og la blomstene absorbere langt vann før du gjør dem opp. Bruk en mindre beholder for blomster med korte stengler.       
 8.  
 9.             5      La blomstene absorbere vann i fire til fem timer, helst natten over, før du forbereder dem. Dette trinnet kalles opparbeidelse. Stenglene kan fylle med vann og blomstene er friske. Så blomstene varer to ganger lengre enn uten behandling.       
 10.  
 11.             6      Bruk et plantevernmiddel for å drepe bakteriene i vannet. Du finner dem i hagebutikken eller supermarkedet. Du kan også sette et lok full av blekemiddel i vannet. Hvis du ikke bruker konserveringsmiddel, må du endre vannet og trimme stilkene daglig i en vinkel. Hvis du bruker konserveringsmidler, trenger ikke stenglene kuttes igjen, og vannet endres kun to ganger i uken. Blomster som freesia, nelliker og liljer har mange knopper. Hvis du legger konserveringsmidler i vannet, åpner knoppene lettere.                 
 12.  
             

    2      Aspirin  ,

    
   
 1.             1      Legg en kuttet blomst i en krukke eller vase. Fyll beholderen eller vasken med vann.       
 2.  
 3.             2      Legg til en aspirintablett.        
 4.  
 5.             3      Vent en dag. Gjenta med en annen tablett.       
 6.  
 7.             4      La blomstene stå. Aspirin bidrar til å holde blomstene friske i fem til ni dager uten å måtte legge til mer aspirin.       
 8.  
             

    3      Hjemmelaget plantefôr  ,

    
   
 1.             1      Gjør plantefôr selv. Blomster trenger mat, vann og et rent miljø. Vannet bør derfor inneholde noen næringsstoffer, slik som sukker eller blekemiddel, for å redusere sopp- og bakterievekst. Her er en enkel oppskrift på hjemmet: 
    
  • Bland en fjerdedel liter vann med to ts sitronjuice, en teskje sukker og en halv teskje blekemiddel. Gi det til vasken.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Skjær stengene. Du åpner stenglene for vannet med det. Klipp diagonalt slik at blomsten kan absorbere så mye vann som mulig. 
    
  • Kutt endene som limes og forsegles hver tredje til fire dager for å holde blomstene friske lenger.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fjern bladene. Blader som er under vann, blir raskt fattige og forårsaker mugg. Fjern alle blader fra stengelen som er under vann.       
 6.  
 7.             4      Legg til hjemmelaget plantefôr til kutteblomstene. Legg til mer vann hvis nødvendig.       
 8.  
             

    4      Andre typer  ,

    
   
 1.             1      Prøv dette:  
    
  • Legg til en teskje sukker eller en klype salt med natron til vannet.
  •  
  • Bryt ned en multivitamintablett og sett den i vannet.
  •  
  • Bruk aspirin. Kjøl kuttblomstene og legg til aspirin til vannet. Bryt aspirin før du legger det til blomstervannet.
  •  
         
 2.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  
Hus populær:
Rengjør et teppe.

Monter takfilt.

Mal et smijerns gjerde.

Rengjør uklare brilleglass.

Vask hatter eller hatter.

Motta din poinsettia til neste jul.

Rengjør cubic zirconia.

Redde en innkommende kaktus.

Avkalk kaffemaskin.

Vask klærne for hånd.

Solsikker trekker.

Sett opp små soverom.

Apple trær trim.

Ryd opp en kommode.

Kombiner klesskapet.

Løsne et tett toalett uten sugekopp.

Sug opp nye, stive sengetøy.

Få edding av huden.

Plante kjøkken urter.

Rengjør Nike Sneakers.

Fjern mugg fra taket.