Home \ hus
 

Mal en vegg.

 

Maleri er en fin måte å gi et rom et nytt utseende, og uten stor pris. Det er viktig å følge visse prosedyrer, slik at sluttresultatet ikke ser verre ut enn den opprinnelige tilstanden og til slutt skiller malingen av veggen.

 

Denne "hvordan" artikkelen bør gi deg gode tips om hvorvidt du bare skal male taket, veggene, de enkelte treverkene (vinduer, dører) eller hele rommet. (Instruksjonene er spesielt egnet for tak og vegger som ikke er tapet!)

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.             1      Få de nødvendige verktøyene på forhånd (se nedenfor). Det er ikke alltid lett å gå til butikken mens du male!        
 2.  
 3.             2      Fjern møbler og andre gjenstander så langt du kan. Dekke av resten. Hvis du bare maler en del av rommet, må du bare rydde ut de tingene som maling kan skvette på. Farge sprer seg ned. Dermed må du fjerne eller dekke alt som er under malingen. Farge kan også plaske sidelengs, z. For eksempel, hvis du svinger malingsrullen eller børsten sidelengs - eller hvis du maler for kraftig. Tenk deg som en "farezone" en radius på ca 2 m - horisontal til overflatene som er malt.        
 4.  
 5.             3      Glatt alle overflater du vil male først: Fjern alle overhengende ting, som negler og gamle dråper av maling; fyll store hull, z. Med "breakdown repair foam" (et selvutvidende skum som brukes til dekk) og / eller kitt. Du kan fylle de mindre hullene med kitt eller woodkit, veldig lite med tannkrem (hvit). Sand veggen og fjern kantene og furene.        
 6.  
 7.             4      Fjern deler som dørhåndtak, hengsler, kontakter, lysbrytere, røykdetektorer, etc. eller tape dem med folie eller malerens tape (elastisk, lett flyttbar tape). Når du maler, er det bedre å fjerne ting. Men hvis du ikke kan fjerne ting, eller du kanskje ikke tankene på maling på det, eller du tror det ikke kan brukes som rent, så hold det bare. Ingenting ser verre ut enn maling på dørhåndtak.        
 8.  
 9.             5      Se at rommet er støvfritt. Du vil ikke ha støv på din friske maling; Det kan gi stygge støt.        
 10.  
 11.             6      Tenk bra på hva du skal kutte ut. Enhver farge som passer best, bør behandles samtidig. Veggmaling kan falme i sollyset.        
 12.  
 13.             7      Hvis du har mold, fjern den med en blanding av 50% blekemiddel og 50% vann. Vask deretter området med klart vann. Noen mugg kan være veldig farlig. Derfor: Bruk en kirurgisk maske! Pass på at rommet holdes tørt nok til å hindre muggdannelse. Noen primere og farger er muggfaste (se på etiketten). På markedet er det imidlertid også primere og tetningsmidler som bekjemper (re) mold vekst.        
 14.  
 15.             8      Forbered overflatene for børsting. Overflatene skal være helt støvfrie og tørre (ingen spindelvev eller støvrester). Det bør være mulig for deg å rengjøre overflaten helt med svampen, uten at noe faller eller blir løs. Hvis det er maling som skreller av, må du fjerne den med en metallbørste eller spatel. Ellers vil den nylig malte overmaling snart avfalle.        
 16.  
 17.             9      Hvis du har fett på veggene, vil det forhindre at malingen blir påført. Ta en husholdningsrenser eller lett syre for å fjerne fettet.        
 18.  
 19.             10      Les etiketten før du begynner, så du vet hvor lenge fargen trenger å tørke. Etiketten kunne ikke leses senere på grunn av mulige malingsprut. Hvis du vet hvor lenge fargen tar for å tørke, kan du planlegge bedre.        
 20.  
 21.             11      Påfør limet på sidene som ikke skal males (vindusrammer, gulv, lister, møbler, etc. ).  
    
  • Ikke rive mer enn 60 cm lange strimler for å plassere dekselet godt.
  •  
  • Sjekk at båndet limes på. Mindre feil (spesielt hvis feil farge lander på feil side) vil bli sett senere.
  •  
  • Trykk på båndet for å hindre luftbobler på fargesiden. Ellers kan malingen løpe under båndet.
  •  
  • Det er sikkert mindre irriterende å feste båndet enn å være "veldig forsiktig" i hjørnene. Det er nesten umulig at ingen sprut av maling på andre ting. I tillegg er det vanskelig å fjerne sprut av maling nær en nymalt overflate. Det kan hende at enda mer maling er smurt, eller fargen kommer til deg og andre overflater.
  •  
  • For å forhindre maling fra blødning under båndet, kan du først lage et "segl". For å gjøre dette må du først bruke klar glasur eller maling av samme farge på overflaten bak tapeet. Da må du male over denne tetningen med den tilsiktede fargen på overflaten som skal males. Dette vil etterlate en fin linje så snart du fjerner båndet.
  •  
  • Noen overflater (som gips eller tapeter) er skadet ved å maskere med tape. Du må tørke av fettene eller holde avisen eller et annet ikke-klebende objekt. For disse formål er det for. B. å kjøpe større plastpaneler i maskinvarebutikken. Hvis overflaten er tungt strukturert, kan det hende at du må stryke kanten frihånden og med en god pensel. Forhåpentligvis er det her hvor det er vanskelig å se små feil (som høyt oppe, ikke direkte i utsiktspunktet eller langt under bakken).
  •  
         
 22.  
 23.             12      Legg dekslet på plass. Pass på at alle steder der blekk kan sprut, er helt dekket. Det er viktig at du tar dette skrittet seriøst! Fordi det blir vanskeligere, om ikke umulig, å tørke sprutene senere. Du kan lim dekselet til gulvet. For øvrig stikker tape også seg til tepper.        
 24.  
 25.             13      Unngå at fargen bæres til andre rom. Tørk dine sko / føtter godt før du forlater arbeidsplassen. Du kan også legge håndklær foran dørene som du bruker til å fjerne dine sko / føtter før du kommer inn i rommet.        
 26.  
 27.             14      Prime! (Primer og maling). Priming er obligatorisk når du maler over ubebelagte overflater (gips, ubelagt tre, metall, kitt, tresett, blekk, voksmaling, muggflekker og jevne oljemaling). Dette gjør hele greia vanntett og gir et lag som malingen holder på. Vannbasert maling vil ikke holde seg til en oljebasert overflate. En hvit primer er en god base, hvis du bruker z. B. slår en lys farge på en mørk Ved omsmøring trenger du sannsynligvis ikke en primer hvis den eldre fargen er av samme type og ikke for gammel. Hvis du tviler: bruk en primer! Noen spesielle malinger er selvprimerende, noe som kan eller ikke sparer tid - avhengig av hvor mange lag maling er nødvendig.        
 28.  
 29.             15      Ta om nødvendig det gamle dekselet ut og erstatt det med nye.        
 30.  
 31.             16      Pranks! (Se "Hvordan primer og maling"). Påfør så mange lag maling som nødvendig for å få overflaten til å se bra ut.  
    
  • Før du går videre til en annen vegg, ferdig fullstendig med den forrige. Som malingen tørker, mørkner den. Med andre ord, hvis du vil gjøre rettelser til den uferdige veggen etterpå, kan de uberørte stedene forårsake forvirring, og du kan rette mer enn du trenger.
  •  
         
 32.  
 33.             17      Når du er ferdig, fjern dekselet. Trekk av båndet fra veggen i 90 ° vinkel, etterlatt en ren kant. Du må dekke igjen hvis du trenger to strøk maling. Ellers, når du fjerner båndet, kan malingslagene skrelles i zig-zag - overgangen til den malte overflaten ser ikke ren ut. Du kan vente til malingen er tørr (som du ikke må, hvis du er forsiktig). Men vent ikke lenger enn 24 til 48 timer med den.        
 34.  
 35.             18      Hvis du har malingflekker under båndet, ta en veldig liten børste (f.eks. Fra vannfargelakkboksen eller kjøp en hos kunstleverandøren) og bedre linjene. Resultatet vil trolig ikke være så godt som om du bedre vil dekke med folie. Men det vil dekke feilene litt.        
 36.  
 37.             19      Hvis du ved et uhell har sprøytet en annen maling på overflaten, ta en børste og litt av den rette maling og forsiktig børste den over.        
 38.  
 39.             20      Vent på at malingen spruter før du fjerner dekselet.        
 40.  
 41.             21      Etter at den siste malingen er helt tørr, fest de små delene (dørhåndtak, hylse, hengsler, etc. ) igjen. Du vil kanskje også erstatte de gamle delene med nye som passer til den nye fargen. Hvis strømuttak og lysbrytere er misfarget eller ikke lenger passer, kjøp nye og fest dem - de er relativt billige å finne i maskinvarebutikken.        
 42.  
 43.             22      Nyt!                  
 44.  
             

     Slik primer og maling  ,

    

Du må gjenta denne prosessen etter å ha blitt priming til en fin farge er opprettet.

          
   
 1.             1      Bland maling eller primer godt. Rist kanen i 2-3 minutter før du åpner den. Ta en malingsrører etter åpning. Når du bruker maling i plastbøtten, er det selvsagt ikke hensiktsmessig å skje. For å røre, ta en solid trepinne, eller en omrører / visp (tilgjengelig som vedlegg til boret), og rør malingen forsiktig, men godt.       
 2.  
 3.             2      Åpne malingen og begynn å bruke den på veggene. Arbeid fra topp til bunn (først taket, deretter veggene). Så du kan straks tørke av sprutene av maling fra forrige streik. Hvis du har en malingsrulle, treffer du det meste av den store overflaten før du lager hjørnene. Dette vil redusere området over hvilket du må stryke med den langsommere pensel.        
 4.  
 5.             3      Arbeide med Paint Roller:  
    
  • Hell så mye maling i plastmalingbakken til den er nesten full (mindre hvis du har et relativt lite område å male).
  •  
  • Dip lakkrullen. Bruk fargepannebunnen og rull malingsrullen over den. Men prøv ikke å utøve for mye press eller til og med nedsenke scooteren slik at malingen kommer ut på den andre siden av håndtaket.
  •  
  • Ta på malingsrullen og ta den med til den penselbare overflaten - uten å nøle, for å unngå sprut av maling. Vri den frem og tilbake for å fange noen dryppende maling.
  •  
  • Prank veggen. Ikke arbeid for fort eller sentrifugalkraften sprer malingen overalt.
  •  
  • Juster grepet slik at det ikke treffer nærliggende objekter.
  •  
  • Skru rullingen på overflaten mens den strekker seg, kan fremkalle noen farge. Dette er nyttig når du kommer til slutten av arbeidet ditt. Unngå å la malingsrullen tørke ut. Som et resultat kan fargedekningen være sparsom.
  •  
  • Ikke bekymre deg for å nå alle hjørner. Der kan du jobbe senere med penselen. Men å komme så nær hjørnene som mulig, vil spare deg tid.
  •  
  • For å få et jevnt lag med maling, arbeid et lite stykke (ca 2 m) og gå deretter over det igjen i den andre retningen (vertikal og horisontal).
  •  
         
 6.  
 7.   4      Arbeide med pensel:  
    
  • Dyp børsten inn i malingen, mal skuffen eller koppen. Dyp penselen ikke mer enn ca 2-3 inches dypt inn i malingen. Hvis du senker det dypere, vil du kaste bort maling, og det blir vanskeligere å rengjøre børsten senere.
  •  
  • Skyll forsiktig av overflødig maling, eller børst kanten på børsten for å unngå malingstopp.
  •  
  • For å unngå sprut av maling, ta børsten til den penselbare overflaten uten å svinge. Vri den litt for å unngå spredning med maling.
  •  
  • Start opp og arbeid nedoverbakke.
  •  
  • Det er best å se børstene over håndtaket. Ellers vil malingen løpe ned i håndtaket og gjøre et rot. Det er vanskelig å unngå når du maler taket. Kontroller derfor at det ikke er for mye maling på børsten.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Rengjør grunnplater og andre gjenstander så snart malingen er sprayet på dem. Bruk en våt svamp eller fille. Maling tynner brukes når det er en olje-basert maling. Latex malinger kan tørkes av med vann. Ikke la malingen stryke tørr!        
 10.  
 11.             6      Før du går til neste område, se etter malingsdråper og tørk dem helt av med pensel eller rulle. Tørke dråper er små støt som ikke er så lett å fjerne.        
 12.  
 13.             7      Når du er ferdig med å male, ikke la pensel ligge rundt! Børstene og rullene tørker ut og blir ubrukelige. Etter å ha beholdt så mye farge som mulig, vask alle pensler og ruller. Hvis du har brukt vannbasert maling, senk børster og ruller i vann, klem og rist dem. Gjenta prosessen til vannet blir klart. La verktøyet tørke godt før du bruker det igjen. God rengjøring og tørking forhindrer gammel maling eller vann i å komme inn i din nye maling - noe som kan ødelegge maling eller struktur. For midlertidig å holde verktøyene tørke ut, pakk dem i plast eller fordyp dem i malingen. Hvis du vil jobbe i samme farge neste dag, kan du også sette verktøyene dine i en frysepose, fryse dem over natten og tine dem neste dag for å bruke dem igjen. Hvis du ikke kan rydde dem med en gang, legg dem i vannet, så de kan rengjøres senere (forutsatt at du bruker vannbasert maling). Hvis du bruker oljebasert maling, vil vannet ikke hjelpe mye. Da må du ta maling tynnere for å rense verktøy og hender. Maling fortynningsmidler er imidlertid generelt vanskeligere fordi de gir dårlig lukt og er ikke bra for miljøet.        
 14.  
             

Hva du trenger .

      

     Andre verktøy (valgfritt)  ,

              

Tips .

                  

Advarsler .

                   
Hus populær:
Finn en gasslekkasje.

Juster garasjeportsensorene.

Fjern limrest.

Velg riktig lyspære for lampen din.

Reparer et lekkasje kjøleskap.

Bli kvitt en mageinfestasjon.

Fjern den smakfulle lukten av bøker.

Bytt toalettflens.

Fjern kalkskala.

Trekk spirer fra solsikker.

Rengjør kunstige blomster.

Gjenkjenn kjærløk.

Installer en vaskemaskin.

Bruk et tanger.

Håndtering av uønskede bier.

Fjern blodflettene fra bilseteret.

Mal rustfritt stål.

Reparasjon av vinylisolering av svømmebassenget.

Rengjør skoene dine.

Oransje kjerner spire.

Lag frøbomber.