Home \ hus
 

Beskjæring av en bonsai.

 

En bonsai må bli beskåret regelmessig slik at den ikke blir for stor og beholder ønsket form. Det er to forskjellige typer trimming: den ene er beskjæringssnittet for å holde treet lite og oppfordrer det til å avstøte, og den strukturelle eller formende kuttet for å bringe bonsaien i ønsket form og understreke sine estetiske fordeler. Uansett grunn du vil beskjære bonsaien, og uansett hvilket tre det er, trenger du ikke mye mer enn et kritisk øye og et par sekatører for å komme i gang.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Sykepleie  ,

    
   
 1.            1      Fjern ugress og dødt tre og løvverk. Se i potten av bonsai for ugress og døde deler av selve treet. Klem ugress så forsiktig at du ikke skader bonsaiens røtter, og samler blader og kvister fra potten.       
 2.  
 3.             2      Støt ødelagte eller falskt voksende grener. Når grenene vokser oppå hverandre, gnipper de mot hverandre og kan skade hverandre. Disse skader kan forårsake skadedyr og sykdommer for å komme inn i treet. Avskårne grener skal fjernes slik at bonsaien kan konsentrere sin energi på ny vekst. Det er best å bruke en spesiell saks for bonsai og kutte av grenene like over det punktet de vokser ut av kofferten.        
 4.  
 5.             3      Kutt grener tilbake så langt at de bare har tre eller fire blader. Bladene er der bladene vokser fra grenene. Hvis en gren har omtrent seks til åtte blader, kan du kutte den ned til tre til fire ganger. Lag et rent kutt rett over siste tilnærming. Så bonsaien blir ikke for stor og vokser pent.        
 6.  
 7.             4      I løpet av våren og sommeren må du kutte ganske ofte og mye. Bonsai kan klippes hele året, men det meste av kuttingen skal gjøres i den aktive vekstfasen av vår og sommer. Avhengig av været og hvor du bor, kan dette være hvor som helst mellom mars og september.                  
 8.  
             

    2      Den strukturelle eller formende kutt  ,

    
   
 1.             1      Forme ditt tre mellom november og februar. Så du ikke beskytter treet for mye eller hindrer veksten, bør bare skape det mens det er i dvalemodus. Dette er vanligvis tilfelle i vintermånedene fra november til februar.        
 2.  
 3.             2      Kutting av store grener tilbake. Du kan fjerne store grener som ser ut av treet, samt grener som på en eller annen måte vokser skråt eller bare ikke ser pen ut. Klipp alltid det nøyaktig over en gren på et punkt der det gir mening for den optiske balansen mellom treet. Bruk et par sekretører for å gjøre kuttene rene.        
 4.  
 5.             3      Tynn ut kronen og taket. For å la lyset falle gjennom kronen og nå de nedre grenene, og hold kronen i ønsket størrelse, bør du tynne grener og grener i toppen av treetoppen. Bruk et par beskjæringssaks til å kutte av langvoksne skudd og kvist slik at treetoppen har en fin form.        
 6.  
 7.             4      Fjern trærne fra treet. Saplings er små offshoots som vokser ut på bunnen av stammen eller kvistene. Du kan plukke dem med fingrene slik at bonsai beholder sin balanse og estetikk. Du bør fjerne alle saplings som forstyrrer det generelle harmoniske utseendet på treet.        
 8.  
 9.             5      Vri knærne av nåletræer. Bruk fingrene til å velge nåler på steder som blir for sterke eller dominerende for å gi treet en mer kompakt form. Vri nålene for å løsne dem fra grenene. La tre nåler på hver gren, fjern resten. Så treet skal forgrene seg videre.        
 10.  
 11.             6      Løvfældende trær skal bli avfalt når de friske bladene regrow. Avfelling betyr fjerning av gamle og overgrodde blader, og dermed fremme ny vekst av mindre og vakrere blader. Klipp hvert blad av bunnen slik at bare stengelen forblir. På dette tidspunktet vil friske, mindre blader vokse. Dette er imidlertid en risikofylt teknikk fordi hvis du forfører treet på feil tidspunkt på året, kan det ikke komme seg.        
 12.  
             

    3      Riktig vare etter trimning  ,

    
   
 1.             1      Dekke delene med sårsalve. For å holde juice fra å løpe ut og kuttet for å helbrede raskere, kan du bruke en spesiell bonsai salve til kuttene. Sett en liten fløte av krem ​​på en hansket finger og spred en liten mengde på hvert kutt.  
    
  • Sårpasta for Bonsai finnes i Hagesenteret eller på nettet.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Umiddelbart etter trimning må du vanne bonsaien. Det er veldig viktig at du grundig vanner Bonsai Bale etter å ha klippet treet.        
 4.  
 5.             3      Hell treet litt hver dag. Bare etter trimmen bør du bonsai bunnen grundig, og hell den litt hver dag. Jorden skal være fuktig, men ikke våt. Hvis jorden er for våt, kan røttene luse deg, så spill sparsomt.        
 6.  
 7.             4      I den aktive vekstfasen skal du gjøre hver 2. uke med en 7-7-7 gjødsel. Få en gjødsel spesielt for bonsai, for eksempel en 7-7-7 gjødsel. For små bonsai tar du en væske, for større granulater. Fortynn gjødselet i halvparten eller følg instruksjonene på pakken.        
 8.  
             

Tips .

                Les mer... (11)      
Hus populær:
Plante persille.

Rengjøring og vedlikehold av en ruskindssofa.

Bytt en brønnpumpe.

Innendørs sopp.

Vok abrikoser.

Ta med polyester.

Rengjør dusjdører.

Støpt betong.

Rengjør et mykemiddelrom.

Rengjør baderomsskjøter.

Hold huset rent og ryddig hver dag.

Bli kvitt sølvfisk.

Tegn et penny tre.

Vok pepperne.

Fjern blodflettene.

Venter på en generator.

Vedlikehold begonier som innendørs planter eller i hagen.

Et stuccoedhus.

Bygg et sikkerhetsrom.

Få en matchende romdør nøkkel.

Reparer en ødelagt nøkkel i låsen.