Home \ hus
 

Rengjør tørketrommelen.

 

Din tørketrommel er trolig hovedsakelig brukt til å tørke rene klær, men en ubemerket penn, kritt eller skitne klær som tørkes mellom rengjøringsmidler, kan føre til at tørketrommelen din blir smittet med forskjellige materialer som holder seg til det Deretter overføres til rene klær. Ta vare på tørketrommelen ved å rengjøre trommelen regelmessig og fjerne flekker.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Generell rengjøring  ,

    
   
 1.            1      Ta støpselet av tørketrommelen ut av stikkontakten. Plasser tørketrommelen for å unngå ulykker. Pluggen er vanligvis plassert bak tørketrommelen. Sjekk at tørketrommelen er virkelig slått av ved å teste den. 
    
  • Hvis du har en gassdrevet tørker, slår du også av gassen.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Rengjør lintfilteret etter hver bruk og tørketrommelen som en gang i året. Du har sikkert lagt merke til at lint bygger opp overalt. Det ser ut til å være en klump av fluff hver gang du åpner tørketrommelen og leker med sikten. Selvfølgelig betyr det også at lintet vil slå seg ned i hver sprekk og gap i maskinen din. Du bør derfor sørge for at du tørker tørketrommelen minst en gang i året for å unngå problemer. 
    
  • En tørketrommel som er tilstoppet med lint, kan ikke tørke klærne riktig og forårsake brann.
  •  
  • Lintfilteret bør selvfølgelig rengjøres etter hver tørkesyklus. Dette er veldig viktig, fordi hvis du ikke gjør det, kan den nye fluffen ikke gå hvor som helst, forårsaker et rot og øker den tiden det tar å tørke en plaggbelastning.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Rengjør lintfilteret med en støvsuger. Bruk en støvsuger til å rydde opp noen få uker til måneder bak lommen, avhengig av hvor mye fluff klærne dine forårsaker og hvor godt ditt lintfilter fanger lintet.  
    
  • Trekk ut lintfilteret og tøm røret på den andre siden.
  •  
  • Du kan også tømme dreneringsrørene, selv om de ofte er vanskelige å nå eller utilgjengelige.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk av fuktighetssensoren. Fuktighetssensoren som finnes på de fleste moderne maskiner, forteller tørketrommelen din når klærne er tørre. Hvis det er dekket med lint, kan det hende at det ikke fungerer riktig, så det kan føre til at tørketrommelen slås av før alt er tørt. Tørk denne baren ren med å gni alkohol for at tørketrommelen skal fungere riktig. 
    
  • Dette finnes vanligvis i nærheten av lintfilteret eller på baksiden av maskinen. Det ser ut som to lange, sølvmetallbånd og er vanligvis omgitt av eller festet til plast.
  •  
  • Hvis du ikke rengjør det ofte, vil du sannsynligvis trenge å skrubbe det med noe sterkere, f.eks. med en smuss viskelær.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Åpne panelet som omgir trommelen. På samme måte som du kan løfte lokket på ovnen for å rengjøre platene under, kan du også åpne tørketrommelen. Hvis du er modig, kan du ta ut lint som samler seg rundt trommelen. Ulike tørkeapparater kan åpnes på forskjellige måter, så les bruksanvisningen for din modell eller sjekk på nettet. 
    
  • Generelt kan du enten fjerne den øvre delen eller frontpanelet (eller begge deler). Se etter skruer som befinner seg rundt lintfilteret, da dette vanligvis er stedet du starter. Hvis du har tatt ut skruene, kan du fjerne platen, selv om det noen ganger er en beholder som skal passe på ved å trekke den fremover (på en av de øvre platene) eller sette en skrutrekker i spalten ( på frontplaten).  
  •  
  • Når du har fjernet platen og trommelen nå ligger åpen foran deg, fjerner du lint og tapte gjenstander med hånden eller med en støvsuger.
  •  
         
 10.  
 11.             6      Sett alt sammen igjen. Når du er ferdig, legg platene tilbake på plass og stram skruene.                 
 12.  
             

    2      Fjern fargede blyanter  ,

    
   
 1.             1      Ta støpselet av tørketrommelen ut av stikkontakten. Plasser tørketrommelen for å unngå ulykker. Pluggen er vanligvis plassert bak tørketrommelen. Sjekk at tørketrommelen er virkelig slått av ved å teste den.       
 2.  
 3.             2      Skru av alle de store fargestoffene. Bruk en skrape eller et gammelt kredittkort og skrap av eventuelle store flekker igjen i tørketrommelen.       
 4.  
 5.             3      Spray et fille med WD-40. Ta en gammel klut og spray den med WD-40.  
    
  • Du bør være forsiktig så du ikke sprayer Tromnmel selv med WD-40.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk det berørte området. Bruk kluten til å tørke merker som er farget med farget blyant. Prøv å sprøyte bare det berørte området med WD-40. Så du bør få alle fargestiften flekker ut uten å forårsake deg for mye trøbbel. 
    
  • Bruk en ubrukt del av laken igjen og igjen for å forhindre at blyant flekker sprer seg lenger.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Rengjør interiøret med såpe og vann. Når du har fjernet alle de fargede blyantflettene eller i det minste så mye av dem som mulig, bør du bruke en bøtte med såpe og vann og bruke en svamp eller fille for å fjerne WD-40 fra tørketrommelen.       
 10.  
 11.             6      Kjør en tørr tur med gamle håndklær. Når tørketrommelen er skyllet, legg en mengde gamle håndklær i en tørketunnel for å fjerne eventuelt gjenværende produkt.       
 12.  
             

    3      Fjern Labello og leppestift  ,

    
   
 1.             1      Varm opp tørketrommelen. Start med å kjøre tørketrommelen i 10 minutter. Dette gjør leppestiften mykere og dermed lettere å fjerne. Alternativt kan du bruke en hårføner for å varme det berørte området. Dette er trolig enklere og mer effektivt.       
 2.  
 3.             2      Tørk så mye du kan. Tørk leppestiften med en myk, tørr klut med den varme trommelen. Flytt kluten i fingrene, slik at du alltid bruker et nytt sted på kluten og leppestiftet sprer seg ikke lenger. 
    
  • Du kan også prøve å bruke ansiktsvev for å fjerne leppestiftet.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Fjern gjenværende produkt med gnidningsalkohol. Plasser tørketrommelen og myk en bomullskule med gnidningsalkohol. Bruk dette til å tørke av gjenværende leppestift. Hvis du har fjernet så mye som mulig, vask det av med en fuktig klut eller papirhåndklær.       
 6.  
 7.             4      Kjør en tørr tur med gamle håndklær. Når tørketrommelen er skyllet, legg en mengde gamle håndklær i en tørketunnel for å fjerne eventuelt gjenværende produkt.       
 8.  
             

    4      Fjern blekk  ,

    
   
 1.             1      Varm opp tørketrommelen. Start ved å skru tørketrommelen på i 10 minutter og løp. Dette kan bidra til å løse blekk for lettere fjerning. Alternativt kan du bruke en hårføner for å varme opp et bestemt område som er berørt. Det kan være enklere og mer effektivt.       
 2.  
 3.             2      Ta støpselet av tørketrommelen ut av stikkontakten. Plasser tørketrommelen for å unngå ulykker. Pluggen er vanligvis plassert bak tørketrommelen. Sjekk om tørketrommelen er virkelig ute ved å teste den. 
    
  • Gjør det så fort for å sikre at tørketrommelen fortsatt er varm når du rengjør den.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Påfør isopropylalkohol på en klut. Kjøp isopropylalkohol i et apotek og bruk denne alkoholen til en hvit, ren klut. 
    
  • Kontroller at luften sirkulerer godt mens du arbeider med isopropylalkohol.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Tørk av blekk. Arbeid raskt for å tørke blekk med den alkohol-fuktede laken. Bytt klaffene ofte for å unngå å spre bleken enda mer.       
 8.  
 9.             5      Skyll trommelen. Når du har fjernet så mye av produktet som mulig, fyll en bøtte med såpevann. Bruk dette vannet til å tørke ut innsiden av trommelen.       
 10.  
 11.             6      Sett en tørkebane med gamle håndklær. Når tørketrommelen er skyllet, sett i gamle håndklær og løp gjennom en korridor for å fjerne blekkfargene som fortsatt kan være til stede.       
 12.  
             

    5      Fjern blekemiddel  ,

    
   
 1.             1      Ta støpselet ut av stikkontakten. Før du begynner, bør du ta tørketrommelen ut av stikkontakten for å unngå en ulykke. Pluggen er vanligvis plassert bak tørketrommelen. Sjekk om tørketrommelen er virkelig slått av.       
 2.  
 3.             2      Begynn med å bruke blekemiddel, vann og et mildt rengjøringsmiddel. Lag en pasta med natron og noen dråper vann. Sprøyt deretter innsiden av trommelen med vann og blekemiddel eller blekemiddel som Clorox. Plukk opp limen med en skurepute og legg den på stedet du vil rengjøre og begynne å gni. Skyll med en våt fille når du er ferdig. Det skal bidra til å fjerne noe av bleken. 
    
  • Gjør blekvannet ved å blande 1-2 kopper blekemiddel med 4,5 liter vann.
  •  
  • Du bør bruke kjøkkenhansker hvis du gjør det, da blekemiddelet og brekesvampen vil være svært skadelig for huden din.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Myke håndklær i dette vannet. Ta av resten av bleken. Soak noen gamle håndklær eller et stort antall gamle filler i blekvannet du tidligere brukte. La det suge grundig; Disse bør ikke være i vannet i mer enn 5 minutter.       
 6.  
 7.             4      Vri ut håndklær. Vri håndklær for å fjerne overflødig vann.       
 8.  
 9.             5      La håndklær tørke i tørketrommelen. Sett på den myke tørkesyklusen i ca 30 minutter.        
 10.  
 11.             6      Gjenta denne tørkesyklusen om nødvendig. Dette bør fjerne de fleste, om ikke alle, blekemiddelet. Men hvis det er noe igjen, kan du gjenta håndkleprosedyret noen ganger for å se om du kan fjerne mer.       
 12.  
 13.             7      Skyll trommelen. Når du har fjernet så mye av produktet som mulig, fyll en bøtte med såpevann. Bruk dette vannet og en ren klut til å vaske ut innsiden av trommelen.       
 14.  
 15.             8      Kjør en tørkesyklus med gamle håndklær. Når tørketrommelen er skyllet ut, må du sette opp en tørkesyklus med gamle håndklær for å fjerne rester av blekemiddel.       
 16.  
             

    6      Fjern tyggegummi  ,

    
   
 1.             1      Ta støpselet av tørketrommelen ut av stikkontakten. Før du begynner, bør du ta støpslet ut av boksen for å unngå ulykker. Dette er vanligvis plassert bak maskinen. Kontroller at maskinen er slått av ved å teste den.       
 2.  
 3.             2      Hardhet tyggegummi med is. Bruk en ispakke til å herd tyggegummi. Hold ispakken direkte på tyggegummi. Du må nok holde ispakken på forskjellige steder på tyggegummi for å herde alle flekkene.       
 4.  
 5.             3      Fjern det meste av tyggegummi med en skrape. Bruk et kredittkort eller en plastskraper for frontruten og skrape så mye tyggegummi som mulig.       
 6.  
 7.             4      Fjern forsiktig de resterende delene med et knivblad. Hvis det er flere stykker som vedvarer, kan du fjerne dem med et rakblad som du ville fjerne maling fra glass. 
    
  • Vær ekstremt forsiktig når du gjør dette. Du bør ikke flytte barberhøvelen på deg, og du bør ta vare på fingrene dine. Lag små bevegelser og bruk bare minimal kraft.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Gni trommelen med et kommersielt vaskemiddel. Tyggegummi har en tendens til å være spesielt sta. Hvis du fortsatt ikke kan fjerne den, bruk et produkt som Goo Gone, som er spesielt formulert for å fjerne tyggegummi.       
 10.  
 11.             6      Skyll alt med såpe og vann. Siden tyggegummi nå er fjernet, kan du vaske innsiden av trommelen med såpe og vann for å fjerne eventuell klebrighet forårsaket av sukkeret.       
 12.  
             

    7      Fjern plast eller nylon  ,

    
   
 1.             1      Koble tørketrommelen fra stikkontakten. Før du begynner, bør du trekke stikkontakten fra stikkontakten for å unngå ulykker. Pluggen er vanligvis plassert bak maskinen. Test det for å sørge for at det virkelig er koblet fra.       
 2.  
 3.             2      Start med å bruke plastskraper på frontruten. Skru av så mye av plast eller nylon som mulig ved hjelp av plastskrapet fra frontruten.        
 4.  
 5.             3      Fjern forsiktig de resterende delene med et knivblad. Hvis det er flere stykker som vedvarer, kan du fjerne dem med et rakblad som du ville fjerne maling fra glass. 
    
  • Vær ekstremt forsiktig når du gjør dette. Du bør ikke flytte barberhøvelen på deg, og du bør ta vare på fingrene dine. Lag små bevegelser og bruk bare minimal kraft.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Gni trommelen med et kommersielt vaskemiddel. Hvis du fortsatt ikke kan fjerne plast og nylon, bruk et kommersielt produkt. Normal stekeovn kan fungere godt.       
 8.  
 9.             5      Skyll trommelen med såpe og vann. Når alle flekker er fjernet, tørk trommets innside med såpe og vann.       
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

                Les mer... (3)      
Hus populær:
Rengjør og betjen oppvaskmaskinen.

Bruk en komfyr med mikrobølgeovn.

Plante linser.

Beregn volumet av et svømmebasseng i gallon.

Velg tomater.

Rengjør en vaskemaskin med eddik.

Bruk as som gjødsel.

Svart jeans vasket ut.

Lag en aloe leaf fra en aloe leaf.

Høst persille.

Lag en sitronsyreoppløsning.

Kontroller mikrobølgeovn for lekkasjer.

Pynt betong med maling.

Rengjøring av kjøkken.

Ryd opp en bokhylle.

Fyll en varmtvannsflaske.

Trekk en skytterbregner.

Ombyg et rom.

Bygg en bokhylle for en skjult dør.

Plant rødbeter.

Rengjør gummistøvler.