Home \ hus
 

Vok courgetten.

 

Plantering av kucus er utrolig enkelt, så de er de ideelle grønnsaker barna kan vokse i hagen. Så snart en kucusplante har vokst, er det på tide å høste det som dine unge gartnere finner spennende.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forberedelse for planting  ,

    
   
 1.            1      Bestem hvordan du skal vokse din courgette. Det finnes to grunnleggende måter å dyrke courgette på, enten fra frø eller fra en liten, pre-voksen courgettsplante som du planter i hagen din. Hvis du vil vokse din courgette fra frø, så så frøene 4-6 uker før planting. En tidlig plante er alltid enklere og mindre tidkrevende, men ikke så tilfredsstillende som å trekke courgetterene ut av frø.  
    
  • Det finnes flere sorter av courgette, men i utgangspunktet er alle gresskarplanter de samme. Det er courgette, som tilbys som "åpen variasjon" eller "tett variasjon", som refererer til veksten av bladene (krypende, vintreet eller busket).
  •  
  • De fleste krypende zucchini varianter kalles sommer squash, bush arter som vinter squash.
  •  
  • Courgetter varierer mellom en gulaktig og en grønn til nesten svart nyanse. Du kan også ha lette striper / prikker, dette er normalt og du bør ikke bekymre deg.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Den rette tiden for å plante. Kucus blir ofte referert til som sommer squash fordi de trives best om sommeren og produserer frukt. Noen varianter er referert til som vinterkvash, men dette har mer å gjøre med tiden når veksten finner sted enn ved plantetidspunktet. Courgette elsker sol og vokser ikke godt i kald jord. Derfor bør du plante kucusen når jorda har nådd minst 12ºC. Dette er vanligvis tilfellet i første eller andre vårsuke når faren for frost er over.  
    
  • Hvis du ikke er sikker på når du skal plante, kan du ringe Landbrukskammeret og få råd om hvordan du skal dyrke kucus i ditt område.
  •  
         
 4.  
 5.             3      Det perfekte stedet å plante. Kucus vokser i full sol med god plass. Finn et sted i hagen din der kucchini får minst 6-10 timer sol om dagen og ikke har for mye skygge. Det valgte stedet bør også ha godt drenert jord. Courgette som fuktig jord, men når den er for våt, blomstrer de ikke.  
    
  • Hvis jorda ikke er godt drenert, kan det forbedres slik at det er bedre for plantene hvis du ikke har et bedre sted å plante dem.
  •  
  • Unngå å plante courgette på nordsiden av hagen din, da dette stedet får minst sol.
  •  
         
 6.  
 7.             4      Forbered bakken. Selv om ikke alle har tid, forbereder de beste vekstbetingelsene for courgetten flere måneder i forveien. Bland en hagejord og gjødsel for å berike jorda med de nødvendige næringsstoffene. Test pH i jorda og forbedrer det om nødvendig; Courgetter foretrekker en jord med en pH mellom 6 og 7,5. For å gjøre jorda surere (lavere pH), kan du blande torvmos eller grannåler.  
    
  • Legg kompost i jorden hver måned, hvis du kan, fordi jorda kan absorbere næringsstoffene bedre.
  •  
  • Hvis jorda ikke har god drenering, bland litt sand under den for å forbedre dreneringen.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Så frøene. Hvis du ikke vil risikere å så frøene dine direkte i bakken, kan du så dine courgettefrø innendørs 4-6 uker før planting. Samle frøbrett, jordfri planteblanding og frøene dine. Sett en enkelt frø i hver pott og dekk den med 8mm planteblanding og hell grundig! Dette bør plasseres i en posisjon som mottar solen og er minst 20 ° C varm. Når det andre settet av blader er synlig, er kucusplanterne klar til å bli plantet ute.                  
 10.  
             

  Del 2      Plante kucchini  ,

    
   
 1.             1      Forbered sengen. Grav et lite hull for zucchini-planten med en spade. Hvis du planter frø, må du sette dem 1,5 cm under bakken. For frøplanter må du grave et hull som er litt større enn rotkulen på planten din. Legg mellom 75-100 cm mellomrom mellom plantene (radene må være av samme avstand). Du kan tynne ut plantene om nødvendig.        
 2.  
 3.             2      Plante kucchini. Plante courgettefrøene eller frøplanter i enkelte hull. Dekk frøene med ca 1 cm jord slik at de får nødvendig sol og vann de trenger å spire. Dekk en ung kucusplante med nok jord for å dekke rotbolten uten å komme ned til stilken. Til slutt, gi dem rikelig og du er ferdig.        
 4.  
 5.             3      Ta vare på kucusplanter. Hold øye med courgetteen din når de begynner å vokse. Dette er planter som trenger relativt lite omsorg, men som bør tas vare på litt, slik at de produserer så mange frukter som mulig. Unngå ugress og legg ut et mulchlag hvis det er et problem å vise ugress. Dungeon med flytende gjødsel hver 3-4 uker for å gjøre din courgette vokse bedre. Kutte av syke eller døende frukter eller skudd, slik at ingen sykdommer sprer seg til andre deler av planten, og for å fremme kontinuerlig vekst.        
 6.  
 7.             4      Fremme vekst. For din plante for å produsere courgettsfrukt, må den bli befruktet. Hvis det ikke er bier eller andre pollinerende insekter i ditt område, eller hvis din courgetteplante ikke produserer noen frukt, kan du pollinere selve planten. Velg en mannlig courgettsplante, som du kan gjenkjenne av den lange, tynne stammen og et fremtredende frimerke i midten. Trekk forsiktig blomstene tilbake og gni stansen inn i en kvinnelig courgetteblomst. Kvinnelige courgetteblomster har korte stengler, ingen slag og en fortykning på det punktet hvor blomsten passerer inn i stammen.  
    
  • Du kan gjøre dette med flere blomster eller få, avhengig av tid og vekst du vil oppnå.
  •  
         
 8.  
 9.             5      Høst kucusen. Når kucus er minst 12,5 cm lang, er de klar til å bli høstet. Høstingen av courgette stimulerer produksjonen av flere frukter. Så hvis du vil ha massevis av courgette, plukk alle kucusene så snart de er modne. Hvis du ikke trenger så mange courgetter, la du en eller to courgetter på planten gjennom hele sesongen for å redusere produksjonen. For å høste din courgette, kutte du dem med en skarp kniv fra det røde koffertet som sitter på bushen.  
    
  • Du kan spise blomstene i salater. De er spiselige, og hvis du velger dem, vil ikke så mange courgette frukter vokse.
  •  
  • Du kan høste courgetter til den første frosten, når planten har vokst bra om våren.
  •  
  • Du kan enkelt kutte av en courgette for å fremme vekst hvis du ikke vil høste all courgette med en gang.
  •  
         
 10.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

                  

Hva du trenger .

      

        
Hus populær:
Ryd opp en kommode.

Tegn et penny tre.

Vask joggesko.

Hold kutte blomster friske lenger eller tørre.

Dyrke dahliaer.

Sett opp et lite soverom.

Legg laminat.

Lag orkideer blomstre.

Lagre sko.

Omforme et rom.

Rengjør rustfritt stålvaske.

Transportlås Fjern vaskemaskinen.

Plant hortensiaer.

Rengjør utsiden av et hus.

Gjenkjenne et birdseye lønnetre.

Monter en vinylbekledning.

Forhindre tåke av et speil.

Bygg en vindmølle.

Rengjør boksehansker.

Forhindre at klesvask gis når du vasker.

Stofframme.