Home \ hus
 

Plante og dyrke lilla.

 

Den vidunderlige forførende duften av duftende lilla som trekker inn gjennom det åpne vinduet til hagen på en varm sommerkveld, er ubeskrivelig, ikke sant? Lilac, en gang vokst, er faktisk veldig lett å ta vare på. Han trenger bare nok vann og full solskinn. Det er over 100 forskjellige lilakker, alle vokser enten som busker eller trær og deres blomster sprer den typiske behagelige duften. Følgende artikkel forklarer hvordan du kan vokse og dyrke lilla seg selv slik at du nyter dem mye.

              

Fremgangsmåte .

    

    1      Plante Lilac  ,

    
   
 1.            1      Velg de riktige lilla buskene. Besøk et stort barnehage og kjøp et utvalg av vakre lilla busker. Man bør være oppmerksom ikke bare på fargen, men også til den endelige veksthøyden. Noen planter som Palibin eller Superba vokser til 1,5 til 1,8 m høye busker. Andre typer, f.eks. Syringa reticulata, blir 6 til 9 meter høye trær. 
    
  • Du kan kjøpe plantene rotløse eller i en gryte fra en barnehage i nærheten, eller få dem sendt per postordre. Hagesenteret eller barnehagen på stedet kan anbefale de riktige varianter som vokser best i respektive region og gedeien. Soak
  •  
  • Frøplanter eller skudd, f.eks. bli trukket av naboens lilla busk. Foten eller frøplanter om våren når de første knopper kommer, eller så lenge de nye bladene fortsatt er små. Plukk frøplanter som er minst 30 cm høye. Løft forsiktig de små plantene ut av bakken med en spade eller en spade, bruk så mye rotsystem som mulig. Skjær roten til roten til moderplanten glatt med spaden for å skille den lille planten.
  •  
         
 2.  
 3.             2      Finn riktig sted å plante. Lilac trenger mye sol, så velg et sted som kan ha minst 6 timer sol per dag. Videre skal det sikres en god luftcirkulasjon. Lilac, som ikke har nok sol, eller er plassert i tett luft, henger snart bladene og blir syk. En godt drenerende jord er også nødvendig. Hvis jorda er konstant for fuktig, før planting, skape en ås eller en hevet seng. 
    
  • Ikke plant lillene for nær vegger eller andre trær. Røttene til syren trenger plass til å spre seg ut.  
  •  
         
 4.  
 5.             3      Forbered de nye lilla buskene for planting. Soak røttene i lunkent vann i 10 til 15 minutter. Forsiktig løsne rotkulen med fingrene for å skille røttene en om gangen.        
 6.  
 7.             4      Plant lilla busker på vår eller høst. Grav et hull som er dypt nok for røttene å finne plass i det. Foreldrespenningen skal ligge på bakkenivå. Etter at lilla har blitt plassert i hullet, fyll det igjen med jord, så vann nok, før hullet er lukket med resten av jorden. På bunnen av kofferten kan du se en fargeovergang, jorden skal fylles opp der. Du bør bare ha på jorden til dette punktet, ellers kan røttene kveles. 
    
  • Hvis jorda er lite næringsstoffer, legg litt kompost, benmel eller gjødsel i hullet før du legger planten på den.  
  •  
  • For spesielt sur jord, dryss litt kalk over den friske jorden som dekker røttene. Følg produsentens instruksjoner og gjenta hvert 3 til 5 år. Lilac foretrekker en nøytral til litt sur jord med en Ph-verdi på 5 til 7.
  •  
  • Hvis flere enn en busk er plantet, bor hullene minst 1,5 m til 5 m fra hverandre, avhengig av utformingen.  
  •  
                   
 8.  
             

    2      Kultivering av lilla  ,

    
   
 1.             1      Vann alltid plantene godt. Vann flere ganger i uken om sommeren, unntatt når området er veldig regnfullt. Hell direkte på stammen og la jorda tørke igjen før vanning igjen.       
 2.  
 3.             2      Gjær lila på våren. Påfør kompost eller balansert all-purpose gjødsel hver vår. Avhengig av jordforhold, gjenta gjødsling når blomstringen begynner.       
 4.  
 5.             3      Klipp planterne regelmessig. Dette forbedrer blomstens vekst og luftcirkulasjon. & Lt; / ref & gt; Klipp noen av de gamle store grener mot slutten av vinteren så flat som mulig over bakken. Klipp ut flere grener fra forskjellige deler, også fra midten av bushen, for å få plass til nye skudd. Ikke kut bort mer enn 1/4 av alle grenene samtidig. 
    
  • Fjern syke eller skadede grener, og fjern vannkranen så tidlig som mulig.
  •  
  • Separat de visne pediklene, slik at planten ikke vil bruke noen ressurser på frødannelse.
  •  På høsten, når det har visnet, klippe bushen, korrigér formen, og fjern grener som produserer få blomster.  
         
 6.  
             

    3      Klipp av lilla blomster og tørk  ,

    
   
 1.             1      Når blomstene er modne, klipp av noe etter ønske. Så når den vakreste fargen og den mest intense lukten er nådd, kutt av. Som et resultat, holder de seg som en bukett blomster i lang tid. Umiddelbart etter kutting i en vas med rent vann.       
 2.  
 3.             2      For å tørke, heng blomsthodene opp ned. Monter en bukett med nyvalgte lilla blomster og bind stengene med et gummibånd. Vri den rundt på et kjølig, mørkt sted i 1 til 3 uker. Når blomstene er helt tørre, fjern gummibåndet. 
    
  • Tørrlak med silikagel. Fyll en stor glass- eller plastbeholder med et 2 cm tykt lag av silikagel. Plasser noen stilker av ferskt plukket lilla blomstret oppreist i beholderen. Fyll resten av beholderen med gelen slik at blomstene er helt dekket. Dekk beholderen og la blomstene tørke i en uke. Fjern deretter og bruk som en fin bukett.
  •  
         
 4.  
             

Tips .

                  

Advarsler .

      

            Les mer... (2)      
Hus populær:
Philodendron rase.

Bli kvitt små myrer.

Bli kvitt kakerlakker og maur uten pesticider.

Bruk sitrusskall i hjem og hage.

Bli kvitt kakerlakker og maur uten pesticider.

Ordne soveromsmøbler.

Forme en hage.

Monteringsrett.

Reparer en CD med tannkrem.

Omforme et rom.

Bli kvitt mugglukt i vaskemaskiner.

Forhindre at myggene reproduseres.

Fjern sot fra murstein.

Organiser og organiser huset ditt.

Voks et sandeltre.

Få sunne planter.

Bygg et salongbord.

Lag en ny plen.

Mal en vegg.

Ta et dykk inn i bassenget.

Fjern svarte alger fra bassenget.