Home \ hus
 

Plant tulipaner.

 

Tulipaner er vakre vårblomster som forekommer i alle regnbuens farger og utallige former. Planter dem om høsten før jorden blir kald og hard, og se dem om våren når været varmer og de begynner å vokse og blomstre. I det følgende kan du lære mer om hvordan du skal plante tulipanløk.

              

Fremgangsmåte .

    

  Del 1      Forberedelse til plante  ,

    
   
 1.            1      Gjør deg klar til å plante løkene på høsten. Etter sommeren har gått og høsten kommer og nettene blir kjøligere, er det på tide å plante din pærer og begynne å drømme om neste vår. Du bør plante pærene før den første voldelige frosten, fordi det blir vanskeligere å grave hull for tulipanløkene i den frosne jorden. Løkene skal plantes når jorden fortsatt er varm (minst 15 ° C). 
    
  • Du bør plante løkene innen en uke etter kjøpet ditt. De skal ikke være i luften for lenge.
  •  
  • Ikke plant pærene for tidlig, da de ellers vil begynne å drifte før været blir kaldt og frys deretter den første frosten. De skal hvile i bakken om vinteren og begynne å drive om våren.
  •  
         
 2.  
 3.                  2      Velg tulipulver du vil plante. Du kan kjøpe dem på en barnehage, hagesenter eller online. Tulipaner er elastiske blomster som trives i nesten hvilket som helst klima. Avhengig av variasjonen du kjøper, vil hver løk produsere 1-4 stilarter og blomster.  
    
  • Velg løk som er faste og har en lysebrun papyrisk hud, som ligner på en løkhud.
  •  
  • Ikke plant løk som er myke eller shriveled, da de allerede er råttne eller døde inne.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Velg hvor du vil ha tuliplantene. Mange planter tulipaner på gjerder, fortauer eller bygninger for å legge til farger. Ofte plantes de i rader, da det er lett å bestemme hvor de skal vokse ut. Så planlegg plasseringen som du forbereder deg til å plante.  
    
  • Tulpaner vokser best i solfylte eller litt skyggefulle og ikke for fuktige steder.
  •  
  • Tulipaner kommer i så mange farger at det er enkelt å plante dem i interessante mønstre og former. Du kan alternere farger samt plante en hel seng av tulipaner av alle slags farger. Lag et mønster av tulipaner som passer til hagen din.
  •  
                   
 6.  
             

  Del 2      Planting Løk  ,

    
   
 1.                  1      Inspisert gulvet i den planlagte sengen. Tulipaner trives i de fleste jordtyper, og det er ikke mye å gjøre for å forberede jorden til planting. Hvis jorda er svært vanskelig eller tørr i det området du bor i, kan du vente til regnet er fint å plante løkene og plante dem dagen etter. Fjern eventuelle ugress eller steiner, og bruk en plantetroff for å løsne og lufta jorda.        
 2.  
 3.                  2      Grav hullene til løkene. Gjør dette i en avstand på 10-15 cm og ca 20 cm dyp over løk. Så hvis du har en løk som er ca 2,5 cm høy, må hullet være rundt 22,5 cm dypt. Jo større løk, jo dypere hullet må være.  
    
  • Når du graver hullet, fjern eventuelle røtter, bergarter eller annet rusk som kan hindre tulipvekst.
  •  
  • Du kan legge kattekull, grus, huleblader (ilex) eller kvist med torner i hullet for å holde mus og andre gnagere fra å okkupere hullet.
  •  
         
 4.  
 5.                  3      Plant løkene. Sett tippet opp i hullet (så det vil ikke vokse ned). Påfyll deretter hullet med jord og trykk det lett ned med hendene, og kontroller at løkene ikke presses i en annen retning.  
    
  • Tulipløk er flerårige planter, noe som betyr at de kommer tilbake mer enn en gang. Men i de fleste klima er jorda ikke næringsrik nok til flerårig vekst, og løket inneholder akkurat nok næringsstoffer for å blomstre en gang. Så, hvis du vil at tulipanene skal spire og blomstre igjen neste år, må du legge til næringsstoffer til planteshullet før du lukker det.
  •  
         
 6.  
 7.                  4      Vann løkene lett. Gi dem litt vann like etter planting. Dette bidrar til å starte vekstprosessen. Men vær forsiktig så du ikke gir dem for mye vann, ellers vil de bare rote.  
    
  • Ikke vask løkene igjen med mindre det er ekstremt tørt. Hvis jorden ikke er veldig tørr, er det ingen grunn til å vanne løkene. Nyplanterte løk kan begynne å rote hvis jorden er for fuktig og vannet. Normalt nedbør i høst og vinter bør gi pærene tilstrekkelig fuktighet.
  •  
         
 8.  
 9.                  5      Se opp når tulipene begynner å spire om våren. Din tulipaner skal være i full blomst i mars eller april. Dette gjelder for den nordlige halvkule. På den sørlige halvkule skal de blomstre i september eller oktober.        
 10.  
             

Tips .

                  

Ting du trenger .

             
Hus populær:
Tetnings og parkettgulv.

Lage leire.

Rengjør persienner.

Fjern polyuretan.

Fjern oljeflett fra stoff.

Plante et kirsebærblomstrende tre.

Rengjør onde luktende joggesko.

Hold hundene borte fra plenen din.

Møbler vokser.

Rengjør et utendørs badestamp.

Klipp clematis.

Stue dekorasjoner.

Bruk en sugekopp til servant.

Bytt ut en dørlås.

Bruk et strykejern.

Fjern brune spisser fra bladplanter.

Glatt et teppe.

Fjern fett flekker fra klær.

Dra en kaktus i huset.

Plant Photinia.

Plante eviggrønne busker.