Home \ hus
 

Bygg en komposter.

 

En komposter er lett å bygge. Det er også renere og mer komfortabelt enn en kompostbunke. Her finner du instruksjoner for en generell komposter som til og med kan brukes på en gårdsplass og bare for hageavfall.

                 

Fremgangsmåte .

    
   
 1.   1      Bruk en brukt plastbeholder (søppel eller boks), eller kjøp en med et tettsittende deksel. Dette skal være ca 60 cm høyt eller høyere, og skal ha et lokk for å holde fuktighet innendørs og husdyr ut.     
 2.  
 3.   2      Bor 8-10 små ventilerte hull i bunnen av beholderen. Bør også noen hull i sideveggene om nødvendig.  
    
  • Hvis du planlegger å plassere komposteren på terrassen eller balkongen, husk at væsken kan lekke ut; hullene i bunnen av komposten er ikke en god ide hvis du har naboer som bor under deg.
  •  
         
 4.  
 5.   3      Legg litt riflet avis eller tørre blader på bunnen av komposten. Fyll det på denne måten bare ca 1/8 til 1/4.     
 6.  
 7.   4      Spre litt hagejord på papiret. Deretter skal komposteren være omtrent halvveis full. Dette burde bidra til å starte komposteringsprosessen.     
 8.  
 9.   5      Plasser komposten på et skyggefullt sted litt bort fra huset. Hagen bak huset er best for dette, men terrassen eller balkongen er også egnet. Pass på at komposteren ikke er i brennende sol, ellers vil den tørke ut.     
 10.  
 11.      6      Legg til kjøkkenavfall eller papirprodukter. Dette inkluderer frukt, grønnsaker, knuste eggskjell, papirhåndklær, etc.  
    
  • Dyreprodukter som fett og bein er også kompostable, men tar lengre tid å dekomponere og de kan tiltrekke seg dyr.
  •  
         
 12.  
 13.   7      Rør komposten med en pinne for å sikre at kjøkkenavfallet er dekket med jord. Blanding av kompostet øker prosessen.  
    
  • Prøv å blande komposten daglig.
  •  
         
 14.  
 15.   8      Sprøyt komposten med lunkent vann for å fukte det. Det skal ikke være fuktig. Fuktighet er viktig for komposteringsprosessen.     
 16.  
 17.   9      Bor 8-10 små hull i lokket på komposten. Pass på at lokket er sikkert slik at komposten er beskyttet mot tørr luft og dyr.               
 18.  
             

    1      En komposter for bare hageavfall  ,

    

Denne komposten vil kun kunne kompostere ting som hageavfall, sagflis og blader. Den kan bare brukes utendørs på jorden, og komposteringsprosessen vil være veldig treg.

 
   
 1.   1      Kutt et stort rektangulært stykke trådnett. Dette nettverket vil danne ytre veggen av en sylinderformet komposter.  
    
  • Høyden på rektangelet er kompostørens høyde.
  •  
  • Lengden på rektanglet tilsvarer omkretsen av komposter.
  •  
  • Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal starte, hold det ujevne nettverket foran deg for å få en følelse av hvor høyt og hvor langt du vil at komposten skal være. Siden du vil fylle den med hageavfall, gjør det litt større enn for lite.
  •  
         
 2.  
 3.   2      Lag fire innlegg fra avfallstømmer. Disse blir satt i bakken for å holde komposteren i form. De må være lengre enn trådnettets høyde.     
 4.  
 5.   3      Legg nettverket på gulvet og flatt det (vanligvis rullet opp). Så det blir lettere å jobbe med ham senere.     
 6.  
 7.   4      Bruk en stiftemaskin til å feste en smal ende av nettverket til et av innleggene. Dette fungerer best hvis du legger innlegget under nettverket. Øverst på stolpen skal projisere litt utover toppen av nettverket.     
 8.  
 9.   5      Dra nå den andre smale siden av trådnettet til det bare vedlagte innlegget, slik at det overlapper det garnerte nettverket litt. Garnet skal påta seg formen på en sylinder på denne måten.     
 10.  
 11.   6      Bruk nå taket til å legge den andre smale siden til det første innlegget også. Det kan være nødvendig å krype inn trådnettet sylinder for å nå alle deler av stolpen.     
 12.  
 13.   7      Kjør nå bunnen av innlegget i bakken. Gjør dette på et punkt hvor komposten ikke kommer i veien senere.     
 14.  
 15.   8      Kjør de tre andre stolpene med jevne mellomrom på utsiden av sylinderen i bakken. Pass på at de er nært nok til nettverket, slik at de ikke trekker det ut av form senere.     
 16.  
 17.   9      Nå takker nettverket på disse tre innleggene også. Så kan du begynne å fylle komposteren med hageavfall.     
 18.  
            

    2      Kompost av trebukser til hageavfall  ,

    
   
 1.   1      Bygg en kompostor som passer til dine behov ved hjelp av lagringslogger som vist på bildet. Du trenger ikke negler eller skruer. I dette tilfellet brukes et eksisterende gjerde for to av kompostveggene.     
 2.  
 3.   2     Fyll det med hageavfall.     
 4.  
 5.      3      Hvis du hovedsakelig vil kompostere flis, start komposteringsprosessen ved å legge til ammoniumnitrat eller urin.        
 6.  
             

Ting du trenger .

    

All Purpose Composter:

   

Hageavfallskomposter:

               

Tips .

                  

Advarsler .

             
Hus populær:
Lag din egen hage billig.

Rengjør sølvsmykker.

Rengjør møbler.

Dekorer en komplett vegg uten maling.

Rengjør gummistøvler.

Rengjør ruskind.

Plant et bikube tre.

Polering av steinkrystaller.

Trykk og impregnerte tre terrasser på maling og tetning.

Olje teak møbler.

Rengjør en suedejakke.

Hortensiaplanter.

Rengjør smijern.

Pickle treflater.

La sitroner modne.

Støtbehandling av et svømmebasseng.

Avkalk kaffemaskin.

Bli kvitt maur.

Plante hvitløk.

Fjern sot flekker fra vegger.

Rengjør en krystalllysekrone.